Андрей Делчев: Горивата на Марешки били нискокачествени

Ниските цени на горивата в бензиностанциите на Веселин Марешки са комбинация между силно некачествени горива и потенциални данъчни измами.

Обратно в новината

Коментари - Андрей Делчев: Горивата на Марешки били нискокачествени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значии вдигнаха цената на водата, та Марешки като разрежда с водица да му е по-скъпо горивото :)

Марешки е най-лесен . Ами като горивата му не отговарят на стандарта - затваряйте му бензиностанциите, бе нещастници !!!! То сигурно и лекарствата ще кажете, че са фалшиви ?!?!?! Ама нищо не му правят, и какво излиза- имате само плюнки( то от плюнчовци какво да очакваш !?!?!).

Другарю, Делчев, Колко Ви платиха за тази клевета? Това което сте измислили-може ли да го докажете с документи! Ама без такива доказателства като " потенциални данъчни нарушения"!!!

Опитвам се да намеря логична причина...единица бройка хора да искат да се удушат от кинти за сметка на милиони българи....идва ми на ум само КУР БЕ НЕЩАСТНИЦИ.......ковчезите са един размер - място няма.....АРЕ СЕГА дир-а да ме изтрият-педали

Марешки, вдигни в Пловдив още 4 бензиностанции в четири крартала на града и монополиста ще увехне! Ликвидирай ги долна правешка мафия, охранявана от мутрата и ГРОБарите!

Лъжеш бе продажен глист! Нали карам с неговите горива. Няма никаква разлика, подлец! Теб в затвора доживот, продажна гнида, слуга на Лукойла!?

Сярата освен, че смазва двигателя не прави нищо лошо.

Лисицата казала,че ... гроздето е зелено....

В БГ за пет-десет лева винаги ще се намери специалист дето ще оплюе всичко.Жалко.Нещата се доказват с факти.То ако слушам тях,живеем в свободна,благоденстваща страна.Но дъщеря ми в Испания,тя е на екскурзия,ми казва тате шоколада (дето в БГ е 8 -9 лева,тук е евро и десет.Защо е така.

МАРЕШКИИИИИИИИ АРЕ И В ШУМЕН, ЧЕ ТУКА НИ УБИВАТ "НЕ МОНОПОЛИСТИТЕ"

МАРЕШКИИИИИИИИ АРЕ И В ШУМЕН, ЧЕ ТУКА НИ УБИВАТ "НЕ МОНОПОЛИСТИТЕ"

И аз бих казал същого,ако някой предлага по ниски цени. Бих измислил всичко,за да го прецакам. Ако наистина са некачествени,защо не го съдят тогава ?

наведен, на кого от картела го ручи6 под бюрото...?

Купих си джобен Раман спектроскоп и си показва ВСИЧКО което има в горивото. Не е евтино (700 ев.) но си заслужава. Сега щетрябва да се разходя по бензиностанциите да видим кой какво продава,наричайки го гориво.

Каква марка?

измери ли нещо?

а то пък на други бензиностанции едни качествени горива ум да ти зай де тоа що не се гръмне

Естесвено ще правиш мангалски номера и ще лъжеш хората, че горивата били некачествени. Нали ти БЪРКА далаверките? Кажи ми бат Делчев на коя друга бензиностанция горивата са качесвени? А? Не можеш да кажеш нали? Не можеш я, щото всичи с еднаквите си цени, единия да прдне другия се наира, няма картел а? Е как ще има, ще им развалите и тяхната далаверка ако кажете, че има. Защото аз като пътуващ много извън страната мога да потвърдя, както ще го потвърдят други които пътуват и са го казвали милиони пъти, че щом влезеш у нас и заредиш някъде, колата от с конски сили става с магарешки, не можеш да я познаеш. Особено с по-новите автомобили които са по-претенциозни. Ама важното е да разправяме на офСете глупости а те да ни вярват ...

И на бензиностанции Круиз, ако имаш чип цената на нафтата в момента е 1,90, а на таблото е 2лв. така че който кадето иска да зарежда, а монопол в цената на горивата няма как да се докаже че има освен ако има и нчкои от участниците в монопола не се разприказва срещу някакво обещание.

цените да съответстват на качеството. Трудно разбираем модул за лумпени с коли над 20г., а те за България са 1700000.

...написа един лумпен, който и 20 годишна кола не може да си купи! :)

В БГ Е ТАКА ФСИЧКО ИЗМАМА НЕКАЧЕСТВЕНИ ХОРА

Аз предпочитам да вярвам на собствената си преценка и тя ми показва, че бензина си е наред. Вече три пъти пълня там и никакви проблеми не съм забелязал. Разликата за един резервоар ми е около 10 лв, тъй че никакъв черен пиар не може да ми промени предпочитанията.

засечи колко ти гори, и си провери свещите.

sulio@mailinator.com

Гори колкото трябва, а свещите са си черни по принцип с горива от България.

Хората са ме изпреварили с коментарите си :) Съвсем очевиден е смешня опит за черен PR. Все едно и аз като другите не заредих пълен резвервоар, като дизела му се държи 1:1 с Екто дизел на Лукойл. От един резервоар, вместо да заредя Екто дизел както обикновено, заредих при Марешки и така спестих около 25лв, при сметка обща сметка от 100лв. Което ме подсеща, че за последно зареждах пълен резервоар за 100лв някъде преди 10+ години.

Лелее, яко ги срита в междукрачните сфери. Разпищели са се. Това е добре, много добре, отлично даже :) Дизелът на Марешки е поне толкова добре като на другите бензиностанции, да не казвам че е по-хубав. Със сигурност е по-хубав от този на Лукойл. А за сярата и дизелите - хората са обяснили на чукундура, има положително въздействие върху двигателите. За лъжите на другите бензиностанции - лично на мойте коли са ми наливали при несветнала резерва по 3-4 литра над вместимостта на резервоара по каталог. Като го смятам лъжат с по 5-7%, т.е. избиват си отстъпката, която дават с картите, че и отгоре. Аз лично ще зареждам при Марешки. При цена на суровината около 50 долара на барел, цената на дребно трябва да е 1.80. Смятал съм го. Айде със здраве.

а може ли да я покажеш тази сметка моля? 1. Лукойл не купува петрола на тази цена - руският е по-евтин. 2. Руският петрол е и значително по-неподходящ за извличане на фракции потребявани за гориво. какво е КПД-то на инсталациите в Бургас е общо взето тайна, която никой няма да ти каже.

ъхъ то Лукойл все от руски петрол произвежда зер...

1. Мога, но тук няма как да стане 2. Не всичкия петрол, който се преработва в Лукойл е руски 3. Освен да ти дадат вътрешна информация (което няма как да стане) има и други методи, за да стигнеш до истинските числа, стига малко повече да поровиш, вкл. и малко познания по иконометрия помагат :)

на ОЛИГОФРЕНИЯ в обясненията на тоя

Некачествен е сина му дето го набута за дупетат.

Ахаааа,тоя ДД ,който поднася букетите от името на ГЕРБ и винаги се усмихва услужливо на правилните места ,когато говори вожда ,син на Андрей Делчев ли бил?

Тия ни взеха съвсем за малоумни. Всички си имаме глави и можем да си ги ползваме. Пределно ясно че има картел и след като единствения доставчик на всички бензиностанции е Лукойл. Сега искат да унищожат и почти единствения си конкурен като по стара КГБ-ска традиция първо трябва да го очернят. Горивото му е супер и благодарение на него се намалиха цените във Варна. Зареждам само от Ромпетрол (защото е единственото не-съветско гориво тип "Урал"), но подкрепям Марешки единствено защото НЕГОВАТА КОНКУРЕНЦИЯ ОСТАВЯ ПОВЕЧЕ СВОБОДНИ ПАРИ В ДЖОБОВЕТЕ НА ВСЕКИ ОТ НАС.

ЕЙ,"нямало картел",ама изобщо!Как ви развали рахата г-н Марешки и как си хвърчаха безконтролно цените,не помним сякаш! Е щом са на Марешки трябва да са "нискокачествени" ,а на другите "висококачествени",обаче искат не искат и те свалиха цените,а така!

видяхте ли сега че няма картел, както и очаквахме, а който предлага на ниски цени е лош, лош.. в казана с катрана. Ниските цени на стоките намалят печалбата на капиталистическата държава.

симо

Парадокс/демокрация/...Тези дето си броят стотинките,гласуват за тези,дето не си знаят милионите....Страшен избор имат.

Защото комунизма е чума , която разгражда мозъка на простия народ.

Комунизмът (така се пише и в твоето изречение) е бъдещето на човечеството. Строят го в Северна Европа, Англия, Франция разбира се, и даже в САЩ. ЕС е стъпка към светлото комунистическо бъдеще.

симо

Сега картел няма да има....Ще е само ма/га/решки..и вода в бензина.

можахте да го спрете (вкл. акцията в Полисан Русе) сега започвате с компроматите. Мирише отдалече на познатата източна миризма.

Лично аз по-голяма ГНУСОТИЯ - А95 от тази на Лукоил не съм виждал. Наливам и след 40-50 м КОЛАТА УГАСВА!!! МНОГО ПЪТИ - ОВОДНЕН БЕНЗИН!!!

30 к км само на бензин от лукойл - без проблеми досега

Сигурно караш стар джуган, дето и спирт да му сипеш ще върви. :)

Изборите минаха.Сега ,като хванем пак кормилото,дето балъците пак ни го дадоха ще ви скъсаме! Тия 5 месеца притеснения как ни се отразихааа. Сега бензин,газ,ток,вода ,охаа!

Боклук, кой е червен мазен премиер в момента? И червен генерал за президент. Кой вдига в момента цените ?

Бойко ги вдига, разбира се, с неговата изборна победа са свързани безобразията с цените, и от хора, които са назначени от него.

Сега трябва много да го пазят Марешки,да не го намерят самообесил се на някое стълбище.

Това прилича на "Империята отвръща на удара". Как ли ще завърши трилърът, с прегръдки или с джепане?

Между канонерка и ууки ли?

аз пък повярвах,че ще ги глобят:(явно не и трябват пари на тази държава ?!?Пък и ако е вярно,че мафията притежава тази територия то значи само едни прехвърляния на пари от сметки на лук оил до бюджета и връщането им обратно :д

С 95 на чичо Марешки Зафирата харчи 7,6 на сто. С 95 на чичо Златев по същия маршрут - 8,8. С 95 от леля Меркел - 8.0. Е?

Мога да го потвърдя и аз... Въпроса е каква боза ни пробутват в Лукойл и Петрол?

Не купувайте никакво гориво от Златев. Това е извода.

Ами не те бият в кантара.

Ами то и лекарствата на Марешки са най-ниско качество ! Нищо ,че са от един и същ производител с другите аптеки :)

Марешки - българският Тръмп!

И по какво съдиш че са нискокачествени?Каква е разликата в качеството на едни и същи лекарства от различни аптеки и ако в едната са по скъпи,по качествени ли са?Марешки има аптечен склад и не ползва дистрибуция от други складове!

specialist po wsi4ko , poznah li ?????????

на петрол и на лукойл са най-лошите бензини. най-добри са на omv и на shell. за мерешки и за други анонимни като екои ромпетрол нямам мнение - не съм ги пробвал

то на мЕрешки и аз не съм ги пробвал

РомПетрол по нашия край му викаме GypsyOil...

Защо пишете глупости, като не сте наясно с нещата? РОМПЕТРОЛ нито са анонимни, нито са с лоши горива. Пробвай и ще се изненадаш колко хубаво гориво продават. Те са казахстанска компания със собствена рафинерия и петролна база в Румъния (РОМпетрол), откъдето внасят горивата. Нямат нищо общо с Лукойл. (освен цените, може би)

е аз казвам, че не съм ги пробвал и нямам мнение. но ти силно ме съгласи. ще ги пробвам. макар че не ти приемам съвета на 100 %. иначе - реалните цени на бензин а 95 са под левче. но вальо мазния ти взима тройно на нормалната печалба, петролните босове и те също и бензина скача на 2 лв. направете а 95 левче, а високооктановите на 3 лв. нека тия които имат пари да плащат

Не знам на този Делчев от къде му сипват бензин в резервоара, но аз откакто карам с бензина на Марешки от бензиностанцията му в София, нямам никакви забележки. Колата има повече мощност, а и разхода на горивото спада според компютъра на колата ми при едно и също каране. Така че кучетата може да си лаят колкото си искат, а кервана си върви.

Ами то оставаше и при най-ниската цена да са с най-високо качество... Всички останали направо можеха да се само-обесят при това положение...

А бе Делчев, щи се праиш сам на шушумига? Общественна тайна е, че всяка сутрин безиностанциите от всички вериги по райони се прозвъняват и си сверяват цените и ги уеднаквяват. Само КЗК се са неразбрали, ама то е ясно, че няма как да да ръчкате кошера, нали и вие от там мед папате. Ако никоя верига не заведе сега дело срещу КЗК, значи пак сте се разбрали на принципа ,,вълка сит и агнето цяло''.

Стига глупости! При този огромен оборот на горива при Марешки /бензиностанциите му са винаги с опашки/ няма как ако продава некачествени горива досега да не са изгърмели стотици клиенти. А такова нещо няма. Не съм чул реален негов клиент /не подставено лице/ да се е оплакал, че горивата на Марешки са му прецакали колата. Така че приемам Марешки до невинен до доказване на противното. А доказателства против него няма!

Монополиста губи пазар и иска да го смачка със стотици проверки и анти реклама. Обаче платената антирекламата става реклама.

До преди около 2 години зареждах редовно от Лукойл.От време на време засичах разхода все ми излизаше висок.Веднаж ми се наложи да заредя в тубичка от 4 литра.Учудването ми беше голямо когато видях на колонката 4,600 литра.Смених бензиностанциите и разхода веднага влезе в норма.Сега макар и рядко (когато мога)зареждам и от Марешки-нямам забележки.

да зареждат шишета и туби,ами замислете се колко верни са броячите след като дадена бензиностанция отказва :д отделно са електронните манипулации,когато зареждаш над 20литра софтуера започва различно отчитане

Абе хора той бензина е с различен обем от водата, не можеш да правиш изводи за туби:(. 1 литър не е равен на 1 кг. Образовайте се малко.

Ти като си толкова образован сигурно знаеш че обема на тубите се мери в ЛИТРИ, а не в килограми. Никъде в поста не е ставало дума за тегло... Кое СПТУ си завършил?

Тоя Андрей Делчев е толкова безпардонен , безскруполен и дебелокож, когато говори за горивата. Поне така изглежда. Но я вно интересите са огромни

Моля Ви, пишете и проучете колко се лъже клиента в количеството и качеството нагоривата по другите бензиностанции. Аз филтъра на газта трябва да го мсеням на половин година от коректни фимри в бранша а на бензиностанциите на г-н Марешки не съм зареждал да сега?!? Междо другото там за първи път на газ колата върви по добре от на бензин!

Ако на газ върви по-добре, отколкото на бензин вземи си смени първо горивния филтър! Ако не помогне - виж и помпата после.

На върха на търговията с горива - "олигопол", на върха на държавата - олигофрен. Да ни е честито!

Да те пита за правото си ?!

Айде платената поръчкова медийка пак да си пусне платената статийка.Абе що не си го набиете

Делчев,защо не коментираш твърденията на Марешки че някои от проверяващите го и тези,които най-много го плюят(сред които е и Ревизоро) зареждат на неговите бензиностанции? Би ли го опровергал?

Тоя пъпеш дали знае, че сярата действа като лубрикант за буталата и по-добре в горивото да има повече сяра, особено за дизела. Ниската сяра е изизскване на еконормите Евро 5 и 6

При изгаряне на сярата в цилиндрите се получава серен анхидрит, който е с висока твърдост и действа като абразив, а не като лубрикант. На времето, когато бензинът беше евтин, а газта - от серосъдържащ петрол се препоръчваше с газови уредби да карат по-старите автомобили, с по-големи луфтове на сегментите!

Що за простотии говориш бе,аз карам повече от 30 години газ и съм карал всякакви коли на газ!Тука в газта сярата няма нищо общо,ама ти нали си "Химик" с главна буква!Лаладжия!

ДИРЕКТИВА 1999/32/ЕО НА СЪВЕТА от 26 април 1999 година относно намаляването на съдържанието на сяра в определени течни горива и за изменение на Директива 93/12/EИО (3) като има предвид, че емисиите от серен диоксид значително увеличават проблема с окисляването в рамките на Общността; като има предвид, че серният диоксид също има пряко въздействие върху човешкото здраве и околната среда; (4) като има предвид, че окисляването и атмосферният серен диоксид увреждат чувствителните екосистеми, намаляват биоразнообразието и благоприятните стойности, а също така вредят на реколтата и растежа на горите; като има предвид, че киселинният дъжд в градовете може да причини значителни щети на сградите и архитектурното наследство; като има предвид, че замърсяването със серен диоксид уврежда човешкото здраве, и по-специално групите население, страдащи от респираторни заболявания; (5) като има предвид, че окисляването е трансграничен феномен, налагащ решения на ниво Общност, както и на национално и местно ниво. (6) като има предвид, че емисиите от серен диоксид спомагат за образуването на прахови частици в атмосферата;

Химик, по-добре да си изядете дипломата.. Low sulfur diesel and lubricity issues: Hydroprocessing removes sulfur, along with polar and aromatic compounds, which give conventional diesel fuel adequate lubricating capability. Low lubricity in diesel fuel can cause engine problems unless treated with additives. Measurement of diesel fuel lubricity characteristics monitor lubricity additives and diesel fuel quality. Имаш ли нужда да ти превеждам текста?

Та как се правят луфтовете на сегментите?