САЩ и Русия бойкотират антиядрената конвенция в ООН

Около 40 страни няма да участват в преговорите по антиядрена конвенция в ООН, сред които САЩ, Русия, Франция и Великобритания.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Русия бойкотират антиядрената конвенция в ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

разбира се че ще бойкотират този форум! то е все едно в наше село тия що нямат коли, да се съберат и да приемат декларация тия що имат да ги закарат на вторични суровини!

Чиста проба популизъм е предложението за тази декларация. На всички им е ясно, че никоя ядрена сила няма да се откаже. Дори хипотетично ако всички едновременно решат да се "сдобрят" и унищожат ядрените си арсенали, какво правим с управниците фанатици, които вместо ядрена програма за мирни цели, развиват ядрена програма с военни цели?! Кой ще им се противопостави?

ВисокоКонцептуално Съдържание. Браво ! ...и ми се струва че с оглед Всичко - имаме ЕднаЕдинствена алтернатива : - или да Станем ядрена Сила, или - в Земите-Ни да Влезе в сила Конвенцията-за-Антарктида.

Това е много добра инициатива. Лицемерите да не се правят на ударени. Никой няма да си мери егото и кретенията за наша сметка!

Нормално. Човекът ще убие Земята. След откриването на ядреното оръжие ("атомът за трепане на двукраките"), през 1972 г. руски и американски учени изчислиха, че ядреният им арсенал може да унищожи Земята 6,5 пъти! Започнаха много и най-различни преговори, бяха подписани много и най-различни договори и сега не знам колко пъти Земята може да бъде унищожена!?

сега само 3-4 пъти

За страните от демократичният свят това е принудителна мярка, защото те не биха могли да останат разоръжени пред агресивната и непредсказуема империя на злото.

Понякога силните са мръсни задници и не им дреме от нищо. А това, че онзи надут катил дъни въздуха в опити да прескочи Япония, белким стигне Хаваите никой не отчита. Големите употребяват малките и само от обединението им зависи как това няма да се случва всеки път.

Пич, на корейците им остана единствено да развиват ядрена енергетика и впоследствие ядрени сили , за да са енергийно независими . Щатите ги приклецаха , като им обещаха да им доставят нефтопродукти по цени като за себе си, ако не развиват ядрена енергетика. Това споразумение издържа 5-6 месеца и САЩ прекратиха доставките на нефт без предупреждение и тогава корейците си продължиха ядрените програми. Отделно , защо смяташ , че ядрените сили не искат разпространение на ядрените оръжия ? Пазят си монопола , с който по принцип изнудват неядрените държави. Щатите са най-големият длъжник към Китай и към света , ама с военната си мощ си позволяват да изнудват мутренски .

Шило

Що ли не съм изненадан?

ае да палят войната че туй българите сте гадно племе немоа ва гледам вече само си завиждате са мразите са делите на проРуски и проАмерикански ...ае въоПще гадба нация дано ви изтепат 1-ви кога се почне и само валери божинов да оцелее в Китай :) той поне е забавен ;)

И на теб нещо ти хлопа дъската, ама повече от на колегата ти от долу...пишман да стане човек от такива пишлета недоносени...що го дириш тук...бегай в Авганистан

Ядреното оръжие е единственото средство, което анулира всички качествени и количествени разлики между армиите. Ето например могъща Америка колкото и да се плюнчи, няма и да си помисли за цветна революция с безпилотна зона в С.Корея единствено защото последните имат ядрено оръжие.

Нещо ти хлопа дъската по втората ти част

Кво се пънете с тея минуси. С.корея до колкото знам още няма ядр. оръж. Примера не е удачен.

Ал

Правилно си споделил, че не знаеш. Сигурно не си и чувал за ядрените опити, които пряват?

Янките и Мужиците си мислят, че европейска България им е бащиния -щат или губерния! Затова ядат яки шамари от Великия Бойко Непобедими,които напляска Хилърито за шистовия газ и Путя за Южен паток! Скоро тръмп ще отнесе здрави тупалки ,токмаци и шутове!

Споко да не спукаш някой кръвоносен съд.

Ако така да се напъваш,ще ти се развържи пъп, смешник.

Ще се откажат от ядреното оръжие когато намерят по-могъщо от него! Така, че се радвайте , че засега не се отказват!

Много ясно, да не са луди. Защо мислите, че няма глобална война повече от 70 години. Варварския запад никога през историята си не бил в мир толкова дълго...

Само ядреното оръжие ни пази от нова световна война ...

Преди Първата световна война много хора са смятали, че световна война не е възможна заради наличието на картечница. Загубите и от двете страни са щели да бъдат толкова големи, че никоя страна не би си позволила да влезе в подобен конфиликт. Вече има ядрено оръжие, което едни готини пичове използваха още през 1945, но да си спомним, че преди 105 години са се надявали световната война да се предотврати заради......обикновена картечница.

прав си, световната воина е не само неизбежна но и много близка за съяление.