ЕП може да наложи вето и да блокира Брекзит

Европейският парламент може да блокира всяко споразумение за Брекзит, което дискриминира част от гражданите на страни-членки на Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - ЕП може да наложи вето и да блокира Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми не, ЕП НЕ МОЖЕ да блокира Brexit, какво ви е заглавието. По Договора за функциониране на ЕС, ако не се стигне до споразумение между UK и ЕС за период от две (2) години, считано от днес, UK просто престава да бъде член - без споразумение. Толкова. Останалото са мокрите сънища и пропагандата на евролиберастите.

Да бе ? Великобритания е морска страна и напуска потъващия кораб. Ама Вие излезте от ЕС , но си заплащайте годишната вноска.

Очевидно форумните тъпанари изобщо не са разбрали за какво вето иде реч. Щото четат само заглавия или пък превеждат "Bachelor of Arts" като Изкуствовед. Ей такива малоумници си избират ГЕРБСП, ПатрЕоти и Марешки. Малоумници, ако вникнете в статията може и да разберете, че ЕП ще наложи вето на споразумение с Великобритания което ще дискриминира европейските граждани и тяхното свободно движение в процеса на БРЕКСИТ. Иначе прав им път на великите британци, вече са отписани и никой не ги ще обратно. Но да не си мислят, че ще се отърват от задълженията си, а ще запазят привилегиите от членството в ЕС. И Тереза да бъде така демократична да разреши референдум на Шотландия, Уелс и Ирландия. Нали така - глас народен - глас божи!

Аз

- Ало! - Добър ден! Мимето може ли? - Мимето може. Чао. ЕС можел... Може и още как - ДГД напреки, както вече прави.

- значи ЕС трябва да въведе санкции срещу Британия и САЩ..... настало време да се подкрепят ценности ....

Тия отново показаха, че са изкуфенясали търтей и хухавели. Щели да забраняват на Великобритания нещо си. Ами ако не знаете, тази държава вече реши, че не иска да има нищо общо с Вас, така че, освен да Ви теглят една.. и да се посмеят на глас на простототийте ви, друго няма да стане. А вие ако искате си гласувайте поредните права за някоя окуцяла жаба или нещо от този род.

Ми хайде направо забранете националните правителства и са се приключи окончателно със суверенните държави! Диктатът на ЕС мина всякакви граници! Евробюрократите се самозабравиха.

Ха ха и какво от това че ЕП или ЦК на ЕК ще налагат някакво си вето , смешници ? И кой ще го спази след като ингилизити искат развод с Вавилонската блудница ?Те ще си запазят суверенитета и ще правят това което е добре за страната си а не за еврозелките и за ЦК на ЕК !!!

някой може ли да обясни мотивите на тези "патриоти" в бг които рият срещу ЕС? като се разпадне съюза и ви лепнат визите и наложат ограничения навсякъде и във всичко, тогава ще се върнете към свободната куфарна търговия с парцали от турция и вместо мониторинг от брюксел ще получите приятелски управленски кръгове от времето на костов и виденов. явно мнозина тук изпитват носталгия по мутренските времена от преди 20 г.

ОБАЧЕ !!! .... НИТО ЕП. НИТО ЕК, НИТО НАТО НЕ МОЖЕ ДА БЛОКИРА И ОТМЕНИ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ :)) ... ЗАТОВА НЯМАШЕ РЕФЕРЕНДУМИ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕС ИЛИ НАТО :)) .... ЕЙ ТВА ЛИБЕРАСТКИТЕ ЕВРОГЕЙЦИ ИСКАТ ДА ПРЕМАХНАТ ВЪОБЩЕ :))

"Европейският парламент не само може , НО И ТРЯБВА ДА БЛОКИРА ВСЯКО СПОРАЗУМЕНИЕ за Брекзит, КОЕТО ДИСКРИМИНИРА ЧАСТ (или всички) ОТ ГРАЖДАНИТЕ на страни-членки на Европейския съюз. Ако искат да има Европейски съюз наистина, разбира се!

ЕС е най-гадното създание на жадни- те за власт и богатства шваби и фра- нцузи.

Че то този Европейски съюз се напускал по-трудно от Съветския дори! Помним 1990-1991 г., тогава парламент на някоя си ССР обявява, че ще напуска, Москва подрънка малко оръжие и всичко приключва за по-малко от година. А тук колко време вече се влачи едно напускане, че и още ще се влачи......

нещо си прегледай историята спомни си Полша как имаше желание да кривне от СССР и и бяха изпратени дружески танкови бригади от всички други членки и сателити на СССР. Да и помогнат с планиране на бъдещето. Междругото по предложение на България лично от сияйният и лидер Тодор Живков. Но да прав си от момента в който СССР се разпадна напускането на руския блок вече беше лесно.

Хайде бе, ЕС няма да пусне Англия да се махне от тях - хахахахха! Глобалистите се самозабравиха съвсем!

Верно ли не прочете за какво става въпрос и си прасна 8 плюса с проксито?

От как курса рубла - долар поевтиня, му останаха денги само тока и интернета, хлаб и кисело мляко - няма как безплатни проксита.

Завладели са света с дървени кораби и еврейски пари. Със същите пари Сюлеймановата армия 50 000 беше прехвърлена с англ.кораби от Адриатика да пречи на Освобождението на БГ. Защо не направи Брекзит от Кипър, Гиблартар, Фолклендските острови?

което се е случвало на народите в цялата човешка история. Всеки може свободно да пътува, да следва, да работи, да живее, да създава семейства, да отглежда деца, да развива бизнес където си иска из 28-те Европейски Държави, което е непостижимо за обикновения руснак и той умира от злоба и завист.

продаде и майка си да пътува свободно из Европа.

Навремето така ни говореха за комунизма и социалистическия съюз, пък той взе , че умря. И този това го чака. Започне ли нещо да се налага със заплахи, санкции, наказания, цензура и т.н. - не ми го хвали. Само името му е различно, било то комунизъм, фашизъм, Ес - все тая.

Выданный Финляндией в США россиянин признал вину в киберпреступлениях !!!

За кого е радостна ? За оскотелите от глад и безпътица украинчете,които пишат тук ли? Дали ни интересуват проблемите на Финландия и Русия в тема за Брекзит,а ?

То и да се ожениш пак имаш право на развод, но ако се хванеш на хорото с ЕС няма пущане. Колко жалки са евро бюрократите.

се учили от нашата топлофикация :-)

Тука с косите за глупости. Кой ще се прецака повече, ЕС или бритките? Абе гледайте вие можете ли да спечелите нещо от това и какво, а не дали ЕС или UK ще е по-прецакан! Не ги мислете нито едните нито другите, на тях не им пука за вас!

Англия бие Германия, ако им стиска на швабите да потретят, но може да им е последен опит.

Толкова глупости на куп рядко се срещат. :)) Да, нямате съревнование с колегите? :))

Сега враг е Англия . И ЕС на Германия атакува нея нагло,фалшиво,безпринциппно. Вчера враг беше Русия ...ЕС на Германия атакува нея ..нагло,Фалшиво,безпринципно !

на никой не му пука за такива глупсти като "народа", нито тука нито там. това излизане или оставане не се решва от лумпените от "народа" а от две богати клики, едните решили да напълнат по-добре гушки от оставането, а други по-добре от излизането.

АЗ ПРЕДЛАГАМ СЛЕДНОТО; БЪЛГАРИЯ ДА СИ ПОДЪРЖА ВРЪЗКИ, КАКТО С ЕС ТАКА СЪЩО И С РУСИЯ. ГЕРМАНИЯ ПЛЮЕ РУСИЯ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ СИ УРЕДИ ГАЗОВИЯТ ХЪБ ДВУЛИЧНИЦИ.ГЕРМАНИЯ Е ЕС ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ СА ПИОНКИ. ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ АНГЛИЧАНИТЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ ,ЩЕ ГЛЕДАТЕ ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРИЯ И НЕ ЧАКАЙТЕ ДА ВИ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИТЕ! НЕ СИ РАЗВАЛЯ ЙТЕ ОТНОШЕНИЕТО С РУСИЯ,ЗАЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕ УТРЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ. БЪЛГАРИЯ ДОСТАТЪЧНО ЗАГУБИ ИСКАТЕ ОЩЕ ЛИ ДА ГУБИ?

Това вече е смешно и жалко. Над 17 милиона британски граждани гласуваха на свободен референдум за собственото си бъдеще. ЕП не може да налага юридическа диктатура над милиони хора. Така губят още повече. Сила със сила не се побеждава.

а с кво се побеждава сила ако не със сила? с голо дупе ли?

Питай самураите.Това е тяхна мъдрост.

мнения тук са на селяндури от БГ заживели "щастливо" в UK. Както се казва - пази Боже сляпо да прогледне...

Започва се с номерата и масмедийната пропаганда. Новина от днес (28.03.17) по всички британски ежедневници (масмедии) - бивш човек от кабинета на Дейвид Камерън (Саймън Фрейзър) от министерството на външните работи казва, че Брекзит няма да се състои до 2019-та година. С две думи - типичен масмедиен трик за приспиване на вниманието. Отлагане на дадено събитие за неопределено бъдеще. Лъжата, че уж то ще се състои, защото все пак това е волята на народа... Волята е на народа, чрез пряка демокрация - референдум. Докато стане 2019-та ще има пропаганда - как хората са преосмислили, как простите и необразовани селяни искат Брекзит, а образованите гражданите искат в ЕС и всякакви такива. Ще се казва как процентите на одобрение са се променили, как бизнесът губи и всевъзможни глупости от този сорт. Когато най-накрая дойде 2019-та всички ще са почти забравили за референдума за Брекзит и ще са напълно приспани в ежедневието си. Точно на това се разчита - на късопаметността на избирателите.

Разбира се, ще има платени протести против Брекзит, където 500 човека ще викат "Аху-иху", а по медиите ще кажат, че са 500 хиляди. Само че достойните хора не правят така. Когато спортният мач свърши и резултатът е еди какъв си никой не го оспорва. Това е станало и точка. Така е и тук - това е волята на Суверена - който гласувал, гласувал и точка по въпроса. Всичко друго е тинтири-минтири. Защото, ако вотът беше с малко в повече за оставане в ЕС (срещу Брекзит) медийният шум щеше да приключи на първата минута и масмедиите щяха да квичат: "Фашистите, популистите и нацистите се провалиха" и тъпотии от сорта.

но не знам защо толкова държиш Великобритания да напусне ЕС, да се редим на опашки по посолства за визи, както и англичаните по същия начин. Повярвай ми, работил съм с Англия и преди и сега, и знам колко по-лесно е просто да си хванеш самолета дотам и обратно, да си свършиш работата без бюрокрацията по границите. Но най-вероятно си руски трол и пишеш неща, които ти нареждат без да имаш собствено мнение и за съжаление ще си умреш в московската квартира без да видиш цивилизования свят. Жалко! Много жалко за теб!

ЕС се разпада, капитализмът също

Капитализма още не.

Ае пишете нещо и слагайте минуси бе - UK парвенюта и дрисльовци...

винаги са играли с фесовете срещу Европа

И след всичките плювни на турчина по Европа, UK намериха за удачно само да кажат, че Турция е техен стратегически партньор и такъв и щял да си остане независимо от всичко. И ако това не са куви и просттутки, то какво са...?

Ха - ха . .брей . .ЕНП няма да разреш на Английската кралица да напусне ЕС . . . .А на Тръмп дето показа фактура на Германия за 345 млр долара ( че и демократичните медии мълчат, като мушнати гайди) . . . та ЕНП не разрешава . . . . . .ЕДИНСТВО . . ЕДИНСТВО . . . шоуто започна. Слава богу, че българския народ прояви мъдрост, на фобите и филите даде по 50% (да не казвам кое е 100% и кое 50% )

Ние на подобна фактура казваме сметка без кръчмар!

Влизаш в капана да хапнеш виртуално сиренце ..Щрак..капана ЕС се Затваря..и България е в капана ! Сиренцето се оказва Фалшиво..както и цялата Картинка на Капана...докато сме били Извън него ! Големият Проблем : От капан не се излиза ...Жив ! Особено за малки глупави,продажни мишки като Българите с...нашите политици !

ЕП всичко може,само не може да оправи ЕС!

Аааа, това е яко! Понамирисва на Северна Корея -- ще си стоите тука и ще слушкате, и ще папкате, и никъде няма да ходите, защото тука е най-хубаво! :)))

Ако по-малка държава се пробва да излезе от ЕС ще бъде смачкана и няма да ѝ бъде позволено. Но дори и за Великобратания ще бъде невероятно трудно да се измъкне. Брекзит ще се точи с месеци или години и е възможно дори никога да не се състои.

Всъщност единственият начин за излизане от ЕС, е целият съюз да се разпадне. Друг начин за излизане не е предвиден. Има интересни статии, че чл. 50 от Лисабонския договор е бил проектиран никога да не се използва. И е въведен доста късно или по-точно казано съвсем наскоро. През всичките тези близо 60 години преди въвеждането му, не е имало никакъв юридически начин за напускане на ЕС. Въпреки това смятам, че на Великобритания ще се създадат огромни практически пречки и номера от селски вечеринки, с които да се пробват да ги задържат насила в ЕС.

Пак не си разбрал/ла за какво става дума, както казала г-жа Тереза Мей, Брекзит ще има със или без споразумение.Просто Великобритания ще излезе от ЕС и точка. Такава е волята на народа.

Волята на народа не е важна. Важна е волята на мафията глобалисти, които управляват. Волята на народа, ако се спазваше, почти нищо нямаше да е, както сега. Друг е въпросът дали народът знае какво иска, но престъпните политици със сигурност знаят (или поне си мислят, че знаят) какво правят, когато въртят интригите и манипулациите.

ЩЕ ИМА ПРОПУСКАТЕЛЕН РЕЖИМ, КАКТО НА СТОКИ , ТАКА И НА ХОРА. СЕЩАТЕ СЕ КАК ПРАВИТЕЛСТВАТА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЩЕ ПРИПКАТ ДА ПРЕДОГОВАРЯТ НОВИТЕ УСЛОВИЯ ПО ДЕЙСТВАЩИТЕ КЪМ МОМЕНТА ДВУСТРАННИ ДОГОВОРИ С UК! ВИЖДАЛ ЛИ Е НЯКОЙ ДОГОВОРА ПОДПИСАН МЕЖДУ КРАЛСТВОТО И БЪЛГАРИЯ? ТОЙ Е ТИПОВ И Е ДВУСТРАНЕН КАКТО И С ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ ОТ ЕС. В тези ДВУСТРАННИ договори ЕС не е посочен като страна и не е юридически субект. КАКВИ РЕШЕНИЯ ЩЕ ВЗЕМА , КАКВИ ЩЕ ГИ ВЪРШИ БАБА МЕРКЕЛ НА КОЯТО ТРЪМП ПРЕДЯВИ СМЕТКА ЗА ПЛАЩАНЕ ОТ 375 млрд. долара за това ,че доблестните us войници я защитават от руската опасност. Бабата гледаше като същисана ТРЪМП и не можеше да включи какво й говори ВОЖДА НА ЗАПАДНАТА демокрация. Нещата бяха прости - ставаше дума за едни пари които Германия трябваше да плати на Америка. Нищо лично. Просто отношения между СУВЕРЕН и ВАСАЛ!

мнооого, тъпо коментарче!!! а ти, сигурно си чел договорите вмирисан цървул?? абе, беден циганин кои си ти,бре??? да ти е.п.м!!;))

и това ако са доводи...

Нищо не можете да блокирате, защото UK юридически изобщо не е длъжна да минава по тази процедура. Ако искат, може да ви теглят една майна и още от утре да излязат от ЕС и вие нищо не можете да им направите.

100%

Верно ли? И как ще търгуват с ЕС тогава? На преференциални цени, сигурен съм. :))) Или смяташ, че Русия може да замени ЕС като търговски партньор? :))

то пък ЕС кво ли може да предложи, като всичко идва от Китай?

Много правилно, но е хубаво да уточниш че UK произвежда не малко индустриални решения, които наират приложение в много индустрии в другите европейски страни. За съжаление най-потърпевши от това ще са англичаните, защото EU едва ли ще клекне да им се моли, а по-скоро ще започне да сорсва от някоя друга членка. А англичаните нека си пият индииския чай и да си живеят в измислената приказка.

КОЙ МИНАЛ МИНАЛ. ОТ УТРЕ АТГЛИЯ НЕ Е ЕВРОПЕЙСКА ПРОСТИТУТКА. ИМПЕРИЯТА СИ Е ИМПЕРИЯ И НЯМА ДА ДОПУСНЕ НЯКАКВИ РАКОВИ ОБРАЗОВАНИЯ КАТО ес ДА Й ЗАПОВЯДВАТ КАКВО ДА ПРАВИ!

Явно ги разбираш нещата. :)))) Ако можеше да приложиш тоя аналитичен ум и за да си платиш сметките... :)))

Нали ес-то са най-големите демократи, толерантните, изповядващите евро-ценности. Нека някой ми обясни защо са толкова против въпросния брекзит, защо са против други държави да напускат. Те дори са против провеждането на референдум с въпрос да или не на ес в дадена страна. Е това ли е демокрацията? И защо мислят че англичаните са в грешка, те са си го избрали пътя, ако са в грешка само те ще страдат нали. Обаче има една особеност - житейския ми опит е показал, че когато някой е много загрижен за моето благополучие, обикновено не е в мой интерес.

Я сега прочети и статията... Или няма време, трябва заработва да правиш? :))) Няма да спрат брекзит, а преговорите по него, така че ще има хард брекзит, от който Англия бая ще я ушмулят... :)))

Знаеш ли статията не съм я чел , защото не чет изказвания на кончити. А това че искам интереса на държавата съответно на хората да бъде над интереса на ес-то, ханс и подобни двуполово "толерантни" индивиди не прави нито трол, нито платен. Защото всички сме чело на какво са били подлагани българи за да започнат работа някъде навън, в същото време приматите са добре дошло, въпрели че се взривяват, колят, газят, изнасилват. Сега си представи ако български терористи иниха граждани на ес-то, дали меркел щеше да ни казва заповядайте. Много двулично,много лицемерно

Не си разбрал това което си прочел, ако въобще си прочел статията. Става въпрос за защита правата на всички хора имащи общо с брекзит-а. А в този ред на мисли по-добре ли е всички останали членки да плащат за решението на британците? Едно е да си анти-европеец, съвсем друго е да знаеш какво е да общуваш със себеподобни.

Когато бягаш от отговорност така става. Ниско-интелигентни лицемери, да върнат парите с които се нагушиха покрай ЕС

Ще ги върнат...ама друг път. Да не са им ги давали.Не е луд тоя който яде баницата, а тоя,който му я дава. ЕвроГейският Халифат издуха супата и този път!

Откъде накъде еврогейовете от ЕвроГейския Халифатски Катун ще "забраняват"нещо си на англичаните? Тия смотаняци еврогейските толерасти за какви се имат и на какви се правят? Разпадате се шушумиги,скоро и други държави ще излязат от ЕС.

Извинете пичове , ама някой да ми забранява да си тръгна отнякъде , те това си е чист ЗАТВОР , или ако предпочитате - ДИКТАТУРА макар и не на пролетариата !

Един тъпанар никой няма да спре

ах как им се ще на ЕС ама няма. Ще го ядат целия, щото са много отворени, но не уцелиха кой да правят на маймуни.

На- големия китайски инвеститор във ганглия обяви, че до една година ще изтегли инвестициите си от 27 милиарда долара. Пък ти си лай, смешник.

той китайския не е голем, ама ти му се надевай щом те кефи!

Орлин Данев

Нали си евроГеец бе,защо разчиташ на Чайна. Нали сте много отворени евроГейците,нали сте големи работари и паралии. и вие като нашите родни протестъри-умните и красивите...и айдеееее под чертата..."и трите Дедо Попе"ще гледат парламента през крив макарон !

Ганглетата тоя път оцапаха гащите. ЕС може и без тях, но те без ЕС не могат. Даже самите ганглета я разбраха тая работа - някои си скубаха косите след референдума, други ще я скубят след излизането.

нейно величество сметката казва точно обратното на твоето бълнуване. ЕС остава на голям минус, който няма наваксване от никъде! А от друга страна скакалиците налитат още и още и харчат продънения евро бюджет.

глупости. Ама да напишеш нещо.

ЕП може да наложи вето на споразумението, но не и на излизането. След две години ако няма споразумение са вън и не плащат нищо на никого нито ще прилагат тъпите европейски закони. Мей им каза -- по-добре без споразомение,но няма да подписваме лошо споразумение. Варианта без споразумение ни устройва. Те имат почти 15% от ЕЦБ и могат да спрат почти всяко решение. Изобщо ЕО е в партер.

Абсолютно съм сигурен, че ЕС няма да може да се оправи без Англия... :))) Все пак в него остават само Германия, Франция, Испания, Италия... И знаеш ли какво, ако англичаните искат да изнасят в Европа, а Европа е сериозен пазар, колкото и да не ти се вярва, познай чий закони ще трябва да спазват? :)))

13% от БВП на великобритания е износ за ЕС.... Финансовите компании от ситито, дето няма да имат "паспортни права" и да предлагат финансови услуги за ЕС са около 327 000.... Кой е по - големият губещ - ЕС или великобритания?

Европедераси--много далеч стигате не ви ли е ясно -че силните армии управляват света Англия има армия и ще наложи волята си над Шотландия--след това знае как даразшири влиянишето си в света Ердоган може да стигне до Виена -ако иска Вие -с държавички като Люксенбург--Белгия -и там изпедерасчили се всякакви-----на какво основание искате някой да се съобразява с вашите -вета Ай гледайте си гей-парада в Берлин и технопарада--смрад

Чакаме те и ти да станеш история. Умриии!!! Сбогооом!

Пич, дори в стратегическите игри, като нападнеш някого имаш наказателни точки. :) И дори в най-простите игри имаш някакви ограничения, за да не можеш да спечелиш играта в един ход. Защо си мислиш, че в реалния свят е по-лесно не знам. :))

Всъщност, целият британски флот е в Шотландия. Целият ядрен арсенал на на дъртата вещица е ... в Шотландия. Ако се стигне до военен конфликт в обедненото крадство, не е никак ясно кой кого ...