Отстраняването на Асад вече не е приоритет за САЩ в Сирия

Отстраняването от власт на президента Башар ал Асад вече не е приоритет за САЩ в Сирия, заяви американският постоянен представител в ООН Ники Хейли.

Обратно в новината

Коментари - Отстраняването на Асад вече не е приоритет за САЩ в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя призова САЩ да "играят лидерска роля", а не просто да се съсредоточават върху борбата срещу Е СЛОЖЕНОТО В КАВИЧКИ.

Е, изплюха камъчето най-после, мръсните кравари!

приоритет на САЩ отстраняването на Асад от власт в Сирия?! Построиха си военни бази в контролираната от кюрдите северна част на Сирия и Ирак, плътно се доближиха до руската база в също контролираната от кюрди Северозападна част на Сирия, осъществиха контрол над основните пътни артерии, водни и енергийни обекти в "освободените" от ИД територии, създадоха условия за откъсване на част от територията на Сирия и създаване на нова кюрдска държава, която е пряко зависима икономически, политически и военному от САЩ и защо сега да не оставят Асад да управлява една разпокъсана и изтощена от войната част от бивщата Сирия!-

СИЛНА РУСИЯ,ПО-МИРЕН СВЯТ!!!

Хвала на такава опозиция, за която Ислямска държава е по-приемлива от законното правителство на Сирия и смята да се бори с него, а не с ИД! Хвала и на такова американско правителство, което подкрепяше подкрепящите ИД, въпреки че декларираше, че се бори с ИД.

Изглежда че Путин и Тръм вече са почнали да постигат разбирателство. Това е добре за мира, но се чудя какво ли ще стане с Европа.

това разбирателство ще струва главата на Тръмп!

направиха война заради това, избиха милиони мирни жители, Русия се намеси , постави всичко под техен контрол и тези си счупиха краката да бягат :) Баси стахливците, могат да избиват само мирни жители. Но ако има други войски, бягат ....

Краварите са страхливи. Умеят да се ежат, но когато решително им се скръцне със зъби и им се покаже, че ги чака големия лобут си сядат кротко на задника... /Справка Куба '62г./ Вече минаха 55г. оттогава, но още им държи влага. Мирни, кротки, тихи... И с Асад се огънаха пред демонстрираната им сила от РФ и решиха, че гроздето е кисело...

вашите годподари признават поражението си в Сирия ли???? ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХААХ

Путлерастията се радва сякаш Путин е спечелил войната в Сирия!Видяхме го,че нищо не може да направи на ИД.Само избиват с Асад жени и деца и разрушиха Алепо.Добре,че са САЩ и кюрдите да воюват срещу ИДИЛ.Американците са ликвидирали най много главатари и рдови членове на ИДИЛ и продължават да го правят а пуснаците само лаят и вече два пъти губят Палмира.!

Деца, ама с бради и автомат. Да се чудиш защо не ги искаме ти тук.

Да, раздрусаха дървото за до може тая паплач да тръгне към Европа и мисията е изпълнена.

От казаното от т.н. "умерена опозиция" се разбира, че тя и ислямска държава са едно и също нещо или поне близки съюзници. Интересно как ще реагират властите в САЩ или в ЕС, ако опозицията грабне оръжие и започне да стреля по тях. Това "умерена" опозиция ли е?

"Опозиция", терористи - едни и същи лайна!!!

Тия хора от сащ се загнездиха при една част от кюрдите и какво ли си мислят-пак са си направили база и там,както навсякъде по света и си мислят че ще базикат Сирия от там.Това са хора гангстери и си мислят само за крадене и съсипване на държавите по света

Аз само да питам. Какво ще правят сега умерените? Защото изказването го разбирам като "спираме финансирането на воюващите с Асад".

Молитвата наРъдиард Киплинг: "Господи, дари ме със сила, да мога да променя онова, което може да се промени, дари ме със спокойствие, да приема онова, което не може да се промени и ме дари с разум, да различа едното от другото"! Най-сетне САЩ има администрация надарена с разум. Лошото е, че в Сирия вече няма нито един човек, който да ги обича.

Истината е, че не можаха да го свалят.

Хааахххахаха... Е няма така друга държава по света с такава външна политика. А сега умерените бунтовници и опозицията какво ще правят? Те горките даже получиха убежище в Лондон преди 2-3 години за да може да се борят с "режима" по-ефективно.

loyola

Ще ги поканят отново на среща в Правец, за да разделят парите и уточнят задачите (целите за поразяване)...

Ами нали затова ни карат (и Боко се съгласи) да заселваме бежанци в България. Тези, любими на запада "бежанци" са си точно "умерените терористи" които запада не иска на негова територия, но трябва да им намери някъде подслон, след като досега са му изпълнявали политиката.

Шило

Почна да се връща разума за някои неща.

Ментална лабилност, днес едно, утре друго, важното е да има война и да се продават оръжията.

Значи вчера само за няколко часа Държавния секретар на САЩ: Съдбата на Асад ще се реши от сирийския народ Американския посланник в ООН: Отстраняването на Асад вече не е ни е приоритет.

Светна ли ви най после!

Абе простичко казано,Руснаците ни н..а и Сирия вземаха!Но някои от форума тук не се предават.То кораба-САЩ потъва в Сирия но бг америкачета, байряка вдигат.

Сирийските кюрди винаги са били бедни и преследвани.Те знаят ,че при Асад неутралитета им е запазен.Добре познават реалността.Общият враг на войските на Асад и кюрдите ,това са терористите.Кюрдите не се интересуват кой е умерен и кой не. В кюрдската сирийска армия 40% са жени.Момичетата постъпват доброволно.Борят се за родината.На 1-во място задълженията към отечеството.Ако оживеят ,тогава се омъжват.Не се борят само за родината ,а за всички жени по света и за справедливост в целият свят,за честен благороден живот,където всеки човек от всяка националност ще намери място и работа за себе си.Големит лидер на кюрдите Абдула Оджелан ,по вече от десетилетия гние в турски затвор..Кюрдите създават една форма на местно управление,където има кюрди,асирийци,арменци и дори араби.Забранено е домашното насилие.На Турция и е удобно да нарича кюрдите терористи,защото често ги бомбардира.А кюрдите не са терористи.Те се борят срещу терористите-ИД.

още една победа за Русия и Путин. А либерастчета мамини...

В ТУРСКИТЕ МЕДИИ: "РУСКИ ГЕНЕРАЛ ПРАЗНУВА ПЪРВА ПРОЛЕТ - НАВРУЗ ЗАЕДНО СЪС КЮРДСКИ ТЕРОРИСТИ ":)))) ... РАШКИТЕ И БАЙ ТРЪМП СЕ РАЗБРАХА ЗА КЮРДИСТАН :)) МЪКА МИ Е ЗА ГАДЖАЛИТЕ :))

БА ТИ ТЪПАТА ПУТКА НИКИ ХЕЙЛИ ТЪПА БЕЛА ПУТКА А ТАКА ДОДЕ ТИ АКЪЛА И МЕНЗУЛИНА

НА СОРОСОИДНИТЕ ТРОЛОВЕ И НА ТЯХ ИМ РЕЖАТ ПОМЩИТЕ КАТО НА СИРИЙСКАТА ОПОЗИЦИЯ :)

Ето, че Тръмп вече оказва положително влияние! Пък и да искат, Асад не могат да го пипнат - Русия ще го защити!

Това за преден път идва да покаже, че Вашингтон разбира само от езика на силата... Руснаците му казаха директно, че създаде ли се и най-малка опасност за техните кораби в Средиземно море, то това ще бъде пагубно за екологията в целия регион, намеквайки, че ще отвърнат на удара с удар (неконвенционален). После не му дадоха Крим и му демонстрираха възможностите си като вцепениха от ужас екипажа най-новия му и модерен клас бойни кораби в Черно море (Доналд Кук). Последва демонстрация на руската сила в САР, където му показаха част от новите си конвенционални възможности (Калибър, Х-101, Красуха...) и обърнаха ситуацията в полза на законното правителство в Дамаск. Когато срещу Вашингтон се играе твърдо, решително и недвусмисленно му бъде показано, че ще яде дървото, ако продължава да нахалства, то Вашингтон неминуемо отстъпва.

И като се събуди....пръстите ти в контакта:)))))) тежки психически проблеми имаш пич! не ти е лесно..ама не ми е и жал...тъпа партида си,...

Обори ме, ако можеш...., но не можеш затова само квичиш!

Тъй тъй а в същото време руската икономика продължава да се свилича по нандолнището и все чакат да се случи чудо. Спестяванията на хората се изпариха както по Жан Виденово време а фондовете от времето на 150$ петрол клонят към нулата . На това аз му викам на гол задник чифте пищови. ХА-Ха-Ха

Това го знаем, както и че рублата трябваше да стане най-малко 1000 долара в края на 2016г. РФ трябваше да се разпадне, а пък Путин беше умрял, нали? Единственото, което разбрахме е, че сам си пишеш плюсчета.Тъжно...

агитатора, сега сме в 2017г. и времето на подобни агитации и възхваляване на руското оръжие от седемдесетте отдавна е отминало!

За теб "агитация" за Вашингтон суровата реалност...

Щом една държава признава,че вече не и е приоритет ОТСТРАНЯВАНЕТО на законно избран лидер на друга държава,то това не е ли официално признание за международна (терористична) намеса?

асад получи властта по наследство от баща си, но карай да върви!

Да, а след това победи на президентските избори през 2014г....

Когато се говори за американски интереси, комундетата ги разбират задължително като материални интереси. Американците били в Сирия или Афганистан, за да им вземат петрола, златото и прочие и от където освен камъни и разрушен бетон нищо друго не може да се вземе!

Хо хо хо.......!!!!! Та какви нематериални интереси имат америкаците в Близкия изток, Афганистан и по целия свят? Хайде посочи някои, защото не се сещаме? Ти съвсем ли си малоумен или само на такъв се правиш?

Ако не му плащат да го прави, явно ще да е малоумен.

След като РФ им демонстрира новите си "тупалки" в САР, се оказа че гроздето било кисело...

Щом кравар ти обещава да помисли за тебе - бегай далече!...

бегай андрешкоооо бегай на село

Тук в съображение влиза приказката за лисицата и гроздето, та САЩ вече няма да свалят Асад, защото разбраха, че не могат! Има и друг елемент, промяната в тяхната външна политика, която преди се ръководеше от безумията на Сорос , т.н. износ на демокрация. Тръмп ликвидира Сорос и съответните му метастази.

тия що се пъхат между шамарите? След тия и трева не никне.

В момента САЩ мъдруват как да направят подсечка на Турция и Ирак, като създадат Кюрдска държава на част от териториите на Ирак и Сирия.Това би работило добре за тях в дългосрочен план по принципа Разделяй и владей!А сигурно ще боднат и една база както в Косово, Bondsteel.

Може и да направят... но няма да бързат, в следващите 50-100 години - когато му дойде времето.. След време може така да се наредят нещата че дори и Русия да помогне за това

Честно казано,вече не зная -кой кум,кой сват,кой на булката брат.Доскоро имаше някакъв ред в тоя свят-сега хаос.Кога арабите са разбирали от демокрация-там е патриархат,независимо кой е на власт.Не вярвам нито на Асад,нито на опозицията ,нито на кюрдите-те са каша без край и ред.

Браво на Ники ... Захарова и е пратила смс ...

Тая ни е.. майката, на целата мрежа. Какво да пишем сега за сатрапа, кръволока, убиеца...Асад?

Ама как така, нали Асад беше диктатор, а УСА се бори с диктаторите и ги сваля от власт ?!

Оти ги ручааме жабетата?

В тази статиика не се споменава само ,че съюзниците на Урко бяха Ал кайда ,ал нусра и тем подобни ислямски терористи -първи приятели на неолибералните глобалисти ,които взривиха небостъргачите в Ню йорк ...да напомня !

САЩ имат навика да предават "съюзниците си". Свалиха гащите на опозицията, въпрос на време е да видим, не дали, а на кого ще правят като вятъра. Тъпото е, че съвсем ще спихнат психиката на платените клакьорки по форумите, че ще им трябват нови опорни точки /Ако преди това някой не им го опре в точката де/. Ама ги разбирам платените де, дават се грантове, те семейства хранят, а пък са некадърни друго да правят. Ей го "набор 41" вече все по-рядко го пускат от психиатрията, хан Путку вече си е прегризал вените, останаха още няколко селски идиота, които вече си им личи, че са с много влошена психика.

че тя сирийската опозиция е в сирийския парламент, бре. Кви са тия разочарованите дето вместо да агитират отстрелват сирийските избиратели?

Опозицията мрънка, че САЩ няма да им осигури доходоносно местенце?! Нещастници, толкова мирен народ измре и се изсели заради примитивните им домогвания. Опозицийо, на гробове ли ще си лидер, ако се докопаш до тая заветна власт бе?!

Що бе ма?! Нали цяла работа беше в отстраняването на Асад. Смешници...

САЩ пряко или чрез съюзници контролира половината територия на Сирия. За какво да се занимават с Асад?

Pesh0

Защото петролните полета на сирия както и крайбрежието през което може да се изнася , както вече и сухопътната с турция се контролира от Асад и Русия . Това значи че русия ще определя , колко нефт на кого ще се продава и от къде ще минават евентуални газопроводи . Нали ме мислиш че сащ искаха да свалят Асад , защото е лош :)

Както виждам много знаеш,но първо се ограмоти малко,научи къде се слагат запетайки и други неща,и тогава се изказвай.