ЕК обмисля да засили охраната на границите ни

Европейската комисия ще проучи дългосрочните нужди на България за охрана на външните граници на ЕС, както и за отпускането на допълнително финансиране.

Обратно в новината

Коментари - ЕК обмисля да засили охраната на границите ни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на юнкер не може да се вярва. отново ще бъдат хвърлени пари на европейския данъкоплатец, за узаконяване на незаконното преминаване на европейските граници и за подкрепа на каналджийството. на практика най-големият каналджия се оказа фронтекс - точно тези, които трябва да пазят границите. надутата безмерно бюрокрацията на юнкер може да обещава, както обеща на всеки 18годишен европеец билет за влак, с който да обиколи европа. питайте сега, кои могат да се възползват от тази поредна популистка идея на ек, без да се почувстват сегрегирани.

всичкия бетон, който изляхме по Черноморието си и по планинските курорти, ако бяха задължили със закон всеки , който получи разрешение за строеж на хотел, мол, игрална зала, казино и пр. преди да започне строежа си, да отлее 100 м бетонна ограда на границата, сега щяхме да имаме по цялото протежение с Турция, че и с Гърция, ограда висока поне 6 метра и дебела половин метър!

Мрежата до края на границата трябва да бъде изградена възможно най-бързо .Охраната и да е от първостепенно значение.Да се разреши на граничарите да стрелят на месо.Който е мигрант-има си ГПП и там да докаже,че е такъв.Всички-авганистанци,иранци и др. да не се допускат в България.

Не знам, какво,да кажа... Разочарован съм по много проблеми, свързани с обществото. С нашето общество. Бих желал, да си решим проблемите и да си живеем добре!Много ми се ще!

краят на брюкселските зелки наближава.Щом задействат члена да ги последват още други и да хлопват кепенците.Теа номерца не минават.Тия масрафи дето си остройват на наш гръб няма да го бъде .Разпадай седянката .

Глупости! Никой в ЕС не мисли да спира джагалите, още по-малко ЕС-социалистите: "...Жан-Кристоф Камбадели апелира французите за солидарност с мигрантите по германски модел. Първият секретар на соц. партията се поздравява с инициативата, подета този четвъртък на 3 август от Фр. Оланд и А. Меркел за въвеждането на "задължителен постоянно действащ механизъм" за прием на мигранти от всички европейци, включително и Унгария... Социалистите съжаляват за липсата на единодушие сред политиците по този въпрос и осъждат предложенията на Лидия Гиру, говорител на Републиканците, която предложи миналата неделя "да се затворят границите, да се прекрати Шенген, да се спре свободното движение"., le 3 Septembre 2015, Atlantico. "...Необходимо е, както нашите приятели германците, гражданското общество, медиите, да се ангажират с кампания за солидарност с хората, които вървят ден и нощ за да получат малко надежда", заяви първият секретар на социалистическата партия по LCI и радио Класик...", Le Figaro, 31/08/2015. И това разбира се, е присъщо за всички ПЕС-овци: "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията.Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ.... Документът е одобрен с 339 гласа "ЗА", 333 - "ПРОТИВ" и 25 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". .....Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали....", 27.10.2016, ТВ Европа. А един нашенец беше в Скопие да агитира за тамошните орки: "...Председателят на ПЕС С. Станишев се появи на антиправителствения протест в Македония, за да пожелае успех на протестиращите срещу правителството на Н. Груевски...", 17.05.2015, Webcafe bg.

Късно е за каквито и да е мерки. Дори и 1 да не влезе оттук нататък, какво ще правим с тези, които са вече навсякъде? Кой ще ги издържа, колко още хора ще загинат заради някой си "бежанец"?

Докато "задълбочено проучи ситуацията" и реши дали да ни отпуснат още някои -друг милион, мигриращите току-виж ни залели!Да не говорим за Турция, ако реши да се намеси и "физически" във вътрешните ни работи!

бе кой е луд да хратуни комунисти и ман-гали, това да не ти е скуби па яж, е тия дето си ги избрахте нека те да ви помогнат с техните пари, а не трудещите се в Европа

Как кой бе? Не Виждате ли, че точно ЕС-политиците са луднали да хрантутят мангалите?!

те ги пращат ,но плащаме ние-един път на ес и втори път на гробарите ... добре поне ,че сме свикнали .

Като не ти харесва знаеш израза - чемодан, вокзал, Москва! Аре къш!

Мислете,мислетееее.Докато мъдрите се намъдруват,лудите се налудуват.Нищо не става от тоя Ес.

Голямо мислене пада. Колко е на 2-две половината. Дай на лудия нож и ябълка и той ще я направи на парчета и ще обмисли какво още може да съсипе.

Южната ни граница, която е и най-голямата сухопътна граница на България с ислямския свят трябва да бъде охранявана от европейски въоръжени сили! Всичко останало са празни приказки ! И все пак браво на президента, че е поставил въпроса където трябва !

ЕК обмисля дали да прати експерти които да се разкарат малко до БГ и да обмислят дали има нужда други експерти да обмислят дали границата ни има нужда от евентуална защита след като всички бежанци са влезнали вече! Незабавно излизане от тоя идиотски съюз!

Ей, още един неразбрал, че изборите свършиха снощи! Кутев още рано сутринта каза, че ще се плаща само изработеното до вчера и то след анализ на резултата! Какво се плюнчиш още?

Времето за мислене изтече преди 500+200.години. ЕК да прочете Историята какво не трябва да се прави когато Европа гори. Огън се спира само с Огън или с по-голям Огън.

Бг има спешна нужда от помощ за: 1. Пенсии и заплати 2. Елементарна сигурност. 3. Връщане на емигрилалите. 4. Ефективна съдебна система и налагане на справедливост. 5. Спешна борба с подкупите и предателството на политиците.

Тая работа е малко - "Кой ми сра в гащите!"

Помощ от кого? Не си ли помогне сама БГ, никой няма да и помогне. Пенсии и заплати не се раздават - те са резултат от вложен труд! Сигурност може да осигури само богата (или тоталитарна) държава. Щом няма ефективна съдебна система, значи изобщо няма държава.

То така ли е в тоя Съюз, докато ние тука си пием ракийката и хапваме салатката и някой доброволец от ЕС да дойде и да ни оправи кашите в съдебната система, доходите и инфраструктура? Бах то велика работа ще да е това ЕС

Разберете ,че ние не ги искаме,защото пет века сме много изпатили от такива нашественици.Смачкали са ни и самочувствие,ограбили са ни всичко, вземали са деца,жени всичко което си поискат.

Тате, писан ти писмо за.... ! Сине, писмото за парите не го получих !

Ще помолим турците да пазят по-усилено българската граница, заявил Юнкер.

да живее руско-турската дружба на гърба на българите. Ще го духате и двете чисто голи - хахаха

Чакай от умрял писмо!

Бе к'ви експерти, бе, АСКЕР требе, МНОГО мъже с автомати, гранични огневи гнезда, система за електронен контрол (вкл. и автоматизирани огневи системи), много ГОЛЕМИ И СТРАШНИ кучета, и разрешение за стрелба по ВСЕКИ нарушител на външната граница на Европа. Който се чувства мигрант, има си гранични пропусквателни пунктове за целта. Да се реди там и да чака решение. Експерти, моля ти се, щели да изпращат! Повече дълги цеви!

Личи ти, че си новобранец...

Ъ? Младежо (или девойко), аз съм от поколението дето ходихме в казарма. Пазил съм въздуха над България посока от Турция 2 години и 5 дена. В истинско бойно поделение, с истински бойни "краставици", 10-на метра всяка. (бойното поделение значи, че трябваше да имаме готовност да стреляме в рамките на 20 секунди след командата, такива поделения бяха малко). Новобранец, ъ?

"ще проучи дългосрочните нужди ..." И ще ми купи колело. Ама друг път.

Коментариите са пълни с глупости и простотии. Толкова хора с празни глави и болни жлъчки!

Този филм със засилената охрана на българската граница от ЕС вече сме го гледали! Нали Унгария обяви, че е външна граница на ЕС, ние къде се бутаме в Първа лига?

Унгария е също външна граница на ЕС - граничи със Сърбия.

Също както и с Украйна.

Спор няма по този географски факт! Само че, Унгария е Шенгенската външна граница на ЕС, която е приоритет на Брюксел, тъй като след нея между Белите държави-членки нямаше до скоро паспортни и други рутинни проверки при преминаването от една страна в друга.

Според мен съществено е да се разграничи опазването на границата от нарушители от онова, което върши Фронтекс в Средиземно море - като им съобщят за гумена лодка, препълнена с африканци, да ги прибират и веднага в Европа. Кандидат европейците и по море, и по суша трябва да бъдат прихващани и незабавно връщани обратно. В никакъв случай да не ставаме някаква си гореща точка за разпределяне на мигранти, които остават тук, когато никой не ги иска.

а бре пичове и пички , защо делите партиите на комунисти и не комунисти ... посочете ми една партуя дето има поне 5% членове които не са бивши комунаги , или техните родители , както и всички бизнесмени ... когато горе застанат хора коитото им е мило за народа тогава може да се случи нещо , но това няма да стане никога !

Някои от тях обаче мислят в правилната посока! А тя за България е Европа, а не Евразия!

За лошите комунисти говорят родените след 1989 година. Някога на нас ни промиваха мозъците, че най-лошото нещо на света са фашистите. Винаги е имало различни хора! Моят баща казваше: "Комунистът трябва да е чист като кристал - откъдето го погледнеш, да няма петънце!" Беше точно такъв човек, като него имаше много други, които убедено членуваха в БКП. Посочете някой от сегашните политици, който да мисли и изглежда така!

Това, което говориш, са глупости. Не може да си чист без петънце и да си в свинската локва заедно с покварените и ценичните. Няма как! Фантасмагориите ги приказвай на някои, които не са видели. Същите като баща ти днес гласуват за наследниците на сатрапите от БКП-то, с което така се опетняват, че от петна не се видят хора вече. Комунист чист не познавам. Познавам само такива, които се държат като чисти, но са готови на всяка мръсотия, наглост, безочие, безпринципност, убийство и какво ли не, за да угодят на партията си. Това не е липса на петна, а е майката на петната.

Аз съм роден моооогоо преди 1989-та! Не говори демагогия и лъжи! Родените след 1989-та общо взето не съм ги чувал да говорят особено много за политика. От политика се интересувате вие дъртаците, нищо че на някои от вас некролога им стърчи от джоба!

Бащати го е казвал за тогавашните комунисти (при това за редовите- мое скромно мнение), а сегашните(не ми казвай, че са социалисти или някакви други) "чисти като кристал ли са- откъдето да ги погледнеш, да няма петънце!" ?

Антибългалските путопроститутски тролове скочиха срещу доброта вест,че Европа ще засили охраната на границите ни! Ами сто и шесдесете милиона евро безвъзмездна помощ които Бойко издейства за Българските гранични съоражения и оборудване за полицаи? Направо студен душ ги поля курнелопутинистите!

Много важен въпрос е какво е уязвимост на границата в разбирането на Юнкер? Подозирам, че той разбира границата като уязвима, ако възникне опасност да настине или ожаднее някой мигрант. Юнкер се безпокои дали има условия безпрепятствено да се транспортират, нахранят, обгрижат, задомят, настанят и заселят мигрантите. Как си представяте да реват бебета и баби със забрадки в турската ливада на границата, а Фронтекс да не ги пусне? Нещо ни успиват евраците и ще отпуснат пари за нови джамии. Докато не узаконят и шериата накрая.

И миналата година се радвахме, че дават пари за границата - и какво се оказа - парите били за приемни центрове.

Да, ама народа пак си избр същия ментърджия, нали?

Дундуркайте си го този президент и неговата Деси- прескъпо ще излезне на българският народ. Той е Плевнелиев в ново издание. Както е ходил зад гърба на жена си с дъщерята на телеграфиста, така сега говори едно и върши друго спрямо българският народ. Аман от подлизурковци на ЕС и НАТО. Никакви граници няма да опазят, иначе Меркел няма да си реши проблемите с тъй наречените бежанци.

Споко Бат Бойко се връща и ще оправи нещата. На тия крадливи комунисти никой им няма доверие.

а бре тъпак , бат ти боико от кои е бре ... да не би да не е бил комунист ...да не би да не краде ...

Учете руски език - в скоро време ще ви трябва.

Знаем го, от рускините, даващи мило и драго за да избягат от Русия!

маи си в грешка момче :) за разлика от теб руснаците си обичат родината , колкото и умирисана да е тя !

джагалите избегват да ходят във Финландия и Норвегия защото там това често им се случва

ПРИ СЪЮЗ С РУСИЯ ТАКИВА ПРОБЛЕМИ НЯМАШЕ ДА ИМА !!!

Путин е в съюз с Ердоган.

те не идват от Русия бе, олигофрен

щяха да охраняват границата , кой е олигофрен , а ?

А при съюз с Долна Волта?

Нали 45 години бяхме в съюз с Русия, бе? Освен че не ни даваха никъде да ходим, накрая руснаците ни биха шута! Сега ревете - Съюз, Съюз, ама Съюза ви изрита като мръсни котета!

От Турция ли? Нали те са в НАТО и ние сме там. Да не би да искаме заради нас НАТО да се разпадне? Какво значи тук някаква си неуправляема територия наречена България. Рашъните вече са се договорили с Ердоган - СИРИЯ ЗА ТЯХ , ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ ЗА ТУРЦИЯ!

Ще се лее кръв за тази земя! Нито комунисти, нито цигани ще я управляват отново!

Предпочитам да се лее ракия и вини, а може и уски с бадеми, но не и кръв.

Помнете Кипър(Северен Кипър) и не забравяйте Косово!

И наблюавайте добре какво се случва в Македония...

А до Ердоган какво писмо е написал? Тези размяни на любезности макар и писмено нищо не значат за Брюксел, още повече че Юнкер е само висш чиновник, а не държавен глава и назначен от Берлин-Париж-Рим.Нещо за албанците не е ли писал как ще лапнат половината Македония.

"ЕК има готовност за изпращане на мисия от експерти.." в момента, в който се създаде конисия за решаване на проблем, проблема го пише бегАл..

ЕК обмисля да засили охраната на границите ни Внимавайте от такова засилване, без да искаме да не влезем в Турско, че султанът ще побеснее.

Не само заради бежанците, границата ни с Турция е добре да бъде добре охранявана. Не можем да имаме доверие на ислямистка държава с въоръжена до зъби армия!

Да бе , и да секне далаверата ли ?

Какви граници?!? Онзи, които трябва да строят ограда, превозват емигранти с камионите - отгоре чакъл, отдолу - 25 емигранта ?!?

Достатъчно е да се спазва конституцията на България - държавната граница е непиркосновена,заловените живи нарушители се изправят пред съда, излежават си присъдите и обратно там откъдето са дошли.За застреляните при неподчинение нарушители има думата ходжата на съответният район. Анадъм?

тоя докато се мисли тука ще се напълни с джагали, още по лошо е че те си приличат с туземните ганьоци по простотия и лошотия

Ама наистина ли? европейския съюз щял бил да помисли дали пък да не участва в охраната на една от външните си граници? А дали пък ще помисли нещо за вече преминалите границата или ще ни каже сами да си се оправяме, докато изкъсо следят дали спазваме правата им. Чак сега ли бе? от ДВЕ ГОДИНИ през тази граници влезе незабелязано (за тях) цяла армия! От две години е ясно че българия не може да се справи с удържането на нашествениците. Всички врещяха със пълна сила, само боцко се спотайваше да не разсърди меркелката и ердоганя. Преди 6-7 века българия пак така била оставена сама да се справя с нахлуващите натрапници. Да бяха чели история великите самодостатъчни европейци.

Не бе пич путин и татарите ще платат за охрана и отбрана само гледай

На немците им трябват нископлатени работници. За какво да се харчат пари за процедури, ограждения и патрули?

Ами за да си намерят РАБОТНИЦИ, а не ХАЙЛЕЗИ, който да лежат, да се размножават и да лапат социал. Поне само заради това. Има и други причини, като например, че лекарите, ИТ спецовете и енджинерите вече са у немско.

Ние имаме ли армия и ако имаме за какво ни е ?

Имаме, бе. Ама сега си ремонтират прашките и точат копията ;))

Еееее ти пък, имаме си и танк, ама немало нафта за него.

Какво има да обмисля този завършен кре.тен? Европа е под обсадата на пълчища от ман-гали. Или ще ги спреш, или ще бъдеш завладян от приматите. Среден път няма. От др. страна, ако продажникът Юнкер не желае да помогне финансово за охрана на нашата граница, ние пък не сме длъжни да приемаме у нас орките - директно ги насочваме към Германия, откъдето преди 2 г. получиха официална и публична покана. В този случай вместо на трафиканти, мигрантите могат да плащат такса "транзитно преминаване" на българската държава ;)

Това можеше и да се случи, ама нали пак си преизбрахме НЕГО - надупения...

Докато ни проучат,че да пратят ескперти...Войници трябват,не есперти!Унгария вече не приемаимигранти,малко и трябва на Австрия да направи същото.Всички ще останат на Балканите!