В Хавай блокират безсрочно антиимиграционния указ на Тръмп

За "неопределено време" е блокиран указът, с който президентът Тръмп забрани в САЩ да влизат хора от 6 мюсюлмански страни. Това постанови съдия в Хавай.

Обратно в новината

Коментари - В Хавай блокират безсрочно антиимиграционния указ на Тръмп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега всичките да им ги изсипят в хавай, а тоз на снимката да си прюти няколко, след време да се обади пак...ще се радваме да му чуем мнението отново

Тръмп има конституционното право да забранява достъпа на хора или група от хора, за които смята, че могат да застрашат сигурността. Тези комунисти-съдии си правят евтин ПР и си играят с огъня!

Впрочем, този съдия на снимката е съученик на Обама, предложен е от него за поста и само ден преди да издаде първото решение за спирането на ЕО на Тръмп (естествено!) "съвсем случайно" е вечерял с Обама... Да не би пък да си мислите, че американските съдии не са политизирани и корумпирани?

Ми хубаво! Ето и решението на миграционната криза в Европа -товарим навлеците на кораби на 6-ти флот и на самолети и право в Хавай! В най-демократичната страна на света! Всички ще са доволни.

Тоя май има право само да помилва пуйки и да се зъби на Русия.

да пише глупости в Туитър. Ха дано Иванка го стегне малко. Нали ще му е "съветник".

Нека се ритат хамериканците в САЩ. Това е добре за останалия свят.

не се съобразяват с оранжевия гламавак, отхвърлиха здравната му риформа и единодушно ратифицираха членството на Черна гора в НАТО.

Здравният закон бе на Пол Райън, който е извстен двуличник, като теб :)

Западна Европа е също достатъчно препълнена с ислямци и всички те могат съвсем спокойно и безвизово/за разлика от нас/ да пътуват до Щатите с френските, белгийските, холандските и британските си паспорти. Обаче той слага забрана за пътуване за Иранци, а аз не знам иранци да са правили атентати в САЩ, но пък няма забрана за Саудитска Арабия и Катар, както и за европейци изповядващи исляма.

Днешната ви марксистка новина... Във връзка с това решение американските посолства по света са получили нареждания да спрат издаването на визи "за неопределено време" - докато му се изясни на съдията какви са разликите между този указ и оня отпреди две години, където пак имаше временно ограничаване за 6 мес. влизането от някои държави, но никой не писукна, щото беше на предния президент.

че онзи беше написан юридически грамотно. Иначе за Тръм - провал след провала. Неадекватна и неграмотна работа. Алтернативна реалност.

Тук казусът е следния: противоречи ли въпросната забрана на американската конситтуция по отношение на равнопоставеността на отделните религии! Според мен нещата са безспорни и тълкуванието не е кой знае колко сложно!

не е 100% прав. Забраната не важеше за терористи от Сауди Арабията, а всички знаем, че болшинството идват от там. Така, че със или без забрана, атентат пак може да стане винаги, да не говорим, че те вече си имат достатъчно мюсли б*лук там и много имат и американско гражданство. Така, че ако забраната беше останала, но атентат пак се случи, контрата щеше да е у Тръмп. Щях да призная, че е 100% ако беше третирал еднакво всички мюсли страни и беше наложил забрана за всички.

Няма нужда от забрана. Спират да им издават визи и готово.

Доказаха,че един психясал старец станал президент, не може да направи нищо което да навреди на установения вековен ред.

Велика демокрация и установен вековен ред не са ли две взаимно изключващи се понятия?

А ???

Тръмп е доста по-умен от този съдия. Сега като се случи поредния атентат извършен от янкой малоумен мюсюлманин Тръмп просто ще каже нещо от сорта "Аз направих всичко възможно да предпазя хората от атентати, но след като съдията реши да ми пречи да го правя сега искайте обяснение от него защо има мюсюлмански терористи на територият ана САЩ, атентати, жертви и несигурност. " Така съдията щше се окаже в небрано лозе, а Тръмп ще си вдигне популярноста.

Тръмп и неговия екип да прочетат Конституцията и да не пишат глупости. Хубаво е, че има разделение на властите и не може така лесно да минат противоконституционни "депеши" в стил Дъмп.

бъде лошо и у нас да е така, нали?.

Саштенското общество си иска терористите бе, тоя Тръмп не разбра ли вече??

В ЩАТИТЕ има предостатъчно радикализирани гламаваци, които могат да се използват за правене на зулуми.