Борис Попиванов: ГЕРБ и Патриотите нямат дълбоки разногласия

10 дни след изборите за 44-о НС погледите се насочват към формирането на следващ кабинет. По тази тема е разговорът на Дир.бг с политолога Борис Попиванов.

Обратно в новината

Коментари - Борис Попиванов: ГЕРБ и Патриотите нямат дълбоки разногласия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Андрей Райчев истинския социолог в България, го каза днес по Бнр, дори и да съставят кабинет Герб и Патриотите той ще е най-неустойчивия, поради непреодолимите различия , които имат!

Аман от пишман социолози, като този----По кое са съвместими Герб и Патриотите, по политиката за пенсиите ли? По въпроса с нелегалната миграция ли? По въпроса за секциите в чужбина ли? По въпроса с колонизирането на България ли? По въпроса с циганската престъпност ли? По въпроса, с Американските бази и Нато? По въпроса с членството ни въобще в Е С? по въпроса с заплатите ли? По въпроса с образованието ли? По въпроса с отмяната на двойното гражданство? От всички изброени видяхте ли едно сходно нещо поне, между Герб и Патриотите?

Голям цирк ни предстои да гледаме.Само не ми е ясно след поредните предсрочни избори кой ще изчезне от политическия небосклон,ГЕРБ или патриотите или и двете?

ТОВА ТВЪРДЕНИЕ Е НЕ СЕРИОЗНО!!!

ДЕЦАТА ЗАПОЧНАХА ДА ДАВАТ АКЪЛ И ДА НАСТРОЙВАТ ОБЩЕСТВОТО.

Вървяли по улицата Каракачанов, Сидеров и Симеонов и от ъгъла едно ла Йно им подвикнало. Ей, иБрик чии как сте. Тия веднага му отговорили. Ние не сме ибрИк чии, ние сме Патриоти. Абе то и аз преди бях торта гараш, ама...

Коалиция с глава на риба и крака на хипопотам, няма шанс.

От друга страна, и между БСП и "патриотите" също няма различия, даже твърдяха, че програмите им са много сходни. Какво политическо единство! Е, нали всичките прозхождат от БКП и ДС, все пак.

Обединява ги стремежът към властта. Надявам се от ПФ да нямат съдбата на другите преди тях, които се коалираха с ГЕРБ и той ги удуши. Зависи кои министерства ще им даде Борисов. Ако и на тях се паднат "горещите" картофи - на пръв поглед апетитни по известни причини, но натоварени с очакванията на народа /напр. енергетиката, където чакаме ЕРП-тата да си получат заслуженото/, няма да им е лесно и пътят към провала ще е кратък.

който каквото и да говори - става дума за власт.По-добре да забравим кой какво е обещал

Герб най-богатата партия може да си купи 28-30 депутати по избор и да си направи правителството Бойко Разбойко 3.

Слушайте какво ви говорим българи ,а не гледайте какво правим ние ,,патриотити".Десет дена след изборите Патриотите и Герберите пляснаха с ръце и се прегърнаха.Те се разбраха ,че са от една порода.Определено Патриотите са късопаметни и злобни.Злобни преди избори и късопаметни след избори.Те не виждат и не чуват какво стана с РЗС-Янев,с РБ -Пръмова,Кънев, М.Димитров.Москов и с АБВ,всичките бивши съюзници на гражданина Борисов.Тази съдба очаква и ,,патриотите"Сидаров,Каракачанов и Симеонав излъгали ни най-долнопробно в името на власта ,а не на правдата.

Участието на крайно десния патриот Сидеров в едно правителство с "курвите на Бойко" /цитирам Сидеров/ означава ли, че този компромис е в името на отнемане на концесията за добив на злато от канадската фирма? Участието на другия голям патриот Симеонов означава ли, че се слага край на грабежа от "американските" ТЕЦ-ове? За войводата с хайдушкото име Иван е достатъчно да е в джаза!

Няма никакво значение, че аз заедно с Беновска и Недялко Недялков сме повече гербаджии от колкото Борисов. Това което не успях да кажа в интервюто е следното. Каракачанов, Симеонов и Сидеров влязоха на 44-то НС ще бъдат за последно депутати в живота си. ГЕРБ с който се сдружи, сдруженият на следващите избори го няма.Тези тримата юнаци бяха избрани главно заради три техни обещания: 1. Увеличаване на минималните пенсии веднага на 300 лева и преизчисляване на останалите пенсии. 2. Премахване на битовата престъпност, особено по селата. 3. Спиране или ограничаване до максимум на мигрантския поток. Останалите им обещания са ала-бала. Първото обещание няма да бъде изпълнено тъй като ако има пари те ще бъдат давани за саниране, както до сега, тъй като там личен интерес имат г-н Борисов и г-жа Лили Павлова. Второто им обещание вероятно ще бъде изпълнено до някъде, тъй като няма от къде да се намерят 6000 полицаи допълнително. И ако се намерят Борисов няма интерес да дава пари от които не може да взема. Третото обещание е свързано с оградата на границата. Тя е почти завършена и Симеонов взе каквото можа. Втора, успоредна на тази ограда не се предвижда. Считайте този коментар като допълнение към интервюто ми.

Нямало разногласия, а? Няма ама друг път, ами обещанията на пишман патриотите за 300лв мин. пенсия и 600 лв мин. заплата? Те заради тези обещания влезнаха, заради това и се обединиха, щото иначе поотделно щяха да са при деформаторите и комунистите предатели от абв!

Коалиция ГРОБ-Атака-Марешни ще се разпадне бързо. Нестабилността се засилва и от факта, че ВМРО има непропорционално повече депутати и глад за власт, отколкото по-влиятелните НФСБ и Атака.

еднопартиен кабинет и правителство на малцинството коалиции са невъзможни и нежелани от народа

Така ли,казват другарю?!

Борисов-1 погреба ДСБ начело с Костов тогава, Борисов-2 - реформаторите и двете партии наследили ДСБ, това чака и "патриотите".

Е, има си хас ;)

Борисов да разчита повече на Марешки, отколкото на фалшивите патриоти, които всеки момент могат да направят гаф и да му извиват ръцете.

Не са много дълбоки разногласията, само по темите: - БЕЖАНЦИ - МРЗ - мин. Пенсия - Турски Гласоподаватели.

в парламентарната група на "Воля" има хора които в своята биография добре са сътрудничили с ГЕРБ. Не смятам че би било кой знае какъв проблем те да предпочетат Борисов пред Марешки, в най-буквалния смисъл на думата.

Та нали ЦЦ, предварително уговори нещата.

Коментарът за ВОЛЯ е просто разбиващ ...