От Русия за вота: Схватка между прозападни и проруски партии

Перспективите в отношенията между България и Русия са централна тема в руските медии след парламентарните избори у нас.

Обратно в новината

Коментари - От Русия за вота: Схватка между прозападни и проруски партии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

др. Путин, не се притеснявайте за парите си. Вложихме ги добре - нашите "избиратели" станаха изведнъж ДВОЙНО повече благодарение на ВАШАТА парична и не само помощ.

Социалистите, при които социалистическо само наименованието на партията. обещават предизборно завой към Русия, а после остават след ката спечелят властта започват да говорят за атлантическите ценности и НАТО.

Дорогие братушки, не всичко на този свят се върти около вас или европа. Това че сме избрали Румен Радев за президент не означава че бихме си били автогол като изберем БСП само заради поредното им "обещание". Лично на мен ми допада по балансираната и предпазлива политика на ГЕРБ. Светът не е черно бял и не виждам никаква полза да се изолираме за сметка на един или друг. Трябва да покажем разум и търпение и всичко ще си дойде на мястото без тъжните последици които биха могли да ни последват ако пребързаме на този етап.

Абе, колко още избори трябва да се направят, за да разберат всичките тия платени "анализатори", че българският народ е с ясно изразена ЕВРОПЕЙСКА ориентация. Българският народ в мнозинството си НЕ мрази Русия, но иска децата му да учат в ЕВРОПА и да имат стандарта на ЕВРОПЕЙЦИТЕ, а НЕ НА РУСНАЦИТЕ. Айде вече платените путинисти да мирясат и да оставят на мира българите да си изберат едно стабилно правителство, което да ни води към нашия цивилизационен избор - чиста и свята република, силна България в обединена Европа.

за чистата и свята република в този контекст е кощунство - значи само платените путинисти пречат от над 20 години България да върви към своя цивилизационен избор, да е силна в обединена Европа? Иначе без тая пречка всичко да е идеално. Между другото някои хора от народа наричат Левски, който е дал живота си за чиста и свята република, терорист - лични впечатления. Оттогава гръмките фрази не ме впечатляват. И хората, които търсят вината за неуспехите - своите и на страната си - в другите също не ми правят добро впечатление. А сега можеш да ме наричаш както намериш за добре - за мене Левски е величествена фигура, така че цитирането на думите му в този аспект извънредно ме подразни. Съжалявам.

Това, че нещо те е подразнило, си е изцяло ТВОЙ проблем. Абсолютно никой не може да ми забрани да цитирам идеала на Левски в какъвто си искам контекст, камо ли пък някакъв си анонимник от форума. Освен това, контекстът си е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО подходящ. Левски, както и учителят му Раковски, през целия си живот са били привърженици на самостоятелното освобождение на България, защото те са искали нашата мила България да бъде модерна европейска, ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБИКА, а не Задунайска губерния на азиатската, деспотична Руска империя.

преекспонирането е вредно. Няма такова нещо като ЦЕНТРАЛНА ТЕМА- България може да е спокойна, Русия си има достатъчно свои проблеми. Темата е досадна и манипулаторска.

Уолстриит джърнъл запозна света с намесата на руските служби в парламентраните избори на България. Няма официално опровержение нито от Нинова, нито от БСП за съществуването на на документа от 30 страници който статията на вестника сочи. Не ни е известно някой да е завел дело срещу вестника също за клевета, че извършва противодържавна дейност в полза на чужда държава. Остава единствено възможността написаното в статията да е вярно и това обяснява защо Москва сънува дълга политическа криза в България. За да използва поставилите се в услуга на Москва български политици в нови избори, чието спечелване би донесло на Москва така жадуваното разцепление в ЕС.

швейцария не е в ес и са най-добре от всички ,но там сигурно знаят защо Господ им е дал глава на раменете ! англия ще се опита да тръгне по техния път ,но с талибаните ще им бъде трудно,а трябва да платят и за греховете от миналото . ние трябва да се учим от швейц.модел ,ако искаме България да бъде велика и да остане завинаги на световната карта .

Московските врачки вещаят продължиителна политическа криза в България. Защото така им е удобно и ще платят на своите български слуги за да я предизвикат. но такава криза може и да не се случи защото потенциалът за криза в БСП е много голям , а никой от малките проруски играчи в българската политика няма капацитет да предизвика такава криза. Ореолът на Нинова е вече потъмнял и колкото и да се правят на счетоводители загубите за БСП са на лице. Криза в БСП предстои.

"България има интерес да се засили туристическият поток от Русия и все още зависи от руските газови доставки, тъй че потенциалът за развитие на отношенията е запазен, добавя наблюдателят." Правилните отношение според московските милиционери са тези отношения при които България зависи от Москва.

България каза не на евроазиатщината и избра европейски път на развитие.

Вече се очертават опорните точки на Русия относно ситуацията новата политическа ситуация в България и пропуснатата изборна победа на Москва/виж Уолстриит джърнъл/. Първата естествено е, че България е разделена след изборите. Да не си помислите , че Русия участва в това разделение. Не може да бъде. Втората е, че българите са разочаровани от ЕС, НАТО и всичко що пречи на руския кримнашизъм. Третата е , че "изгодни" проекти за България Москва ще прави само когато в България е правилното управление монтирано с помощта на Решетников.Нагло. И последната е , че видите ли, търговските отношения били на ред, защото България била зависимо от руските туристи и руските газови доставки. Пак нагло.

с тази напечатана хартийка, само си бършем задниците. ти чети, надали ще ти помогне щом до там си стигнал тоалетна хартия да четеш!

"Изборите в България окончателно разцепиха нацията" Това е единственният резултат от изборите, за съжаление ...

това бе целта на гробарите !

Перспективите в отношенията между България и Русия са централна тема в руските медии след парламентарните избори у нас. това е долнопробна лъжа! никой не се интересува и не отразява нашите избори, нито руснаците, а още по малко в ЕС, по немските ТВта нито частни, нито държавни, нямаше и 1 изречение, че е имало избори у нас!!! същото се отнася и за френските ТВ5 и т.нар. европейска телевизия Арте! Същото се отнася за ББС и СНН! престанете да лъжете така нагло! хората тук са образовани и се интересуват много повече от скапаните неграмотни писарушки , претендиращи, че са журналисти!

"След присъединяването на Крим към Русия" - ебах ти и наглостта.

"ситуация в страната би могла да се стабилизира с помощта на Москва"-ТОВА ПРИЗНАНИЕ НА МОСКВА ПОКАЗВА ЧЕ ТЯ ВЛИЯЕ И КУПУВА ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ!!!!!! Кога Русия ни е била съюзник и приятел. 1. През средновековието,когато дивия главорез Светослав избива елита на българската държава. 2. През 60-те години на Х в. втория подобен геноцид, само че над волжките българи, когато Иван Грозни Българоубиец избива 1 милион българи в Казан и околностите му. 1. През 1886г. когато е против Съединението. 2. През 1916г. когато ни напада и бомбардира Варна и Балчик и ние я побеждаваме с героизъм.Помнете Брест-Литовския договор, там пише, че Русия е победена от България? 3. През 1944г. когато ни окупира,национализира собствеността на хората и ги вкара в концлагерите. 4. През 1989г. когато си направи преврат в БКП и обра България с назначени 6 правителства поред. 5. През 2014г. когато обра КТБ с 2млрд$ и си финансира войната срещу Донбас и окупацията на Крим.

Щерев а знаеш ли кой е "дивия главорез" Светослав и чий син е ? А знаеш ли че не руснак ?

Забравяте да споменете за освобождението на България от 500 годишно турско робство и създадената Санстефанска България благодарение на Русия и ролята на Запада/Англия, Франция, Германия, Австро-Унгария/ за разчленяването и и връщане на Османската империя на Тракия и Македония.

ами понеже според този анализ, българите се колебаем, да ни спретнат една южна осетийка, или една абхазийка! могат и едно приднестровие да ни спретнат! това ще засили неимоверно любовта на българският народ към магучая! а ако не е достатъчно, могат и някакъв донбас да измислят, или една кримче , примерно! долу кървавите ръце от родината ни, азиатски варвари пияни!! идите домой и нивга не ни идвайте! ние обещаваме че няма да ви дойдем! та то кой ли ви идва?!

Азиатската империя да си гледа полезните изкопаеми и да не се меси в Европа!!! Господарят им джуджето Пуси да върви да се гушка с Ердо и толкова!!!

"При все че евроскептиците и проруски настроените партии взеха повечето гласове, правителствена коалиция ще формира една проевропейска, прозападна партия" ??? Този аналлизатор нализ ли прави, или лиже нещо на някого? Действително, някои политици от БСП и ДПС и ОП /почти всички от Атака/ са евроскептици, но това въобще не означава, че тези три парти са евроскептични!

анализът на руската преса е доста по-точен и отразява вътрешните нагалси на българските граждани, докато вчерашаната простотия на Дойче веле минава границите на търпимостта и идиотиите на европедалите.

Не съм съгласен. Руският анализ, както винаги е пречупен през призмата на фронтовото им мислене.

Дойче веле - "Нова република" и "Да, България" за управляващи партии?

Борисов подари кученце на Путин, а вие да се съмнявате, че е проруско настроен, срамота.

В едно са безусловно прави - нацията ни никога не е била по-разединена!Жалко!

Чак пък да е толкова разединена. По-скоро някои упорито се опитват да представят нещата в такава светлина. Убеден съм, че по жизнено важни въпроси сме достатъчно единни.

Нима реакцията на евразийската Хуйловщина интересува някого ?! Пък и не са ли достатъчно заети да тормозят арестуваните протестиращи с/у корупцията от вчера?!

Към "Де факто" Не е само чужбина показателна. Икономистите са измислили начин на сравнение - "голяма и малка кошници". По официални данни, през 1978 година, малката кошница - неща от първа необходимост, е струвала 6.80 лв. при средна заплата от 111 лв. През 2015 същите данни са съответно 20.7 и 673лв. Оставям краснотрольовците да си направят сами сметката /Ако могат да смятат, разбира се/.

Ако ти беше малко по-умна "кошницата" щеше да се запиташ как се формира средната заплата сега и тогава и да се сетиш, че хората по селата и малките градове масово работят за по 350-400 лева, а за пенсионерите да не говорим. И тогава сметките стават малко по други.

За сведение на тези руски анализатори- ние сме си българофили и голямата част сме за ЕС. Това не значи да сме срещу някого, освен срещу анадолците.

И то срещу неоосманистите и необразованата анадолска сган на Ердоган, а не срещо образованите кемалисти, които са проевропейски настроени.

Нормално е Русия да следи ситуацията на Балканите! През България е единствения път към Балканите. България може да бъде стратегически партньор на Русия. Но руснаците имат някои грехове към България по отношение на външната политика особено по време на Балканските войни и ПСВ. И когато тези грехове им ги обясни "право куме в очи" Пламен Пасков в предаването "Политкафе", руснаците мълчаха! Има го в ютуб цялото предаване! И единствено попитаха - "Какво трябва да направим за да сме приятели? Кажете какво искате от нас?"

ГЕРБ спечели точно заради явната намеса на Русия в геополитическото развитие на Б-ия. К.Нинова преигра с проруските си пристрастия и уплаши хората, защото българите в голямата си част са за ЕС и не желаят да се връщат под опеката на "големия брат".Дано само Русия да не стои тайно и зад Б.Борисов!

защо гласувате за тиква,в която нямате доверие ?!?

В най-бедния район в ЕС - Северозапанда България пак спечелиха комунистите. И после се, защо е така.

Да не забравим и Ямбол. Това е градът, в който мамата и татето на Тасков са го правили. В Ямбол няма и никакви цигани и те НЕ гласуват за безплатен ток + 30 лева

Всички онези които толкова клонят към Русия, нямат и най бегла представа какво ни чака ако копнежите им се сбъднат. Първата голяма лъжя е, че при Правешкия сме живели по добре. По официални данни за празниците около 3 Март от страната са излезли 240000 коли. А сега си спомнете къде можехме да ходим тогава и как!

НАЙ-ХУБАВОТО СЛЕД ИЗБОРИТЕ ? .... РИФОРМАТОРСКИТЕ ТРОЛОВЕ ИЗЧЕЗНАХА - ЗАТВОРИХА ИМ ДЮКЯНЧЕТО , НЯМА КИНТИ И ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТРУДЯТ КАТО ОБИКНОВЕНИ ГРАЖДАНИ :))

..и останахме само ние гордите руски тролове!

Питаш ли го Бойко дали му е било лесно да се занимава с тая лудница реформаторски блок

Вашето дюкянче на "Драган Цанков", обаче, работи на пълна пара. Сега може малко да закъсате, че на любимите ви нещо им припари под краката и трябва да си оправят кочинката

А още по-хубавото след изборите най-тъпия от всички тролове тук е,че КОБИЛАТА КУРНИ Я ВЪРЗАХМЕ НА КОНЕВРЪЗА И СЕГА ЩЕ ЧАКА НЯКОЙ МАЛКО ОВЕС ДА И ДАДЕ а за троловете тук копейки ЙОК!!!!!

За руснаците ние сме се разцепили За нас обаче: БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ УВЕРЕНО ПО ЕВРОПЕЙСКИ И НАТО-ВСКИ ПЪТ Руснаците трябва да знаят: санкциите ще останат, Украински поток ще е основен за Русия и газта и, и ако руснаците искат някакви отношения с България, те трябва да бъдат чисто бизнес отношения, без политика

Интересът на руските анализатори към изборите в Б-ия и техните анализи са поредното доказателство за намесата на Путинова Русия в политическото развитие на Б-ия! Колкото и да се смятат за велики, може сметките им за настроенията на българите да се окажат криви. Резултатите от изботите са едно от доказателствата за това.

Надявам се новото правителство да бъде съставено от професионалисти и да няма калинки и парашутисти.

НЕ Е ЧАК ТОЛКОВ ЛОШО: - ВОЛНИЯ ПАВИЯН НА МВР - ДЕБЕЛИЯ ВОЙВОДА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ - НАМЕСТНИКА НА МИТЬО ОЧИТЕ НА ОТБРАНАТА - И МУТРЬО ЩРАКА С ПРЪСТИ :))

Как си у кенефо?