Манолова спечели още една битка срещу ”Топлофикация”

Административният съд в София отмени мълчаливия отказ на „Топлофикация - София“ ЕАД да предостави на омбудсмана Мая Манолова достъп до обществена информация.

Обратно в новината

Коментари - Манолова спечели още една битка срещу ”Топлофикация” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо чудно - все пак Топлофикация София е под опеката на Крадлива Йорданка.

Браво, Мая! Не им позволявай да се изплъзнат. Много са нагли и лукави, но ти продължавай докрай.

С тези парички можеше да се помогне в погасяването на задълженията на крайно бедните, вместо да се съдят и да им се отнема и това що нямат. Изедници пробити, само лапане - адвокати, частни съдебни изпълнители, бюрократи.

Манолова преди да стане омбудсман беше адвокат и като и свърши мандата пак ще стане сега просто използва писта си за си прави реклама а вие шаранчета и се прихласвайте.......

Ти преди да спамиш тук може и да си свършил нещо свястно но не вярвам. Гледай какво прави сега и как го прави. Ако не ти харесва това , че се бори срещу топлофикация, която има 0% доверие сред абонатите си и тези дето насила и плащат, значи че си малоумен. Или си прост гербераст дето всички дето не лижат задника на вожда ти са все лош мат'риал.

Същата тази само допреди месеци гласуваше законите, от които сега хората са пропищяли, защитавайки монополи и престъпни интереси. Самата тя много добре знае що за закони е одобрила и умело атакува едни, а е оглушала и сляпа за други. Неее, не се и надявайте да го прави безкористно.

Сега по-важното е да се удари тази мафиотска структура, типична организирана престъпна група. Прокуратурата, ГДБОП и ИП да се разшетат, става дума за организиран грабеж от джоба на абонатите и облагодетелстване на разни ментърджии-адвокати, съдебни изпълнители и длъжностни лица в топлофикация.

Ще кажа - Браво! Все от някъде трябва да се започне! Има много умни българи. Да се надяваме да придобият вяра във възможностите си и да се включат във войната с монополистите.

Манолова намери призванието си, много по ефикасна от фалшивите си предходници. Поздравления!

Питам какво е вършел предния капут на този пост?

Sm3hurk0

е.. к'во... заекваше...

Най-сетне след години работещ омбудсман! Браво, Мая! Браво, Манолова! Гордеем се с теб!

Членът на бсп Манолова накара демократите да се блещят,като шарани на сухо!Свалям шапка!

браво на мая! не само че е спечелила, а и лично е водила делото! брилянтен адвокат!

браво на мая! не само че е спечелила, а и лично е водила делото! брилянтен адвокат!

Отнчало бях много против нея, но ето че тя успя там, където предният омбудсман се провали.

също и аз бях против нея по чисто политически причини, но сега трябва да призная че съм впечатлен и считам че си върши чудесно работата. чак сега разираме какво всъщност значи да имаш омбудсман.

Еииии, наистина някой взе да защити хората от посегателствата на монополите. Уважение към такива личности.

abasador

както, винаги благодаря ... за 4 те минуса колеги (към коментара ми от 19:17 ч.). Ние българите сме особен вид порода ..... (останалота част трудно бих квалифицирал), колкото повече ни обиждат, унижават, лъжат и крадат толкоз повече се радваме, дори си ги преизбираме същите политици, които ни доставят описаните по-горе емоции! Как да не поздравя Мая Манолова за борбата и с тези мошеници от Топло София, на които плащам годишно от 400 до 500 лева за апартамент в който никой НЕ живее, радиаторите са демонтирани и отклоненизта са затапени от специализирана фирма. За горното съм представил протокол с 5 подписа, фактура от фирмата демонтирала и извозила радиаторите, както и молба за прекратяване на договора ми с Топлофикация София! Вместо Топло София да ми плаща за това, че ползва собсвеността ми за подаване на отопление за 5 апартамента над моя, ми изпраща ежемесечно нови сметки с увеличаващите се задължения барабар с лихвите (от две године вече не плащам) към тях. Браво Мая, браво госпожа Манолова, респект и успехи ! Лек ден.

Парното е отоплителната инсталация на сградата. Както инсталациите Водопроводна; Канализационна; Електро; носещата конструкция; звънците; телефоните и т.н. Не можеш да си махаш парното от твоя апартамент и да не плащаш за сградна инсталация. Няма такъв филм по света. Или се изключва целия блок, или никой. Това - ама да си махнат тръбите от апарртамента ми - е селска работа, селяни в града - в моя двор съм си господар. По света се плаща и обща сметка за блока, разбита после по апартаменти. Има портиер или фирма, плащаш на месец към 300 евро - парно, ток, вода, чистене, асансьор и др. Това е. А тук е комунизъм - искаме парно за 20 лв. И не плащаме. 200 млн. има да взима Топлофикация, ама не можело да им спира парното на длъжниците. А кой плаща? В Европа за 2 сметки неплатени ще те осъдят

От моя апартамент мога да махна всичко... Съседите например махнаха носещи стени.

abasador

еми, то от подобни имериалисти като теб държавата ни пропищя от простащина. Виж сега уважаеми, по старите колеги във Форума са чели мои коментари и знаят, че почти от 29 (двадесет и девет) години вече живея в Германия, заявявал съм го по повод компетентните съвети и знания на отворковци като теб, които са супер наясно как се живее и какви са законите в Европа. Може би ще ти светне сега, защо апартамент ми (наследствен) в София е необитаем. Айде, лек ти ден.

abasador

уважаеми, империалист, пропуснах да ти кажа, че от няколко години съм пенсионер вече, с признат трудов стаж в България 21 години и в Германия 20,5 години като .... строителен инженер! Благодаря за интересните ти обяснения и интерпретации ... какво представлява една сградата като архитектурно и конструктивно решение, както и принадлежащите машинно техн. части и инсталации към нея.... направо си супер строител, както и повечето от сънародниците ни. Моето мото е: без значение кой си и на каква възраст си, винаги има какво още да научиш! Лек ден.

свалям шапка!

Това за Топлофикация и Манолова . . .добре, Манолова води битка . . . обаче кардиналния въпрос за "развод" с Топлото ЛИПСВА. Във Варна, а май и в Бургас вече се монтират индивидуални абонатни и . . . става като с тока, ползваш - плащаш. А сега една голяма група избиратели са "закрепостени" към Топлото и плщат като попове. Между другото в Румъния вече може да се "разведеш" с Топлото . . . . . Та все пак това си е само шум . . прицелила се е госпожата към следващия пост . . .върши работа, но с Топлото си е вятър . . .

Ето къде отиват парите г-жо Костинбродска............... Природният газ е с калоричност 9,3 КВат часа за 1куб. м. При сегашните цени на пр. газ, това прави 7,5ст на 1 Квтчас с ДДС, на тази база цената на парното е смешно ниска, 7,742 ст. за 1Квтчас с ДДС.

Няма значение каква е цената! Има значение само ако искаме да купим топлоенергията! След като не искаме значи не сме абонати! Абонамента е предплатена услуга! Прочети го в българския тълковен речник! Принудата е углавно престъпление според член от наказателния кодекс! Време е Мая да почне наказателни дела по него срещу лицата съставящи принудително фактури без искане от страна на гражданите които нямат писмен договор с топлофикациите! Когато го направи ще призная че си върши работата, за сега се занимава с кокошкарската страна на въпроса!!

При първоначалното включване на жилищната сграда към централното отопление се подават много документи. Един от тях е МОЛБА за включване, подписана от всички членове на етажната собственост. Никой не те задължава да си купиш жилище в сграда с вече работещо централно отопление.

abasador

браво, Мая, браво госпожа Манолова, респект! Една личност и политик, която показва и доказва как трябва да се работи за народа ни. Адмирации и успехи! Лек ден.

тоя филм ни го прожектират вече 27 години .....осъдили крадците да покажат колко са откраднали и толкова да върнат парите НЕ , виновните да влязат в затвора НЕ е за какво е цялата гимнастика !? То това повече натоварва и обезсърчава отколкото удоволетворява хората

Браво на г-жа Манолова! Браво! Дана ни освободи и от примката на "сградната инсталация"!

Браво Мая!Радвам се, че има и такива държавници!

Тук не става въпрос за герб или бсп, а за това ,че тази жена е успяла в нещо от което стадат граждани от герб и бсп. Пожелавам бъдещи успехи.

Най-очерненият и оплюван политик у нас свърши най-много работа в полза на обикновените хора, факт!

Не пробързваш ли с изводите?Започнала е нещо,но какво е завършила?Като ги осъдят,като ги затворят,като върнат парите на хората ще я призная.В момента тя е типичен политик,който вдига шум и рейтинг,но от това няма полза за хората и държавата.

Браво г-жо Манолова , опитаха се да Ви детронират от политиката и мисля че успяхя, но Вашия професионализъм в торба не може да стои и когато се заемете професионално с проблемите , Вие успявате. Бъдете Здрава.

Нормално. БСП са в опозиция и гледат да правят мръсно на Тиквата. Не знам дали Манолова щеше да е толкова дейна ако нейната партия беше спечелила. Топлофикация стриже овцете за да храни всички които са на власт. Хората ще повярват че е искрена и безпристрастна само ако удари по интересите на БСП и фирмите зад нея.

И КО ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД !? КОГА ЩЕ ВЪРНАТ МИЛИОНИТЕ И КОГА ЩЕ ГИ ОСЪДЯТ ТИЯ КОИТО СА ГИ РАЗДАЛИ А КОГА ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА !? НИКОГА МАЙ

Мен ли питаш?

Това е добре, НО..какво ще последва е друг въпрос.Според мен - нищо.Искам да обърна внимание на друго обаче.Като имам в предвид коментарите , и къде е поместена статията започвам да си мисля ,че започва добре подплътена предизборна кампания(според мен изборите предстоят).И също така Нинова да трепери за мястото си...ХА ХА.Тоест един вид нещо като завръщането на джедаите(Миков,Станиев и сие ,а Мая ще носи знамето)

Има ли проведена обществена поръчка за изплатените хонорари на Адвокатски кантори и ЧСИ, защото това са повтарящи се услуги и трябва да има обществена поръчка?!

Господа, одобрявам успеха на г-жа Манолова да постави самозабравилите се печалбари поне частично на мястото, определено им по закон. Но частично, а трябва изцяло! Трябва да се накарат тези грабители да: - заменят за своя сметка измерителните прибори негодни по законите на физиката да измерват потреблението на топлинна енергия с годни; - възстановят разходите на потребителите за принудително продадени им негодни прибори; - възстановят разходите на потребителите за неверно отчетена топлоенергия. Отбелязвам за неподозиращите размера на грабежа, че със сегашните уреди те Заплащат телесната си топлинна енергия, енергията от Слънцето, от атмосферата, и от всеки допълнителен източник на топлина в жилището си. Разбирам скромността на успеха на г-жата Омбудсман - пълната отмяната на грабежа е за с милиарди, а енергомафията навсякъде по света не прощава и за хиляди пъти по-малко. Затова одобрявам успеха на г-жата Омбудсман, дори и да засяга грабителите колкото ухапване от бълха на слон.

БРАВО ,МАЯ !

Срещу топлофикация може да спечели битка,но войната се губи задължително.Все пак браво.

Крайно време е вече да бъде спечелена справедливата война на гражданството срещу мафиотите с бели якички от общинското (т.е. ГЕРБерското) дружество "Топлофикация - София" ЕАД , което съдира кожите на клиентите си съвсем по мутренски.

Ей, момиче, все повече и повече те заобичвам, и то въпреки че си от Партията любимата, незабравимата ! Да не вземеш да кажеш на г-н Найденов, обаче ! Нека нещата си останат между нас.

Браво на Манолова, действа, а не плямпа празни приказси и голи обещания като Курни Ниньова!

браво почни сега и банките и ще ти сваля шапка. нищо че си социaлистка

Ще ги започне, ама друг път! Именно Мая Манолова 2006 г. подкрепи промяната на ГПК и банките си вадят изпълнителен лист! С Топлофикация просто е най-лесно.... По тази причина Майчето там захапа, другаде няма да върже! Същите ЮВ-та се присъждат и на банките, ЧЕЗ, Софийска вода и тн

Браво на Мая!

Какво би казал , проф. Вучков за Мая , сега ? Преди : Мая М. става за шеф на чистотата в Кюстендил . А СЕГА ???

не става

К. специализира отклоняване на обществено внимание

Бойко назначи Мая за омбудсман за да я елиминира като кандидат президент. Но сам си кара таралеж в гащите.

Мая Манолова президент президент

Естествено къде са ни парите, за скъпи автомобили, високи заплати и премии, командировки по света на част от екипа на Топлофикация, за супер лукс на работните места обикновено пак на богоизбрани служители на дружеството и ако е останало нещо скришом в джобчето на някой. Колкото и просташко да звуч предположението ми в България друго не може да бъде. Всичко което се взема от народа отива за материални облаги на определени хора. Браво на Мая Манолова, дано започнат нещата в тая страна да взимат справедлив обрат в интерес на хората.

Високи заплати в "Топлофикация - София" няма. Всички там бачкат срещу минималното за съответната длъжност възнаграждение. Няма и премии, нито високи, нито ниски.

само така Мая! Поздравления! Преди в парламента хич не те харесвах, но сега...., адмирации! Успехи и занапред!

Мила Мая, уважаема госпожо Манолова, всичките, които си мислеха, че ще Ви "извадят очите" като Ви изпратят в трета глуха т.е. да Ви изберат за Омбудсман на страната, Ви "изписаха веждите". И тъй като Вие сте дето се казва като " Шило в торба не стои" накрая ще излезете победител. Ако продължавате така, както до момента е много вероятно на следващите избори за президент да объркате сметките и на Нинова и на Борисов. Вече не изключвам възможността България да избере първата си жена-президент.

Браво маце , ...... хем си хубава , хем си готина , хем работа вършиш . Сега ти е времето , но не го пилей с Ачо Найденов . Ти си , доста по-висока топка .

e,и???

ШЕ СИ ДУНДУРКАТ ТОПЛОФИКАЦИЯ, ЗЛАТНО ЯЙЦЕ Е ! ЩОТО АКО БЕШЕ РАВНОПОСТАВЕН СТОПАНСКИ СУБЕКТ, ОТДАВНА ДА Е ФАЛИРАЛА !

Много работа свърши и продължава да върши тази жена.Като си спомня що за мъка беше предишния...... Браво на нея!

..още стотина години работа като Омбудсман и ще е заличила 50% от щетите, които нанесе като депутат.. Само да припомня, че Манолова допусна "неволната техническа грешка", удължила договорите с американските ТЕЦ.ове с 5 години.. някакви си 14.5 милиарда долара ;))

И как така, еднолично я свърши тая работа?

Спести си храчките.Каквото и добро да направи човек ,намират се злобари да плюят.