Президентът защити Копривщица: Не е на неколцина общинари

Копривщица не принадлежи на неколцина общинари, написа в профила си във Фейсбук президентът Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Президентът защити Копривщица: Не е на неколцина общинари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Копривщица е НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО и никой няма право да отнема статута на градчето! Никога няма да забравя възторга на мои приятели от Англия, които заведох на почивка за няколко дни. Тези хора и досега ми казват, че градчето има магическа сила да успокоява и е незабравимо! Ако се окаже, че никоя власт не може да спре шепа алчни малоумници, това ще е огромна трагедия! Дир, може ли да публикувате линк към петицията? Подписвам всчико в защита на Копривщица и ще организирам всичките си близки, приятели и познати.

Интересен парадокс. Български турчин пази Възрожденски паметник докато българските "патриоти" плашат турските бабички по границите. Някой друг да намира това за смешно?

?!

факт - може да се обособи нов квартал и там да се строи. НО, друго си е, като в Созопол, да си лсожиш бетоненото чудовище на тотално забранено място. Дано не съм прав - но това се прави и без съд, и без общинари. Палят се къщите и после се строи на тяхно място.

Дано не си прав 80!

А къде шопите да си строят вилите?

Защо сте спестили да напишете, че общинските съветници нот Герб гласуваха за промяна на статута? Идеята е тяхна и до неотдвна бе подкрепяна от кмета, който от известно време преговаря с т.нар. инвеститор от Евророма!

А сега де как ще се санират паметници на културата????:) Останаха си енергонеефективни жал да ти стане

Гласувахте за Генчо, избрахте Баро

Бойко, ти от Марс ли си паднал бе, как кмета ще защити града, като в града управлява Радослав Йовков и кмета му е подчинен. Ако не се намесиш по - сериозно ти, няма как да стане по друг начин. Всичко в България е мафия.

А от коя политическа сила са тези общински съветници аз да попитам?

Баро, Радослав Йовков иска да завземе града. Моля всички репортери да се насочат натам. Той коли и беси там.

ми нали го познаваш? направи като прадядо ти с ония турчин на моста! ще останеш в историята като спасителя на копривщица, без да трябва да пишеш кърваво писмо!

Осраха Банско, Несебър и други старинни градчета, сега ако посегнат и на Копривщица...

Ако някъде около километър извън Копривщица има незастроена държавна или общинска земя, би могла да се включи в урбанизираната територия като нов квартал чрез разширение на подробния устройствен план и там да се извърши желаното ново строителство - без да се накърнява облика на съществуващото селище.

ти си гений! как никой до сега не се е сетил?? ми то и на километър от княжево има празно място! и извън пловдив, бургас, свищов и каспичан дори има празно място! смешник!!

разумното е града да си остане така както е, а да се обособи зона, в момента незастроенна накрая на града, където да може да се изгради нов град и туристически сйоражения и писти. по този начин историческите сгради ще останат непокътнати, и туризма ще донесе нови приходи.

обаче да се изказват позиции на държавни глави във Фейсбук и други социални мрежи. Станало е нова мода. Не ми звучи сериозно. Така че се искат реални действия от изказалия се - времето ще покаже. Ние не сме хората с власт - чакаме те да какво ще предприемат.

Браво на Президента- много "смела" позиция- да застанеш срещу група "световно известни" общинари.След като успя- назначеното от него правителство да проведе изборите - което е голям успех за най-големите професионалисти, сега очаквам да се изкаже и за изчезващите бели мечки в Арктика. Темата за белите мечки е много актуална- по- важна от някакво си увеличение на парно, ток и вода, за най- бързо емигриращите в рамките на ЕС.

БРАВО!

Най- после! Писна ми да бия този път за да показвам на някакви чужденци красивата Копривщица! Сега ще се ограничим до Ал. Невски! :D

Неможе ли да развиват периферията и околностите на града, без да сменят статута му. Туристите хем ще ходят на спа, хотели и други модерни неща, хем ще имат възможност да се потопят в страхотния град. Да се обособи зона която е културно-историческа, даже забранена за МПС, и друга периферната зона, която да е модерна. Така печелят и двете страни, печелят и туристите, защото хем ще усетят невероятната атмосфера на града, хем вечерта ще направят едно СПА, масажи,т.н в хубав хотел. Писти за моторни спортове според мен НЕ, има една полуготова от едно време покрай Сливен, нея да я развият

Може погледни Банско и там има стара част.

Да, точно. Перфектно им се е получило! p.s. Иронията усеща ли се?

НЕ МОЖЕ!!!

Хаджи Ненчо Палавеев , ето какви БЪЛГАРИ , е родила Копривщица! А сега са се пръкнали няколко алчни кратуни, които искат да съсипят тово прекрасно място.

Кмета на Копривщица каза тази сутрин, че в там е "избухнала" първата пушка! Копривщица била едно малко бижу, и че трябвало да да се развива такак както трябва. Само, че не обясни кой решава това трябва кое е, какво е, как е! Ако няма поминък, градът ще се обезлюди и ще заприлича на Помпей и Херкулан.

На Банско му еваха майката и от нашите почти никой не забогатя, продадохме по една две ниви, санирахме къщите, дигнахме по един два етажа, купихме си джипове, а някои и апартаменти по София, но парите свършиха, селото ни е грозно и презастроено. В копривщица съм бил по времето на социализма, дано не допуснат същата грешка, щото за Банско оправия няма.

има оправия не бой се... сега като направят вторият лифт, бързо ще направят и още 2, а горе на баира ще има поне 5 нови влека и 4 писти. След още 3 години Пирин ще слезе в Банско и всичко ще си дойде по местата. Търпение му е майката, не излишни нерви.

Как така да не е на местните?Нинов, пак бисери ръсиш..И то, във Фейсбук, измислен от упадъчни демократи..Те ще си решават, какво да правят..Както едни други ..Не си ли спомняш?Ами, както кримчаните бе, ръб такъв.Дето ги признаваш

НЕ ГО ПИПАЙТЕ ХУБАВОТО ВЪЗРОЖДЕНСКО ГРАДЧЕ, СТИГА С ТОЗИ МУТРО-БАРОК! БЕТОН, БЕТОН...

Не чух нашия президент да каже две-три думи за поскъпването на газ, ток, вода! Защо ли? Защото трябва да имаш д-пе да го направиш. За Копривщица нека да си решава местната власт. Като опре до утвърждаване на решенията от министерски съвет, не от президентски такъв, ще се търси решение. Прави си пи ар, за което го подтиква втората му жена. Тя нали била голяма пи ар? Не се иска евтина реклама, а решителност и по други въпроси.

какво се очаква да каже? Иванов си призна, че всичко се смята по формула и те са там само един отбр юнаци, които да сметнат 2 цени по 2 различни формули - една за газа и една за водата.

Ако знаеш колко ми помогна този коментар.... Като за поскъпването на винетките и билета за градския транспорт. Ама някой се изхвърляше, че само да пипне властта и веднага стопира цените! Този същия лансира и президента, съвпадение и съдба!

Време е да превърнем и Копривщица в бетонен възел и бетон,като Слънчев бряг и Банско.Ликвидацията майка на деградацията на една нация.

Всички общинари в Бг , са АЙДУЦИ !

Ей, Радев, Радев.. Докога на хляба мекото? Много е сладко да защитаваш Копривщица. Кажи нещо и за секирата с цените на тока, газа и водата, а? Или ще си избираш само удобни каузи?

Цените са дело на КАмИНЕТА.

и ти ли бе Лейка? Я предложи какво да каже президента?

Коментатор, много си активен....ама в полза на "червените ескадрони"! Който не знау кога и какво да каже просто си мълчи! Така няма кой да го обърка!

Каквото казваше в предизборната си кампания. А най-много искам да го изпълни. Затова го избрахме.

В Копривщица няма канализация и тоалетните се изливат в реката? Онази река, над която е моста, дето е гръмнала първата пушка.

И за това ли трябва да се строят ВИСОКИ БЛОКОВЕ , БЕТОН , БЕТОН ....

Тъпак. В Копривщица ИМА канализация и тоалетните НЕ СЕ изливат в реката. "Онази река, над която е моста, дето е гръмнала първата пушка." Иди да видиш къде е моста на първата пушка, после говори. Пълно е с компетентни идиоти из коментарите...

""Ние ще направим всичко възможно да я съхраним", увери Герданов." Точно както направиха всичко възможно да съхранят Стария град в Пловдив! Мене ако ме питате, още Бай Тошо трябваше да им тури булдозера на тия еснафско-буржоазно-чорбаджийски архитектури и да построи бели, бляскави социалистически панелни комуналки на тяхно място!

ама ти сериозно ли, дано се майтапиш.....

Това обяснява всичко!

Радев, от кого защити Копривщица, от нейните жители. Това ли ти е работата? Има си местен Парламент избран от местните хора. Те ще си решават съдбата на града. Слушах го тази сутрин кмета. Тезиси, лозунги, общи приказки и нищо конкретно. Радев защо не отидеш да живееш в Копривщица?

Ами обявете се за един средновековен град-държава и вдигнете крепостни стени, като преустановите всички контакти с останалата част от света, вкл. ползването на електроенергия и телекомуникации. Тогава без проблем ще си решавате всичко сами.

Копривщица и градовете като нея са на цяла България.Иначе местни мутри ще я направят бетонирана грозотия.

Може да строят сгради и ски писти на друго място. Защо точно на това? Тези къщи привличат туристи също.

хем автентична, хем модерна....

Ами като не знаеш, що се обаждаш бе кончитке?!

Въпросът ми беше риторичен... Това, че ти си ГАЛФОН, проблемът си е твой...

изпраскайте един мол на площада в центъра, турнете му няколко еркера, турски керемиди и един въртящ се петел на отдушника и готово-автентичния вид на Копривщица пак ще бъде запазен!

Такива решения трябва да се вземат само и единствено с местен референдум.

Защо мислиш, че "сегашния референдум" тежи повече от народния вот от 1952 г.?!

защото има давност

Ще я усерат, така както усраха хубавите квартали в София. Щом според кмета статутът няма да бъде отменен, тогава трябва кметът да бъде сменен.

"Ние ще направим всичко възможно да я съхраним", увери Герданов. Какво има да правят "всичко възможно"!?!? Като преустановиш всякакви стъпки към промяна на облика на града и няма какво да правиш всичко възможно да се правиш на треснат и загрижен. Раздадени са едни пари, някой има големи апетити да строи там. Интересното е обаче дали всъщност някой няма интерес да заличи нашата история и кулутрна идентичност, като го изкарва инвестиция и сега модерното "развитие"... Не виждма французите да са си застроили някой дворец или автентично градче от преди 2-3 века с молове, дисниленди и фабрики, англичаните също, за германците да не говорим, дори чехите... Така почва много да смърди работата като кой аджеба ни ги предлага тези оферти и на кои общинари точно е платил тлъсто? Кои са продажните безродници?

Шопе, не споменавай Франция! Гледай си скъсаните цървули!

В ХОЛАНДСКИЯ ГРАД ЗААНДАМ Zaandam ... ИМА ЕДНА ДЪРВЕНА КЪЩА ПОД СТЪКЛЕН ПОХЛУПАК - ЗАИНТЕСУВАХ СЕ КВО Е - ОКАЗА СЕ ЧЕ В НЕЯ Е ЖИВЯЛ ПЕТЪР ВЕЛИКИ ДОКАТО СЕ Е УЧИЛ ЗА ДЪРВОДЕЛЕЦ И МОРЯК :)) И УЛИЦАТА СЕ КАЗВА "ПЕТЪР ВЕЛИКИ"

Шило

Премахнете му статута и ос.рете и това място.

за сега реагира добре в ситуациите в които попада! Дано изкара един добър мандат!

Решението на общинския съвет в Копривщица от гробарите ли е взето?!

То от такива евро либерали България остана без природа и история.Бетонни евролиберали с турски цимент,който след 3м.става на прах.Само едно земетрисение от 7по рихтер и ще се виде какво ще остане.Но ,със сигурност стара Копривщица ще устои

одобрение на Министрески съвет - разбирай одобрение на МинистерскиЯ съвет

МЪНИстрески съвет

BRAVO NA PREZIDENTA! ! ! Bog da go pazi i da mu pomaga! ! !

Държавните регулации са пречка пред свободния пазар и частната инициатива. Тук отново виждаме как частният бизнес намира възможности, които държавата му пречи да развие. След като искат премахване на статута на резерват значи, че въпросният статут не привлича достатъчно туристи за да генерира печалби и е по-изгодно да се премине към други форми на бизнес. Би следвало местните да си имат пълна свобода да решават какъв да им е статута - това би пречило минимално на бизнеса отколкото хора, които са отдалеч да взимат отношение по въпроси, които не ги касаят - тоест нито губят, нито печелят от тях. Бизнесът и свободата на първо място

НИКОЙ НЕ Е СПРЯЛ БИЗНЕСМЕНА ДА ПОСТРОИ ДИСНИЛЕНД В КРЕМИКОВЦИ ... ОБАЧЕ ТЕ ИСКАТ ОТ КОПРИВШИЦА ДА НАПРАВЯТ МАКДОНАЛДС :))

Неолибералните ви простотии биха изсекли всички гори за писти, биха застроили всяко кътче на морето, биха построили небостъргачи на Витоша, и биха опустошили всяка една територия. Затова трябва държава, за да не позволява кратковременното печалбарсто да вземе връх.

Помияр къв си ти да даваш акъл на местните как да живеят. Или и Копривщица както и Корал и Карадере искате да ги направите гей свърталища . Пфу ... вашта мама

Ми то е добър бизнес да си продадеш и двата бъбрека, ама не го правиш!!! Или искаш да продаваш само чуждите?!? Душата както виждам вече си й взел трийсетте сребърника.....

Общинари,лай..ри прости.Не се нагушихте,колко живата ще живеете бе бок..ци?Какви пари ви дават,като ги вземат от залъка ни само ,за да рушите?Безродници.

Президент, а не ирландка.

Тази същата възрожденска Общественост не е ли наследник на Оная къде е вързала Каблешков и сие в едн обор , гласувала е на общо събрание за предаването на Каблешков на турците да го убият, а те да си спасят живота и алъш-вериша? После да не носи отговорност измислила версията , че Тодор избягал и по пътя бил убит при опит за бягство? Да се остави сегашната Копривщица и да се строи наоколо, хората трябва да имат препитание. Американ веднага щеше да намери решение: хем старото да стои, хем да има ново строителство.

Абсолютно вярно. По-големи надменни темерути в Бг не съм срещал.

Проблемът на България НЕ е, че има ново строителство по принцип, а, че то винаги е ужасно грозно, претрупано, разностилно, некачествено, хаотично, без необходимата инфраструктура! В Алпите всяко селце има по няколко ски-писти, а всяка втора къща е хотел с кръчма. Но като влезеш в такова селце усещането е за пасторална идилия от Средновековието. Пистите са вписани в планината и почти не се виждат, хотелчетата и кръчмите отвън са като фермерски къщи. Всичко е зелено, чисто, спретнато, с цветенца на прозорците. Тук опираме не само до държавата, но и до вкуса на хората. Възрожденските българи са имали вкус, усет към красотата, освен това са милеели за родното си място. А сега идва една мутра, която живее в София, но е родом от Полски Тръмбеш, и започва да строи хотел в Копривщица....

ала бала, а защо не давате главната новина - посещението на главен европейски синдикалист и изказването му, че ще натиска Европа да ни вдигне заплатите? То ако чакаме на себе си , нищо няма да има де... Или за 2-те нови фабрики на Мерцедес в лошата Румъния?

Като човек обичащ Копривщица изцяло подкрепям Президента.А сегашните общинари ми приличат на някои копривщенски чорбаджии , които съжаляваха за освобождението , защото с него изгубиха големия турски пазар. Сегашна българска власт трябва обаче да положи специални усилия и да развива подходящ поминък в този исторически град.