Отмениха скандалното решение за Копривщица

На извънредно заседание Общинският съвет в Копривщица отмени решението си за отпадане на статута на града като архитектурно-исторически резерват.

Обратно в новината

Коментари - Отмениха скандалното решение за Копривщица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се случи, когато подариха на БСП Бузлуджа!? Всички наблюдават как се разпада и руши!!!

"Зелените човечета уж обичащи природата у нас"?! Финансирани с парички от други държави, които са добре обзаведени с планиниски курорти (където пистите им са по 40-200 км) правят протести и блокират строежите на ски писти в България (Банско и др.), така бизнеса на французите, австрийците, италианците и швейцарците процъфтява, а ние духаме супата!

Когато се вземат решения от завист, за да навредиш на някого и по принципа: "Я не сакам я да съм добре, я сакам Вуте да е зле" ще се стопим, като лански сняг! Принципа е млади хора, работа, училища и болници! Другото е на доизживяване! Партии на пенсионерите, като БСП няма да ни докарат нищо добро!

добре ги нареждаш, ама дали си вярваш - "млади хора, училища болници" -дрън, дрън Това са само хубави пожелания. Млади хора ще има ако има поминък - училищата, болниците са следствие на работеща икономика. А тук иде реч няколко тарикати да избягат от статута на паметник на културата и да го опростачат с кебапчийници, игрални зали, магазини. И да печелят от история, като по този начин я затриват

Един град е жив, защото в него живеят хора, с тези писъци и простотия, Копривщица ще си остане град призрак, само дето няма да обикаля моретата, като кораб призрак, а ромите ще го разфасоват камък по камък!

В Копривщица къщите се рушат. В рушащите се къщи живеят бабички. Нищо не се поддържа и възстановява. Другите хора идват по празници да един два дни и си отиват. Без инвестиции и писти градът ще се разруши до 10-20 години. Бабичките ще се преместят в парцела до църквата и в града ще се настанят роми да обитават руините. Не виждам в това нищо вдъхновяващо. Шепа земеделци гледат картофи при трудни планински условия заради субсидиите, разпада се ЕС, няма субсидии и те си отиват. Честита ви загуба на още един град! Всички тичате към САЩ защо ли?! Защото в САЩ има бизнес и работни места, не се местите в резерват на индианци!

каква работа има "местният бизнесмен" на заседанието на Общинския съвет? Може би да види кои от пазарените от него съветници как гласуват?!

Точно сега по БТВ дават интервю с бизнесмена Радослав Йовков,като гледам по голям наглец от този не съм виждал. ,с удоволствие бих смачкал тази гнида.

И аз гледах интервюто току9що на запис .Много добро впечтление ми направи човекът -уравновесен,грамотен,побелял от презполагам разправии с неграмогници ,неблагодарници и вагаждачи политици.Българинът късно узрява за това кое е добро за него и бъдещето му .Правилно е решил да се оттегли и да ти остави сами да си носят отговорностите.Като им разпарчетосат и унищожат градчето нищо не сътворили през живота си пишман политици може и някой копривщенец да се усети как всъщност стоят нещата.Ние се учим по трудния начин.

Няма какво да се церемоните!Събаряйте старите къщи и вдигайте нови хотели!

защо не вдигнеш хотел на гроба на дядо ти. Ако не знаеш, тук за загивали хора за България. Теб те има благодарение на тях. Ама винаги има шлака като теб в генофонда.

До подобни изказвания води липсата на образование и култура. Отгоре на всичко се кръстил "Демократ", с главна буква, без да знае смисъла на това понятие. Със сигурност не знае и къде в Копривщица е гръмнала първата пушка, дала начало на въстанието, дали въобще знае нещо и по този въпрос. Аман от гнусни мъжлета с малки ...... А може би го е яд на истинските мъже дали живота си за България, нещо което очевидно не може да направи такова мекотело, камо ли да го оцени.

В Копривщица хората дават под нам за туристи самостоятелни обзаведени къщи на по два етажа с чудесни дворове с барбекюта, градини, паркоместа и какво ли не, има и хотели и самостоятелни стаи, където стопаните на къщата ти принасят закуски и те обгрижват. Има и музеи и летен плаж и хубави ресторанти и природа и история. Не ми се вярва гражданите на Копривщица да спечелят от проекта. Напротив, той ще ги унищожи и градът ще обеднее. Явно е, че от този проект ще се облагодетелстват по един или друг начин само шепа пишман тарикати.

Първо си оправете пътищата до Копривщица, че сумати народ си изпотроши колите по тях. Главно за това губите 90% от туристите, които искат да идват често в Копривщица. И не става въпрос за улиците в града.

чакай малко! та нали асфалта не се ядеше? или узряхте че без асфалт нема едене??

На Копривщица не и трябват хотели и панаири. В този си вид привлича много повече туристи, защото няма конкуренция. Панаирите и хотелите са необходими само за няколко печалбаря, които искат да печелят от смъртта и славата на националните ни герои. Вече всеки с присвоени от хората няколко милиона си мисли, че е бог, а в главата и сърцето му - празно.

Сърбите пазят недокоснати сградите в Белград засегнати от бомбандировките на американците. Един таксиметров шофьор в Белград ни показа сградата на бившето им военно министерство, която е е руина. Той ни разказа, че това е била нова съвременна и хубава сграда преди американците да пуснат бомба върху нея. Сърбите пазят много такива сгради, за да помнят историята си и защото са патриоти. А банда ненаяли се лумпени с власт искат да превърнат това райско кътче Копривщица на цирк. Някой сериозно е решил да ни смачка. И ми е чудно как Борисов не реагира на това остро, поне от кумова срама или човекът просто не иска да ни дава напразни надежди, за да не си правим илюзии за бъдещето. Чудно ми е и как чревоугодниците, любители на алкохола от цирк "На ужким не те пускам да преминеш през границата", също не се сетиха и думичка да кажат, защото ако да защитиш Копривщица не е патриотизъм, не знам друго какво е, не и яденето на кебапчета, били те и сръбски. Единствено президента Радев се държа като патриот.

Искали само малки предприятия и сергийки. Искали само мааалки ресторантчета и заведенийца. Извинете, но вие сте наистина не за затвор, а за разстрел. И майка си бихте продали за тридесет шекела. Жалко, че няма законови средства да ви тикнат в затвора, родоотстъпници недни. Рядко си позволявам такъв език, но това, което сте намислили е все едно в Освиенцим да направят по средата бирена градина. Заслужавате да ви пребият с камъни. Ако това не може да бъде извършено, поне всички, които сте гласували за е редно да напуснете. Перманентно. За съжаление в сегашна България, Юрдан Диамандиевите цъфтят и вържат!

Един от най-големите ни проблеми е ,че или нищо не правим и съсипваме старините си или ги погват бизнес идиоти и заливат всичко с бетон.Старите сгради искат специално отношение но и време и майсторлък като се трепери за запазването на всяка дъсчица и камъче.Нищо не пречи в старата къща да има и малко спретнато бутиче колкото някогашна моминска стая както и механичка в мазето при бъчвите .Не може например когато се е запазила по чудо околноста на Копривщица да се напълни с луксозни хотели и казина-това е абсурдно .Същото важи и за производствена дейност.

отмениха скандалното решение на сорос, чиито недоклатен сибил слага минусчета и трие от името на евреите и уахабитите, които са в един и същи строй, като енп и станишеви. все циганите на обществото. спъващи развитието на цивилизацията.

Сорос дали знае за тази работа?

ако сорос не знае, като тебе, че триеш... знаете ли за къде сте бе събил?

всичко си има начало. та въпросът по този повод е, защо се позволи да се стигне до там, че историята да бъде превърната в поредната съборетина, както образованието и здравното минисерство? няма пари? или българията на костов вече се продава и за 1 долар, както бе продаден балкан на гад зееви. евреин-международен измамник, като сорос, в "университетите" на който се учи единствено безродие и вярност към парите на евреите и уахабитите.

а, да... да не забравя, там, в университетите на сорос биват учени на манипулации на историята с помощта на дойче веле, защото всеки, който поне малко е учил цитати, за да си напише дипломната работа и/или статията въ медиите знае, че: Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото.. а циганите, интегрираните и други гласуващи за някого, дето не го знаят, дали го знаят, а бхк? :-)))

е, щом не може да се строи в копривщица, ще може да се пали, нали? или ще се чака съборетините да си се схлупят сами! тъй беше и в златоград! чаршията си умре тихо и спокойно, и чак тогава се сетиха, изградиха я отново, и сега посрещат гости ежедневно и градчето живна! и с копривщица ще стане тъй!

Да, огънят е най- лесното решение. От години културният ни туризъм, който, поради липса на адекватна организация, е атракция само за местните, а те не ходят без елементарни удобства, запада. Бях в Мелник, всичко вече си имат, само туристи нямат. И статут...

само мелник? иди в пловдив! голям град, вторият по големина! още като минеш пресечката на бар пълдин в старият град, и започват съборетините, нагоре до самата крепост! и от другият край е същото! целият стар град е една огромна руина! запуснати къщи пълни със смет! воня и помиари! тъй туризъм не се прави! е, прави се де, ама не се получава!

Ще осерем и Копривщица, както осрахме Банско и Черноморието, да живее парата

Банско никога не е бил архитектурен културен резерват бе, сельо! В Банско има газификация, канализация, пункт за Бърза неотложна медицинска помощ, автогара и т.н.

Браво за ПУНКТА. Вие сте като в Европа. Но само като ви видя хотелчетата тип "Къщата на баба ми предлага ол инклузив в превод по български всичко от боклука" ми се отщява да ви посетя". А и в Копривщица имат ПУНКТ, но ходя там с удоволствие, заради атмосферата от миналото и красотата и ако хайманите загубят това, живи ще се погребат. Единственото, което им трябва е да си поддържат града и реклама.

И какво толкова му беше скандално на решението? Само хора с тлъсти политически връзки ли трябва да могат да строят край Копривщица? Това е умиращ град ли село ли не знам що е вече. Кой комунистичеки феодал му е хвърлил око та иска да прогони всичко живо оттам?

Никой не иска да събаря къщите музеи или да променя централната градска част на Копривщица, но сега, заради някакъв си измислен статут, града не може да се развива, хората нямат приходи и града пропада и в скоро време може вече и да го няма, за което може да благодарим на всички идиоти, които са се вкопчили в някакви думи и са толкова тъпи, че не могат да разберат че Копривщица трябва да се развива, иначе загива!

точно така.искам един малък манхатън и всяка седмица тридневни прайдове!!!

Требе да се строи и пере парата

Аз не знам как англичаните не са се сетили да построят увеселителен парк и спа около Стунхендж. А за Копривщица - така става, когато не си спечелил парите си сам с акъл, нюх, работа и знания. Де да можеше заедно с откраднатото да придобиваш и опита на бизнесмен, ама така не става. И затова сме свидетели на постоянни издънки и изцепки от страна на всякакви.

Мисля да изпъна една въртележка в крепостта Царевец, отгоре на Балдуиновата кула - направо ще убия коча с лопатата! Целият ЕС ще ни похвали, че сме се доближили до ингилизите!

Стоунхендж не е селище, а мегалитен паметник - за разлика от Копривщица. Населението на Копривщица не е съставено от живи музейни експонати, а от хора с права, нужди, интереси - като всички българи. Копривщица има нужда от решение, много по-сложно от елементарното "не/да", което сега е в ход. Копривщица безусловно трябва да бъде съхранена като архитектурно-етнографски и музеен резерват, но за целта трябва и да се поддържа, и да се обитава, и да осигурява съвременен бит и култура на обитателите си, т. е. да има и съвременно развитие. Аз направих примерна препоръка другаде - по същия повод, да бъде създаден нов квартал на града, на около километър извън сегашното селище, със съвременно жилищно и промишлено строителство, инфраструктура за спорт и т. н., без да се накърнява облика на старата Копривщица, и да се намери обвързано решение за старото и новото. Необходимо е спешно да се работи за такова решение, защото не остава много време - селищата умират заедно с обитателите си, а в Копривщица много къщи вече са накичени с некролози. Нещо трябва да привлече и задържи там по-младото население и това нещо трябва да се реализира по-бързо.

Не всичко е бизнес. А и бизнеса трябва да е стъпил на твърди основи, не на гробове и паметници.

Созопол стана Люлин, Копривщица да стане Младост.

И как например Бергамо може да е хем един от перфектно запазените стари градове на Италия, хем една от индустриално най-развитите и богати зони на Италия?

Защо не бутнете съборетините, заедно с табелите с имената на българите живели и загинали там за майка България и да построите казина и публични домове, където гости от Турция да си задоволяват пороците. Хората с имената от табелите са били мъже и са загинали, за да запазят Копривщица, България и нацията ни. Но явно е било напразно, защото боклуци като вас ще продадат всичко за жълти стотинки. Кучета ги яли тия от миналото, кучета ги яли и децата ви, за които не мислите. Увеселителните центрове идват и си отиват за броени години, България е , това, което остава. И не ми е ясно как след като разкатаете страната ни и замажете с отпадъци от хотели паметта ни, ще съхраните бизнеса си...

Само сопата като видите, поумнявате...

Имаме си планинска дри.сня - Банско........., имаме си морска дри.сня - Сл. бряг.................., историческа, да НЕ допускаме!

Ами тая си каза, искал да прави Банско в Копривщица. Как е станал бизнесмен с тоя акъл, не знам.

да де, то всичко е за две градинки с по два домата, а после се оказва, че пораснали милион кубика бетон

Това е кощунство и безбожие. Този град е запазен в памет на загиналите в името на България и на българският народ. Когато отивам в Копривщица не отивам, за да посетя увеселителен гей-парк или да ме мачкат в гей-спа, нито да се пързалям по подобия на ски гей-писти, отивам да се докосна до миналото и изпитвам почит. Не желая да си вея голия задник по тези места, защото българи са умирали там за нас в бой, не на масажна маса. А някой ако иска да прави подобен бизнес - цяла България пустее, да си намери друго място, да не се възползва от свещеното за България място, за да му идват всякакви и да върти бизнес с паметта на националните ни герои.

Като дойдеш в Копривщица и се изсереш в кенефа лайното ти отива в реката. Това знаеш ли го?

Е къв е тоя капут местен бизнесмен - дайте данни за него, бре!