Изселници от Бурса протестират срещу правилата за гласуване

Изселническа организация в Бурса протестира срещу изискванията на българските власти за гласуването в Турция.

Обратно в новината

Коментари - Изселници от Бурса протестират срещу правилата за гласуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не могат да напишат декларация на български език, но искат да гласуват за управлението в България ...

обвинението, че изборните правила били недемократични е меко казано глупаво. правото на избор не е (било) ограничавано по никакъв начин. това, че турция не може да осигури реда в собствената си държава, това не е проблем на цик. или може би трябваше да бъдат пратени български полицаи да пазят секциите за изборите в турция. на практика, двойното гражданство трябва да бъде премахнато. избор пак има. или си турчин, или си българин. на практика "двойните" граждани биват употребявани само за манипулации на избори, а това вече е недемократично.

ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО,КОЕТО ОТВАРЯ ВРАТАТА НА ТУРЦИЯ ДА ВЛЕЗЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НИ ИЛИ ДА ВЛИЯЕ!!!

В Кърждали ДПС получава 45% от гласовете на избирателите а ДОСТ 22%,в Турция тъкмо обратното ДПС 11000 гласа, ДОСТ над 22000.По всичко си личи че джобовете на ДОСТЛАРАТА(приятелите) НА ДОСТ са много дълбоки.

Ми цяла Турция е зад тях...

Турците да си гласуват за Турция и да не гледат към нас. Тук дом за тях няма, камо ли хляб. Щом са избрали да живеят там, през съзнателния си живот, то те нямат правото да гласуват за неща, които не ги касаят, защото отдавна са се отказали от земята тук.

Шшшшшшшшшшшшът! Да не ви анексираме!!

Смешко!!!

Исмаилчо...! ОБИЖДАНЕ искаш ли, а?

"катъ""Ка то не ви " :)))) ти си много грамотен:))

Това го има само във България . Без значение от коя държава е щом не живее във България и е не -грамотен ли е ,не трябва да гласува защото е вредно .

на ЦИК голям скок за БЪЛГАРИЯ!Радваме се че не се получи пъклената игра още една турска партия да влезе във БЪЛГАРСКИЯ парламент.Ще премахнем двойното гражданство както е във много страни по света и тогава всеки ще реши кой какъв е!

КАТО НЕДЕМОКРАТИЯНО РЕШЕНИЕТО"въведеното в последния момент изискване за попълване на декларациите на кирилица и лично пред секционните служители"нЕКА НЕ СЕ ЗАИГРАВАТ СЪС ПОНЯТИЕТО"ДЕМОКРАЦИЯ"ТОЛКОВА ГОДИНИ СИ ЗАТВАРЯХМЕ ОЧИТЕ ЗА НАЧИНА"НА ЮРУШ ПОДАВАНИ ГЛАСОВЕ! бЪЛГАРИЯ Е ДОВОЛНА ОТ РЕШЕНИЕТО НА ЦИК!

И на кой му пука като протестират. да речат българи ли са или турци. Ако искат да са турци, никакво гласуване. Те и български не знаят, протестирали. Много им пука, ама нали ги натискат. Като не влезнаха в България отишли в Гърция.Натрапници и нахалници.

КАКВО ИСКА ТУРСКАТА СТРАНА? АКО ПОПЪЛВАТ ДЕКЛАРАЦИЙТЕ НА ТУРСКИ НИЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМ ПРЕВЕЖДАМЕ ДРАСКАНИЦИТЕ?ЕЕЕ МНОГО ИСКАТ! ИСТИНА ТА Е ЧЕ ТЕ И НА ТУРСКИ НЕМОГАТ ДА ГИ ПОПЪЛНАТ!ПОДИГРАВКАТА СЪС ТЕЗИ ХОРА Е НЕВЕРОЯТНА! АКО ИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ ДА СИ НАПРЕГНАТ МАЛКО МОЗЪЦИТЕ И ТЕЗИ "БЪЛГАРИ" ДА НАУЧАТ РОДНИЯ СИ ЕЗИК!

Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни. (2) Религиозните институции са отделени от държавата. (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание и Исляма. (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция. (2) Чужденците, които пребивават в Република България, имат всички права и задължения по тази Конституция с изключение на правата и задълженията, за които Конституцията и законите изискват българско гражданство. Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани. (2) Всеки български гражданин има право да се завръща в страната. ЗА СПИРАНЕТО НА АВТОБУСИТЕ: Чл. 44. (1) Гражданите могат свободно да се сдружават. (2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури или се стремят да постигнат целите си чрез насилие.

Абе нещастник;))) Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни. (2) Религиозните институции са отделени от държавата. (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание." Какъв "Ислям", какви 5 лева бе, сульо?!;)) Да не са ти я писали в Бурса на коляното тази версия;)))

Не ИЗОПАЧАВАЙ Конституцията на Република БЪЛГАРИЯ бе читак... Даже и да преписвате не можете, а права като на президенти търсите...

ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ !

Много ти се иска, но няма да те огрееее! Запомни го веднъж завинаги! През 2015 се заиграхте с това да го прокарате тихомълком без знанието на хората, но не ви се получи! И 2019 дори няма да стане! Ти знаеш много добре защо!

Много правилно казано и з с е л н и ци-щом сте се изселили каква работа имате тук

дани, ти си мъничък явно, чоджум, та не знаеш. не са се изселили, а ние им натоварихме юрганите на ръчни колички и ги изгонихме от къщите им! такава простотия никой не беше правил от сталиново време насам!

murena

Два варианта: - могат да се върнат, да научат български и т.н. - да спрат да се бъркат в политиката на РБ

А бе, цървул, а нещо да кажеш за тракийските българи?

БЪЛГАРСКИ ТВЪРДЯТ ЧЕ ДА СЕ ПИШЕ НА КИРИЛИЦА БИЛО НЕДЕМОКРАТИЧНО ? ИСКАМЕ БЪРЗА НАМЕСА НА МИНДИЛОЗАЩИТНИКА КРАСИ КЪНЕВ

Тоя точно сега ще е зает със защита правата на романците които получиха само по 20лв за родолюбив глас

Така,така... България -български език. Много правилно. Да може да се пише на кирилица. Така трябва. В крайна сметка навсякъде по света,в големите,т.нар. Демократични държави не можеш да вземеш гражданство,ако не пишеш и не четеш на езика на съответната държава. Може да си постоянен жител на страната и да не говориш друг език освен майчиния си,но в мига в който искаш да станеш гражданин и да имаш право да гласуваш,трябва да знаеш езика. Ето така се процедира по демократичному. Сега ако Страсбург осъди България ,за клеветите на шепа турчоля с български паспорти,не можещи даже и името си да напишат на български,значи има двойни стандарти . Интересно ми е как никой не съди Канада или САЩ за тези им изисквания.

ама да им вземат и паспортите ве ! ... проблема ще се реши.

Пишат се български граждани ,защото много от тях имат стаж в България и взимат българска пенсия. Иначе не им пука за български паспорт.

Пука им още как,как иначе ще пътуват из Европа, как децата им ще учат в български университети ???

На тези дебилни пингвини трябва да им бъде забранено гласуването!!! Ако тоя парламент не го приеме, са за бесене всичките партийни идиоти! Който живее в България и и има САМО българско гражданство, той ще гласува!

Мили изселници от Бурса, заповядайте да живеете в България, имате тук къщи и земи. Тези, заради които сте се изселили, вече ги няма. Лошото е, че никога не сте чувствали България своя Родина.

Айде и ти като Меркел... Взе да ги каниш и после ще си слагаш лед на главата... Мисли преди да говориш...

За какво протестират ? Не знаят български, не искат да живеят тук....Законът в България е определил ясно какви са правилата. Те трябва да се спазват и важат и за тях щом като искат да са имат и българско гражданство.

разни миризливи некъпани фесове и кадъни с фереджета тръгнали да протестират за изборните правила на чужда за тях държава с която нямат нищо общо. Много важно.

Лелей, какъв КЕФ (тази хубава турска дума) ми е да ги гледам тия забрадени пингвини как се блъскат и се редят на опашки, понеже не могат да четат кирилица и не знаят какво им пише на декларацията. Хора, които са неграмотни и не знаят български език, не трябва да имат правото да избират как да се управлява българската държава. Ако ще не български, ами патагонски граждани да са. А дано им намалят секциите още повече.

Българите живеят в България в Турция живеят турци!!! Българите си гласуваме в България , турците да си гласуват в Турция за турско правителство!!! Никой не ги е карал да ходят там, те доброволно са се изселили!!! нямат право да гласуват за българско правителство , президент или каквито и да са избори и референдуми!!!

Тая миризлива анадолска сган какво общо има с България? 120 години вече са проклятие за България (а и 5 века преди това). Трябвало е да ги изселим още след Освобождението така както те изселиха и избиха българите в Беломорска Тракия. Винаги сме теглили от добротата и толерантността си.

Крайно време е, на тези "хора" да им бъде забранено да гласуват. Това са примати, купени, с промити мозъци, които освен вреди, друго на България няма да донесат. Да си стоят в Турция и да им се отнеме българското гражданство.

А тези които гласуваха в Белгия, Холандия, Германия, Швейцария За ДОСТ и ДПС какво да ги правим ???

Същото

И кое точно е дискриминация? Това, че са ги накарали да си напишат имената на български ли? 90% от тях не знаят нищо за България и политическата й система, не говорят езика, не плащат данъци и не дават никакъв принос, но искат да определят кой ще управлява тук. Я да си хващат шалварите и фереджетата и да заминават да се гъзурят на Ердоган.

Стига с тази Бурса. Добре го измислиха ЦИК. След като не могат да говорят и да пишат на български, какви българи са? И как 85 годишна туркиня, която от 30 години живее в Бурса и не знае бъкел български, има равен на моя глас. А аз живея тук и си плащам данъците тук. Та въпросната иска да ми определя кой ще ме управлява и реве, че я изгонили след като не могла да си попълни декларацията.

Живееш постоянно в България, минимум 183 дни през последните 4 години, гласуваш!!! Живееш на Майната си в джендемите някъде и не плащаш данъци в Майка България НЕ ГЛАСУВАШ!!!

ще предложат край на двойното гражданство - в ЕС и извън ЕС!

Право да гласоодават да имат само български граждани пребивавали минимум 24/двадесет и четири/месеца без прекъсване преди деня на изборите!Изключение само за командированите от български държавни или общински структури!ТОВА Е!

Точно пък на държавните служители трябва да ви се отнеме правото да гласувате, защото сте на бюджетна издръжка. Нямаш принос към бюджета - нямаш право на глас!

Има огромна разлика в културата и морала, гласоподавателите оттам са потомци на велика империя на три континента, докато разгневените изпаднали в ярост отрепки са си и днес потомствени роби, доказват си го, дори се гордеят с това, защото няма с какво друго.

ААА копираш си казаното по-долу вече под името Исмаил. Иван си друг път резняко!

Не бе, това е Хасан , от руския клон на турската етническа партия ;)

Зачулената ханъма облечена като Пингвин ще идва да определя живота на моята дъщеря Българка от България. НАГЛОСТ , ПО-ГОЛЯМА НАГЛОСТ, БЕЗМОЗАЧНИ ПРИМИТИВНИ ТУРЦИ

Прав си , брато , ама пише грамотно, че ни излагаш сите българе. "мозЪк". се пише....и оттам - другите производни .

Аз да ви призная съм си грешник на тоя свят по един или друг начин, но важното е че ме разбират. Поздравявам безгрешните създания търсещи под вола теле

Българите имащи право да гласуват трябва да живеят най-малко 183 дни в България. Да работят и плащат данъците си в българския бюджет да знаят да говорят и напишат най-малко името си на български език и да спазват българските закони. Всичко друго е извращение и подлежи на санкции. Всичко партии и организации захранвани и подпомагани от чужди държави, религиозни и разузнавателни служби да са забранени със закон и да се преследват най-жестока както в милата ни съседка Турция !

Много ми е интересно как всички тук коментиращи застават само срещу Турция, а пък всички други са много благи. Според мен изобщо гласуване извън БГ трябва да е забранено, ако някой иска и се върне нека гласува. Не знам дали сте забелязали, но в БГ официалния език е почти изместен от англиския. Във всеки job description англиския не се брои за чужд език. Децата почват да учат първо англиски и след това български, скоро българи може и да няма.

Прав си. Но едвали някой мисли другите за много благи. Разликата е, че са по-интелигентни от турците и не живеят в мракобесието озверели, тесногръди, с промити мозъци от отровната религия ислям, не са чак толкова нагли и долни като турците и не ни обиждат на роби, рая и гяури. Със сигурност ако някой от другите си го позволи и той ще си отнесе гнева на българите.

879 абсолютно си прав.Точен анализ,дано прочетат и се поучат политиците,дадохме им последен шанс да направят най после нещо добро и за Б-я ,а не само за комисионните

Съмнявам се. От тия нищо става.

"Турското" име Балг-ьоч...

не е балг-йоç, а е бал-гöç и няма нищо общо с балг (ар) както си мислеш, а е сакратеното на балкански İзселници *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Официалният език в България е българският. Тоест всеки гражданин претендиращ да е български гражданин трябва да може да говори, чете и пише на български.

Ама що го не въведоха и за нашто манго. Щото требеше БСП и ДПС да печелят. Истината е,следната ----Привилегия да гласуват трябва да имат 1всички нормални навършили 18г всички завършили минимум средно образование всички които имат минимум 5 години непрекъснат трудов договор и платени осигуровки и данъци за поне 5 години Всички неосъждани или който не са подсъдни в момента. Така числото ,ще се свие,ще може всеки да гласува. Тоест всеки който е заслужил. Щото те и в Бурса не знаят Български,верно Но и в Селата на Доган,че и в градове като Кърджали не знаят,а и манговците навсякъде масово се неграмотни. Така че пак двоен аршин. То затова Курнелия въпреки всички манипулации остана като гръмната,че не печели.

Ха на бас че даже от манговците няма да намериш и един от 100 толкова неграмотен че да не може да попълни тази декларация -- име, ЕГН, адрес, днешна дата и подпис. Където гласувам е пълно с цигани дошли да си изкарват хляба и си гласуват без никакъв проблем. Проблема не е езика, проблема е написаното там -- че не са гласували на друго място и че трябва да се подпишат на место със сверка на подпис.

След като са недоволни да заведат дела срещу България. Български не знаят български парламент ще избират! Тези проблеми имат само турското и циганското малцинство. Защо евреи и арменци говорят български и нямат проблем с него?

Да ме прощават изселниците от Бурса, но или сте български граждани от турски произход, или сте поданици на султана! А от новите коалиционни партньори на ГЕРБ - ОП, очаквам бързи законодателни инициативи!!!, които да сложат край на този РЕЗИЛ на границата ни с Турция! Защото, докато законът им го позволява, турските орди с български паспорти ще продължават да ни заливат на талази!

Значи когато в коментарите наричат българските граждани от Турция мангали, резаци, фесове и т.н. за вашия морален уровен е нормално, а когато ви изпляскат истината в лицето като Исмаил го изтривате, боклуци сте вонящи и нищо повече.

Luna0102

Български граждани в Турция НЯМА! Има турци с български паспорти!

обичам воя на фесовете рано сутрин!

Боклуците вонящи сте вие. от край време ни обиждате и нападате. Ето затова отнощението ни ще е такова. Заслужили сте си го и продължавате да доказвате, че даже ви е малко.

Luna0102

Нито са етнически българи, нито пък живеят в България, защо не им вземат българското гражданство? Един етнически японец живеещ в България има много повече право да гласува за България от един турчин живеещ в Турция!

Абе какви българи са тия, че ще гласуват на български избори. Те са си турци, уважаващи турските нрави и турската вяра. Живеят си в Турция, работят и плащат за нея. Никакви български права не трябва да имат. Ако бяха българи, щяха да милеят за България и никога не биха се изселили в османлъка, където винаги са мразили християните и са искали изтребването на българския род, а територията ни да лапнат. Ей го по-долу Исмаилчо.... Исмаил, хасан и прочие мюмюн българин няма. И не ечудно, че ни нарича роби и величае Турската империя. Но забравя, че България също е била на 3 морета с велики доблестни царе, за разлика от подлите османски владетели. Никаква толерантност към турци и неутолимата им жаджда да ни унищожат.

хайде хаирлия да е! до следващите избори на нашите 'сънародници' от Бурса току виж им се наложило да гласуват в Кюрдистан

що за Българин си ти бе смотан с това скапано име

ти остави мене! питай жената и детето как се казват- будала ханъм и кючук серсем!

"Въведено изненадващо, в събота, когато държавните институции не работят и точно преди вота, това изискване даде повод на много секционни служители, които се видя, че не са доброжелателно настроени, да попречат фактически на голяма част от гражданите с български паспорти в Турция да гласуват и те се върнаха без да гласуват", се подчертава в изявлението на Балгьоч. Това най ми хареса от цялата статия.

Да гласуват за новата си родина. Да престанат да определят нашата съдба. Какви наши сънародници са те? Особено тези, които са родени там и не владеят нашия език.

Гърците гласуват само в Гърция.Ние сме бедна държава защо да плащаме да се гласува извън страната????Който има желание да гласува да си идва в България.Излишни пари нямаме!!!

Това едно. Второ, трябва да има изискване за 6м между дата на излизане и влизане в страната през годината преди изборите. И трето, трябва да се знае някак кой какво гражданство има по списъците, че да им се иска паспорта нали.

Учете български, аракадаши! Скоро във втората ви родина ще стане горещо и ще се благославяте дедите си, че са се заселили в България и имате шанс да се върнете!

а великият султан Ердуан нарича /след 70 години демокрация/ ГЕРМАНЦИТЕ фашисти че не можел да прави свободно пропаганда за себе си! Я какъв турски маналитет!

Намери се един идиот да сложи минус. Защо бе въшкар?

Еми като не знаете български ДГД. Аре сус. Т*паци...

Да се въведе право на гласуване само на тези които си плащат данъци в България.