Мъж загина при сблъсък след двойно изпреварване

45-годишен шофьор е загинал при сблъсък между лек автомобил, микробус и два камиона на главния път Русе-Варна. Мъж и жена са тежко ранени и са в болница.

Обратно в новината

Коментари - Мъж загина при сблъсък след двойно изпреварване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едната от изпреварващите коли е била в нарушение-защо тестват за алкохол водачите на камионите?

И аз понякога изпреварвам като ми е забранено но като няма никой от среща даже за по сигурно минавам на най крайната лента, че тия тираджии не се движат както трябва по лентата

изключително непрофесионално написана новина. Там има три ленти. Като гледам снимката, леката кола си е изпреварвала съвсем правилно а поредният идиот гонещ служе,бната кола ( в случая бус) с колкото може да вдигне, е изпреварвал на забранено място, щото много бърза и е станала белята

Това не може да е новина. Типично поведение на пътя за "европейците"-българи.

"двата камиона са се движили един срещу друг" това е като в оня филм Злия Били дето караше срещу хората с мотора да види кой е по смел....

естествен подбор в действие

Такива шофьори, които изпреварват от идиотизъм не заслужават да живеят. Дано няма невинни жертви. Горките хора. Господ да ги пази!

Ако се съди по това че микробуса е в насрещното платно, то би следвало че той е изпреварвал неправилно.

Как село Тервел, бе?

Аре хайрлия да е....

Тоя път е нов и с 3 ленти... единият от автомобилите е изпреварвал неправилно в насрещното..

Трите ленти отдавна са признати като най-опасното нещо !!! Средната лента провокира към използване и в нея стават най-жестоките катастрофи. Ама българските пътни строители не признават опита на другите.

БЪРЗАЛ Е ЗА ИЗБОРИТЕ ДА ГЛАСУВА, ЧЕ ЩЕ ЗАТВОРЯТ УРНИТЕ

Малоумниците леко полеко ще се изтрепят по пътищата, жалкото е че ще замъкнат на онзи свят невинни хорица, някои от тях педантично спазващи законите по пътищата.....

За всичко да виновни политицит те са виновни.Нали за това плащаме венетки,да натиснем бричките.

Който много бърза далеч не отива....

тия поговорки са силни ,но само за умните .

как беше приказката.. 3 секунди малоумие.. после цал живот мъртъв

Gal

3 секунди невнимание...но в случая малоумие е по-подходящо....

Ако има малоумие, то обикновенно е перманентно. И се срещат малоумници каращи бързо и такива с 40-50км. по магистралата. (точно по пътя Русе-Варна съм ги виждала)

От снимката ясно се вижда двойна непрекъсната линия. Поне единия се е движил в насрещното, а и двамата са карали бързо. Но като бързаш да легнеш в ковчега, все някой ден ще успееш. За един днес този ден е настъпил.

Двойно изпреварване е когато ти изпреварваш, а някой изпреварва в това време теб!

Може да си мислиш, че ще се измъкнеш от законите на държавата, можеш да си мислиш, че въобще няма да попаднеш под ударите им, ако платиш на някои, но ... законите на ФИЗИКАТА са неумолими. От тях не можеш да избягаш. Надявам се, ако виновника е оцелял да си получи заслуженото. Съболезнования на близките на загиналия.

един "българин" тук пита ,какво е това "физика " и дали се яде ??

Магистрали трябват!

Gal

акъл трябва....

Акъл трябва! За да се проумее че трябват магистрали ... и те да се построят качествено!

Нация от комплексирани идиоти !!

Тъжно...

Тоя път се състои от 3 ленти, хубав, с ясна маркировка къде и в коя посока може да се изпреварва! Истинско малоумие на задкормилните устройства е, да се блъснат челно! Отдавна съм се убедил, че за българите хубавите пътища са противопоказни.Видят ли хубав път, карат колкото пътя и колата позволяват, а не колкото разрешава правилника.На нас ни трябва пътища с дупка до дупка, и тук таме трап! Така по-вече коли се трошат, но по малко глави се чупят!

От Баня към Пловдив има еди участък с лента за изпреварване по изкачването и само една лента за спускането. Почти не ми се е случвало да мина по този път и да не видя някой, който да реши да изпреварва по спускането, минавайки в скоростната лента за изкачването.

Къс фитил, и оттам късата клечка!

Имало ли е разстояние между двата тира, защото по закон са задължени да оставят достатъчно място за престрояване на изпреварващия?!

Тировете са се движили в СРЕЩУПОЛОЖНИ платна!

Законът не е съобразен със всичко на пътя!А и този със сигурност не знае природните закони, а и тез писаните.

Боко е виновен - разшири пътя и го направи трилентов за да се избиват хората! По-хубаво беше изобщо да не го беше пипал.

По обиколния път през Лозница от години няма катастрофи, просто защото полвината участък е покритя с ями, в който ако паднеш - там си оставаш. И хората карат с не повече от 10км/ч и не стават катаклизми! Българинът още не е узрял за хубави пътища.

Да, планира го, проектира го, изкопа го и го изравни и все Бойко лично.

Не е село Тервел, а град Тервел.

Ясно е, че не се учи по география в училище, но при наличие на компютър и интернет са необходими точно 20 секунди да се отвори Уикипедията на статията за "село Тервел, Шуменско" и да се види, че това е нещо различно от "град Тервел, Добричко". Ама пусти мърз....

Почти целия път е трилентов. Средната лента е ту за едните, ту за другите. Някой от двамата тарикати е започнал изпреварване в "чуждата" средна лента. Типичен маниер за булгаропитеците. Други такива пътища - Симитли - Банско (на места), Бургас - Варна, в по-малка степен Пловдив - Асеновград (там просто платната са две, но широки извън стандарта)

Само ЕДИНИЯТ от двамата е бил тарикат и е изпреварвал в чуждата средна лента. Другият правилно си е изпреварвал в средната лента, която в този участък си е била за него! Маркировката е много ясна!

Поредното малоумие. Изпреварваш тир без никаква видимост. Заради такива безмозъчни олигофрени си отиват и невинни хора.

sawo

Бяхме в Англия наскоро, за 8 часа път с кола знаете ли колко изпреварвания направихме? Нула. Защо? Защото почти всички пътища там са с минимум две ленти във всяка посока. И после ще се чудим, защо смъртността тук е висока. Ами идиоти са навсякъде, но като имаш по няколко ленти във всяка посока и камери за средна скорост навсякъде нещата са съвсем други.

Практически целият път Русе-Варна е ТРИлентов, с редуващи се и добре обозначени с хоризонтална маркировка места за изпреварване, в едната или в другата посока. Точно вчера пътувах по този път и забележки към него нямам. Проблемите са в задкормилните устройства, които решават, че непрекъстанине линии, забраняващи изпреварването, не важат за тях.

ДОПЪНЕНО: Излязоха снимки от катастрофата. Еднозначно виновен е водачът на микробуса, предприел изпреварване при ДВОЙНА непрекъсната линия и стълб с два знака точно в началото на тази линия - "А2" - "Опасен завой наляво" и "В24" - "Забранено изпреварването"!

В Англия има често пътища, по които на места две коли не могат да се разминат. Слагат им огледала и правят отбивки за целта. Та така, селска им работа на англичаните. Но кратери по пътя няма, вероятно защото заплатите на чиновниците няма да стигнат да плащат глоби и обезщетения. Но в България никой не ги гони за нищо - особено прокуратурата, нали са от една партия.

Вселяния.

В България нищо не е, ако знаете блядовете в раша кво правят - бедна ви е фантазията! Пишете в тубата russian drivers и гледайте какво става!

Животът на руския гражданин струва по-малко от този на българския и затова е така. Хубавото е , че и нашият поскъпва всяка измината година от застрахователна гледна точка ...

Пишете по-скоро "Дорожные войны: ДТП и аварии" - ужасът там е пълен - ежедневни "подборки" от последните 48 часа на 20-30 катастрофи, със статистика на загиналите и ранените.

Продължава опита за колективно самоубийство на нацията. Гарантирано от режима на пожарникаря.

Нали сте против Бойко и магистралите.Като има пътища,ще има производство и търговия,ще има и за социални помощи.Ама червените "дайте да дадем"първо....

Той Борисов кара колите да се блъскат, не собствениците им!

По българските пътища няма ни толерантност, ни търпение...Ако не бяха изпреварвали в такъв риск, от точка А до точка Б щяха да стигнат за същото време.

диваци! безмозъчни! да си заминават!

ще ме прощавате, ама трагедията е не, че умират хора, а че умират от глупост!