US генерал от НАТО: Да въоръжим Украйна срещу сепаратистите

Главнокомандващият силите на НАТО в Европа ген. Къртис Скапароти заяви вчера, че подкрепя идеята САЩ да доставят оръжия на Украйна.

Обратно в новината

Коментари - US генерал от НАТО: Да въоръжим Украйна срещу сепаратистите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И СЕГА АКО НЕ РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ САЩ ИСКАТ ДА ИЗПРАВЯТ БРАТ СРЕЩУ БРАТА,СЛАВЯНИ СРЕЩУ СЛАВЯНИ!!!ТАКА ЩЕ БЪДЕ,ДОКАТО НЕ НИ ЗАТРИЯТ ИЛИ НЕ СЕ ОБЕДИНИМ,ЗА ДА СИ ВЪРНЕМ НЕЗАВИСИМОСТТА И ПРОСПЕРИТЕТА!!!

Американците обичат да водят войни на чужда територия и с чужди войници(жертви) за СВОИ ЦЕЛИ. Украинците ,ако са умни ,ще отпишат Крим и Източна Украина и ще гледат да си оправчт дережето.Не им ли увираи главите ,че са МАШИ в чужди ръце.

Де бре, генерале! Откога дроновете станаха "високи технологии"? Че какво толкова "високотехнологично" се изисква (и което никой го няма, а само руснаците), за да бъдат използвани за насочване и корегиране на артилерията? Да ти п*кам и на аргумента!

Да снабдим с оръжие Мексико да си върнат анексираните Тексас и Калифорния.На американците трябва да им пламне собствения задник,за да спрат да се бъркат в живота на другите.

косово и сърбuя сценарио ... само че тогава сърбuя нямаше опората на русuя защото тъкмо горбачов и елцин я бяха пазарили за продажба :)

Деца трябва да им направим, да ги отгледат и да станат войници. Те и сега си имат оръжия да прегазят половин НАТО-вска Европа. Желание да се бият нямат и няма да имат с толкова смесени бракове и роднини и от двете страни. Ама що да не искаме оръжие след като нашето можем да го продадем, ако получим друго подарък! А, то и работни места ще се отворят...

Американците трябва да направят така,че жертвите между ,,отпускарите" да не бъдат толкова много,че да настроят руската общественост срещу Европа и NATO което е и целта на путин и хората му!И в същото време да бъдат разгромени,да се види неадекватноста на командирите и лъжите за мнима руска мощ и защита на рускоговорящите!

ти бълнуваш ли бре катил :))) я ми кажи има ли руся изгубена воина ? те не са като нас продажници...могат да си живеят в кочината но не си я дават и си я обичат ... а че някои иска да им насади измислена демокраця , смесени бракове и геи паради за това забрави ..

Русия е губила повечето войни загуби и тази в Авганистан,Чечня,Студената война.Жертвите през втората световно и разпада на СССР си е също загубена война! За Кримското мурабе и руско японската война знаеш ли бе котил? :-)

ЕТО ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ПАЛЯТ ГОЛЕМИТЕ ВОЙНИ, ............И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДАЛЕЧ ОТ АМЕРИКАТА!!!!!!!!

да доставят ,но досега всички доставени славни хамерски оръжия на славната укроармия попадат ръцете на т.н.бунтовници от ДНР и ЛНР барабар с труповете на укри на хемерски ,шведски полски и др.инструктори капачки.

като от "наште" нищо не става, даваме им оръжие да се самоизбиват, ама минават няколко години и после оръжията се обръщат в правилната посока - срещу тоя шапкар, който ги е дал. В тия шапкарски тикви само гаубици дрънкат

ЯВНО АМЕРИКАНЦИТЕ ОТНОВО СЛУШАТ БАРАК ОБАМА И СОРОС:))) Тръмп е вдигнал мерника на руските терористи.Браво, нека трепе гадовете.

трепел, трепе, колко да ги трепе Да не ги утрепе както Барак банана се самоутрепа.

На Скапани Роти да му бият шута. Дони говори едно, тоя скапаняк обратното!

След оръжието ще докарат и безработните си питомци от ИДИЛ. Защото там няма кой друг, три милиона млади украинци вече емигрираха в Русия.

Ми, генералът би трябвало да знае, че дронове за корегиране на артилерийския огън и откриване на тактически цели се доставят на Укроленд от страни от НАТО отдавна - вече над 1 година. И моля - не се смейте на укрите, че купуват излезлите от употреба боклуци, защото и ние сме същите. "Новите" ни фрегати са на по 50-тина години (едната даже беше използвана за плаващ склад). На път сме да си купим F-16 трета ръка на по 30-35 години, а също и бронираните машини на Текстрон - уж за основни бойни машини в СВ (а те са за охрана и разузнаване) - такива извадиха от музея на фирмата за да ги покажат на българската военна делегация. Когато преди няколко години купиха десетина, платиха за тях цена около 2.5 пъти по-скъпа от тази, на която са БИЛИ доставяни на американската армия преди 10-12 години. Ама кво пък са "нЕкви" си 4.5 милиарда за "богатата" ни България.

ЕС да бутне рамо по процедура, пълна автономия на Донбас, няма лошо Радев да бъде инициатор. Ще стане втора Сирия и всичко особено източна Европа отива подяволите. От про американски политики ние гърмим, янките ще се препичат по яхтите, тука ще събираме разпачатосани трупове.

Да, хунтата в Киев се бие срещу смъртоносен враг, украйнският народ. Обаче като им дадеш модерни оръжия вероятно същия тоя враг бързичко ще им ги отнеме

Едва ли ще им ги отнеме - отнемането е насилствено действия. А те, "хероите" сами им ги продават на черно.

Не съм наясно какво ще рече това словосъчетание "отбранителни оръжия"! Моля Ви, колеги то мъжки пол, обяснете!

С300 и с400 нападателни ли са?

Водят се отбранителни оръжия, но с малка преработка могат да станат и нападателни такива. ПРО на САЩ може да изстрелва крилати ракети в зависимост от целите, които трябва да подави или унищожи били те въздушни, земни или морски. По този начин избягват договора за оръжията със среден обсег, който е подписан межди САЩ и Русия. Предполагам, че и руснаците са се усетили, и вече са го направили или, ако не са в скоро време, ще го направят. Така тези системи на ПРО на САЩ и Русия стават унифицирани и модулни, като се спестяват милиарди разходи за отделни системи, като се използва само различно джепане според набелязаната цел. Както знаем тези системи в повечето случаи би трябвало да са стреляй и забрави освен строго специфичните цели за подавяне. Работите отиват на зле, както за САЩ, НАТО така за Русия и Китай, а и за целия свят. Целта е сега е да се разпали война в Украйна, в която да бъде въвлечена и Русия, което е много вероятно, ако се въоръжат укрите. Колко по умно е да се постигне мир, като се даде автономия на ЮИУ в рамките на Украйна, но не би, защото НАТО иска бази в Украйна, както Крим беше набелязан, но руснаците го изпревариха, и с пълно основание, като думата анексия не е точна, защото по времето на СССР Крим беше подарен недалновидно на Украйна, но по този въпрос може да се спори много, но вече е без значение.... Украйна трябва по най бързия начин да постигне мир иначе има голямата вероятност да се разцепи на няколко автономни части. Явно, някои стратези зад океана, а и на европейска земя именно на това се надяват, за да постигнат своите политически , военни и търговски цели в ощърб на украинския народ....

Друг пример - противотанкови мини срещу "личното оръжие" на руските "отпускари" и други марсиянчета

Дойде пролета и Скапароти се разгони.Да ама това не му е пустинята да водят война цяла година по джапанки и тъмни очила.

Затова не се решават проблемите в света, защото все има хора, които вместо да изпишат вежди, са готови да вадят очи. Трябва (дано) да се намерят сили със запазен здрав разум.

това би било правилно решение за неутрализиране на подкрепяните от мурзилките терористи

Тоя съвсем е изкукал! Нали това правят в Сирия, дори доставят наше оръжие на джихадистите и се чудиме защо има бежанци. Сега и от Украйна ли да тръгнат насам. Между другото там има доста българи, който не искат да участват във братоубиствена война и бягат в Русия.

Смотания макаронаджия голям го вади , но много мек. Италия отдавна не ражда войници , а само курви и педали .Факта , че е роден в Америка нищо не променя -генът му е сбъркан. Май иска да поучи един термоядрен оргазъм.

В исторически изследвания се сочат различни данни за жертвите, дадени от войските, обкръжени в Сталинград. Между 25 000 и 34 000 ранени са евакуирани по въздух. 140 000160 000 са избити. В плен попадат 91 000 души (по други данни 120 000). Като цяло загубите на Германия и съюзниците и в Сталинградската битка се изчисляват на 850 000 1 000 000 души (в последното число около 585 000 германци, 110 000 италианци, 160 000 румънци, 143 000 унгарци). В съветската историография се твърди за 1 500 000, при условие че общата численост на германците и техните съюзници срещу СССР през ноември 1942 г. е над 6,2 милиона. Около 50 000 руски доброволци, сражавали се на немска страна, са убити или пленени от съветската армия. Голяма част от немските войници, взети в плен при Сталинград, умират от петнист тиф или от изтощение на път към Сибир и в съветски мини. В Германия през 1955 г. се връщат само 6 000.

Нахалници!Не стига дето им заформиха Майдана,ами сега са на път да разрушат и държавата.опасявам се,че целта им е Украйна да стане втора Сирия?! Европа се тресе от конфликти,войни разруха ,мигрантска вълна..................ама какво ги е еня соросоидите,натовците и тем подобни, нали не е в на техният Континент

Между другото, Пороченко спешно търси държава, която да го приюти. Защото скоро Правый сектор ще му спретне едно хубаво превратче.

Най важната част от статията! На хохлузърите само такава техника мое да им пробутат, един дърт бронетранспортьор по цената на 2 нови. Смешни и жалки напъни, представени като заинтересованост и загриженост за некви си любители на сало! "Продажбата е била осъществена чрез представители на британската служба по утилизация Disposal Services, която се занимава с излязлата от употреба военна техника и снаряжение." В Украйна са били доставени излезли от употреба бронетранспортьори Saxon, които са били на въоръжение в британската армия, съобщи секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Александър Турчинов. По време на посещение в учебния център на Националната гвардия в Киев той каза, че в близко бъдеще ще бъдат доставени още 55 такива превозни средства. По думите му машините пристигат без инсталирани оръжия, с каквито ще бъдат оборудвани в заводите на държавния концерн Укрооборонпром". Според представител на министерството на отбраната на Великобритания става въпрос за машини, които вече не са експлоатирани от британската армия и са без въоръжение. Продажбата е била осъществена чрез представители на британската служба по утилизация Disposal Services, която се занимава с излязлата от употреба военна техника и снаряжение. Сделката е била договорена още през 2013 г., т.е. преди началото на настоящия вътрешен конфликт в Украйна, твърдят от британското МО.

поредния роб на демо - крацията.

Бичим ти еваларката, генералче! Бой по болшевишките наушници, шлемофони и манерки! Да живее САЩ, да живее ЕС!

Идиотизма е много сериозна форма на заболяване! ХАУ!

Няма Украйна! Има страна 404!

доставят оръжие за Украина и отдавна от страната на украинци срещу защитници на Донбас воюват американци, дори черни - има снимки за това, уж били от частните американски армии...

Ако Скапанякароти е толкова навит да се бие срещу Русия, защо не тръгне с пушка в ръка към Сталинград? В момента времето и снежната покривка са много подходящи за една геройска смърт!

къде е сталинград русифилистиче

трябва да се чете историята, защото се повтаря: Това кара Ленин да промени отношението си по въпроса и след завоюването на някои от тези страни от Червената армия да ги присъедини към ново държавно обединение под доминацията на Русия Съветския съюз.

за реални неща, защо въобще се обаждаш? По фициални данни в Русия в момента живеят и работят 2 млн. украински граждани, по неофициални - 5 милиона са. Отделно десетки милиони от тези, които са се родили в Украина, но отдавна живеят, работят в Русия и де факто се явяват руски граждани. Ако сравним с България, Украина и Русия все едно Пловдив и София, с техните граждани, представи си някой да даде 5 млрд. за да запали война между тях... и ще започнат да воюват майните с "тъпи софиянци", а някой ще се разсъждава, какво бил казал Димитър Благоев...

През 90 те години на 20 ти век, Елцин дава възможност на Украйна да се определи! Украйна обаче чрез преврат, прави враждебно правителство. Това кара Путин да преосмисли решението за независима Украйна....

Дават повод на Путин да влезне с цялата "Червена армия" и да стигне до Одеса за два дни... и дано там да спре, че Дунав е близо... и спомените ни също...

Предложението много зарадвало донбасци, чакали доставките.

Ще се снабдят и с американски технологии,не само с руски!?

Да ви кажа една новина за украинката Пъстър свят или Шарено котле, преместила се е и сега коментира в Блица. Предаде се! Такива ми ти работи!

Ще ми липсва :) Беше си въобразила, че е адвокатка.

Да въоръжим негрите срещу федералните!!!

В самото начало на управлението на Ленин на дотогава подвластните на Руската империя народи е дадена възможност за самоопределение в национални държави. Скоро обаче почти всички новообразувани държави Финландия, Украйна, кавказките републики са овладени от враждебни на Съветска Русия правителства, които започват война срещу нея.

можеше за по кратко да го напишете "американски генерал предлага сириския сценарии за украина "

И кво, руснаците ще въоръжат сепаратистите срещу украинците. Ако трябва и ще влязат в Украйна и да видим тогава на краварите дали ще им стиска да влязат в Третата световна или ще се задоволят да лаят отвъд океана.

Дано не се налага да виждаме ще влязат ли в ТСВ!

лоша работа. На укрите и нормалните т.нар. украинци им мислят лошото. Дано ги отърват от тези идиотски идеи, че нищо чудно да стане втори ирак или афганистан..... Поне сега се изясни, кой има полза от конфликтите в украйна и това еднозначно не са руснаците!

Ха, чак сега ми светна крушката - вижте му името на тоа генералисимус - СКАПАроти - СКАПАНИЯ от ротата на ония де.

Генерале, ни си ври носа в чуждите държави,които дори не са членове на Нато. Не може Нато да подклажда гражданска война и да се лее кръв. В такова Нато никой не иска да членува.

В момента Украйна договаря 1-милиарден заем с МВФ, ето за какво ще даде парите, за американско оръжие.

ама от МВФ им изпяха "чекай чекай малко"

Ще им ги дадат, ако купят с тях американско оръжие, а и за тях ще остана някой друг милион.

Многополовата американска армия не може една язовирна стена в Сирия да превземе, тоя жабар за цела държава ми говори. Кой ще се бие там, бе тарамбука такава. Парите свършиха, укрите даже крайцера си продадоха за скрап, Ехохооооооо Пропаднала работа е Америка. Идва есен в Калифорния - само гледайте кво ще се случи.

Да не вземат в един момент руснаците да признаят независимостта на Донбас?

генерале, че Вие до сега какво правехте. Доказателства за доставките ги даваха ДОРИ и по наште СМИ, като Ви хвалеха. Давайте, давайте, то вола рие, на гърба му пада. Я си спомнете Афган, Сирия, Ирак.

Виж си собствената армия, която мисли, че всичко е като в "Рамбо" на кино, а се осира при първата заплаха.........

Давайте. Таман по-бързо, ще се приключи с Украйна и тя ще се присъедини към Крим

Шило

Не е необходимо. Просто трябва да си сменят управлението, да натикат националистите в миши дупки и да започнат да си изпълняват задълженията от Минс. Както и да започнат нов кръг от разговори за бъдещето на тези области. А вече накъде ще поемат, си е тяхна работа. Там никой няма право да им дава акъл. Че от много чужд акъл я докараха дотук.

моля, моля. Не обиждай националистите, там такива няма. Там има най-обикновени, откровени фашисти.

Някой Българин задава ли си въпроса защо имаме много болни от рак ? Отговора е че Армията на САЩ бомбардира Сърбия с бомби от обеднен уран ! Така че глупостта на този Американски Тъп Генерал да си ходи на ранчото , той няма понятие от политическата крадлива обстановка в Усрайна !

Вероятно си малък и не помниш Чернобил.

loyola

не е само това! Преди да се ползват в Сърбия, мунициите с обогатен уран се изпробваха на наши полигони! Така че у нас има силно замърсени огнища, които даже не се следят, щото са секретни!

Шило

"По думите му руснаците пращат на бунтовниците "някои от най-новите си технологии, за да ги изпробват", например дронове, които показват накъде да бъде насочен артилерийският обстрел".... Интересна логика. Впечатли ме. Няма да ги пробват тези технологии в Сирия, където се водят реални бойни действия и се използват всякакви системи, ами в Украйна, където военните действия се изразяват в изстрелването на два-три снаряда от всяка страна. Ако въобще го има и това. Ех, генерале, генерале....