КЗК не откри картел, а забрани общуване между петролни фирми

КЗК наложи забрана за комуникация на 6 вериги бензиностанции и 1 асоциация. Разпореди и уволнения на техни служители, ако нарушават забраната.

Обратно в новината

Коментари - КЗК не откри картел, а забрани общуване между петролни фирми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде на бибитките!

а къде е марешки сега или минаха изборите и ентосиязамът му се изпари.боико ако сега са изборите ще събереш колкото местан подкрепа

Льольо, научи се да пишеш най-напред. Всички много коментирате, а не можете да пишете. Ако бяхте повече залягали над учебниците, нямаше да ни е такава държавата. Няма точки, няма запетаи, а за правопис да не говорим. Трагедия! Не знам какво повече да ти кажа.

По смешен виц, не бях чел!!!

Бойко, нали ти казах да изчакаш един месец народа да забрави изборите и тогава да падне обвинението срещу картела и да вдигнете цените на газ и нафта! Сега как да отричаме, че ти и Златев сте стари мутри приятели и си делкате проценти.

Още миналата година като обявиха, че имало картел, беше ясно, че след няколко месеца ще го отрекат и ще излезнат с доклад, че няма картел. То понеже няма картел и на всички от споменатите големи вериг бензиностанции горивата са на една цена. Затова и, когато на запад горивата продължиха да падат, тук спряха на някакъв минимум. В един момент в Германия и Австрия се зареждаше на по-ниски цени отколкото в България! А за качеството на горивата тук да не говорим, пълен отврат. Аман от корумпирана шуробаджинащина в тази държава, как така може да няма една инстицуция, която да си свърши работата както трябва?! Ей вижте Румъния за пример. Бяха най-бедните и най-зле в ЕС, но сега са вече доста по-напред от нас и се справят и с корупцията. Нещо, което тук никога няма да се случи!

Логично решение след тези резултати от изборите и оставането на десните извън Парламента. Иначе няма нищо случайно и във времето избрано да се произнесат - сега всяка власт ще може да се оправдава. Тотално сбъркано ни е държавното устройство, но дано си дават сметка, че отлагат и задълбочават проблеми и народа един ден ще измете тази престъпна класа. А тогава дребните продажници ще пострадат - само едрите ще се укрият в чужбина.

КЗК-то ,може ли да сте толкова жалки -нямало картел-ама той се вижда с невъоръжено око !

Мръсни ГАДОВЕ!!! Това са всички чиновници! Всичко беше до изборите! След изборите - айде пак да поспим 4 години! Компютъра на колата ми показва среден разход 7,3, а като заредя на бензиностанцията (коя да е бензиностанция) разхода е над 9 л/100 км!

Бо Бо

КЗК не откри картел, защото има интерес да бъде част от този картел!

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) има убедителни доказателства за обявения в началото на седмицата картел между шест от основните вериги бензиностанции - "Шел", "Еко", OMV, "Петрол", "Нис петрол" и "Лукойл България", и до месеци ще наложи глоби. Това заяви наскоро избраният председател на комисията Юлия Ненкова пред журналисти. Тя не разкри какви конкретно са писмените доказателства, като посочи единствено, че въпросните компании почти всекидневно в определени периоди са съгласували цените помежду си цел да елиминират конкуренцията на пазара. "Някои са били по-активни, други не", допълни тя. Което в превод значи и различна глоба, като максимумът по закон е 10% от оборота. Приходите на заподозрените в картела за миналата година са общо 6 млрд. лв.

КЗК не откри картел не сам и очаквал нещо друго от слугите на брендо,пеевски и другите червеногъзи престъпници

КЗК бАклуци! Те по-нагли и от КЕВР смишниците излязава...

Ахахахаха лоши компании, лоши. Няма да си говорите, чухте ли! Ама сериозно не си комуникирайте, щото ще разберем.

Няма картел!

"КЗК не откри картел, а забрани общуване между петролни фирми" Е и щом нищо не са открили, защо ще им забраняват да си общуват???

Картела е платил колкото трябва и на когото трябва.

Трябваха им 130 страници , за да ни " докажат " , че нямало картел. Направо чудовищно. Никой ле не разбра , че всички бягат не от България , а от гнилите остатъци в нея. И още нещо - как е възможно да развяваме байрака на " пазарната икономика " , а някаква съмнителна комисийка да определя цените на - бензин , газ , ток , парно .

А знаете ли, колко комисии има в БГ , де получават държавна заплата, без да знаят за какво. Много все партийни момчета. Корумпирани и крадливи.

КЗК не си е свършила работата значи няма нужда от нея и да се уволни защото само харчи народни пари!

ами от както кзк влезе в картела и каза - няма картек

Какъв картел ?!? ... Още новини вестинхаус фалира / тия щяха да ни оправят ядребата енергерика :). греат валл напуска България ... все положителни новини за България последната седмица. А и забравих "бокича" пак ще реже лентички ... напредък и прогрес с две думи

БРАВО!!! БРАВО НА КЗК! НЕ МОЖАХА ДА ДОКАЖАТ ОЧЕВИДНОТО.

от Боковите калинки...трябва да ги мачкаш поне половин час с тежък ботуш, за да си сигурен че убил посредствеността им, цървули нещастни!

Някой може ли да каже защо Лукойл България от 8 години не плаща данъци.??? И на кого плаща ,за да не плаща данъци???

Питай иван костов? А иначе на тяхно място и аз не бих платил и една стотинка. Няма да обяснявам защо.

ТОВА,ЧЕ КЗК НЕ Е ОТКРИЛА КАРТЕЛ,НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ ТАКЪВ НЯМА!!!

деер

Нееее, не така!! Просто забранете на Шел и ОМВ да участват в северен поток 2 и готово! Тябва мафията да я заболи, а не бой с възглавници!!!!

Това не е държава. Тия предатели от КЗК, продажници, в затвора и пълни конфискации! Нова КЗК, картел има, съшит е с бели конци! Просто е смешно заключението на тия йезуити. Божеее, а Марешки как успява да продава на цени с 25 стотинки по-ниски от картела?!?! Как?!!

Мафия!!! Съсипахте държавата, и с цялата си наглост, продължавате??? МОНОПОЛ После Марешки бил измамник с кофти гориво. То нали на останалите продавачи само 1-во качество!!! Някой да бе реши ,че харесвам варненския бизнесмен ?Просто за момента е единствен с реалистична цена.

КЗК глътна милиони!От тези нищо не става,Бойко сменяй ги!

Щеше да бъде невероятно събитие,ако тези нещастници,хлебоядци,хрантутници и хайдуци баха открили ,че има картел в цените на горивата.

КЗК харчат бадева народната пара, но явно са и на "хранилка" при петролните компании!

Абе КЗК, тва наистина няма как да е картел, като е монопол, бе!??

КЕВР вкара едно рамо на Топлофикацийте, днес КЗК показа безсилието си. Утре ВКС ще излезе с решение, че новата цена на винетките е законна. Да ни е честит преизбрания тиквон!!!

едно е сигурно за тази държава: -няма картел на горивата. -не е имало вмешателство от Русия (и др.Решетников)за изборите. -Лукойл наистина е на загуба от 10г. -газта винаги ни е била най-евтината -Ахмед Доган е новият Левски. -Гоце по-законен път има хители за милиони. -Боко е "десен и европеец" -патриотарите не са на руска ясла. -БСП е "нова"а ръководството и не са милионери в зелено. ...който иска да допълни

Просто след избори всичко си идва на мястото,както винаги.

-не е имало вмешателство от Русия -газта винаги ни е била най-евтината -Боко е "десен и европеец" -патриотарите не са на руска ясла. За тези си прав, буквално. Б и всички така наричани "комунисти" в Бг са по-десни от нормалните десни. За тях "социално" е мръсна дума, официално са за нерегулирана частна инициатива, а на практика за анархия под техен контрол и за тяхна лична полза. Ако проумееш горното, ще разбереш и защо бръщолевенето за Русия е безмислено и безпочвено. Подкупната част от патриотарите се е внедрила сред истинските такива с гръб от мафията/управляващите и в тяхна услуга.

Aми ясно че няма картел когато на пазара има само един производител на горива

А Ромпетрол и ЕКО за какви ги имаш?

"Гарван гарвану око не вади"

Случайно накой да е изненадан?

Явно е дошло време Огнян Гержиков да смени цялото ръководство на КЗК.Поне едно добро да направи докато е на власт.За справки и помощ -Марешки.

Камък ми падна от сърцето! Така се бях притеснил!

Няма корупция, няма картел, няма го и Пеевски. България цъвти и връзва! 30% нагоре в цените на всичко от братски Путлерситан! Яжте, пийте, зареждайте при Марешки, заграждайте границите с огради и Наздраве!

Като няма картел защо цените са картелни? Явно тиквите в КЗК не стават за работата за която им се плащат заплатите. Уволнете ги и ги осъдете.

Дефинирай картелни цени, ме нещо не мине ясно. По-добре си оаси кравите на село. Цените са като навсякъде в Европа. Наш проблем е, ме сме бедни и всичко, което не е безплатно ни се вижда скъпо. Марешки сега да раздава пари в брой на всички дето ни излъга , че бил борец против картелите, а тонсе оказа, че бил борец срещу Нищото, защото разбрахме , че картели няма. За следващите избори Марешки да раздава употребявани презеряативи за повторно използване на любителите на безплатното. Тогава ше бъде първа сила в парламента.

Кажи ми, батка като не са картелни цените, защо, когато горивата поевтиняха с над 30% (пътувам много из Европа и следих за цените) у нас те не мръднаха ? Или щото нефта го копаем от Черно Море ?

Естественно, Борисов спечели изборите, а при него няма картели.

Това съд, прокуратура, КЗК, ДКЕВР всичко е пълна мафия и порнография.

Липсваше да открие. Знаехме си. На кой му пука за народа.

КЗК не откри картел...Ха-ха-ха...голям майтап. Сега ще докажат ,че Марешки прави картел сам със себе си...Ха-ха-ха....майтап бе....

картел за чорапи, сутиени, дивани, телевизори, шунка, луканка и кисело мляко, не само като цени на тези стоки, но и като много лошо качество, кой знае - от какво са направени? Трябва да проверят - къде харчат нашите данъци и осигуровки??? Или те са недосегаеми - тези властници и всякакви там агенции?

Или май е по-точно да се каже - "Ту има, ту няма картел" - все пак е важно откъде духа вятъра. От КЗК цяла година тръбиха навсякъде как са хванали картела за гушата и как ще им смъкнат кожите с космически глоби, но ето че изборите отминаха и се оказа, че картела е хванал комисията за топките и всичко е само пушилка. Честито на печелившите!

по глупаво решение от това едва ли може да се измисли !!! Е нема такава държава!Занемявам .....

Не мо'е да бъде ! Пък ние очаквахме вече направо да ги посочват поименно и ГП да им повдига обвинения ! :)) Пари, пари и пак ... пари !:)

Много пари имат картелите как да не ги осъдят... като знаем колко са "неподкупни" институции и правителство направо бих се шокирал, ако ми кажат, че са осъдени. А картел си има и то е очевидно... само да минеш по бензиностанциите и разбираш, че всички вериги у нас действат заедно и в синхрон!!!