Сайтът Booking.com спира услугите си в Турция

Сайтът за онлайн туристически резервации Booking.com съобщи днес, че ще се съобрази със съдебно решение на турски съд.

Обратно в новината

Коментари - Сайтът Booking.com спира услугите си в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още преди 2 мес. видях, че за хотелите в Истанбул не се предлага резервация чрез link . И си го обясних с това че искат да елиминират изгодните цени за туристите. Протекционистична ценова политика в туризма за Турция. Мислят за своя бизнес. Сега вече и законодателно е станало факт

голям праз-кой ли пък се е затресъл да ходи в тая турция...

Вай, шейтан, защо тия кадъни не са с шамии в басейна на сарая? От моите ли са и кой номер по ред? Ако видят чехлите и папуците ми довечера пред вратата на стаята си в харема, то ще е съвсем случайно и пътьом. Нищо лично. Ох, аман-зама, ашколсун, гьобек-ханъм!

да им пуснат пак порно по градската озвучителна система.....

Някой може ли да ми поясни механизма на възбраната? Ако правилно съм разбрал, ще бъде наложено ограничение до сайта при опит да се ползва от територията на Турция. Ако обаче потребител извън Турция иска през сайта да направи резервация и в този момент турските хотели не са прекратили партньорството си с букинг, т.е. все още предоставят на букинг резервации за разпродаване, как точно ще бъде реализирано ограничението? Аз ли бъркам или трябва да разбираме, че е сведено (императивно) до знанието на всички хотели в Турция, че трябва да прекратят партньорството си с букинг и сродни на него сайтове?

Сайтът функционира, но османският съд е забранил да работи на територията на Турция поради намсикаквоси. Т.е., Букинг вече НЕ МОГАТ да предлагат турски хотели, НИКЪДЕ по света. Най-смешното в случая е, че никой не е питал турските хотели как искат да работят. Някакви си там турски оператори искат монопола да продават турски хотели, които дори и не са техни. Ама Султанът така иска, смееш ли да кажеш нещо на въпреки?

То и тук беше така, за да работи с хотел трябваше чуждата фирма да мине през роден туроператор. А това, че холсейлърите убиват местните туроператорски фирми е вярно

От години в Турция има закон, който НЕ позволява на чужд туроператор или агенция да прави резервация директно към хотел. Задължително се минава през турски туроператор.

Ами както при нас забраниха UBER пък в ОАЕ в UBER-a има дори иконка хеликоптер.

че ще се съобрази със съдебно решение на турски съд...щот зер ако не се съобрази няма да му го натътрузят без вазелин....

Още по-добре за нас. Да продължава в същия дух сатрапа Ердоган!!!

Тези са ненормални. за да се налапат разни малки турски сайтчета спират и последната възможност за заблудени турсити. Да не мислят, че някой германец ще си даде данните на кредитната карта на турски сайт за да резервира хотел???

не е турски сайт гаче ли )))) link B.V., part of the Priceline Group (Nasdaq: PCLN), owns and operates link, the world leader in booking accommodations online...но винаги не е късно човек да покаже, че е тъпанар!

прав си... не е късно да се покажеш тъпанар. По-добре се научи да четеш коментара преди да му отговаряш. :))))

Бе умнико, като е листван на НАСДАК, значи просо, че е собственост на АМЕРИКАНСКИ инвеститори и се подчинява на американските закони, което прост значи, че е АМЕРИКАНСКИ...

първо туризма, после друго - и накрая ще завие като путин султанът! Като койот на луна...

за кво й е на турция туристически сайт? Те туристически бизнес няма да имат...

пък ний сме яката работа...сите при нас идват хи хи

Край с туристическия бизнес в Турция. Вече никой не иска да ходи там, освен турците.

Няма да ми стъпи крачето там!

морето в Турция, на плаж не става по бикини, монокини , става само с буркини. Султана

И без съдебно решение много агенции ще спрат да предлагат пакети за турция. Просто няма нормален човек, който да иск ада ходи там докато диктатора Ердоган е на власт. Турци вече не е нормална светска държава. Турция е ислямски халифат.

Те си имат турски агенции, искат с тях да действат. Е, да действат. Ще спрат голяма част от пътуващите, които предпочитат да ходят като индивидуални туристи и мразят груповите изцепки.

А може би е целта им -само организирани туристи!!!!! Организирания турист се контролира много по-лесно.Организирания турист е по-беден ,по-необразован и с никакви интереси(освен баклава и мастика на корем). Виж туриста който сам си ходи,гледа обикаля може да е Гюленист,Християнин и да носи библията в сака си,да иска да види и някой и друга византийска черква от 5 век ,а не поредната измислена джамия.Това е недопустимо в Турция не Ердоган!! Нещо подобно на нашия Балкантурист навремето...сигурно и евтино:-)))И смяна на валутата само на гишетата на БНБ срещу чекове за храна и бензин:-)))

Направо да си блокират Фейсбук че да страдат американците..

Гърция е в пъти по-хубаво място за почивка, където си ходя и сама на поради спокойствието и хубавото обслужване. Който е луд да ходи да си дава парите в Турция.

Не ми харесва турският манталитет на пазарене, иначе Константинопол като град е в пъти по-красив и живописен от Атина. Е, като се изключат бедните колиби и минаретата. Нещо подобно са и курортите. За съжаление след Завладяването, едни от най-хубавите гледки и природни забележителности на древна Елада са останали в Турция.

никакъв туризъм в османската извратена тирания

Luna0102

Намериха си извинение, че в хотелите им само персонала ще отмаря.

Няма букинг ,но сигурно ще има някакъв варинат на турски балканстурист с ръководител роднина на зетя на Ердоган. Спреха Юбер ,но за сметка на това скоро ще има нещо подобно на ДСО "Таксиметрови превози" начело с ген.директор сина на кмета на Анкара. И без това туризма на Турция винаги е бил на ниво "шир потреба" сега ще заприлича на организиран партиен туризъм.

То и без това тази година доста ще страдат, никой нормален човек не би отишъл на почивка в умрелия султанат ! Айдееее пълнете си сега хотели с умрелите ч*рки !

Моля ви, СПЕШНО Е! Някой знае ли вече ако е направена резервация дали е ВАЛИДНА? Ще ходиме на Истанбул със семейството на приятеля ми и с моето семейство (общо 14 души) и всичко е регестрирано с Букинга.

И ти реши точно тук да питаш вместо да се обърнеш към фирмата, която ти е направила резервацията ?!?! Малко тъпо, не мислиш ли?

Не е фирма, Букинг е. Питам тук, защото нали са го спряли. Тъкмо мислехме да се опознаем двете семейства за две седмици ще сме там, а пък то какво се оказа - дано поне ни върнат парите, ако не отидем, че не са малко (все пак сме общо 14 души).

Някъде четох по-подробно съобщение. Спират само бъдещите резервации, всички направени към момента на спирането са валидни.

Местните туристически агенции са се оплакали от конкуренцията на популярния сайт за резервации В турция вече явно съдът отстранява конкурентите на турските фирми. Е на това му се казва демокрация по Султански.

На всякъде по света се оплакват не е само в Турция

Ние затуй им ЦЪКНАХМЕ изборния Туризъм. Те пък ни Цъкнаха ТУРИСТИЧЕСКИЯ ТУРИЗЪМ

Само пари да имаш на почивки да ходиш, Турция е последната дестинация в списъка.

Шило

Хубава работа! Браво бе, Букинг ако ви спира туризма, не знам кой ще ви го "подкара"