Уестингхаус започна процедура по фалит

Компанията Уестингхаус електрик (Westinghouse Electric Co) е започнала процедура по несъстоятелност чрез прилагане на член 11 от Закона за фалитите в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Уестингхаус започна процедура по фалит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хехехе ето това са ни инвеститорите - фалиращи, които като давещите се хващат за сламка, тези така се вкопчили в нас да ни изработят да ни изцедят само и само да не потънат. Ако разгледате в момента повечето фирми в България, т.н. инвеститори нямат собственост. Всичко масово е под наем. Превеждат се пари само за заплати, а печалбата бързо се изнася. Та като стане напечено няма какво да делят. Просто си вдигат чукалата.

Май всички "стратегически инвеститори" у нас до един са все отбор юнаци кандидати за фалит, или банкрут ако това звучи по-добре някому, или пък са все отбор юнаци готови за бързи и лесни печалби, но на наш гръб!

ЗАПАДНАЛИТЕ,ПРОПАДАТ В ПРОПАСТТА НА СВОБОДНО ПАДАНЕ!!!

Финансови експерти твърдяха, че следват фалити на банки в Русия - фалира Лемън брадърс и още над 100 банки в САЩ. Анализатори твърдяха, че Росатом ще фалира - фалира Уестингхаус. Май налучкват, но ме улучват.

Член 11 се прилага когато легално искаш да си спреш плащанията по кредити, далече са от фалит. Да не говорим, че ако американска компания е във фалит, то съветските такива са във фалит от създаването си!

чаптър 11 се прилага точно при банкрут. Не било фалит, а било банкрут, айде не тия на нас.

В единия случай се спира работа и се разпродава каквото може. В другия продължаваш работа, само че си защитен от кредитори, т.е. да не те тормозят, съдят и пращат съдя изпълнители, докато не се оправиш.

Още вчера четох новината по западните медии и се чудех от къде ми е познато името. Чак сега зацепих как тези същите искаха да ни строят реактор. Трябва да ходим да палим свещи, че не се случи. Кой щеше да поддържа желязото? Или щеше да е като Кугърите , които не летят като има дъжд.

Леле извадихме див късмет. За две бройки щяха да ни загробят с техника без поддръжка. Затова не се гледа политиката, а което е изгодно за държавата! Определено има разлика когато зад компанията стои държавата и преговорите са на ниво държави, както е с Русатом.

Водеща пък фалирала!!! "Уестингхаус Електрик Къмпани", компания от групата "Тошиба Корпорейшън", е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят - бе съобщено през пролетта на 2015-а. ТОВА МЕ РАЗСМИВА

Защита от кредитори е "малко" доста по-различно от фалит и прекратяване на работата.

Американците изиграха Тошиба. Видяха че работата с АР1000 върви на добра печалба и сега ще се отделят от Тошиба. Строят 10 блока, като 4 вече са във фаза изпитания. Китай се готви да направи още 10-тина блока с АР1000 и няколко с уголемената версия CAP1400

Строят 10, ама няма нито един построен. И това вече повече от 10 години. А тия във фаза изпитания, я ги спомени поименно, че нещо не сум ги чувал ?

Кои са тези 10 години? Строи се от 5 години първия реактор, другите от 3-4 години и са пред завършване. Нормално е първия да стане по-бавно. Виж обаче Акую верно се строи 10 години, а Белене вече 30. Във фаза изпитания са двата блока в Sanmen и тези в Haiyang

другарю пусни си Блумбърг ТВ от зимата на 2016г. и намери изявленит на китайците които строели.След десетки пускове и тестове и постоянни дефекти практически и непрестанно поскъпване , замразиха проектите на нещо което никога не еработело.Уестингхаус има построен иработещ реакто от 1974 г.-АЕЦ Кънектикът/Толкова.

Ами ти си го пусни и чакай няколко хиляди години да чуеш тези глупости които си нацвъкал, ама се съмнявам да ги чуеш докато Слънцено ни загасне. 02 March 2017 China will complete construction of five nuclear power reactors and start construction of eight more in 2017, according to plans released by the country's National Energy Administration (NEA). Planning for a further eight reactors will also be progressed this year. In its Energy Work Guidance Opinion for 2017, published on 10 February, the NEA said construction will be completed of the Sanmen 1 and Haiyang 1 AP1000 units, the Taishan 1 EPR and the Fuqing 4 and Yangjiang 4 CPR-1000 units. These, together with "other projects", will add some 6.41 GWe of nuclear generating capacity, it said.

Спомни си Фукушима. Даже май са спирали преди лиценза на АР1000.

Кво да си спомня за Фукушима? Цунамито ли, дето помете и заля всичко? Или че имаха проблeм със резервното захранване, или че стълбовете за далекопроводите бяха отнесени или това че са строени от GE. Кое да си спомня?

В Ядрената енергетика парите винаги НЕ стигат. Причината - всичко е мноооого скъпо. Едно парче железо, дето всеки стругар може да ви го направи се купува ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от точно определени ЛИЦЕНЗИРАНИ фирми. Така цената става космическа. И това са дребни неща. А големите неща са още по-скъпи.

Но за сметка на това се приватизира за стотинки или се дава на концесия за стотинки. А плебеите плащат за собствените си съоръжения после.

Хайде не се обаждай, като не разбираш...

Кат си разбирач можеш да обясниш! Казвам и знам за какви неща става въпрос. Имам конкретни примери, но не са за разправяне пред широката публика. Омръзна ми от такива дето зад всяка лъжа и далавера ти казват: - Ти не разбираш!

Хе-хе, България трябвало да спонсорира Уестингхаус, ама не стигна време, много се замотаха с тези оставки и други политически крамоли.

Тамън щяхме да фалираме заедно с тях, сле като с Киро банкера ни се размина...

САЩ да си се занимават с отглеждането на крави. Какво се пънат в ядрената енергетика?

Пише ясно - Уестнгхаус е ДЪЩЕРНА компания на японската ТОШИБА!!!! Руските шматки какво се пънат, май не четат?

И какво излезе сега? 1. Стана ясна защо нашите американски "партньори" бяха против Атомекспортстрой и натискаха за Уестингхаус - защото "най-добрите" са пред фалит. 2. Един техен блок щеше да струва колкото двата руски - от фалит трудно не се излиза. 3. Като технологията им е толкова добра защо никой в Европа не я иска? Някой навремето кълнеше че сме "Троянски кон" на Русия в Европа, а сега какъв кон сме?

В Англия се строят 2 блока. Само че Европа си има Арева, а и няма много желаещи за нови блокове, въпреки планираните 25 000 Мегавата ядрени мощности предвидени за закриване тези години.

В Белене са опукани поне 5 милиарда до сега за кална локва за 40 години! Завършена централа ще е 60 милиарда с тая скорост на харчелък!

Мислим да сме "умрел кон". От близо 27 години.

че Драго Стойневото намерение да се сдобием с такъв реактор се провали. Защо комунягите се отказаха от руския реактор след като го бяха поръчали. Станишев 4 години нищо не направи. За да се оправдае организира референдум, на който освен, че се провали тотално най-нахално отчете като успешен. С две думи - безхаберни комуняги. Никога на власт.

Ние сме виновни за фалита! Дойде ни на крака Хиларито да лобира за тях, ама ние - не, няма да купуваме от тях. Макар че първо им обещахме... хаха

Вярно прецакахме водещата компания в атомната енергетика! Много лошо - американските ни приятели не прощават такива неща. Ама и те да си бяха казали, щяхме да помогнем. Ние толкова хора извадихме от фалита и ги разбогатихме, и тия щяхме да спасим.

В момента в света се изграждат основно 4 проекта - Европейски/PWR/, Китайски /подобрено европейско копие/, Американски /AP1000/ и Руски /ВВЕР/. Тези са един вид добрите търговски проекти, за експлоатация с единствена цел производство на електричество. По основни показатели се оказва, че най-добър е ...китайския проект /най-високо КПД/. Следва го неговия оригинал -европейския проект на Арева , следващ е руския проект и на последно място е американския. Специално за България руския проект е добър защото вече имаме опит. Документацията на руски език практически няма нужда от специализиран превод. Работата с руски специалисти не е проблем защото няма езикова бариера. Освен това проекта позволява значителна част от оборудването да си го ремонтираме сами. При американския проект се предлага ...един вид капсиловано оборудване. Ако се повреди те идват и заменят. Това е все едно да ви се повреди колата на пътя и вие нищо неможете да направите освен да чакате пътна помощ и да плащате естествено. Незнам защо в България НИКОГА не се заговори за европейския проект на Арева? Изговориха се дори варианти за реактор "Канду", който за България е почти неприложим.

РУСНАЦИТЕ ЩЕ ДОСТАВЯТ НА КИТАЙ 1 БРОЙКА РЕАКТОР НА БЪРЗИ НЕУТРОНИ БН-800 ... ТИЯ РЕАКТОРИ ИМ ВИКАТ БРИЙДЪРИ - РАЗМНОЖИТЕЛИ ... ПОНЕЖЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ПОВЕЧЕ ТОПЛИВО ОТКОЛКОТО КОНСУМИРАТ .. ПРОИЗВЕДЕНОТО ТОПЛИВО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ОБИКНОВЕНИ АЕЦ ... САМО ИНДИЯ ИМА ТОРИЕВИ ПЯСЪЦИ ОТ КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ПРОИЗВЕДЕ ГОРИВО ЗА ОБИКНОВЕННИ АЕЦ КАТО "КОЗЛОДУЙ" ЗА 6000 ГОДИНИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ ... ОБАЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВЯТ ТАКИВА ИНВЕСТИЦИИ ИЗВЕДНЪЖ :))

А, бравос, 'ше се научат китайчугите! Ами то, рално, алтернативите са две, като изключим термо-ядрения синтез (проекта ИТЕР - за тия съм бачкал, малка беше парата): - ториев горивен цикъл и . . . - възпроизводство на ядреното гориво в рамножители, брийдъри или просто казано ФБР - Фаст Брийдин Риектърс. п.п. Реакцията 'ф' FBR, само за умници! Схемата е следната, в резонансната област стабилният 92U238 захваща неутрон и за кратко става 92U239, след два последователни минус-бета разпада преминава през 93Np239 и накрая се превръща в 94Pu239, който е четно-нечетен и има много сходно поведение с 92U235 - основно гориво за ядрените енергийни реактори.

Проектите БН са няколко. Естествено новите са с по-голяма мощност. Изискват значително високо обогатяване на урана, което е СКЪПО. Аналогични проекти има и в Западна Европа, но са спрени, намират ги за опасни. Освен това не са особено икономически изгодни/заради високото обогатяване/. Франция и Великобритания са спрели техните "Суперфеникс". Ако погледнеш на картата на Великобритания, най-северната точка, там се намира спрения реактор на бързи неутрони. Що се отнася до Ториевия цикъл, да ефективен е, и залежи има из Латинска Америка...Все пак този цикъл за сега не се ползва широко. За сега широко се използва НИСКО ОБОГАТЕН уран.

Вади парите и строй. После се чуди на кого ще продаваш еленергията, защото в България има мощности за 3-ри Българии.

Това не е вярно, при последния пик тази зима на ел. потребление за малко щяхме да сме на режим / внос. И това е без работеща икономика (която гълта най много), ако имахме икономика, тогава щеше да ни е нужна 5 пъти повече ел енергия .

в главите на някои хора бръмбари колкото за 5 Българии. То както нямаме промишленост енергията не ни стига, какво остана ако започне да работи някой завод.

Да бе, щом температурата падна под нулата и започнахме да се оглеждаме от къде да купуваме ток. А я си представи, че единия реактор внезапно спре! Ами двата. А след 15 години? Че трябва нова мощност - трябва. Че ще има пазар - ще има. Само че докато бяхме в строежа пред турците, сега те ще построят първи. До нашата граница и ще ни продават ток. Щото ние сме умни и спряхме строежа, а те са глупави и строят две или три ЯЕЦ. И понеже са в НАТО и са лоялни строят с руснаците и китайците. Много глупави хора! Що ли не "попият" малко акъл от нас и да си санират Истамбул примерно.

Общият термичен КПД, от там и електрическия на коя да е централа/блок с цикъл на Ренкен/Ранкин зависи от климата на географското си местоположение. Та ако ще сравняваме технологии е интересно географското място на тези нови ядрени инсталации. п.п. Има и ое нещо. При ядрените централи/блокове с корпусни реактори с вода под налягане (PWR/ВВЕР) има брутално неизменно ограничение в параметрите на работното тяло на входа, на ренкиновия цикъл, произтичащо от термодинамичните свойства на топлоносителя в първи контур - критична точка на водатааааа! Което от друга страна сериозно ограничава и максималната единична мощност на реактора - изработване и транспортиране на корпуса - правилно: голямо тегло!

chapter 11 не е член 11 ама аре да не очакваме твърде много от нашите журналя

оствям ви защото имам час за електроконвулсивна терапия и санитарите почват да нервничат. като се свестя пак ще ви обяснявам за ядрената енергетика

Всички клонове на ядрената мафия фалират. Всички те се опитват да ни завлекат със себе си. Било то руски или американски. Няма мирна ядрена енергетика, както евтина, безопасна и добра. Тя е еднаква за всички и целите са еднакви.

За публиката ще бъде интересно да разбере кой "експерт" е препоръчал на нашите управници да се насочат към "Уестингхауз" като бъдещ инвеститор в АЕЦ "Козлодуй". Защото такова решение можеше да е съдбоносно за страната ни и затова трябва да знаем експертния капацитет на експертите ни, преди да им се доверяваме в бъдеще.

И колко е получил (комисионна) ?

За съжаление голяма част от тези дето им викат "експерти" съвсем не са такива. Разиграването на "атомната" карта е само някаква заблуда. ПОдобно беше и положението с Белене. Много правителства пускаха паретенка /слух/, че ще се строи и вече са го почнали... Накрая се оказа, че НЯМА нищо. ПО-скоро тези "експерти" мислят как да изпишат едни пари от държавните НЕК, БЕХ... За тях НЯМА ЗНА!ЕНИЕ дали ще има Белене. Важното е да се прибират едни комисиони. Имаше закупен реактор. Някой е прибрал комисиони. Същия реактор беше консервиран. Пак някой е прибирал пари. Същия реактор беше обратно продаден в Русия, естествено много евтино и вече работи от няколко години. И пак някой е прибрал комисиони. Е, виждате как от едно нещо /неработещ, неползван реактор/ някои прибират комисиони многократно. А всички тези пари се оказват от данъците и сметките за ток на българите.

не можа пак да стане министър за да ги отърве.

стига ни занимавахте с лошита САЩ.Не разбрахте ли че САЩ е страна на неограничените фанатазии.Там всичко е фантастика -от ежедневните убийства и стрелби по улиците до ипотечните кредити за дървени бараки и купонната система обхванала 60 млн.горди и свободни граждани окъпани в демокрация на международната фантастика

Да, но интересно как всички все там се натискат да ходят. И даже руските богаташи не искат да си стоят в "прекрасната" Русия ами и те, и децата им в САЩ и Зап. Европа отиват да живеят? Защо ли? Нали в Рашката всичко е на шест?!...

Рашките не ги мисли !! Те ходят навсякъде с парите си /не става въпрос за всички/. Ние не сме като тях- ходим за да се приберем с пари.

те и мухите налитат на ла й ното и като се залепят за него, отлепяне няма.

натискали се били за САЩ ?Кой бе другарю освен талибани латиноси афро. незнам кой друг се натиска.

Май си пил одиколон в повече. Де да имахме демокрация като американската а не като руската- олигарси,корупция,мутри и политици бандити

даже ги задминахме. Те имат Бронкс, ние -Филиповци. Ама Бронкс си е Бронкс. От там, с каруци не излизат сред хората. У нас им даваме апартаменти на Дондуков, да бъдат "интегрирани". Там се гърмят отдавна по улиците, ама вече и ние не им отстъпваме. Там, все още са на купони, а ние сме далеч по напред -влизаме в контейнерите. Там Путин назначава президента, а тука го спънахме (с ЮП. с Белене и др.). Там живеят под наем, а тук, все още имаме свои домове. Тук сериозно сме изостанали от тях. Но още един оборот на санирането и доста ще скъсим...

Ядрената енергетика съвсем умря.

И какво да я замести казваш?

Още повече че урана е в "нашите планини зелени", той се добива от, и е скалист материал. Затова бай Тодор е разкопал и оставил много мини за уран неразработени. Урана не се получава от чернозем. И сме получили много по малка вреда от Чернобил колкото от собствените си уранови залежи. Но тъй като сте много демократично прости невежеството ви е простено. То затова се натискаше и Уестингхаус да ни копа урана както канадците ни копат златото а за вас един гол ... .

Аха, за урана 'ше ни с'ф'еткаш начи! Ми земи почни например с класификацията на урановите руди според съдържанието на 92U, след т'ва ше е ногу убаво да ни с'ф'етнеш наще залежи къде се намират споре'т' таа класификация. Да земеме и ние да научиме нещо от тебека.

Водещата енергийна компания в света - фалира, а ?

ами тъй я, като изтърваха българските милиарди, сега няма с к'во да си платят борча... Българите са виновни и сега като почнат едни съдебни дела.. и бат' Бойко да тегли едни заеми, че и на Хилари Клинтън не се знае дали е платил комисионната .. хаха

Пенсионери, Болен ви лъже, че в Турция се строи АЕЦ

Ти лъжеш.

Пенсионери, Болен ви лъже, че токът от АЕЦ е евтин.

ТОШИБА МИСЛЕШЕ ЧЕ КАТО КУПУВА ШЕСТИНГХАУЗ , КУПУВА КОМПЮТРИ ...ОБАЧЕ СЕ ОКАЗВА ЧЕ КОМПЮТРИТЕ СА АНАЛОГОВИ :)) ... НАШТЕ ОТ ПЕНТАГОНА , МИНИСТЕРСТВОТО НА ЕНЕРГЕТИКА И БЕЛИЯ ДОМ ГЕНЕРАЛНО СА ИМ ПОМОГНАЛИ НА УЕСТИНГХАУЗ ДА СИ ВДИГНАТ ПЕРКИТЕ С 10 МИЛИАРДА ДОЛАРА :))) ГОЛЯМО ЗАВЛИЧАНЕ ... И ПЕЧАЛИВШИТЕ ОТ НЕГО СА ДЖЕНЕРЪЛ ЕЛЕКТРИК И СИМЕНС :))

По мое време Уестинхаус правеше старомодни перални и сушилни. Но хладилниците и печките им бяха яки - държаха по 30 г.

Великата американска компания фалира! Но за соросоидите само Русия е "лоша, некадърна и виновна за всичко". Май е време да се освестите и да гледате фактите!

И Уестингхаус успяхме да фалираме, като не им дадохме да строят АЕЦ-а. Ако бяхме подписали с тях, сега те щяха да са добре, а фалиралите щяхме да сме ние. Който се е хванал с нас, добро не е видял. Сега е ред на ЕС. Господ е българин!

Разбра се че американската Уестингхаус е Японска. Двата кюмюртеца май и те не са американски, а български. Няма български политици които да дадат огромна далавера на американци, освен българска фирма да е регистрирана в Америка. Време е гъстата мъгла да се разсее.

те ФАЩ са фалирали една компания ли да не фалира:)

ами че Пентагона точно това му е работата- да усигурява защитата на сащ от кредиторите ѝ

Като става дума за АЕЦ, искам да напомня на американофилите, че пишат на компютри произведени в комунистически Китай, захранвани с комунистически ток от 7-ми блок на комунистически АЕЦ. Ако толкова мразят комунистическото, да пишат на пишещи машини, които са произведени в щатите през 70-те години на миналия век !

Да не пропускаме Фукушима. Там бяха техни реакторите. Директно ги обвиняват за обвивката им например. Като аварията във Фукушима и Чернобил се оценяват с еднаква тежест. Двете най-тежки такива. Не че не е имало още над 10.

атомни централи си строят в момента държави, които искат да обогатяват плутонии. нормалните държави наблягат на слтернативни енергиини източници. уранът ще свърши преди петрола.

хахахахаха! и затова викаш 60 процента от световната електроенергия се произвежда от ТЕЦ-ове на въглища. и затова в сащ има 1380 генаратора в 557 ТЕЦ-а, които работят на въглища?

Радвай се! Ето американците, с фалита на компанийката си, пак спечелиха. Сега могат да се занимават с алтернативни дейности или източници.

Ногу си проз, ма ногу. И що им е 94Pu239, a?

И кои от алтернативни енергиини източници са подходящи за България като базови мощности ?

Кои са тези алтернативни източници? Кажи ми 3! Земята разполага с Уран за да задоволи ВСИЧКИ енергийни потребности за следващите 500 години. За умерения географски пояс на Земята (в който са разположени 80% от икономически развитите държави) слънчевите батерии не са в състояние да възстановят вложенната им за производството енергия. Друго характерно за тези страни е миграцията на птиците, които използват въздушните течение за своите полети, същите въздушни течения, които са нужни на вятърните генератори. Остават ВЕЦ-овете, които пък са изключително релефно насочени.. За сега май-нямаме друга алтернативи на АЕЦ-а.... май така излиза.. освен ако не искаме да бълваме ТЕЦ-ове в несвяст

Какви са алтернативните източници? Слънчеви панели, дето зимата ги няма, точно когато трябват. Проблема е непостояният ток от тях. Изискват се нови мощности тип акумулатори. Де-факто създават проблеми и работа. Въглищата са супер мръсни. Остават язовирите с които също има проблеми. От правен огромен в Китай, дори твърдят, че са изместили оста на Земята. Да не говорим какво са заляли с колко исторически ценности и какви животни са живеели там. Другите алтернативи са малко. Има пак тип слънчеви панели, но реално огледала с насочване към кана с вода и от там от движението на парата правят ток. Но пак е неефективно зимата. Вятърните са то дъжд на вятър. ;) Проблема с акумулаторите. Има водни. Има от кинетична енергия на замръзване. Но те са незначителни и пак имат недостатъци.

........ и нито дума , че комуниста Драгомир Стойнев подписа договор с Уестингхаус ..... по време на правителството на Орешков Срамно за Старозагорци ,че Драго Стойнев е избран за дупетат от Ст.Загорските комунисти

Атомната енергетика като цяло и отделните и подотрасли не са по силите на частна компания, колкото и мощна да е тя. Тук нещата не опират само до пари и финансиране, а до много по фундаментални ресурси, като научно осигуряване, образователна политика, енергийни баланси, стопанско прогнозиране и много други, които могат да бъдат осигурени само под държавен контрол. Да изградиш атомна централа не е като да направиш МОЛ...

По-ясно няма как да се каже! Браво!

Пиндосите за сетен път доказаха, че технологиите им стигат само за китайски производства от типа Технополис и Техномаркет. За нещо по-специално и перспективно нямат силици и руснаците ги бият като маче у дирек.

И за технологиите не е вярно, щото китайците вече изкупиха технологиите и брандовете, и създават нови, а хамериканците чакат на стара слава.

Абе стига с тия китайци, ти би ли се доверил на китайска атомна централа? Та те за собствените си в Китай викат Росатом

тъй тъй тъй, те хамерикосите гръмнаха чернобил и изтровиха децата ни! град припят и територията около него още са закрита зона, колкото половин България, и ще са закрита още 500 години!

колко деца ти изтровиха?

муахаха чернобил викаш.Абе я да ми кажеш чии реактори гръмнаха при Фукушима авария по голяма от Чернобил.Или нещо за течовете на радиация в САЩ за послединет 40 години да намериш данни.Нищо че бяха скривани от хората обитаващи дървените си бараки в Кънектика и Северна дакота Южна Калорина и прочие.

Ако на някого наистина му е интересно за какво става дума и знае руски, то може да потърси в гугъл: "Страсти по плутонию - СССР 2.0 Манифест" Там избира "Все страницы" и чете. Там всичко е написано, цялата история на падението на американската ядрена програма.

Сега аз пък искам да попитам.... ще позволят ли на една фалирала компания да строи 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй???

И кое е лошото. Ще можем да поискаме по-ниска цена, а и самата компания ще живне. Трябва да подкрепим всеки, който се опитва да разбие монопола на руснаците.

там е работа, че тия дето се емчат срещу монопола на руснаците в ядрените технологии, нещо фалират всеки 10-15 години...

Т.ъ.п.а.к! Освен да си "разбиеш" главата, явно друго не можеш! Ама ако ти искаш да мреш, ЗАЩО ще караш и другите да мрът с тебе!??? Малоумници!

По-ниска цена за какво? За нещо, което е на 50 години ли? Ами те тези реактори, които затворихме са по-нови бе.... И само да те светна. САЩ се бият в гърдите, че са икономика номер 1 в Света, а това е единствената компания за развитие на ядрени технологии на тереторията на САЩ... та демек ние, най-бедните в ЕС с 10 пъти по нисък стандарт на живот и по думите на "младите и красивите" искащи всички да отидем в Америка, да им спонсорираме тяхната 2 пъти фалираща компания... Не че нещо ама ми се струва малко мазохистично, не мислиш ли?

Накрая искам само да ти вметна нещо. За да фалира една компания, значи или продукта, който предлага не е конкурентно способен, или управлението на компанията е некадърно, а когато една компания фалира 2 пъти за 5 години, то това е знак, че и двата показатела са на лице...

Явно не си наясно с нещата. Кое не разбра от думата "фалит".

Ядрената енергетика е печеливша само в тъпите тикви на ония тъпите от тъпото шоу и на милионите неграмотни, които го гледат и му вярват. Даже съветския съюз спря да строи реактори на собствената си територия, а само в чужбина се опитва да ги пробутва.

Е ти изби рибата. По-тъпо изказване на бях чувал скоро. Ядрената енергетика е била и ще бъде много печеливша. Произвеждаш ток почти без пари и го продаваш на безумни цени които все пак са по-ниски от тока на останалите конвенционални ел. централи. Кое не разбираш?

Коя точно атомна централа по света произвежда ток на ниска цена? Нали няма да ми даваш за пример фабриката в Козлодуй, която е построена за сметка на държавния бюджет, и тази инвестиция никога не е била изплащана.

Само в Русия, Росатом строи 7 атомни централи. Смешник!

ти разлика между реактор и централа правиш ли, клоуне??

а в друга новина- и ЕС-то днеска започва процедура по фалит. Визирам британското официално заявление за напускане.

бързаи да се спасяваш в русия от фалита!

А така! Той либерал-бесепарят Драго Стойнев се готвеше да им даде едно рамо, ама веч е късно ;)

Пак е с "Д", ама не е Драго Стойнев, а Делян Добрев - от либерастко - глобалистката каста политическа пасмина ГЕРБ. Не че Драго Стойнев и БСП са са стока, ама фактите са си факти.

Не е точно така. На въпросният Стойнев дори му излезе прякор - Драго Уестингхауса.

м/у русия и сащ ,а според голяма разлика няма!Преди години дженеръл мотърс бяха пред фалит и правителството ги финансира,боинг,лок.март.ген.електрик и другите технологични гиганти,ако не са им държавните и военни поръчки ще са малки фирми ,като тесла и др.В русия е също движещ фактор поръчките за ВПК и нефт/газ.

Да не искаш да кажеш, че държавата се намесва в бизнеса? Това е ерес за модерния и проспериращ капитализъм.

от финансовата криза през 2009-та нучих каква е разликата между комунизма и капитализма- тя е, че комунизма национализира само печеливши банки.

искам да питам соросите, верно ли некво джудже, не повече от лакът високо, било таковало Уестингхаус, и го принудило да фалира ??

Ха Ха Ха Какво стана сега Росатом остана единствената сериозна компания която развива строежа на атомни централи....

москвич пък единствената сериозна автомобилна компания!

и лада, мойта още върви !

За този коментар няма да платим..... Постарайте се повече

като са умряли за нашите жълти стотинки та чак ни съдиха!

Ами съдиха ни защото не си изпълняваме договора............ Ако Боко Тиквето не беше спрял Белен вече щяхме да имаме нов а работеща АЕЦ и нямаше да имаме перките и соларките които освен разходи за хората и печалби за евро-атлантическта мафия нищо друго не правят

може да се намери тук - с търсене в гугъл на: Вестингауз - AtomInfo.Ru. Излиза най-отгоре. Това е нещо като досие - огромно - на тази компания. За хора, интересуващи се от атомна енергетика и сигурност, икономика и т.н. Нещата са по същество. Иска се обаче много време и търпение, познаване на техническите термини.