Северният ледовит океан ще стане сходен с Атлантическия

Учени от САЩ, Русия, Канада, Полша, Германия и Норвегия установиха, че с течение на времето Северният ледовит океан ще заприлича на Атлантическия океан.

Обратно в новината

Коментари - Северният ледовит океан ще стане сходен с Атлантическия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цар Бомба на Сталин и американските опити с атомно оръжие сложиха началото, сега да се чудим каква да правим

и докато в Русия мечките спят , Нато ще си увеличи територията

ни принуждават да плащаме за измислените вредни емисии, като вече нямаме и индустрия, а нивото на Черно море си стои същото, само дето е изключително мръсно с живак, радиоактивни елементи и какво ли не. Хората постоянно предупреждават бременните да не ядат морска и океанска риба, ама кой ти слуша.

Аз от 50 години чакам в София да има море дето обещаха, така ще станем България на три морета-Варна , Бургас и София.

София може да бъде на 2 морета.

Най-после една хубава новина, ще може да се плува там и през зимата, да му мислят в Холандия , Флорида и т.н. :)

И магистралата до морето ще свършва до Карнобат.

а изменението на наклона на земната ос и местоположението на магнитният северен полюс е причината за климатичните промени и природните катаклизми! Земната ос на въртене не е строго фиксирана в пространството, а наподобява въртеливото колебливо движение на оста на пумпала при затихващите му движения и всяко изменение с частица от градуса в този наклон на земната ос е равнозначен на изменение с километри от предишното й местоположение на екваториалната окръжност и съответните изменения в местоположението на всички точки от земната повърхност. Всяка промяна в местоположението на магнитният полюс води до съответните геофизични изменения, които от своя страна водят и до климатични промени. Искаме или не, това не зависи от нас, хората, но от нас зависи само това- да не вредим допълнително на природата и чрез нея на нас самите!

връзката на поста ти със съдържанието на статията. Никъде в статията не се твърди, че човешката дейност е причина за климатичните проблеми. Просто се изказва хипотеза за климатични промени в Арктика.

Ако стане руснаците ще намажат много. Северният път ще е открит за корабоплаване целогодишно, ще намалеят разходите за извличане на природните богатства на Сибир. Ама не казват кога ще стане, вероятно хилядолетия.

Да. Северният път ще е на китайската граница. А Северният океан ще се съедини с Черно море, а руснаците ще еволюират в риби и ще допринесат за развитието на риболова.

Монголия ще има излаз на море. Таджикистан - също.

Как от научен език се декодира понятието "с течение на времето" ? Или е ясно само на тези, които достатъчно са стояли на течение във времето. ;}

Само не са казали кога. Щото руснаците строят ледоразбивачи което означава че в близките 50 години това няма да се случи.