Окончателно от ЦИК: ГЕРБ - 95 депутати, БСП - 80, ОП - 27

В 44-ото Народно събрание ГЕРБ ще има 95 мандата, „БСП за България“ – 80, „Обединени патриоти – НФСБ, "Атака" и ВМРО“ - 27.

Обратно в новината

Коментари - Окончателно от ЦИК: ГЕРБ - 95 депутати, БСП - 80, ОП - 27 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нема кво. Виновен е Марешки.

представителна извадка от проучване на общественото мнение,проведена между 3,567 248 избиратели.12,5% от тях гласуват отн страх да не ги глобят,защото изборите били задължителни.9,7% гласуват за партия,която шевът тънко им е подшушнал.11,4% гласуват за другите,защото ги е яд на предните .21,6% гласуват ,за да не дойдат турците.54% от пенсионерите гласуват ,защото цял живот са били принуждавани да го правят .18 5 гласуват ,за партия или кандидат близки да рода,"кумшията"или билборда от магистралата.по съвест са гласували 7,5%,не са включени кандидатите.0,003 % са купените гласове,точно колкото са и продадените-данни според ЦИК.резултатите надхвърлят 100% ,защото част от избирателите са посочили повече от 1 отговор.данни на Агенция Хитър Петър

Соросоидите от РБ, ДА,България и Нова Реп. са в Нокаут, а цетриските соросоиди от Герб СА в ....нокдаун Борисов сега е златния пръст, дето ще целува ръка на Волен!

ора разберете че трябва комунизъм от най чист вид във целия свят държавна собственост всичко държавно защото няма оправяне бе бунацитогава няма да има престъпност няма да има нужда от нея но човеците не сме дорасли за тази общественополитическа система тя е най добрата за хората

Бойко е наистина политически гении! 9 години смуче държавата.. 18 милиарда, минимум изхарчи за около 100 на километра магистрали, които веднага след завършването им трябва да се ремонтират, падат тунели и мостове. 450 милиона похарчи за завод за смет който така и не тръгна... и пак печели избори! Е те на това му се вика талант.. и на това му се вика Мат'рял!

предлагам на терминал 2 да се издигне паметник- меморил на балгарите, които допринасят за материлния/ икономически просперитет на балгария.

Ако приемем,че резултатите са истински,интересно е как гласува българинът.Всеки случай,не по интереси,а по някакъв критерий,необясним и за самия него.В нашето село,около 350 човека,като изключим 2-3 ма фермери,всички са на един хал.Бивши пенсионери от ТКЗС-то,с еднакви пенсии,едно и също положение,а на изборите,гласували за 8 различни партии и то почти по равно.Кой и защо,няма обяснение.А,че дето някой спомена,че в България,бедния български народ гласувал за дясна партия,вместо за лява е същото.Ама не,че лявата щеше да има по-друга политика от дясната,но ей тъй,уж по интерес!Странен е българският народ!

Много логично си гласува българина! Северозападна България продължава да гласува за БСП заради Белене. Никой вече не гласува за СДС тата, вече всички помнят разгрома на селското стопанство и индустрията! Всички които са против комунистите гласуват за ГЕРБ, Варненлии гласуват за Воля.. че им смъква цената на бензина.. Македония и Южна България гласуват за Патриотите.. все още ги мислят за такива.. те такива ми ти работи!

Каква "Воля" във Варна,бе?Ти неграмотен ли си?Я,пак прочети!Във Варна -ГЕРБ -6;БСП-4 и "Воля",едва -2!

кво селско стопанство? ква индустрия бе катил?:))))

Как се казва на политик,който става кандидат за депутат от град на град и на всички обещава

И какво стана сега, ГЕРБ дойде на власт и цените литнаха нагоре....заплати щели да вдигат, пенсии и какво ли не...а сега се хванете за палците и чакайте реда си, така ще ви го нахендрят, че ще се чудите защо гласувахте за ГЕРБ!

Усещам как ГЕРБ отново няма да изкарат мандата си, ама този път ще им е за последно!!!

На власт в момента са БСП. служебно правителство на Радев. Марш пред Позитано да протестираш

България е лидер по смъртни случаи на пътя - и това е в резултат на управлението на държавата - пътища, съдебна система...

казваш полуистини. лидер е по смъртни случаи НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО в ЕС. Но спрямо САЩ, Китай, Русия сме назад. Което не бива да ни успокоява де.

да жиевй и т.н. Сега се успокоихме вече. Остава с трепет да дочакаме новите цени на всичко, за да отделим необходимото за изхранването и на тях /старите вече похапнаха здраво/. Все пак се славим като хуманно общество, не бива да оставяме човек в беда особено когато е мно-ооого гладен и с вълчи апетит.

За пореден път хората показаха, че не искат да ги управляват БСП и ДПС нали?

А как точно - като хората гласували за БСП и ДПС са повече от тези гласували за герб ли ? И кой си ти, та да говориш от името на народа - говори от свое име !

здравите сили победиха здравия разум, само ченгета

моника не ме трий, останаха само комунисти и няма да има никъде реформи, да мре тъпия матриал

Нека да припомня на някои колко е разликата на вота между ГЕРБ и БСП: 5,46% , т.е. 32, 65% - 27,19%........

И какво произтича от тази разлика ?!

ИЛИ ОЩЕ ИМА ДА ПИПАТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ДОКАТО МУТРАТА ДОКАРА ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ ДО 120?! Давайте все така! ИЗЛИЗАНЕТО ОТ БОРДА ЩЕ Е СЪЩОТО КАКТО В ДЪРЖАВАТА КОЯТО НИ СОЧЕХТЕ ЗА ПРИМЕР ПРИ ВЪВЕЖДАНЕТО МУ - Аржентина! През 2001 година Аржентина помете цялата управляваща ги класа воглаве с профсъюзните им водачи. Беше голямо тепане!! СЛАГАЙТЕ СИ МУТРАГЕНЧО ПАК ЗА ТРЕТИ ПЪТ! ГОЛЯМА ХУРКА ЩЕ ЯДЕТЕ!

А вие само ще гледате сеира-нали?

Честити нови ПО ВИСОКИ цени на газ парно ток вода от бай Иван /КЕВР/ и от бай Х.й

Зареден съм с ток,газ и доларес до края на света

Ха, да са ни честити! Минаха изборите и на следващия ден , какво стана? Газта рипна с 29,6% и парното скокна яко, днес водата в София повишиха с 18%, утре ще вдигнат и тока, и т.н.? А доходи кога ще вдигнат? Може би след четири години?

Нали щяха пенсиите и заплатите да вдигат, ва? Ко стана, грешка някаква! Кой ша ни оправи сега?

Ако имахме Пиночет нямаше да е така Ето пак почнаха газ вода ток бензин а ние само си чукаме по интернета

Честно казано нема да ме огрее ни от едната ни отдругата дреме ми

То се е видяло, че пак Терминал 2 ще ни спасява от глад и просия в България.

Ти на курнелия ли разчиташе да те спаси?

Ето как виждам аз състава на новия парламент: роднина, милиционер; роднина, милиционер... Да са ни честити! :(

А БОКо каза че пак ще крие крадците и мошениците под шлифера...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

По кината - "КЛЕТНИЦИТЕ" с Корнелия нинова Стефан Данаилов и олигофрена Крум Зарков

ГЕРБ ще има 15 депутати повече от БСП....Браво, това е най-важното за вас, дръжки на микрофони в прогерберастското сайтче и какво от това?!Дреме ми за ГЕРБ, БСП, ОП колко депутати ще имат, живота е страшен и ще става още по-суров, това заглавие може да радва вас или овцете с кухи глави, гласували за ГРОБ, но не и обикновенният човек!!Пълни нещастници сте вие, но нали зобите на герберастката ясла....

И на мен не ми пука кой колко депутата ще има, но не ми пука също, че животът щял да стане по-суров, защото за тези, които имат образование, желание за работа, предприемчивост и смелост, животът НИКОГА не е труден. На лузърите и колхозниците животът НИКОГА няма да им харесва. ДЪРЖАВАТА, ПРАВИТЕЛСТВОТО, ПРЕМИЕРЪТ, ДЕПУТАТИТЕ ИЛИ КМЕТА НЕ СА ФАКТОР, КОЙТО ДА МИ ОПРАВИ/ПРЕЦАКА ЖИВОТА. Това мнение е само в главите на тези, които разчитат друг да им решава проблемите. А точно такива мрънкалници и готованковци създаде комунизма.

Има нещо вярно в това, което казвате, но е много малко - Вас също Ви засяга некачествения живот в България - мръсотията, некачествените нови пътища, безбройните дупки, територията София, а и други територии без тротоари - не знам къде живеете, агресията - навсякъде, липсата на елементарни правила, за ценности да не говорим. Ако сте човек, само това, което изредих не може да прави живота Ви комфортен въпреки парите, които имате... Да не говорим за бедността, за демографската криза - ако тези неща не вгорчават живота Ви, Вашето мнение е без значение...

Същото, кв'ото гласували 2013г, същите овци излезли и гласували сега. Водещата партия получава 15-16% от гласовете на хората. Енергията е изразходвана по предизборно храчене. Недоволството е потушено сред плебса, живота продължава, "аристократите" от статуквото разпределят баницата и започват смученето.

че имащите право на глас са към седем милиона, кой знае колко са покойниците в списъците, които никой не си прави труда да заличи, в цялата държава има хаос и върви на автопилот, но то е за да се лови риба в мътните води от едни хитреци.

Ох, слава тебе Боже! В. Търново отпада от градовете, спечелени от БСП. Така твърдо остава в сила - БСП печели най-бедните градове в България.

И сега си много щастлива,нали кухарке? Народ достоен за гинес - най бедния,но за сметка на това с десни убеждения... Или варианта е другия - 750 хил администрация на държавна хранилка,ха сега и семейството,щото инак зле и ето ти печелене на електорат! А, да не пропусна и тези 2 млрд за "безплатно" саниране! Чудничко купуване на гласове а? Кво ще кажеш?!? Хем наще фирмички намазват,хем електората гласува ПРАВИЛНО.....

Тия с левите убеждения да не би да обещаваха разкарване на държавния апарат?

Поняакога се чудя, кой от вас е по-прост, ти, Щерев, бегеец?!Но ти май вече водиш убедително....

хаха А ти щото не си прост затова си с 2 лева в джоба.

Браво на гр. Пловдив , Варна и Бургас , както и на столичани определено са направили правилния избор както винаги!

Още по-високи цени ! А ЧЕСТИТО , А МЕРСИ !

Тримата глупаци искат и седемте джуджета да хапват от печената тиква :)

Волен ептен се скри , да не е получил натравяне от новият си коалиционен партньор Борисов. Ако не е , ще получи нова порция партийно инженерство.

Волен е слуга на ДПС ! Защитава интереса на Доган .

Като видях думата слуга и се сетих как се казваше 0ня,дето щеше да уволнява тиквата

Волен захитря. 1. Дойде време да осребри политическата си бохемия 2. Стана млад :-) баща! 3. Видя, че с много ритане идват избори, изборите водят до харчове. Демек разбра, че е по-добре да вземеш 5 милиона, отколкото да дадеш 5 милиона!

дкми

Има нещо брутално сбъркано в тая нашата изборна система: ГЕРБ: 32.65% ОП: 9.07% Общо: 41.72% А по брой дупетати: ГЕРБ: 95, ОП: 27 Общо: 122 което е повече от 50% от дупетатските места???? т.е. в момента гербавите и така наречените псевдо патриоти имат 50.83333%, а реално са събрали малко над 40%? Как става тая сметка, моля някой умен да обясни? Излиза, че за да управляват не им трябва мнозонството от хората да са гласували за тях, стигат им едни 40%???? Е..аси смахнетата работа!

40% от гласувалите, гласували 50% - тоест управляват с 20% подръжка. Смешно е!

Процентите на всички, които не влизат в парламента (които не са минали 4% бариера) се разпределят пропорционално към другите партии.

32% + 9% от общо всички гласували. Но! В парламента влизат 5 партии, чиито процент от общо гласувалите е около 70-80%. Тоест 20% от гласувалите не получават мандати в парламента. Така че почват да се смятат местата спрямо тези 80%. От 80% 41% са повече от половината - така че над 120 места :) По народно му обяснено

Има неща, за които се иска образование , друже. А в някои случаи и то не стига. Може да се информираш от чичко GOOGLE - пропорционална избирателна система. А при мажоритарна - повечето нашенци ще изреват силно, но както казал попа: "Мандалото падна, дъще".

Демек харизаха един депутат от ГЕРБ на БСП, че да се 'окръглят'! Само в Ямбол и Видин БСП имат повече депутати. После да не питате що . . . .

...и Збогом...

Аз съм изумен как така още в часа на края на изборите, когато бюлетините още не бяха извадени от урните по телевизията обявиха резултатите!!! Сега когато ЦИК обявява окончателните резултати нищо не се е променило!!! Лично за мен - всичко е нагласено и нищо не зависи от изборите!!!

Без ДПС Корнелия Нинова няма как да състави кабинет! 80+27+12 = 119 , БСП+ПФ+ВОЛЯ=119 депутати!

В този Парламент ще и си е по-добре в опозицийка.

На винету също хич няма да му е розово защото и да направи кабинет - жална му майка с тези,които го подкрепят. И второ - филма сме го гледали няколко пъти вече - някой МУ крив и дава оставка...В това отношение няма равен!!!

Никой не смее да гъкне против Атака... нито гербаджийските тролове,нито реформаторските... Що така бе?????

Волен вече не носи чалма и фес , на обществени места! Атака поне за сега не е в краката на ДПС както беше с кабинета Орешарски.

ОПГерб -Само как готино си се напасват , направа става за емблема.

Аз съм твърдо зад Патриотичния фронт на Валери Симеонов и ВМРО на Каракачанов! Само Атака не ми харесва много в това обединение но няма как. НФСБ или т.нар. Патриотичен фронт заедно с ВМРО са двете най-български партии в цялата ни история!

Щом ти харесват Валката и Каракачанката , просто учудващо е защо да не ти харесва и Воленчо и тримцата са от едно дере трънки.

Атака е институцията, която предложи и направи това обединение, което ако не бе осущесвено, сега щеше и вмро о нфсб да са извън парламента, като рб и радановците!

Светлю Фитков сега ще захлеби някой лев да издаде нова песничка. Като неговата култова песен "Кой намаза със лайна". Който не вярва че това е негово творчество, да потърси в нета. То от демократи друго какво да чакаш..цяла държава омазаха.. Добре че БСП ги ликвидира в политическия живот

няма как, оня илитерат да не направи правителство, важното е егото МУ да е задоволено, а че калинките му ще са на наш гръб няма значение

Червени бълхи-друго,няма!...

Опаа, коалицията "На Русия с любов" е готова, трите българофобски парий ДПС,БСП и Обеднелите патриотЕ имат общо 133 дУпетати, така че бегом до Боянските сарай и правителството "Мразим България" (путлериската гнида ДЕТРОИТ някаде го беше и съставила ) с премиер червената пуздра е готово,да ни е честито!!!

Ти си болен мозък. Обединените патриоти никога няма да управляват с ДПС заедно. Хиляда пъти са го казвали. Както и Герб с ДПС. Те също са го казвали хиляда пъти. Ти си просто за психиатрията. Болен мозък.

Е, те необединените вече управляваха... :)))

И тати каза че ще ми купи колело , ама друг път :)

Една стотна от %-та по-малко(30 гласа) и БСП щеше да има 79, а ГЕРБ - 96 депутата... Дано това не се окаже съдбоносно за бъдещето на България...

Най-голям процент от възрастните хора над 60 години са избрали БСП. Това са 42 на 100.

над 60, ама нали се сещаш, че тия хора през 1990 са били малко над 30, дай обяснение, стига с това на колко са сега, тя крушката си има опашка

Това означава ли че при прогресивно застаряваща нация електората на БСП ще расте прогресивно?

и ти като минеш 60 ставаш автоматично към този електорат, така ли да го разбираме

А тези на 18-20 какво казват "малка бях излъгаха ме" така ли?

Както каза някой,само българин може да стъпи три пъти в едно и също лай.о! Честито малоумен народе!

Социологическите агенции стехните проучвания за резултатите преди изборите решиха резултата. Манипулираха хората. С техните извадки. Нали имаше статия тук как хората като видят някакво социологическо проучване на някоя агенция и като видят че тяхната партия за която са мислили да гласуват няма да получи необходимите проценти си пренасочват гласа към по големите партии. Един вид да не им е "празен" гласа. За това са виновни всички тия агенции които не се спряха преди изборите да ни дават проценти и прогнози какви щели да бъдат резултатите. Ето от 18% за патриотите на президентските избори, сега са само 10%. Цели 8% са се повлияли от тия агенции и са се влели в двете първи партии. Ако ги нямаше тия платени прогнози уж на 1000 човека от тия платени агенции и не се публикуваха никакви резултати преди изборите, резултатите щяха да бъдат коренно различни. Манипулацията е огромно нещо.

27 % малоумници, бяха готови да цопнат в...И то, не за трети път, ами за 4-5..Страшни малоумници...

Би било чудесно ако ттези резултатити бяха дадени заедно с физиономията на мадам Лъжа, която с типичния си апломб каза преди изборите, че въобще не допуска нещо друго освен победа на Партията любимата, незабравимата.

НЕЛА ПОНЕ ХУБАВИЦА, ТИ БАЙ ХОЙ ФИЗИОНОМИЯТА ЛИ ИСКАШ ДА ГЛЕДАМ

Струва ми се, че председателката на ЦИК си е проявила партийните пристрастия, а вероятно знаете, че тя е от БСП......

Лошо скроена манипулаеция по модела на Буда.Rossi,ама много си проста и неосведомена.ЦИК е избран от 43 НС при мнозинството на Герб.Това е същият ЦИК организирал президентските избори и има представители от партиите, които са от 43 НС.Председателя на ЦИК е от управляващата квота т.е.Герб,РБ и гласувалите зависимо независими. .

E понe eдин плюс ,Рeзацитe нe са в управлeниeто и тов e гооям напрeдак !

Щом минаха 4-те процента това означава че са в парламента. Следователно и в управлението. Дори и опозиция да го играят. Нали като се гласува някой закон, тия 26 народни представителя от ДПС винаги ще гласуват. В парламента са. Всичките 240 гласуват. А те гласуват винаги против когато се предложи нещо добро за България и за когато е нещо лошо за нас. Знаем ги...

а гласувалите според подписите - 3 682 151. Недействителните бюлетини са 169 009, а действителните - 513 419. ???????????????? Верно ли действителните са толкова? Дествителни + недействителни - 682428 Подписали - бюлетини - 2 999 723 само са се подписали - така ли? КОЙ ИЗНАСЯ ПУБЛИЧНО ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ? ЗАЩО Е НЕТОЧНА?

души- не са отписани навреме от списъците на живите гласоподаватели от Общините?! Сметката не излиза, защото не може мъртвите да станат от гробищата, да се явят и да се подпишат, че са гласували...Сега ЦИК следва да Разпореди яка Ревизия на Списъците с Подписите на Гласувалите; яки Глоби за Общините, който нарочно не отписват навреме Умрелите от Избирателните списъци, както и яки Глоби за фирмите, обработващи данните от изборите, като анулира гласовете на мъртвите души, добавени като "плюс" за партиите -далавераджии!