ИПИ: Разтурянето на превзетата държава

В първите дни на 2017 г. написахме кратък материал**, че през новата година ще бъде разтурянето на олигополния пазар на завладяване на институциите в държавата.

Обратно в новината

Коментари - ИПИ: Разтурянето на превзетата държава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това за разтурянето май го е писал дядо Вазов. Хора с претенции използват невнятни архаизми. И аз реших да им разтуря миналовековната идилия. :-) Като решите да пишете в публични сайтове, сверете си българския език, за да ви разберат.

Герджиков все пак успя да направи много глупости, задоволявайки най - различни групи и интереси с изключение може би тези на Тиквоний, но той разбира се ще си го върне много скоро а доколко ще се задържи на власт с този златен пръст на Сидеров отзад...един господ знае, но впредвид че в този парламент няма представителство на знаещите и можещи българи - живота му няма да е дълъг. За някои ще има застой и стабилност а за други, динамика и чудене как да си изхарчат парите..

От 73 години България се управлява от Русия и нейните агенти- комунистическата мафия у нас и нищо не е в състояние да промени статуквото, освен всенародна революция, но това е химера, защото няма кои да поведат този овчи народ. Най умните, достойните, можещите напуснаха отдавна България. Останаха възрастните, болните, комунистите, мафиотите, циганите и приматите, които са "лошия човешки материал", който не може да промени страната.

ОТ аМЕРИКА ...

е горчивата истина. Самият факт, че 28 години никой нищо не направи за енергийната независимост на България говори предостатъчно, а съществуват реални възможности.

Това на снимката пИЕтар ганИЕв лиЙ Йе?

познай къде беше снощи майка ти?!

Моята си беше у нас, за твоята питай. Питай пИЕтар гаНИев, нали сега той управлява такива безмозъчни като теб.

Десните/лесните, шпиони, продажници, гейове и ибрици, новоболшевики. Що се правите, че ви боли отзад, като там ви е най сладко? Без излишни паранои. Хората просто ви разбраха кои сте, какви сте и какво целите. Малко късно и с много излишен, нежелан секс, иницииран от ваша страна, но се осъзнаха. И гражданите на България ви биха шута за добро. Единственото полезно нещо от вас, е че Сорос ще разбере, че не може да си купи държава, колкото и да се напъва.

Тя отдавна е купена, но понеже си тиква , си проспал натдаването.

искам да видя защо ипи не можа а предотврати ограбването на ктб, с което всички ес приложници на педерастията опяха съгласни. аз пак ще кажа. цру създава мътните води, а дс на червените използва създаденото. цру е за съд! съд в нюрнберг за нанасяне на щети на човечеството!

Тия посерковци сковали ли са поне една кочина в живота си?

Не са, но сковаха от десетилетие ковчега на живота в БГ, на всичко с чистота на мислите и чувствата и непрекъснато забиват мощни пирони върху него. О-0-о колко тайни офицери работят върху тези предатели!

Посерковци...

чакам грамотен и задълбочен аналлиз от членовете на ипи по въпроса: с какво ипи помогна на хората да станат бизнесмени, без да е нуждно да принадлежат на определена цру - дс циганска мафия? трябва и да ме убедите, че ипи не е участвало, като единични членове в приватизациите в мътни води, които цру така охотно осигурява.

Много правилно чакаш... "анал лиз" ... :D

Дрън дрън та пляс

ипи е бърлогата на злото, в което всички се пишат бидорасчета, за да получат пари за дейността си. ипи е фроннтмениджърите на провалата на човечеството, ипи са безидейни популистчета, които изсмукват държавите отвътре, чрез "приватизации" в мътна вода, а мътните води ги създават цру.

Който е написал този пасквил няма грам акъл в главата си! Да добавя и този който я публикува!

Какво виждаме в този анализ-плач,рев,сълзи ,сополи ,гърчове и припадъци,че избирателят не поиска да подкрепи лакомията и арогантността на т.н. реформатори,умните, ,красиви,ранобудни и т.н. грантаджии и соросоиди.Че избирателят беше шашардисан от разправиите и егоизма им и се чудеше за кого да гласува и дали изобщо да гласува за такива! и в резултат стана това ,което стана!

Изцъклен грантаджия.

Какво отстъпление на демокрация в Бг-то,това нещо никога не е съществувало в Бг-то.

Не отстъпление на демокрацията има в България, а НАСТЪПЛЕНИЕ за ликвидиране на "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", изпълнявана от 1988 година. Този процес НА НАСТЪПЛЕНИЕ хвърля в тревога СТАТУКВОТО-РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ. Осъзнаването на р0ботниците като ИНДИВИДУАЛНОСТИ, е видно в класацията за свободата на словото. За 2016 година България е на 116 място в света, а тази година с "подобрена" цензура и манипулации ще стигне вероятно 126-то място.

Имайте милост към този древен народ, който от хилядолетия ИЗТРЕБВАТЕ. "Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив." Завършващата точка, от "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на московския ционистки конгрес 1988 г..

Според мент изобщо такива статии,писани от платени хора на Сорос не трябва и да се четат даже.

Тя и така трудно се чете.Това ли е "тинк танка " на десницата? Помоощ!!!

Няма да коментирам горенаписаното. Само ще попитам пишещите (нарочно не ги наричам журналисти), не можаха ли да научат простото правописно правило, че когато някоя дума е в множествено число, буквата Й се преобразува в И?!

Щом, някой, който работи във фондация на Сорос казва, че трябва да разбием олигархичния модел, значи не трябва да го разбиваме. Е това са коментарите към статията. И в крайна сметка защо да се учим примерно от скандинавските държави - направо да ги ожалиш как зле живеят. Я първо да стигнат нашия стандарт на живот пък тогава ще мислим дали да ги взимаме за пример.

добре де, като няма какво да кажеш, кой те дърпа за езика да го казваш? едно нещо, дето неможеш в десет реда да го обясниш, значи и на тебе не ти е ясно! толкова объркана и неразбираема статия тук не се е появявала от мнооого време! иначе има купешки и иновативни термини!

десните ("демократите") да се изкарат в бяло, ч всички останали в .... (имаше един стар виц). Каква мъка за 300000 души! Реформаторският блок си беше елементарна математика (събиране или умножение), а не политически феномен. От първи клас се знае, че на 5 места ако имаме по един лев или по 1 % и ги съберем (1+1+1+1+1=5) или ги умножим (5*1) резултатът е 5 (лв. или %). Също от първи клас се знае, че 5 е повече от 4 (необходим процент за влизане в парламента). За пореден път се прави опит персоналните ползи и интереси да се обявят като ползи и интереси за цял народ. А като обърнем поглед към близкото минало, именно на тези "десни" се дължи набиваната омраза през последните години. Не може, не е морално с лека ръка да се отрича всичко постигнато (при положение, че не се предлага нищо по-добро), да се обявява за престъпно, с едничката надежда, всичко, което е сега (самоубийства, безработица, безпътица, кражби, измами, ..... ), да се обявява за правилния път на развитие. Хубаво е човек да бъде по-самокритичен и да не става жертва на собствените си манипулации, а и нещата да се наричат със собственире им имена (защо не и намерения). А освен това не е възможно непрекъснато да обвиняваме другите за собствената си глупост. Като се замисля, хубаво е човек да си препрочита някои приказки от детството. За случая предлагам "Новите дрехи на царя" (да си спомним констатацията на малкото дете - царят е гол).

Метастазите на "гражданското общество" по модела на чичко Шорош, нищо ново. Омайват едни млади тарикатчета, надъхват, обучават в странство, дават им парички и в даден момент ги употребяват. Толкова е отвратително, че дори да направят нещо свестно, трудно ще им се повярва.

...ИПИ: Разтурянето на превзетата държава... --- в източна европа и особено на балканите вече отдавна няма държави, а има западни бардаци, където се снимат и порно филни и се публикуват в нета! всиките ни "политици" са западни агенти и предатели! крайно време е да направим балканската федерация и да потопим британските осввои!!

Трудно разбираема статия, не че съм тъп!

ипи, каза, че техният "влад" от ецб- баш марио на голдмън сакс паК се осра. марио подскача, евреите са във екстаз, оон бомбандира, в полза на еврейския концлагер.

ИРИ = Институт за пазарна икономика. Създаден и финансиран от Отв.Общ. на Сорос!

ако имаше Бог, то отдавна Той да се справил с евреите! евреите са дело на сатаната!

вижте, цигани. баш не ми пука за вашиито педално уриниране на прекъвания на евреина - унищожител на света - сорос. казвам, каквото е на устата дори на вашите медии..педраски. Аз не се влияя от вашите педи -борби на пехливанлък. все пак, преди цензурата и кражбата е Човещината, за Мен. окей, цензуре?

в този ред на мисли пак питам педеругите от ипи: на какво ви научиха в сороските академии? на предателства на Христа?

поете! Стига! Избърсвай задника по-често,че интелектуалните ти напъни дават осезаем физиологичен ефект:)

не задавай на Великия Компютър данни за себе си, еврин, обосран! ще те тричам в най-скоро време!

българия беше затворена икономика в рамките на диктаторските комунистически дъряви зависими от бившия ссср,ние не сме свикнали на честна пазарна отворена и конкурентна икономика и тази неспособност избива на комплексираност за нищожество на българските елити и за тази си неспособност те се връщат обратно към старите си зависимости и зато ва искат обратно към русия и диктатурата. прави ми впечтление и българският туризъм по черноморието -бетонни комлекси и се изхабява постепенно като потенциал,а голяма част от работещите са предимно баби пенсионерки!

членовете на ипи какви са, или по-скоро бяха? смешно, нали? цру смени дс в "демокрацията на специалните служби", които също чавета хранят... не е ли смешно?

Не гледаш/четеш/случаш какво казват хората, а се "изхождаш" кои били те! Правилни ли са констатациите на ИПИ, поете? Или ти харесва България, такава каквато е днес? Ако е второто - хващай китарата, дрънни 3 акорда (нали поетите с китара само толкова знаят?) и надраскай хвалебсвена ода, която да изпееш с дразгав (разбирай леко фалшив) глас за славните дни на България днес!

ипи е организация, спонсорирана от пари, които са спестени от мизантропите, като теб, евреин. имаш ли да декларираш нещо, в името на ктб? или ще забраниш целия нет, а царска подлого?

е в наи добрия случаи може и да се разтурим между турция и русия ,и тогава камъка ще си легне отново на мястото!българия е слаба държава и няма да издържи много време,това е поне моето вътрешно усещане! не даи боже да се разпадне еврото и еврозоната !

Това младо момче от снимката ли е сътворило горната каша от глупотевини? Не е чудно, скудоумието му и липсата на жизнен опит са му изписани на лицето. Аз напр. не чета в-к Телеграф - нито платен, нито безплатен. Но това не ми пречи да видя "раздробеността на дясното" - защото тя е просто ФАКТ, който няма нужда някой да ти го обяснява. Раздробени или не, тези купени дребни душици нямат място в българската политика и въпреки, че поведението им може да бъде забавно (по думите на неповторимия В. Вацев), лично за мен те се едни жалки и дразнещи помияри, лаещи по и мъчещи се да разрушат НАЦИОНАЛНАТА НИ ДЪРЖАВА. Аре у лево!

Мери, това, че си стара не те прави умна. Ако си си пропиляла живота и мисловният ти капацитет е такъв, че за тебе В.Вацев е неповторим - това наистина обяснява и просташките ти реплики от последните 2 изречения. Вписваш се отлично в описанието не на "помияр", а на "дърта мастия". А те обикновено, освен всичко друго и миришат!

Простащината ти няма да коментирам - тя не може да ме засегне. Просто ти стоиш твърде ниско, за да ме достигнеш. Съсредоточи се върху истината, че дясното е ДЕ ФАКТО раздробено и парламентарно НЕПРЕДСТАВЕНО и си задай въпроса ЗАЩО? Съмнявам се, обаче, че имаш достатъчно ЧЕСТНОСТ, за да си отговориш. А без честност - напразно се изживяваш като част от един интелектуален елит. Платен помияр си.

ипи продаде държавата си на Левски, а евреите за пореден път - Христа си.

разтурянето ще е тотално, евреи! за ваша радост!!!! триете, нетриете...

... искаш да разтуряш, бе поете? Тя къщата и жена ти са вече толкова разтуряни, че има ли накъде повече?

холокоста е добре надуван балон точно от богати еврейски фамилии, които имат поза от жертви. вс епак кръгът рот(червен) шилд(юудейска форма на медийна "защита">) се постараха за цензурата на цру медиите! моите почитания за лъжесвидетелите! смешно, а евреи?

преди да падне доброзорно българският дикаторски режим подкрепян от кпсс на москва,партиини те дригари предупреждаваха-вие какво си вйобразявате-за тази власт ние жертви и кръв сме ляли и без кръв няма да я да дадем!така,че в българия нищо не мозе да се пеомени за добълзивот на всички българи,арогантната и цинична мафия ни се подиграва!

Този тип пазарна икономика, който "младите либерални икономисти", спонсорирани от спекуланта Сорос прокламират вече е компрометиран защото хората по цял свят го отхвърлят. И в частния случай България : Не съм срещал анализ на ИПИ, който да разясни съешаването на мафия и олигархия, чийто ярък представител е биби Комунисто от Банкя.

ти разбира на тебе главата от икономически модели, та се изхождаш така компетентно тук? Къде са отхвърлени тези модели, Васко. Какъв модел би ти харесал на тебе, бе Васко - хайде напиши нещо смислено. Или викаш по-удобно е да се драскат квалификации, а не да се пише по- съшество (за последното трябва да си чел, чел, мислил, вършил, сътворявал), докато за първото са неободими само мнооого свободно време и интернет връзка:) Аман от разбирачи-икономисти, като тебе Васко.

прав си не са отхвърлени тези модели дори се развиват, но се използват като ОМП на икономики (изпробвани първо в латинска америка, но сега в употреба в световен мащаб)

Те "умните и красивите," след като не виждат по далеч от джобовете си! След като всеки, искат да командват останали те, как да влязат в парламента?

На тебе това ли ти е болката? Или ти харесва Делян Пеевски?

ипи - сорос института, който срива икономики, благодарение на голдмън сакс и ецб - марио. и за какво викате сте ни нуждни? та, вие сте в хиляди пъти по -вредни от джуджака бе, евреи, самооглавили си холокоста си за печалби и на службите си!

Ти какво разбираш от Goldman Sachs, бе цървул, обитаващ миризлива панелла в краен квартал?

със времето българската демокрация на архитектите на бкп и дс все повече почервенява като маимунски задник на макак.чудя се как от брюксел не забелязават разпищолената българкска мафия!

Не е работа на икономически нпо-та, финансирани от чужбина, да се занимават с политика. Ако искат да се пререгистрират.

ипи (института за полит-икономика) с какво доказа, че ни е нужен? с ограбването на ктб? с първа частна варненска пирамида? с планът гад зееви? с приватизацията на леките хапки? цру направо се осра с еврейската си политика по света! че, "комунизъма" е еврейска измишльотина, както и поемането на вината без мезета. факти!

за днес вече си заработи 3-те лева на платен трол. Хайде бягай да си купиш 2 бири с хонорара и да се почувстваш щастлив! "Комунизмът е еврейска измишльотина" - това и най-тъпият лумпен не би го изказал ... ама то май няма и как да стане - от тебе по-тъп май няма, а?

е еднадума-просто казано-политикоикономическата мафия на хората от бившия диктаторски режим на цк на бкп и дс и техните структури победиха,да им е честито на българските олигарси и техните руски колеги олигарси!моща на парите е по мощна от всички българи взети заедно!

ривахте за тези 300 000 красиви и умни непредставени! Непредставени са и още три милиона, които въобще не гласуваха, ама за тях нищо не казвате, нито колко са умни, нито колко са красиви, нито колко са отвратени. И най-важното защо са непредставени и защо за пореден път отказаха да си играят на избори с разни клептомани, разпределени в някакъв партиен модел. Така нареченото дясно си заслужава наритването по задниците, щото колкото и умни и красиви да са в собствените си очи, все са си клептомани от същия отвратителен модел.

нека да кажем, че без образование хората ще си останат просто маймуни, което е не само честно казано, но и научно доказано. но нека да кажем, че образованието може да служи на интересите на вредители на обществата, при това с крадени от обществата пари, които са представени, като "филантропски". и още нещо - колко интегрирани цигани има в това ипи? аз предполагам, че та всички лъжат, като дърти соросоиди. което си е факт, инак нямаше да има бедни и необразовани цигани. филантропи, но само и единствено за себе си. това е истинският облик на евреите. все пак юда го е доказал още от Библията.

Ни съ кусети! Мунчету си заработва кириите... Гладну ни съ жувей...

Момче, при бай Шорош не учите ли български правопис? Толкова много думи и нищо казано. Бели автобуси, десни полюции и прочие. Прочети анализите на Кънчо и Райчо, за да се научиш!

Поредните високопарни тъпотии без абсолютно нищо конкретно. Общи приказки на ангро.

Има избори и спечелил на тях, демокрация дами и господа !!!!!

Прокарва се някаква идея, че "десните" носели доброто, съдебната реформа... Ами тогава защо станаха министри на Боко Тиквата? С този ход зачеркнаха цялото си политическо бъдеще. На страната ѝ трябват силни водачи, които на практика да правят нещо, не някакви теоретици, които мрънкат мъгляви теории. Дори и без съдебна реформа някой трябва здраво да разтърси дървото, за да изпадат гнилите ябълки. Тези "десни" не искат и не могат да го направят. А Боко просто се възползва от съществуващия модел. Магистрала и метро не го променят.

Старата песен на нов глас.Нищо няма да се подобри,напротив ще станем по-зле,ще слушат повече Европа ще ни лъжът,че ще спират фондове ищели да ни наказват и тъка ще си прокарват всички проекти само където има ДАЛАВЕРА, НИЩО ХУБАВО НЯМА ДА НИ СЕ СЛУЧИ, А ЦЕНИТЕ НАГОРЕ,НАГОРЕ ,,СЪВЕМЕНЕН ГЕНОЦИД,,