Сърбия ще ремонтира руски хеликоптери и МиГ-ове

Процесът на модернизирането на сръбската армия протича в съответствие с краткосрочните и дългосрочни планове, заяви министърът на отбраната Зоран Джорджевич.

Обратно в новината

Коментари - Сърбия ще ремонтира руски хеликоптери и МиГ-ове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ, СВИНИ КОЛХОЗНИ!

Никак не е трудно да бъдеш проZ... но има едно нещо ,което е много трудно... - да се намери някой ,който да е по-проZ от нас.

Сърбите до разпада на СССР бяха срещу него и водеха независима политика а бяха на ТИ със САЩ и Европа.Началото го постави ТИТО ,който показа среден пръст на СТАЛИН, за разлика от Георги Димитров с неговия лозунг за "слънцето и въздуха СССР".И за благодарност Сталин и Берия го ликвидираха в Барвиха с ......живак.Пише го в мрежата.На Балканите верния СССР - сателит беше България.След 1989г. палачинката се обърна.Истината е че много от бившите в Югославия искат да са самостоятелни и не щат Сърбия.Та за това сърбите се въоръжават с руско оръжие,защото случая с Косово ,още им държи влага.

По добре късно отколкото никога да се осъзнаеш кой ти е приятел.

много обичат руснаците, това е било и ще бъде въпреки всичко - иначе от гледна точка на политическия пейзаж горе-долу е така в миналото. Тито е предупреждавал Георги Димитров да не ходи в Москва - тая визита му е коствала живота. Замисълът на Тито е бил Балканска федерция - неосъществен. Що се отнася до бившите и прочее - нещата са твърде сложни ти да им даваш пдобна повърхностна оценка, защото най-малко тези хора имат кръвни връзки между тези народи стига лаяли против тях, страхотни хора на живота са, евала им правя. не се вайкат непрекъснато и умеят да се шегуват дори когато е най-тежко. по темата: Изтрябвало им е нато...

За кво са им тези мигове Като се отдели и Войводина те няма да имат мвсто за завой

Тъпотия наша българска , родна и преклонна.

БРАТЯТА СЪРБИ СА ЗАДРУЖНИ И СИ БРАНЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ!!!ДА СЕ ПОУЧИМ ОТ ТЯХ И ДА НЕ ПОВТАРЯМЕ ОСНОВНИ ГРЕШКИ!!!

Да ни е честито, ще има къде да ремонтират и нашите 2 самолета.

Ей хора минали са само сто години откакто разгромихме съвместно с турците обединените сръбско-руски-румънски войски, минали са само 73 години от "кървавия божик" - геноцида над българи от сърби в Македония, още има кости в хълмовете около Сливница след нахлуването на сърбите, защо по дяволите толкова им се радвате на "братята" сърби?!?! Сърбите и да искат в момента нямат шансове за НАТО защото са в процес на разпад до 2-години от тях ще се отдели Воеводина /Нови сад/, черногорци воюваха заедно със сърбите, но сега ще влизат в НАТО не за да си гарантират безопасност, а за да са с цивилизацията заради която имаха в пъти по=висок стандарт на живот от нас които бяхме силно развита индустриална комунистическа страна, ама крепостните жители ги разстрелваха на границата, ако опитат като сърби или черногорци да отидат в европейската цивилизация. Я някой да се замисли защо и скапаната Молдова вече купува 3-та употреба F-16 вместо да вземе Миг-ове на делавера от Русия. В момента сърбите правят това в което са най-добри играят двойна игра хем ще влизат в ЕС както Могерини каза на мястото на Англия, хем ще вземат стокови кредити от Москва пък след това винаги могат да ги шитнат миговете на Иран, Армения или дори Сев. Корея защото нито 6 нито 60 мига ще им помогнат пък дори и срещу псевдо-армия като нашата. Ако има нещо в което никой българин не трябва да се съмнява това е абсолютното ни превъзходство над Сърбия във военни действия независимо дали минали или бъдещи и независимо от въоръжението!

онова е далечно минало. Подобре да се сетим за събитията от 1999 г., когато от София виждахме някъде далеч в небето нещо като заря - оттогава са минали само 18 години - и на страницата на Сръбската православна църква имаше снимки от погребенията на старци, жени и деца. След време ги махнаха, но аз ги видях с очите си. Пишеше, че това са жертви от бомбардировките - с дати и места. Християнски погребенияя. Ужасяващи снимки. Нека си опресним паметта все пак - Бомбардировките на Югославия от НАТО са военна операция, извършена от 11 държави-членки на НАТО срещу Съюзна република Югославия (разбирай най-вече Сърбия) по време на Войната в Косово. Ударите започват на 24 март 1999 г. и прекратяват на 11 юни 1999 г. Кодовото название на офанзивата е операция Съюзна сила, а в американския щаб тя е известна като операция Благородна наковалня. Официалната причина за бомбардировките е югославската местна операция Подкова, която цели етническо прочистване на Косово според военното разузнаване на НАТО, които водели до големи човешки жертви загиват стотици граждани. Това е втората голяма бойна операция на НАТО след операция "Преднамерена сила" в Босна и Херцеговина през 1995 г. Тя е извършена без съгласието на Общото събрание на ООН.

Можеш да бъдеш сигурен, че ако със сърбите бяхме в разменени позиции, те не само че щяха да дадат коридор за бомбардировки много по-рано, но и щяха да нахлуят с сухопътни войски за да си увеличат териториите! Но всеки може да им го признае гениални са да печелят световното съчуствие и да се изкарват жертви на обстоятелствата специално нас ни превъзхождат в пъти!

От всекъде погледнато брато тва е супер корупционна сделка!Защото нови МиГ-ве струват от 45 мильона USD нагоре!Поне такива са им офертите на руските фирми и то май за гол самолет! А на братята сърби им го ,,намичат" през балтона със стари самолети за цената на нови почти!Ами като се почнат едни модернидации с безаналогови технологии и оръжия доказали неефективноста си срещу F-ки и RAFAL-и (Израел) за още кой знае колко стотин ,,мильона"?! Я по далече от такива ,,изгодни"за руските посредници и сръбски ,,патриотични политици" сделки!

Я пак. дали пък срещу тази сума не получават много повече? Ще могат да ремонтират собствените си самолети.

У сръбско идат избори и подаръците почнаха да валят Каква е разликата между това да подаряваш оръжие и това да подаряваш фиданки Едното е политика а другото е вмешателство Кое за кое се отнася е все тая.

Сега ще купим нятовски тарги 3 пъти по скъпи що за боклук сме.

а и никои няма да смее да ги барне сърбетата , за разлика от нас !

а и газта ще им е по евтина , като мине турскят поток :)) а ние ще духаме всички кавали и от запад и от изток !

Манете ги Миговете. Минималните пенсии в Сърбия са 200 Евро, а у нас 80

необвързана страна, отворена към запада, а ние бяхме соц. роби на руснаците.

Еййй, Глупакооо Минаха 30 години бее. Псоледните СЕДЕМ минахме още по-назад

До 10 години Сърбия ще е в пъти по-развита от България. И знаете ли защо? Защото гласувате със задните си части!

Сърбия ще ремонтира руски хеликоптери и МиГ-ове, нещо което преди това се извършваше и в България а не в Полша.

Еййй тея московски таварищи не се спряха. Разчекнаха форумното тролитариат да бъде хем русофил, хем туркофил, а сега и сърбоман... Имайте милост спрямо тружениците си таварищи, все пак за едните копейки и бутилчицата с боярщник се борят със западния империализъм...

Сърбите правилно са се ориентирали, защото знаят от опит, че "демокрацията" идва от небето под формата на бомби.

мигчета са морално остаряли вече. Това, че и ние имаме няколко бройки, не ги прави модерни. Всеки що-годе модерен самолет бързо ще ги "приземи". Да се превъоръжават сърбите с дърти таралясници ми се струва глупаво, освен, ако няма друг вариант.

Това е експертно мнение ли е или просто прочетено от нета?

Така са му казали в клуба на ДОСТ в Исперих, където често ходи. А истината е, че 29-ките са напълно боеспособни самолети. Ако ти ги подаряват и трябва само да ги ремонтираш за 20-30 милиона (за всичките), трябва да си пълен кретен, за да се откажеш.

Пак са по-добре. ПОДАРИЛИ СА ИМ ГИ, щото са стари. А на на НАС КРАВАРЕТЕ Ф 16 ни ги продават, като за Нови. Нищо че са на 38 години

не са предатели като нас. Сърбия в НАТО? Никога! В центъра на Белград военното министерство още стои във вида си, разрушено след бомбардировките на САЩ и НАТО и на него е окачена табела с надпис и датата. Военно сътрудничество с Русия, означава никога НАТО.

Аз не се и съмнявам, че комунягите сте предатели, създали македонизма и когато стане дума за сърбите веднага си събувате гащите...

да вярваме вместо в социалистическия интернационализъм във европейския интернационализъм. Преди трябваше да обичаме СССР, а сега трябва да обичаме Европедалския съюз. Че ква му е разликата?

Кой ли интернационален повей пък те е заченал теб?

А у нас Бойко печели. Значи най-много да се сдобием с ескадрила нелетящи F16 на цената на две нови

Не става ли да им прехвърлим нашите през оградата ?

тия не искат нова доза щатска демокрация ...

Ей сега като дръпнат рязко напред тези сърби ;). Може да са само 6 самолета, ама пък затова се ремонтират често. Още не са ги взели, а мислят вече за ремонт

Защо мислиш, че при другите е различно? Ф-16 като производство са по-стари от МиГ-29.

Еми купи си една нова лада тогава, и хвърляй голфо ;)

Абе нас ,какво ни интервсува къде се ремонтират тези таралясници ???Ако искат и в Сомалия да го правят ,не на нас тези номера на милиционера Путьо .....

Ами и ние имаме същите таралясници, ама не можем сами да си ги ремонтираме. Та се налага да молим поляци и руснаци да го правят.

нас, верно, какво ни интересува? Само ракийката и салатката май! Защото за пореден път сме от кифти отбора. Все сме малки, нещастни, уплашени, немощни, незнаещи - сополивото сираче на Европа. Все ни трябва батко да ни пази. А че баткото ни бие през ден, това е без значение.