Изследване: Българските мюсюлмани отхвърлят тероризма

Най-одобряваният световен лидер сред българските мюсюлмани е турският президент Реджеп Ердоган, това показва мащабно проучване на "Алфа Рисърч" и НБУ.

Обратно в новината

Коментари - Изследване: Българските мюсюлмани отхвърлят тероризма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа мюсюлмани да знаете че подкрепяте новия Хитлер . После като ядете мазната паламарка да няма туй-онуй....

Бог да пази българските мюсюлмани от радикализация! Пази ги, Боже, просвети и одухотвори! Крива вяра са избрали, но всички хора сме твои чада и към всички ти изливаш безкрайните си милости. Помилвай и тях, запази ги от обезумелия и нечовешки радикализъм, та и ние мирно да преживеем отреденото ни време на земята! Амин!

ДРЪН , ДРЪН

Не разбирам бодряшкия тон на Алфа Рисърч и НБУ, с който са коментирали резултатите. За мен те са направо отчайващи. Защото, според изследванто, 2.8% от българските мюсюлмани ОДОБРЯВАТ Ислямска държава. Това в абсолютни числа са между 17 000 и 28 000 човека - зависи, по чии данни ще вземете броят на мюсюлманите у нас. Дори и само толкова да са и само 10% от тях (реалният процент според западни специални служби е между 15 и 25%) да са екстремисти, тези 1 700 до 2 600 терористи са достатъчни да залеят с кръв страната. Въпростъ не е дали, а кога ще почнат.

Да си знаят мястото.

Не разбирам - хем не щат тероризъм, хем одобряват Ердоган.............а това са две свързани неща.

Ограмотяване от вековната изостаналост и просвета- от това имат нужда и заводи във всяко село- да работят.

Бг резковците са мази полуграмотни потурницииии!!!Смешан работа как забравиха да ядат свинско,как взеха да биятглава у плочките а как мазно сърбат ракиии и как все искат да плющят на Асан жена му!

Разбира се че го отхвърля! Кой по света подкрепя тероризма? Това на което белите хора в момента викат че е тероризъм - не е никакъв тероризъм а ответна реакция. Щеше ли да го има този "тероризъм" ако ги бяхте оставили арабите да определят съдбата си сами? Ама вие искате да грабите и да подчинявате. Първите терористи са кръстоносците и конквистадорите. /те май не са мюсулмани/

Да бе, да.

Изводите от изследването, ако изобщо е имало такова и написано във финансиращата го фондация, а статията е поръчкова целяща: - да разедини хората в БГ; - да всее смут в обществото. Изобщо тия външни фондации да се омитат и да правят изследвания в собствените си страни.

А когато ъ-доган се омете или го ометат, тогава кого ще обожават нашите гламавци. А колкото да радикализацията тя идва постпенно. Днес не са може и да не са радикализирани, утре ще се появи един в другиден двама и започва експоненциално нарастване на бройката и месец ще се радикализират всичките. По-рано те дори и забрадки не носеха, а сега са се опашкулили като копринени буби. А това дупене и завиране на носа в задника на предния нагъзил се, направо гнусно и нечистоплътно. С предимство са тия на първия ред, могат да пърдят наволя.

В АМЕРИКА ИМАМЕ МНОГО ИНТЕРЕСНА ЦЕРЕМОНИЯ .. КОГАТО ПРИЕМАШ ГРАЖДАНСТВОТО ПОЛАГАШ КЛЕТВА (ТВА Е СТАРО И СЕ ЗНАЕ)) ... ОБАЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ЧЕ МНОГО ЧЕСТО НА ГОЛЕМИ ПРАЗНИЦИ - СЪБРАНИТЕ ГРАЖДАНИ ПРЕ-ПОЛАГАТ КЛЕТВАТА - ДОБРОВОЛНО - НЕЗАВИСИМО ЧЕ МОЖЕ ДА СА 10-ТО ПОКОЛЕНИЕ АМЕРИКАНЦИ :)) ... ТА ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ УСТРОЯТ ТАКИВА МЕРОПРИЯТИЯ СЛЕДВАЩИЯ 3-ТИ МАРТ И КОЙТО ОТКАЖЕ ДА ПОЛОЖИ КЛЕТВАТА ЗА ВЯРНОСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - ШУТОВЕТЕ И ДА СЕ МАХА :))

Типично по гаджалски. Страх ги е да се изправят без разрешение. Дългата ръка на султана може да ги стигне навсякъде.

Вие за ненормални ли ни считате? Какво очаквате да кажат - нима не помните какво мислихте и какво официално говорихге преди 1990. Стига с глупости - за тях за велики : 1/ Религия - обряди,дрехи и т.н. 2/ Турция 3/ "Великия" Ердоган Останалото са празни приказки за журналисти и глупаци.

Ислямът е начин да се държат вярващите неграмотни и лесно да де управляват.То е като да дрогираш някой и правиш каквото си искаш с него.Неграмотните са като овцете,сричат корана и като им наредят запасват коланите и се взривяват.Да убиваш други хора заради това,че са от друга религия е присъщо на приматите изостанали с векове в развитието си от човеците.

Основното при насилствените действия е да видиш после кой брои печалбата. Всяка револ/ция е добър начин да прибереш огромна собственост за жълти стотинки. Като правило революционерите после ги унищожават. шума на парите....

"Изследването, проведено с финансовата подкрепа на Фондация Конрад Аденауер. когато погледна кой финансира "изследването", както и пристрастието на финансиралите го към турското робство в България и агитацията в полза на ислямизирането на ес започвам да се съмнявам не в отговорите, а по-скоро в зададените въпроси. много ми е интересно да знам какъв е бил въпросът, че да се получи този отговор: "Огромното мнозинство отхвърля тероризма - 89%."(но все пак 11%го подкрепят) или искате да ми кажете, че някой ще си каже, че: да! аз одобрявам тероризма!" с което на практика да си признае, че е потенциален терорист. т.нар. "фондации", нпо, медии съвсем се успаха... а ние им гледаме сеиря...

Прав си. Тук 0.1% подкрепящи тероризма са неимоверно много! Защото ще означава, че от 1 млн. български мюсюлмани 100 го подкрепят. А 11% значи 110 хиляди. От тях 10 са достатъчни да гръмнат няколко "обекта" едновременно.

Супер глупава статия, нелогична, уж не искат кофти работи, уж са светски настроени, а останалото всичко противоречи. Някой пак е писал простотии само за да лапне пари от еврофондове и да симулира дейност.

ETO TOVA E ISLIAM,PO PET PATI NA DEN V ZADNIKA NA BLIZNIA,RABOTA,KVALIFIKATZIA,INTEGRATZIA,nemaaaaa

обикновените хора нямат вина, всичко идва отгоре-от депутатите. и те са също ощетени като много други български граждани.

"След Турция, мюсюлманите в България имат най-голямо доверие към Германия" - както се казва коментар не е необходим. И те се водят за български граждани!? Кого заблуждаваме, освен себе си? А протестърчета и всякаква соросоидна сган?

симо

ФОНДАЦИЯТА каза......Като им знам ВЕРНОСТТА на изследванията и изводите от тях и колко ограничени са във времето направо ми призлява...А като добавим и КОЙ ПЛАЩА-направо ме вбесяват......Защото са достатъчни няколко милиона ДОЛАРА за да се промени обстановката ДРАСТИЧНО.....Само като пример -Македония какви проблеми с Албански терористи имаше след като се съгласи трасето на ,,Южен поток ,,да мине от там....А тероризмът и радикалният ислям са КОЗ,нали???!!!Кой държи КОЗОВЕТЕ???Едва ли е БОЙКО....той освен да бъде цакан едва ли има друга роля.......Радев се опита и го сритаха ВЕДНАГА, И ТО ВСИЧКИ!!

Mного поучителна статия: от нея разбирам, че на така наречените турски цигани се им викат мюсюлманите в гетата. :)

КОЙТО ХАРЕСВА ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН НА КАМИОНА И КЪМ АНАДОЛА :))

Само,че ще се наложи да работят там.Социални помощи има само в България

САМОТО ИЗСЛЕДВАНЕ СЪЗДАВА РАЗДЕЛЕНИЕ ... ПЛАТЕНО Е ОТ ТУРСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ ЗА ДА МОЖЕ ДА ИМАТ ПРЕСТАВА АКО ВЛЯЗАТ В БЪЛГАРИЯ ТУРСКИТЕ ВОЙСКИ КЪДЕ НЯМА ДА ИМА СЪПРОТИВА .. НАТО СЪЩО ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТИЯ ИЗСЛЕДВАНИЯ - ПОКАЗВА КЪДЕ СА РУСОФОБИТЕ :))

Я да кажат разбирачите,от къде се появяват по тези земи мюсюлмани и после помаци,нали уж няма турско робство я! и после 482 години турците какво са правили с християнското население,само може да се спомене кръвния данък за да се разбере какви са ги вършили тука турците!

Проблемът на българските мюсюлмани е че са раздвоени между БГ и ТУрция А Местан още повече ги раздвоява! Иначе БГ е най демократичната страна в Европа Защото дори по времето на Хитлеризма и комунизма запази от унищожение и цигани и евреи! Възродителния процес беше в резултат на действията в Турция и Гърция които или претопиха българите или ги изгониха!

За да пишеш поне трябва да познаваш материята на темата.!!!Циганите са християни(95%) , а за евреите няма нищо общо.Първото масово покръстване се провежда през 1881 година от ловешкия епископ Натанаил Охридски, който изпратил мисионери да покръстят помаците в подведомствената му епархия. Второто масово, насилствено покръстване се провежда в разгара на Балканската война през 1912 г. - 1913 г., което е съпроводено с палежи на населените места и кланета на мирното население. Особено големи жестокости са извършени в селата Жижево, Црънча, Бръщен, Триград, Мугла и ТъмръшПрез 1917 година отново са проведени масови репресии над помаците от Гюмюрджинско, Драмско и Неврокопско. Населението е принудено да работи ангария, имуществото му е ограбено, жителите са отвличани, убивани и изнасилвани. Имотите и добитъкът са конфискувани. През тази година и период са предприети едни от най-масовите гонения и изселвания от тогавашните български власти на местното помашко население от тези територии към Турция. Третото масово покръстване е през 1942 година. То се подпомага от движението Родина, създадено от български интелектуалци сред които били учителите Ат. Караманджуков, Тодор Петков и завършилият Пловдивската духовна семинария Петър Маринов. Четвърто периода след 1953 година властите започват кампания срещу ролята на мюсюлманската религия сред българските помаци. Тя започва с т.нар. паспортизация, която изисква жените да бъдат снимани с открити лица и продължава с редица други мерки срещу религията.

Ат. Караманджуков, Тодор Петков и завършилият Пловдивската духовна семинария Петър Маринов. Четвърто периода след 1953 година властите започват кампания срещу ролята на мюсюлманската религия сред българските помаци. Тя започва с т.нар. паспортизация, която изисква жените да бъдат снимани с открити лица и продължава с редица други мерки срещу религията. С решението на Политбюро на ЦК на БКП от 17 ноември 1956 г. се предвиждат мерки за народностното осъзнаване на българите с мюсюлманско вероизповедание, като се акцентира на доброволността и на необходимостта от постигане на идейна убеденост. През този период се провежда кампания по "разфереджаване", която се засилва особено след 1959 г. и на някои места (Барутин, Аламовци, Доспат, Туховища и други) е насилствена. Пето.По време на т. нар. Възродителен процес през 70-те и 80-те, насилствено са сменени имената на всички помаци в България. Много помаци, вместо да приемат нови имена, емигрират в Турция.

А НАЙ-РАННИЯ ВЪПРОС Е : ... ЗАЩО ... В РОДОПИТЕ ИМА .... МЮСЮЛМАНИ?? .... ДАЕЕ ТАЯ АНАДОЛСКА ШУВРАНТИЯ :))

69% харесват Турция, а 49% Ердоган. Дали са ги питали колко % харесват България?

Местан и такива като него много натискат за носенето на забрадки в училище. А сред турците против са 55%, 30% нямат мнение и едва 15% поддържат. Защо така бе, Местане?

Нещо не се връзва- хем Ердоган хем отхвърлят тероризма, явно са захитрели, а на тези български турци на повечето бабите и прабабите им са българки, значи те са българи. За евреите щом майката или бабата или прабабата е еврейка и той е евреин. Кой е бащата и т.н. не важи, затова по хитлерово време евреите карали еврейките да се женят само за германци. Германците малко късно се усетиха.

Добро утро.

вЕрвайте си....във всеки един момент са готови да отрежат главата на неверника...глупави статистики финансирани незнайно от кого....

Да! България не я чака нищо добро.Най-голямото нещастие на България е че се намира толкова далече от Америка и толкова близко до Русия и Турция.Спасението е плътно до Европейския съюз и НАТО.Иначе ни чака или руска губерния или турски вилает.И на едните и на другите сме сърбали попарата.

най-хубавото на "фокусът" тук е, че никога не попада на нещо като демото на няколкото крайнодесни, радикализирани популисти... видео : "Dresden 3.4.17"

Защо сменихте заглавието? Първо беше, че харесвали Ердоган?

За зеленокожите нови последователи на Исляма не съм сигурен, че отхвърлят каквото и да е нещо, щом е свързано с пари!

Засега!

"КОНРАД АДЕНАУЕР" Е СОРОСОИДНА ЦИОНИСТКА ФОНДАЦИЯ НА ГЕРМАНСКА ИЗДРЪЖКА. ИЗСЛЕДВАНЕТО НЕ Е СЛУЧАЙНО. ОТДАВНА ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ ДА Я НЯМА.

Бо Бо

Отхвърлянето на тероризма е опция, на фона на високото одобрение на определени прослойки в САЩ, за терористичните организации създадени от САЩ; Ал Кайда и Ислямска държава. За жалост огромното мнозинство в света и в частност Европа (без разграничаване на етнос) не подозират истината и първопричинителя за създавания хаос по света, показан във видеото: facebook.com/ednopravitelstvo/videos/1313077185453557/

страхотно видео, показващо в какви каши и провокации ни забъркват САЩ. Жалката истина трябва да се преосмисли на най-високо ниво за да се спре ваденето на мръсни ризи на местно ниво и да се атакуват провокаторите на насаждащия хаос по света!!! Само единни може да го постигнем!

ИЗСЛЕДВАНЕТО НА "КОНРАД АДЕНАУЕР" Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА НАЛИЧИЕТО НА ПЕТА КОЛОНА В БЪЛГАРИЯ. КАК МОЖЕ ДА БЪДЕ НАЗНАЧЕН ЗА БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ЧОВЕК, КОЙТО ДАВА ПРИОРИТЕТ НА ЕРДОГАН ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА?! КОЙТО ИСКА ДА СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ТУРСКИ ПАТРИОТ, ДА ГО ПРАВИ В ТУРЦИЯ!

Предлагам нова голяма екскурзия с главен туроператор Р.Тайп Ер. Всички харесващи го да се изнасят към неговия султанат, там да си оправят доходи, ценности, семейства, религия, духовни водачи и всичко, което ги интересува.

В интерес на истината много колеги които отпътуваха 89-та имат много добра и платена работа.Живея в Североизточна България и знам кое как е.

Да така е ... защото в сравнение с местните те са по-образовани - България им даде добро образование и професии!

А ДРУГАТА ПОЛОВИНАТА НЕ ГО ХАРЕСВАТ! ХА СЕГА ДЕ?!

Откога този МИХЛЮЗИН стана световен лидер. Иначе го харесвам. Много го харесвам - като торта - СТУДЕН И СЪС СВЕЩИ.

Патриоти, къде се скрихте, защо не защитавате народа или бяхте патриоти само да изборите, ... или сте, както е казал Ботев: "Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата."

Притеснителното ту е, защо една фондация (НПО), с немско име (разбирай турция), прави изследвания сред нашите мисюлмани? Какво ги интересуват и какво точно планират? А приказките за ниските доходи (турците в България са със същите доходи като българите, дори са по богати), показват, че са проучвали и турчеещите се цигани на помощи. Интересно, какви ги замислят?

БРАКЯ ТУРЦИ НАВЕДЕТЕ СЕ ПО-ДОБРЕЕЕЕЕ

Значи , 50 % са русофили , останалите 20 % са за хамериканската ''демокрация'', а 30 % са за други .

По-интересно е, че половината от българите християни го харесват.

някои хора мислят ,че адолфа е бил прав ,други подкрепят султана ,а предателите винаги намират богати спонсори .

Много го харесвам,като торта /студен и със свещи/!

Само българските русофили момче.