Над 7000 лв. ще взимат депутати с право на пенсия

Над 7 хил. лв. на месец ще взимат най-възрастните в 44-тия парламент. Близо 20 ще са депутатите с право на пенсия в следващото Народно събрание.

Обратно в новината

Коментари - Над 7000 лв. ще взимат депутати с право на пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е позорна дискриминация и геноцид!!! най-големите провинциални мързели и боклуци като сидеров, които се набутаха в парламента да взимат колкото 50 други пенсионери!

Хубаво е това демокрацията.От всякъде те яздят и ограбват.Няна ред,няма закон.Ти си никой и нищо, щом нямаш пари и положение .Но имаш свобода на словото - да осуваш на воля колкото си искаш и ти става леко на душата.Чувтваш демокрациата,па макар и на гладен стомах.Нали госин Костов?

е Марешки.

Това е срамно xора с над 35г взимат по 150 лв атия безсрамници които изкрадоxа даржавата се тъпчат с пари

o6te li mislite , 4e gerb e spasitel za balgaria ??????????

И защо тази новина едва-едва се споменава и се преминава към следващите???!!! Това трябва да е на първо място с големи букви. И за какъв $уй получават толкова??!! За уникалния си труд???!!!

Вдигай се народееее!!!! Първо тия трябва да ги оправиме... Грабвайте тоягите...!!!

Максимум 1:3 спрямо среднат заплата за страната. И без това не се преработват много... Всичко останало е чиста политическа порнография...

Аааа, за какво????

Защото си ги избирате

Три минимални работни заплати и нищо повече! Ако не им изнася, да не стават депутати. Ние да не би сами да си определяме заплатите? Колокото даде работодателя, иначе ни посочват вратата. Какво е това и пенсия, и заплата от хазната? Ако вземаш пенсия, стой си дома, или работи в частни сектор, не пак да се чучнеш на държавната софра. Какви се тези 30 лв. за трудов стаж? А на нас що не ни ги дават? Дават ни едни мижави 0,6% и то , ако работодателя благоволи да ти зачете предишния трудов стаж.

Владимир Илич Ленин е казал: 1 : 3, на практика : 460 - минимална 1380 максимална. Но при българската демокрация може , а също и след като лицето "Х" не е президент -- защо е нужно да взема пари , офис, охрана и т.н. Връща се на старата си работа и продължава да трупа стаж както всички останали...

Тези гнусни депутати не измислиха ли преди няколко години да отпадне този процент върху бройката години трудов стаж на работещите. Или това важи само за тъпите избиратели????

е след такова нещо ако народът не се надигне масово и не ги завре в миша дупка и настоящи и бивши дупетати, не знам кога..грабваите тоягите и наред!

в мойта фирма няма пенсионери, не защото не стигат до възрстта а щото ги изшитквам за да не им плащам. Това му е хубаво на младия кадър - силен, бързо работи, бързо мисли, малко взема, няма осигуровки, нахъсан. Като му дойде времето за кариера - айде и него го изшитквам.

Да ти сера в устенцата.

Ако казваш истината си за Белене...

като тебе, ограбващи хората и незачитащи труда и достойнството им, не само добро няма да видите, но и според Висшите Вселенски и Духовни Закони...рано или късно, на всяка цена ще се озовете на тяхно място и лично ще изпитате това, което сте им причинили...В Ада ще се пържите, алчни и нагли Нечестивци!

Това е жестоката действителност.Но не е виновен частника, а тези , които ни насадиха на пачи яйца. Може би сте млади, но като натрупате годинки ще видите какво е?

за петият път ще пълни гушата си с наши пари...хей, умници, това ли искахте??? Па НА ви сега!!!

да им приседне и да излезе през всичките им дупки???? На прах да станат всичките пари, които те ще получат в този парламент!!!

Пропуснали са да споменат, че и академиците от БАН взимат по една депутатска заплата всеки месец + максимална пенсия!

Ето защо дедо ви цар Тиква драпа да се повишава само максималните пенсии. Щото интересът винаги му е клатил феса. Всички останали - кучета ги яли /може и на неговите да ги даде/. Еееех, народе, народе, от глупост ще се затриеш!

Имахте шанс за промяна, но и него прозпахте.

каква промяна, бе? Изборите са купени...След като ЕС е "притиснал" Герб и им е казал:никаква коалиция с "Патриотите"...не е ли ясно какви са ги " надробили" ...

ха-ха. Ето как едно грешно заглавие може да изкара на улицата 2 милиона пенсионери.

Българите заслужават всичко което става- избрахте идиоти ще се видиотите- по европейски. Канехте се, че никога повече ГЕРБ- те ви го за следващото поколение. Не искате да си признаете, че Радев е новият Плевнелиев- ще му дойде времето и на това. Продължавайте да сте благодарни на трохите от трапезата на ЕС, защото и те скоро ще изчезнат.

Ей мафиоти, моята пенсия ще бъде наи ниската със стаж, който искате . Нали и вие и аз ще отидем на едно и също място.......

Моята пенсия е 186

виждаш ли - малко си работИл.

Искам отчет от всички депутати, които са били в парламента след 1989-та за това какво са свършили и със какво и колко това е допринесло за подобряването на живота на избирателите им ! След даването на отчета да се проведе референдум д един единствен въпрос - "Заслужават ли депутатите да получават заплати и пенсии ?" Резултата от референдума д асе приложи със задна дата, каот се определи 26-годишна давност !

си отчет, колкото искаш, ама кой ще ти го даде. Защо мислиш е този предизборен юруш...Куцо и сакато депутат иска да става.

Допълнотелно възнаграждение за трудов стаж "Депутат"?- интересно ?! А не сте сметнали и това, че те никога не ползват платените отпуски и накрая на мандата получават и възнаграждение за неизползван платен отпуск!А това, че не са в залата, а по родните места и семействата....е нормално!

Около 26 ПЪТИ е разликата в заплащането на пенсионера-депутат и средната пенсия за стараната !! Израз на социална справедливост ли е ?? В цивилизован свят ли се намираме или в ПЕЩЕРЕН КАПИТАЛИЗЪМ ?? А може би БАНАНОВА РЕПУБЛИКА или царство на МАЙМУНИТЕ-УПРАВНИЦИ !!

СРАМ и ПОЗОР на депутатите!!!С каква съвест ще вземат толкова много пари при условие че на пенсионери увеличават пенсии с 2% или средно 10 лв.с обяснение че няма средства за по-голямо увеличение!!!!!!

хахаахахахахахахахахахах съвест...ти ме утепа братчет. тея ако имаха съвест нямаше да се на тискат за у парламенто. хахахаххахаха как може да има толкова наивни хора. ама има богати, защото глупаците са много...

епа, те така - гледай и не вярвай на ушите си.

Резултатът от работата им е - НАЙ-БЕДНИТЕ В ЕВРОМА ,а те ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

те са се оправили да му мислим ние как ще ги хрантутим и докога????

А тъпия електорат ще чака минимална пенЦия от 350 лева през 2020г. Пак ходете по избори, вейте байраци и гласувайте за този или ози сульо и пульо!

7000x240=1680000 лв всеки месец, а ние продължаваме да си мълчим.

...на народа , в Бг . За народа трябва , БЕДНОТИЯ ДО ДУПКА , ЩОТО ПРОДЪЛЖАВА МОГу ДА СПИ .

Един въпрос с какво толкова са заслужили тези високи заплати като ги виждаме че въобще не посещават парламента?ЯВНО РОБИТЕ СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ УПРАВНИЦИТЕ ДА СА НИ ЧЕСТИТИ НОВИТЕ ГОСПОДАРИ И ЧОРБАДЖИИ-САМО ДА НАПОМНЯ НАЙ-ниска пенсия около 100 лв на инвалид от 182 до 200 лв.На пенсионер по стаж от 200 до 300 лв.Работещи пенсионери и инвалиди като охранители и пазичи 440 лв на месец важи и за чистачките.Искам да попитам депутатите що не се пробват един месец да живеят с 200 лв да видят ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ КАК ЖИВЕЯТ или въобще АКО ИМ ПУКА?ЗА НАС.

Плюете по соцвремето, но тогава НС го свикваха само за сесии и после всеки депутат си продължава да си работи своята си работа. А сега - милиони отиват там и какво...

е то тогава и от правителство нямаше нужда. Квото каже бай Тошо (съобразено с ДС и КГБ) - това става.

А сега?

В Австрия е така.

По разумно е да се намалят наполовина ,за да получават това което незаработват точно половината от тях.Спят,четат вестници,нищо не ги интерисува,не са дейни,просто бройка само за тлъста заплата.Бедна България това повече не може да си позволи.

До кога ще мълчим и търпим. Аре стига вече за бесилото са до един

Е ко става ве , тия по - дълги черва ли имат от нас ?!

"безотчетни (или повече известни като "пари в плик") - 1950 лева" Това какви пари са????

Какво пишете сега из дира и мрънкате. Нали миналата седмица си ги избрахте сладурите начело с бат Бойко.

А ти кой си избра , има ли значение ? Всички са еднакви крадци и далавераджии ... Защо ли , избират Бойко ? Ами защото той е по-малкото зло , другите се доказВаха 20 г.

защо не гласува за Да, България...нещо ново и предлагащо реална борба с корупцията и реформа в съдебната система, толкова ти е и акъла на тебе!

Милите бедни депутати. Да вземат да си плащат осигуровките върху цялата сума която получават, а не само до 2600лв. Така ще има пари и за пенсии и за здравеопазване.

Не са ли им малко парите на тези дето не ходят на работа в Парламента и акоотидат освен да четат вестници и да спят по столовете друго не правят. Да им дадем още малко парички пък да смъкнем пенсиите и заплатите мижави надолу. уми нямам, как една държава може да допусне такава разлика в доходите на трудовите хора и на тези дето самолаят и нищо не вършат а ние им плащаме тлъстите заплати. При това са нагли безцеремонни и седържат все едно сме им роби. Нечувано и невиждано.ал

Потресаващо на фона на мизерията в държавата.

Държава в която слугите на народа са по богати от господарите си.

Какво е това?! Къде има такова нещо пари без да са обвързани с резултати? За тези 26 години както е държавата в момента, депутатите не трябва да взимат повече от средна заплата!

И то какви пари - солидни, и то какви резултати - никакви.

Евалла балъци ! Гласувахте за герб и сега получавате : 1.Увелияение на газа -35% 2.Увеличение на топлоенергията 3.Увеличение на ел. енергията 4.Увеличение на водата в София 18% 5.Монопол върху горивата 6.Увеличаваща се демографска криза 7.Все повече млади напускащи страната ; Какви сте вие бе : невежи олигофрени, малоумни профани, нискоинтелигентни простаци или просто ИДИОТИ-ДЕБИЛИ !!

И аз не го разбирам. Или изборите са нагласени, или на българина му се мре, или явно е толкова богат, че иска да плаща още. Срамота.

Всички, които те четем мислим по еднакъв начин с теб, едва ли има хора, които имат достъп до интернет, могат да четат, и влизат с идеята да коментират тази новина, да са на противоположно мнение. Проблемът е в останалата част от нацията, която я виждаме само по избори, която е неграмотна, лесно манипулируема или част от обръча с правилни фирми, та тази част, просташката част, съставлява 90 % от нацията ни, тази простотия се култивира от всички управляващи, затова сериозно обмислям варианта след изборите да се спасявам нанякъде, макар да имам прилична работа и нормални доходи.

Джо, не се изисква висока интелигентност и образованост , както и интернет достъп, за да разбереш дали политиката на една или друга партия ти бърка в ДЖОБА или не, ставаш ли по-беден и/или по-нищожен !! Не мога да го опредля другояче освен като инфантилен мазохизъм !!

Как не ви е срам бе! Явно е че тук в това село Бълхария има само божия спаведливост. Едва ли някой от тия хрантутници ще доживее за да получава тия пари обрани от бедният народ!

Наглост и безочие - това са тези 240 разбойника. Ама те не са виновни, а тези ,които още не са ги изритали от там... Нека ми обяснят как се изчислява това: 43 години стаж - 200 лв.пенсия, няма ли при това положение да прибавят някой лев безотчетни.

Съвършено правилно. Полагали са много ценен за обществото и държавата труд. Нормално е да бъдат подобаващо заплатени когато отидат в заслужен отдих.

За бедна страна като България, 240 депутати, които да получават по 7000 лева на месец заплата е много. За да им насмогнем да им плащаме по толкова пари на калпак, депутатите трябва да бъдат намалени на 30 - по един депутат на голям окръжен град като Сливен или Шумен да речем!

Напълно подкрепям. Вместо областните управители трябва да са толкова депутатите. Ние намаляваме като население, депутатите са твърда цифра. С изумление разбрах че 70 млн Турция има 500 депутата., а ние 7 млн България 240.