Храна по европрограма разболя над 25 души

Над 25 души от Николаево, селата Едрево, Нова и Зимница, са с признаци на хранителна интоксикация след консумация на храна от социалната програма "Топъл обяд".

Обратно в новината

Коментари - Храна по европрограма разболя над 25 души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако беше руская храна.. щеха да светят като крушки... ама на..демокрацията ни я взе

Европрограма - умри сит! Гладен на сит не вярва.{:-(((

Дай да ям.

Програма "Претоплен обяд" /останал от завчера/.

Коя е фирмата?

То и парите по Европрограмите ни разболяха. Не всичкини де, само около 5 човека не се разболяха. Сетете се кои са

не схващам що хората като чуят "европрограма" едва ли не си мислят свише слиза дядо господ и нарежда всичко идеално ... ... хора ги изпълняват тия европрограми и правят все същите глупости, шмекерии и грешки като всички останали дето не работят по европрограми. Щемпела "изработено по европрограма" не е гаранция за качество по никакъв начин. звучите сякаш никога не сте чували храна неприготвена вкъщи да разболее някой

Храна по европрограма ни разболява ...

Европейската храна ни трови! От цената на руския газ ми прилошава! От американците ми се повръща! Какво да прави, хора?! Има световен заговор срещу нас ;)) Препоръчвам отбрана гръб в гръб, ама ние и един друг не се търпим, та изход просто няма...

Европрограмите са нещо лошо. То и самата Европа е нещо гадно!

В продуктите по "Европрограма" се слагат консерванти от европрограмните предприятия в неограничени количества, дето гръмна скандала с храни второ качество, които консерванти като се разпаднат от термичната обработка образуват отрови. Какво е казал Едмонд Ротшилд "До 2030 г. държавата България няма да я има" Да живее глобализацията.

ма ти верваш ли, че Ротшилд е знаел къде е България?

Парите от Европа трябва да отиват за малък и стартиращ бизнес, за да се подобри икономиката и да се отварят нови работни места. Да даваш пари за мързели на село или в града и да ги храниш с помия е път за никъде.

Толерастията ще затрие Европа. Защо да му даваш пари, за да започне бизнес бе? Да не е роден със сребърна лъжица у устата? Понеже Европа направи много лесен живота на хората и те постепенно забравят да мислят.

" Топъл обяд" е програма предназначена за хора без доходи или с ниски доходи. Т.е. в България на този тип хора може да им се пробута всичко и те са длъжни да са доволни, защото иначе и без друго са гладни! Все повече започвам да се ужасявам от безочието на българите. България е родина, само не разбрах кога хората в нея станаха толкова дебелооки и безчувствени същества.

Това е реализацията на всички европрограми в България. Едните взимат пари и ревът Европа . Другите крадат. Парите по ЕС програми трябва да бъдат забранени, до тогава до когато икономиката на страната се отърве от корупцията.

"ревАт"!!!!, неграмотникоооо!

Мухльо, къде в писанието ми видя обида срещу стари хора? Има хора на по 80 години и не ползват никакви такива програми. Но има и баби, които нарочно изключват хладилника, след като дъщеря или син им го е включил, уж "да не харчат ток", но в действителност напук на младите. Аз лично знам такъв случай. И не на последно място, не всички ползватели на такава програма са пенсионери.

По същия начин диражиите могат да напишат, че ЕС е виновна за многото катастрофи които стават в Бг станали с купени от запад автомобили!

Германия трови българите чрез вредните газове, отделяни от германските автомобили N-та ръка, чупещи българските пътища!

който изпуска теменужки през пробития си ауспих!

Не, бе "Стотици катастрофи по пътища построени с европари" хахахахах

За пореден път се убеждавам, че за наше добро е да ни спрат парите от Европа ... ние не умеем да ги ползваме за създаване на обществени блага и подобряване на бизнес климата в страната, с каквато цел са ни отпуснати. Вместо това засилват корупцията и обогатяват "наште" хора, с което още повече влошават крехката ни демокрация и не съвсем свободен пазар.!

Може и да са нямали хладилници, но вероятно и на храната съвсем малко й е трябвало, за да достигне съответната степен на разваляне.

Ама ти ...вЕрно си луд! В селата, които така поетично и трагично описваш, НЯМА И ХОРА!

Ако хигиената е на лице,проблеми няма да има.Отива лелката в клозета и не си мие ръцете.Болшенството от БГ населението,не си мият ръцете след сране и пикня.Свидетел съм на тази простотия и невежество.

Хората навсякъде са еднакви. Само културата и възпитанието им са различни.

fake news a.k.a. манипулативни новини.

Повечето ползващи се от тези програми са роми, а като знаем в какви коптори живеят хич не се учудвам, че може храната да се е замърсила.

Ако е заради ромите, то тяхната храна е замърсена всеки ден. Но защо всички се разболяха точно сега?

манипулират българските граждани срещу ЕС!

Борда на директорите на дир-а не е тайна.

Мърляви европейци, ей! Ще ни изтровят...

работата на Европа!

Не стига, че под новините ви има цяла армия от руски тролове, които плямпат глупости, но вече дори и заглавията ви са супер манипулативни. Проблема не е в европрограмата, а в обикновения български мошеник, готов да печели за сметка на здравето на другите.

след "топлия обяд" на "топло в болницата"

хладилници,а да гледаш бебе на 1,5 г. с подарена храна трябва много да си изстинал в главата!

Българина е мърляч! Не се къпе, не си мие ръцете и оттам замърсявания и инфекции!

Абсолютно си прав, но не им прави чест на журналистите да изпишат така заглавието. Заглавието трябва да е: Нуждаещи се мърлячи развалиха храната, дарена им от добри хора и се натровиха!!!

Задължително е да се подчертае, че програмата е Евро, за да е ясно, че Европа е виновна! Ако нямаше Европрограма нямаше да има болни, щеше да има само гладни. Не на Европа - болести! Да на Русия - глад!

всички малоумни евроидиоти знаят, че Путин лично е виновен за това.

Прочети заглавието и съдържанието на статията и ако имаш малко ум , ще разбереш че статията е манипулативна!

Парите са европейски, мърлящината си ни е чисто българска.

и парите са наши... ама минават през брюксел , ония си вземат парса, после подават топката на наще мафиоти и те да захлебят, пък говедата - да мрат!

Какви глупости говориш, човек? Бил ли си в Германия? Излизал ли си от града си въобще?

няма такова общество в историята наречено "демокрация ,свобода либерализъм" което да генерени такива голечми количества от бедни,бездомници ,клошари и гета. Дори в срана като Германия-в.Билд писа ,че тази зима 20 % от домакинствата са били с прекъснати ток ипарно поради невъзможност напхората да си го плащат.У нас дори тези които има какво да ядат взимат заеми да си платят сметките за ток и парно.Каква свобода и демокрация е това.

м?

В историята има не едно общество на идиоти - например НРБ, СССР.... В тези общества бяха отгледани доста много кръгли идиоти, вечно мрънкащи, вечно недоволни, мързеливи и некадърни... чакащи някой да дойде и да ги оправи!

Значи, европейците ни дават пари с които купуваме българска храна, от български търговец, приготвят я български готвачи и виновни са европейците??? ПатрЕоти, големи сте!! Признавам!

Не , виновни са единствено мангалите, които се възползват от програмата, буквално грабят предлаганата храна, за да я консумират, когото се сетят- защото много често те имат нещо по-добро за хапване. И чак, когато останат без храна- опират до "помощите" Ама те отдавна са с изминал срок.А циганин и хладилник- това е оксиморон.Те живеят за момента, знаят, че утре все някой ще ги нахрани, гнидите!

Да попитам по време на лошият социализъм имало ли е такива социални програми...... Не съм чувал да е имало...... Явно бедните и бездомните са умирали от глад така ли ? А всъщност имало ли е бедни и гладни тогава ?

да

Не сметките за ток бяха от 6-13 лв. на семейство с две деца в двустаен с кв. 55 кв в кв. Изток София, парното беше до 18 лв. Хляба беше 36 ст. кг Добруджа и 40 ст. белия, но не винаги фги имаше в магазина и трябваше да се обикаля, стационарните тел. бяха не за всеки, телевизия имаше 6 часа, а цветни телевизори имаха само партийците, бенцина беше по 14 ст. но за кола /руска/ се чакаше 10 год. Банани имаше на националните празници, но беше опасно да ги купуват деца защото имаше премазани на опашката, можеш да страдаш за цоц. само ако семейството ти е било във върхушката която дори беше предупредена за радиоактивния дъжд от чернобил докато останалите деца бяхме на манифестация тогава. А свободния избор се е свеждал до това дали да си кюташ тук или да рискуваш да те застрелят на границата - застреляните при опит за излизане от България са в много пъти повече от тези които са влизали да "нападат народната власт" Да соца се грижеше за народа както овчаря за стадото.

кухня и не вярвай на червените си баба и дядо,ако наистина си младеж!

Тогава т.нар. социално слаби ги събираха по улици и кафенета и ги КАРАХА да работят. И тогава имаше ровещи в боклука, но това по правило са психично болни хора. Лентяйството не се толерираше, а и имаше т.нар. жителство. Абе, хубави времена бяха.

Внушението е, че парите са заразни? Не кетъринг мърлячите, а лошата европрограма, дето харчи пари да нахрани някакви гладни там?

Ми какво да очакваш от Европа

финансирана с европейски средства

Значти така редакцията на дир.бг прави некоректни внушения. Четеш заглавие за лошата Европа, пък който цъкнал на линка цъкнал. Много слабо, много! Това заглавие е просто нелепо.

Напълно те подкрепям! Дир в последно време са станали проводник на този тип омаскаряване.

Излиза че Плевнелиев е прав, нали?

Извода: Махайте се от тази Европа, че ще ви продриска! Ах, да. А от Россия бягат само нещастниците!

като в Африка сме......

А колко по-лесно е, вместо да му даваш продукти, да го каниш да яде топла храна веднъж на ден в столовата на бившето училище, в селото, което и без това е видяло за последно ученици, преди 15 години.

Храната е била заразена с някаква гад преди раздаването, иначе дори при неправилно съхранение хората нямаше да се разболеят от едно и също нещо. А ако храната се е вкиснала щяха само да се продрискат

Да им бяхте раздали по един хладилник, по Европрограма? Смешни сте с такива хибридни заглавия.

Значи ЕС ни дава пари за храна за бедните , ние я бастисваме и тровим хората и после някой друг ни е виновен. Ние сме си виновни че сме такава пасмина. Да оставиш да се развали храна е грях.

Какво съвпадение. Над 25 души, от три различни села, независимо един от друг са съхранявали неправилно храната. Общото е само, че храната е от една и съща фирма.

И са се раздрискали по един и същи начин. Явно от една и съща бактерия. Не са я съхранили правилно. Извод -- помага ли ти европрограма сам си си виновен.

Заглавието и съдържанието потвърждават стария лаф: Куче ухапало човек не е новина! "ЧОВЕК УХАПАЛ КУЧЕ" е СЕНЗАЦИЯ! Та и тук: Нашенска храна (само финансирана с евро'пари) проготвена за нашенци, и неправилно съхранявана ПАК от нашенци (без значение от кой етнос) отровила консуматорите. Ама заглавието кърти миФки.

ето я истината ! европата трови децата ни ! БУЛКСИТ !

Пълна трагедия, примитивизъм и простотия! И готовата храна да я държат в такива условия, че тя да се развали, после пак с нашите пари да се излежават в болници ... Аман от циганското невежество и нахалство! Да им дадат храна и те да не могат да извлекат полза от нея ... Докога ще ги отглеждаме тия паразити като бебета?!

Дир , айде стига с тия провокативни заглавия - евро-храна отрови. Тук става въпрос че не са я съхранявали правилно и се е развалила храната