ЕС: Великобритания може да стане асоцииран член

Таяни и Верхофстат предупредиха Великобритания да не започна двустранни търговски преговори преди да е финализирала развода си с Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - ЕС: Великобритания може да стане асоцииран член | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами така и трябва да бъде. Първо излизането и после преговори, защото докато не си излязъл все още си със статут на член! Това разбира се няма да се хареса на Великобритания, защото тя ще иска да знае какво ще получи като права, ако излезе, но не всичко става както ти се иска!

Как така асоцииран член? Хем да ползват облагите на ЕС, хем да нямат задължения, така ли? Ех, че хитри тия англичани, искат да прецакат бюрократите в Брюксел!

Не мога да се въздържа и само ще спомена заглавието на една брилиантна книга, писана от британец : Сбогом, и благодарим за рибата! ( So long and thanks for all the fish)

Франция беше ли напуснала НАТО? Разпадна ли се НАТО? Франция пак ли е в НАТО? Плаче ли ЕС без Англия? Дир преписва ли от Телеграфная Агенция Советского Союза? Може ли да се вярва на новини на агенция носеща името на умряла държава, известна с пропагандата и лъжите си?

Евала на луната...но гледам доста неинформирани хорица вилнеят тук. Господин Хайде бе,твоя човек е забравил не само битката при Дарданелите,ами и тази при Дойран,където Великата Британска Армия яде такъв бой от шепа българи,че това е най-тежката загуба в цялата им история - справка wikipedia. А господина Тъп е в доста голямо неведение - производителя на автомобилите Ролс Ройс е собственост на Германския концерн Бавария Мобил BMW!!!

НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА АНГЛИЯ, ИНТЕРЕСУВАМЕ БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРОСПЕРИРА СТИГА СТЕ ПЛЮЛИ ДЪРЖАВАТА ,КОЯТО ВИ Е ДАЛА ЖИВОТ. АНГЛИЯ Е ПЕДЕРАСКА ДЪРЖАВА ИЗКОВАЛИ СА СИ ЗАКОНИ И НЕ ГИ ПРОМЕНЯТ ИНАЧЕ СА ПРОСТИ, БЪЛГАРИТЕ СТО ПЪТИ СА ПО УМНИ ОТ ТЯХ.

Май сами не си знаят законите за ЕС. За какви 3 години приказват, когато според меморандум имат право само на 2 години след като страна предупреди ЕС за излизане. Мей вече испрати документа , значи на 29 март 2019 излизат автоматически.

две години за преговори ,уговорки ,споразумения,изчисления и надхитрявания ,затова може и три или четири ,за да няма губещи . за България ще са необходими 2 седмици най-много .

Великобритания НИКОГА не са били в Европа. Те са си в океана.... да си стоят там.

Пак ли ще ги приемаме? Много тъпо. Я така и така са се самоизключили, нека затворим тази врата и страница завинаги.

асоциираш бе Ганю, кой ти дава на теб да асоциираш, ти можеш да асоциираш само пръжки с праз

След две години Британия ще е със статута на Швейцария и Норвегия (и двете не са ЕС). Плюс разни допълнителни права които ще си издействат благодарение на вроденото си нахалство. Мъка голяма...

с това, че ще е със статута на Швейцария и Норвегия?

и на кого плаща Норвегия!?!

За да са със статут на Норвегия, трябва да плащат толкова колкото и сега, а те не искат...

стига с тази ТАСС, че тръпки ме побиват

За Великобритания икономически бе изгодно да е част от ЕС.Всичко дойде,когато трябваше да приеме квоти бежанци.Целия процес Брекзит беше подтикван и задвижван от Б.Джонсън.Младите бяха за ЕС,а възрастните-против.За Шотландия също не е изгодно да излезе от кралството-тя получава огромна субсидия от Англия, а сега се надява това да стане от ЕС.Англия не е страна на производството ,а на банките-излизането и от ЕС ще доведе до фалита на много от тях.За Кралството Брекзит не е изгоден-той беше популизъм ,който ще и коства много.Има едно нещо,което не ми ясно и ако може някой да ми го обясни--Защо Тръмп,така гръмко приветства излизането на кралството от ЕС ?

За да подпише двустранно сътрудничество с Великобритания, докато е категорично против такова с ЕС, предполагам конклетно заради Германия, а може би и заради Франция.

Знаеш - незнаеш ама коментираш... Карай. Мохабет да става....

Напълно си прав. С малка разлика-консерваторите предизикаха референдума от страх, че ЮКИП печели привърженици. Те не очакваха такъв резултат, бяха изненадани. Б.Джонстън прие кампанията за Брекзит с надеждата да стане лидер. А Тръмп е против ЕС, защото регулациите му пречат на бизнеса-голф игрищата в Шотландия.

Този брекзит ужким бил много лошо за англичаните, пък ес-то не спряха да реват. Очевидно загубите са овече за ес-то отколкто за англичаните. Ако от ес-то бяха такива демократи щяха да пуснат директива да се проведат референдуми във всички страни членки за или против съществуването на ес. Ама нещо май не им стиска.

Демокрацията и референдумите са за зрели общества с разумни хора , а не за такива като теб. Никой на сила не ни е вкарал в ЕС, всяка страна сама кандидатства . За жалост малко хора осъзнават значението и смисъла на ЕС.

Целта на Брексита беше да се натирят и изритат 3.5 млн. европейци(предимно от ЕС) живеещи и работещи на територията на Обединеното кралство.Тия 3.5 млн. европейци са голям проблем и голям трън в очите на умствено изостаналите англичани, които междувпрочем са над 90% от населението им.Същевременно 20-те млн.(от общо 65 млн. население) маймуняци, талибани, муджахидини, джихадисти, чернилки и прочие пропадняци от бившите британски колонии в Азия и Африка не са им никакъв проблем! След излизането от ЕС англичаните ще имат контрол върху имиграцията на острова, но това ще им ЕДИНСТВЕНИЯТ плюс! Иначе данъците, таксите, митата, цените на храни, стоки, услуги и наеми ще скокнат до Космоса!Същевременно паунда ще се срине, а цените на недвижимите имоти ще паднат до рекордни нива. Паралелно с това трябва да се отбележи, че в цяла Британия няма почти никаква индустрия и промишленост-залагат на търговия и услуги, но не и на производство.Това не е развитата индустриално Германия! От друга страна да живееш самоизолиран на своя остров през 21-ви си е жив идиотизъм.В 20-ти и особено в 19-ти век да се самоизолираш от Европа не създаваше проблеми за самоизолиралата се държава, но в 21-ви век това е лудост! Британците дори и не подозират в какъв филм сами се вкараха... И между другото-от краха/срива на Британия и на аглийския паунд ТОЧНО соросоидите и световните кукловоди ще имат най-голяма сметка и интерес... Периодически световните кукловоди си нарочват една държава(задължително европейска) за обезкостяване.Например такава държава през целия 20-ти век беше Германия-срината и обезкостена в 2 световни войни и почти в целия 20-ти век.Друга такава държава беше Русия обекръвена от жестока кървава революция, кръвожаден сталинизъм/комунизъм и 40 млн. загинали във ВСВ...

да напишеш токова много глупости накуп?! От Космоса ли падаш? Само в казармата преди време съм виждал подобен Генератор на Супер Глупости! Онова ГСГ се наричаше старшина на ротата, но и то не може да те стигне по мащаб!

Към държавите за обезкостяване от европейските олигарси"случайно" си пропуснал да добавиш и България.

И като сложиш един паралел между това което си написал и постоянното хленчене на ес-то май излиза че нещата не са такива каквито ги описваш. Ако беше така тези двуполовите нямаше да хленчат, а да чакат онези да се опарят , да им фалира държавата и да искат пак в ес-то. Даже това ще има отрезвяващ ефект върху всички будещи мераци за напускане. Но те хленчат, въртат сучат, плачат и пак хленчат само и само онези да не си ходят. Е как така пък толкова загрижени европейциз глупавите англичани. Как искам един реферндум тука и без друго никок не н е питал нас хората. Един референдум , за да се спрат всякакви спекулации за или против.

Отношенията между ЕС и ЮК не са само търговски. Има договори за отбрана, борба са тероризма и т.н. Нещата не са така прости .

Тия новини са преписани от ТАСС за гладкомозъчни русофили!

Няма нужда да те обиждам, както правиш ти с другите участници във форума. Живея на Острова точно от 20 години - от март 1997 година. По всичко изглежда, че държавата няма никакво намерение да загива, нито да се "самоизолира" след Брекзита. Това трябваше да стане, според прогнозите на такива като тебе, още след референдума през юни миналата година. Колкото до това какво произвежда Обединеното Кралство, нека да видим: много силни селско стопанство (все още, макар и западащо), фармацевтична индустрия, изключителен научно-технически потенциал. За финансовия сектор няма смисъл да се говори. Не съм сигурен за точното ниво на автомобилостроене, оръжейна индустрия и корабостроене, но ги има - може да се провери в интернет. Освен това, нещо по-важно: едва ли има друга страна с такива връзки (официални и неофициални, по линията на кралското семейство и не само) с толкова много други страни в света - с Британската общност, с целия ислямски свят и къде ли не. Да не би Европа да е създала Британската империя, която по уникален начин (по скромните ми познания) се демонтира по (почти напълно) мирен начин и се прероди в двете си отрочета - Съединените Щати и Британската Общност)? Не говоря за морала и за безбройните мръсотии, престъпления на тази империя срещу света, говоря само за успеха и! Който вещае края на Обединеното Кралство след Брекзита, тека първо помисли: от 200 години насам (от времето на Наполеоновите войни), няма голяма международна криза или война, в която Британия да е участвувала и да не се е оказвала в края на краищата на печелившата страна (само две малки изключения са ми известни - Англо-Бурската война в началото на 20-ти век, и Суецката криза през 1956 година, но това са относително малки събития). Така че, ако историята е въобще някакъв показател, то всеки би заложил на Британия, а не на т.н. Европейски съюз, ако трябва да избира.

От 20 години си готов да правиш свирки на британците и приемаш, че за тях си един обикновен безперспективен кавал. Иначе нямаше да имаш нужда да пишеш коментари из български форуми. самата нужда да пишеш на български показва, че не си приет и носталгията те мори. Не давай акъл от разстояние, ами иди избърши задника на някой индиец, че те не могат сами...

Пропуснал си битката с турците на Дарданелите, където турците са ги спукали от бой.

Затова ли лондонското Сити беше против Брекзит? Защото всичко е наред? Почакай , нищо още не е започнало, ще говорим пак след 2 години, дали автомобилостроенето ще остане, ако трябва да плаща мита , дали земеделието ще е добре без субсидиите, дали правителството ще плаща на всички големи компании да останат на Острова , както вече обеща на една от големите автомобилни компании. Банките вече планират напускането си, авиокомпаниите няма да могат да оперират на нискобюджетния пазар, паунда вече загуби 20% .. И още и още

За ''Велика'' Британия ще говорим след фактическото и излизане от ЕС защото тя все още е в ЕС и всички положителни данни за икономика и финанси тя е постигнала благодарение на членството си в ЕС. До приемането и като член на Общия пазар през 1973 тя е с най слабо развиващата се икономика от страните членки. И въпреки това тромавото кралство не може да се справи с финансовия си дефицит. Към 2009 година Обединеното кралство има бюджетен дефицит от 11.5 % За сравнение : Гърция - 13.6 % Германия - 3.3 % Победителката от ВСВ с бюджетен дефицит 4 пъти по голям от победената Германия ...и почти колкото една Гърция. Тази империя беше готова да разпадне още по времето на Втората световна война но получи реанимираща инжекция от САЩ заради общия враг-Германия.Въпреки че се води победителка в икономически план хич не и вървят нещата защото в модернизиращите се времена след Втората световна война не може просто да си стоиш и да прибираш от колониите, а трябва да се развиваш. Сега ''Великата'' империя се надява САЩ да я вземат отново на буксир и да си я отглеждат.Ми направо да кандидатства за 51 щат. Нищо ново или чудно. Османската империя се е разпадала повече от 100 год.Тъй че разпада е неизбежен и тропа на вратата. Щотландия и Сев Ирландия обявиха намерението си да я напуснат както Тя обяви намерението си за Брекзит. Римска и Византийска, Османска, Австроунгарска империи са и изчезнали но видите ли само Великобританската щяла да остане вечна. Айде бе. Що ? ...ми щото имала велика самобитност и велики традиции. Хахаха

"...наеми ще скокнат до Космоса! ............а цените на недвижимите имоти ще паднат до рекордни нива." Кое от двете ще стане според теб не става ясно

Туск едва не се разрева днес, четейки писмото на Мей. ЕС е направо жалък с уплашеното си хленчене. Поведение на гей, а не на мъж. Всичко това буди само съжаление и отвращение.

Това което каза Туск бе в добрия тон: Съжаляваме че напускате,благодарим и чао.

Туск е актьор от класа! при тях няма нищо случайно в думите им! Даже си беше ироничен! Това, че ти поемаш всичко директно е съвсем друг въпрос! Аз доста харесвам Туск и се радвам, че той е на страната на ЕС в този момент! Ти си стой на село и го гледай как Туск реве и си вярвай!

още не осъзнават, че Великобритания може всичко и САМА ще избере какво точно да направи! Именно тази постоянна неадекватна намеса на ЕС отвращава !

Какво ще стане с Германия ако си загуби британския пазар? 86 милиарда евро годишен експорт, 810 000 нови германски автомобила продадени на британския пазар само за 2016 ... хер Шойбле доста ще се изпоти

така се губи този пазар? От утре Англичаните няма да купуват вече БМВ-та :)

дънер бате. каква е алтернативата за англия без немски автомобили?...техните дараци воксел и ровър или форд-овете от илфорд или японските които ги правят те (хонда в суиндън и пр.) и нямат нищо общо с истинските японски....ааа, ролс, бентли и астъм мартин ли?...ами да си купят де...?!

де

Немските коли ще се продават на острова, само че, бритита ще плащат по-висока цена. Ти да не си привърженик на Фараж-повтаряш неговите лъжи.

Яснооо, ти си от онази ниско образована и неинтелигентна част на брит обществото, която гласува за Брекзита, които повярваха на лъжите и съсипаха бъдещето на младите и образовани които не искат да напуснат ЕС

Тоя театър много ми прилича на развод , при който жената категорично не иска да даде развод на мъжа си, само и само да го тормози. . . . . . . . . . Корабът "потъва", а алнгличаните са едни от най-добрите моряци, репили са че корабът е не спасяем, няма да се задържи дори и да е Титаник . . . . Пък ние май ще сме погребалната команда . . . . .

Някои страни от ЕС,никога няма да могат да преглътнат факта,че Англия излиза от съюза!Мъка,мъка,мъка!

така е, и най-вече щом БГ е член на ЕС ... това за тях е обида.

Тия максимално се възползваха от ЕС и сега напускат като плъхове потъващия кораб Отново ще заложат на имперските си интереси Разделяй и владей! За Държава която е извозвала сираците си във Австралия са да се отърве от тях и е експлоатирала жестоко индийците няма защо да скърбим!

Да бе "възползваха" се, като внасяха най-голямата сума в касичката на еврогеите. Не пиши глупости!

Внасяли са , но и са получавали. На всеки внесен паунд са получавали десетократно печалби от спестени такси, договори и облаги от членството. Ти не пиши глупости.

Или вътре или вън, с всичките ползи и несгоди от едното или другото. Това е. Решили са да се махат, значи да се чупят и толкова. Както казваше навремето моят фатмак "не може хем оная работа вътре, хем душата в рая".

Очевидно много хора не разбират простата истина. Англия е най-старият и най-обигран колонизатор, който е дал началото на държави по цялото земно кълбо. И преди и сега, политиката на Англия я прави самодостатъчна. За пример. Ако Русия спре доставките на газ и петрол за Германия (и не само), половината ЕС ще си свети на свещи. Нещо, която изобщо не важи за старите колонизатори... Идва ред на сополи, сълзи, големи обещания и големи заплахи. На края, осите отново са само ТРИ!

Ти ми кажи ако Русия не продава газ, дали няма гол да го барат?

И от кого купуват англетат газ, че не разбрах? 70% от газта дето си я горят във кухничките и бойлерчетата иде баш от презряната от много тук Русия. Не на свещи, на лоени ламби ще се топлят на тоя вмирисан остров. Колко още има дето даже не ти иде на ума.,... Ама нейсе. Радвай се. Пий още една ракия.

Англичаните винаги са били леко тъпички, махат се от съюз който ги направи богати, но те щели да решават сега все едно ЕС взимат много тъпи решения, нали!

Това от пропагандата на Дойче Веле ли го научи? За 40 години членство са внесли 380 милиарда паунда ПОВЕЧЕ отколкото са получили!

Много е елементарно да смяташ ползите от членство в ЕС като нетна разлика внесъл /получил. Явно толкова ти е хоризонта :))

Ти да не си привърженик на Фараж-той натвори глупости, повтаряше колко милиарда ще влязат в здравната им система и още на другия ден след рефередндума каза , че не е казвал подобно нещо. А , между другото - той беше против емиграцията , а самия той емигрира в САЩ да сее лъжите си по Фокс нюз.

Кат ти гледам тъпата муцина дет си си я лепнвл на аватарчето, даже не се и съмнявам кой е тъпияък!

Опитът на германците от концентрационите лагери дава своите резултати. Идеята е, че щом си влезнал вътре, а някой народи са натикани вътре, то излизане няма- точно по принципа на концентрационите лагери. За тези които са вътре важи мотото- Работата ще те направи свободен- германците са имали неписано допълнение към тези думи-АКО ПРЕЖИВЕЕШ този кошмар. германският вълк козината си мени, но не и нравът- генетично.

Да се махат при Колонията си и да спрят да ни занимават с рижавите си тъпизми.

Англия се махна от тях и тия идиоти продължават да й заповядват и да я заплашват и да й казват какво да прави. От сега нататък Англия сама ще решава какво да прави, нали това е идеята на Брекзита! Ако и БГ се махне от ЕС някой ден, и на нас какви ли не условия и заплахи ще ни направят тия гадове!

Имат договори, които трябва да изпълнят! Кое ти е трудно да разбереш?

например няма как да подпише търговско спор. Само с Италия нали разбираш. Ингилизите виждат,че се прецакват и сега ще пробват да развалят съюза. Естествено с помощта на САЩ,Русия и Китай. На кого му трябва силна Европа. Имат нужда само от 400млн потребителя

Дирчо

Защо да не може Англия и Италия да се договарят помежду си? По-рано как е било? Британците не се прецакват въобще, напротив - освободиха се от Европейското иго, за което им казвам евала!

Започна се с рекета и изнудването. Евробюрократите са в ужас, защото британците могат да сключат бързо двустранни търговски споразумения с Канада, Австралия, Япония, САЩ, Китай, Индия

...все близки и съседни държави...стой не мърдай

Великобритания: писна ни от ЕС и членовете и.