18 нови неделни училища ще приемат българчета в чужбина

От следващата учебна година 18 нови неделни училища в чужбина ще приемат български деца. Така българските училища в чужбина стават общо 190.

Обратно в новината

Коментари - 18 нови неделни училища ще приемат българчета в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в природата нищо не се губи. ....в бг закриват в чукбина откриват. та те така

ПАРАДОКС: България все по бедна и обезлюдена, закриват се училища в малките населени места. А същевременно ще плащаме от бюджета за училища на българските имигранти. Които ако и да не са богати, не са по-бедни от останалите в България. Иначе е е похвално, че децата искат да учат майчин език. А ще се върнат ли един ден в България, да отработят инвестицията на Родината в тяхното обучение?

"През учебната 2016/2017 година българските неделни училища са получили от българската държава 8 055 896 лева." ... то огромна инвестиция, тук изчезват милиарди и ние си траем. За мен това са най-добре похарчените пари ... не се знае, кое от тези българчета зад граница след време ще ни накара да се гордеем с него.!

уточнение

Като добавим цените за секциите в чужбина, както и цените за поддържане на организации на българите в чужбина: доста голям разход си е. Със сигурност и отделни хора на място допринасят да съществуват тези организации и училища. Не е достатъчно само "да се гордеем" с българчетата зад граница, а това да са хора които реално допринасят за българската държава и икономика.

Това Българче няма да се припознае че е такова, а ти си се гордей колкото си искаш :-) според мен би било най справедливо, родителите да поемат издръжката на училищата в чужбина. Дори и да не може да пише и чете после, все ще наеме адвокат да му оправи имотите тука...

А има ли шанс да се върнат,ако изобщо не знаят български, не са учили бълг. история, не знаят къде се намира България, на са виждали колко е красива?!