Копривщица може да остане без статут на резерват

Общинският съвет в Копривщица е гласувал да се премахне статутът на града като архитектурно-исторически резерват.

Обратно в новината

Коментари - Копривщица може да остане без статут на резерват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

To хубаво национализъм, родолюбие, гордост, ама някой пита ли се тези хора дали ядат камъни?

Окакайте я и нея. Новочорбаджиите искат да бетонират като в Младост.

Тия, дето са си дали главите, семействата и имотите, за да ни има нас, ще изпълзят от костници и гробове и ще ни прокълнат!

Някой ще каже ли , че НЕ НИ УПРАВЛЯВАТ НЕГРАМОТНИ МУТРИ , ДАЛАВЕРАДЖИИ ... ПАРИ ,ПАРИ , И ПАК ПАРИ ....

Тая ''демокрация'' в Бг , всичко съсипа , и продължава . Има ли още за сриване ?

"И ние сме против думата "резерват" - казали индианците. - "Не сме в Копривщица все пак". Майтапа настрана, това не бива да се случва. Едно от малкото места у нас, където си чувстваш горд от това, че си българин. Ненастроихте се, бе!

Гласувалите 7 от 11 общински съветници са от Герб и БДЦ.

защо не се направи референдум ? Да видим , колко са ЗА , и колко не са , ЗА?

Така, хайде малко да помислим преди да бързаме да ревем колко много сме загрижени за културното и исторически наследство на България... Какво точно имате предвид като казвате, че сме имали не знам си какви исторически паметници? Ние каква история по-точно имаме и с какво именно се гордеем? Какво на практика сме постигнали като нация и с какво мислим, че сме нещо повече от другите държави, като да речем една Германия? С нищо! Освободили сме се от Турция, като това освобождаване е вече все по-съмнително. Съединили сме се после, противно на цяла Европа, но само и само, защото сме искали да се харесаме на Русия, т.е. комунизмът по тези земи не е от вчера! А как ли да изградим демокрация? Ами с модерна инфраструктура, офиси на чужди фирми от САЩ, работещи заводи за електроника и т.н. Та ние можем да станем Силиконовата долина на Балканите, но в същото време сме много загрижени за някакви си стари къщи! И само да ви кажа, че в много страни в Западна Европа има много по-хубави! Ние тук, както винаги си мислим, че сме нещо кой знае колко уникално, но реално сме едно голямо нищо, в долния и десен ъгъл на картата! Това сме ние! И защо трябва само да си избиваме комплексите с това да обявяваме всеки един стар град за културна забележителност? Така или иначе след като чужденците дойдат и видят за какво говорим си тръгват разочаровани и после защо ни е такава славата... Какво иска един чужденец? Иска да види къде може да инвестира и иска да види явни следи от демокрация, не от старинни бараки! И не да му показваме какви войводи сме имали! Той иска да печели милиони, а защо да не ги печелим и ние?

Нито си демократ, нито си българин. Да питам - къде почиваш през лятото? В бетона на нашето Черноморие ли? Гордееш ли се? Едва ли. Бих ти сложил много минуси, ама мога само един. "С какво мислим, че сме нещо повече от другите държави", питаш. Там ти е грешката. Нормалните хора не мислят, че са нещо повече от другите хора или пък народи. Питай германците не се ли гордеят с исторята или културата си. Гордеят се, и още как. Питай гърците, дето всяка полуразрушена крепостна стена им е забележителност. Защо ние ще наплюем всичкото ни минало, за да печели някой - забележи, не ти и не аз - пари? Знаеш ли колко народ се изсипва напролет в Копривщица и се кефи не само на китните къщи, но и на музеите и историята ни? Дай да залеем всичко с бетон и да чакаме да дойдат пияните англичани - това ли ни е туризма? 27 години се каним да станем Силиконовата долина, ама това се случва май само при чалгарките! С една дума - Копривщица не бива да се пипа, около нея място бол, там да строят.

Този е провокатор, мирише на кагебист!

В Копривщица няма канализация и тоалетните се оттичат в реката? Онази същата, над която са мостчетата, на които се снимате.

Търси се повод за да се срине всичко българско , изтриване на всичко българско .

Какво общо има това за ПРЕДСТОЯЩОТО БЕТОНИРАНЕТО НА ГРАДА ? Слънчака , пасти ще яде !

Не е работа на Общинският съвет в Копривщица да определя статута на града като архитектурно-исторически резерват. За това си има МРРБ. В Копривщица ски писти не стават. Само 3 месеца са с отрицателни средни температури. Няма и дълги склонове.

Някой изненадан ли е от решението на ГЕРБ-ерското управление на Копривщица?

loyola

Имат парички за пране, ще постоят хотели и панелки ... ще се завъртят едни собственици. Зъболекари и плочкаджии ще си купят апартаменти а хотелите ще отидат вероятно в акции-балони ...

И сега ако "случайно" станат едни пожари в Копривщица ?

много са тъпи.. да се учат от София и Несебър.. първо изливаш бетон и дигаш 1 етаж.. после почваш да се моташ по съдилищата и с малко сухо узаконяваш..

Дори комунистите не са посмели да разрушат Копривщица. Ето дойде "ДЕМОКРАЦИЯТА" и свободата и сега капиталистите и свободния бизнес дух иска да промени това, което е наша българска история и крепост на българщината.

Единствената причина да ходя до Копривщица е, че е архитектурен резерват. Друга няма! Сега като гледам и тази ще отпадне.

Цяла България ще стане като Банско и Слънчев бряг - кенеф.Много прост народ сме.Доказваме го всеки ден.

не прост, а алчен. Макар, че световната алчност всъщност ще затрие човечеството.

Създадена е подписка "За Копривщица" в сайта peticiq. Ако ви е мила Копривщица и нейната атмосфера, можете да се присъедините.

и това ми направи деня. Дано повече хора го направят! Моля, пускайте това съобщение пак,, ако отиде на втора страница.

започва да дебне на всяка крачка. Да посегнат срещу тази красота... Копривщица принадлежи на цяла България - не им е бащиния! ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ НА ВССЯКА ЦЕНА. Виж за това трябва да се направи референдум, а не някакво си заседание на местни чиновници.

В смешната ни държава стават смешни неща,някой си не искал да се казва "резерват"защото не били индианци, а "защитена зона" значи там живеят животни..............ама,че смешно.........

НЕ ПИПАЙТЕ НАЙ-ХУБАВОТО ВЪЗРОЖДЕНСКО ГРАДЧЕ В БЪЛГАРИЯ ! БЕЗРОДНИЦИ!! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ??!

Няма как да се спре развитието. А и в Копривщица наистина е замряло положението.

КОПРИВЩИЦА Е ВАЖНА ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. ОЧЕВИДНО НЯКОЙ ИСКА ДА СЕ ЗАЛИЧИ ТОЧНО ТАЗИ ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. И ЕДНА ПОДСТАВЕНА МУТРА, ЗАРАДИ ПАРИ, ПРАВИ ПРОБИВЪТ!!!

Дай, дай бетона насам. Ей не се наядоха.

не е от циганската мафия?

Този "инвеститор" си е чиста циганска мутра. От най-долните. За съжаление в по-голямата си част те са безродно, мързеливо и безпросветно племе.

"Промяната на статута дава право да се изграждат нови сгради и съоръжения в селището." Ей тук е заровено кучето.

Има огромни празни терени, явно плюят върху национални обекти, единственото, заради които има изобщо туризъм. В Европа такъв досега да е линчуван

Кметът Герданов е маша на Радослав Йовков. Не е знаел ама друг път.... Решението е престъпно. Преди години така тихомълком промениха статута на резерват Барикадите над Копривщица, където почти не останаха дървета. Поголовната сеч се ръководи отново от бате Радо. Надявам се все нещо е останало от борбения дух на Копривщенци и скоро тук да замирише на барут. Бунт Братя!

съветници - всички до един! - в затвора за това, че са продажници и страхливци, които за пари са готови за затрият родното си място!!!

Нещата са ясни. Някой е решил че ще прави Банско в Копривщица. Ама за целта старите къщи му пречат щото не стават за такъв тип хотели. Най-добре да бутнем къщите на Каравелов и Волов и на тяхно място да вдигнем някое бетонно чудовище

В името на парите сме готови да съсипем всичко в България!!!! Няма такава продажна нация!!!!

Какви са тия неграмотни, алчни и тъпи общински съветници, които са гласували такова незаконно решение?! Кой гласува за такива, бе, хора?! Защо се руши и малкото ценно, което е останало в тази държава?! Може ли амбициите на някакъв алчен крадец да влияят върху статут на резерват на едно уникално селище?! Нали само от този статут получават пари, инвестиции за съхранение и възстановяване, за поддръжка на уникалните къщи и средата, толкова ли нямат никакъв акъл тия селяндури?! Къде е прокуратурата да заведе дело за самоуправство, за превишаване на правомощията, за съсипване на град-паметник от национално значение и да го окошари наглия крадец най-накрая?! Тия селяндури трябва да го пребият с камъни, а не да му вървят по гайдата на простака!!!

Всичко се развива, за да има напредък. Пример-Банско - историческия средновекове център се запази и е атракция. Същото е с Несебър, Созопол, Арбанаси и т.н. Защо да не стане с Копривщица - невероятна архитектура в стария град и модерни СПА или ски центрове наоколо, сред прекрасната природа

Ти там ходил ли си? Каква спа какви писти ти се привиждат. Минерални води нямат а и планината не е като за ски писта

ЕМИ ТО БАНСКО И НЕСЕБЪР ЗА НИЩО НЕСТАВАТ ВЕЧЕ! И ЗАЩО ВСИЧКИ ХОДЯТ В ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО Е ТИХО, ЧИСТО И НЯМА БЕТОННИ КУРОТРЕСЛЯЦИ, ТИП МЕТРО-БАРОК!!

Ако хората, които живеят там така са решили вие нямате право над тези решения! България не е само ваша!

Прав си, държавата отдавна е само на мутрите..... Остава само народът....."Народе??"...., ако нямаш себе си, значи си роб....

Ей, нищо свято ли не остана в тази държава?! Несебър, Пирин, КОПРИВЩИЦА ... ?! Кое ли следва след това? Не се ли засити алчнотията на мутрагените?! И отново мафиоти ще управляват държавата ... Само им вижте физономиите и после коментарите ще са излишни. Утайката реши да стане каймак и унищожава всичко прогресивно. Докога ще трае този кошмар?

Вие луди ли сте. Там място за хотели НЯМА.

Радослав Йовков е бивш гребец, който се замогва в "борческите" години. Изгонен преди пет години от ГЕРБ заради скандал с незаконна сеч на 1100 кубика дървесина. Преди това срещу него има сигнали за незаконен добив на инертни материали. Близък приятел на лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев, който е кръстник на сина му.

Интересна особеност на мутро-чалгарията е, че винаги гледа да скапе там, където има живинка, нещо мърда и се труди. Така този "бизнесмен", ако наистина е такъв,спокойно може да си купи едно цяло обезлюдяло Подбалканско селце без статут и там да си изгради Вятърните мелници. Но къде по-интересно е да се скапе и изсмуче вече съществиващото...Паразити!

МУТРИТЕ НАПРАВИХА БАНСКО КЕНЕФ ... ВРЕМЕ Е НА КОПРИВЩИЦА :))

!!!!!!!!?????????!!!!!!!!!!??????? СЕРИОЗНО?!?!?!?!?

КЪДЕ ЩЕ КАРАШ СКИ ТАЗИ ГОДИНА ? - В КОПРИВШТИТСА, ДЖОН !

също и на цхоуднитхе мостове *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе защо го транслитерирахте, нарочно е написано така - точно както го пише и на табелата. Е може и да съм пропуснал някой символ от шльокавицата.

ГОРАТА , БАРИЕРА ОТ 2 ДЪРВЕТА 1 БРОЙ АК 47 И РОБИН ХУУД ПЪТНА ТАКСА .. BRAINSTORMING INNOVATION :))

Архитектурен резерват, глупости! Да вземат да си издигнат един комплекс "Бакърена фабрика заедно с гробището! Веднага да срутят и преустроят за транспорт малкото мостче и да асфалтират всички улици с помоща на мин. Свинетка!

"Не се знае и какви интереси се преследват с това решение." "Промяната на статута дава право да се изграждат нови сгради и съоръжения в селището." Та, кое точно не е ясно?

само идиотщини се случват! Какво, някой иска да настрои хотели като в Слънчев Бряг, плътно един до друг??? Държава напълно абдикира