Феноменът ”15/15” при ГЕРБ, БСП и ДПС

Така начереният феномен "15/15"*, при който е отбелязан номерът на бюлетината на дадена партия и същото число при преференция, сработи и на тези избори.

Обратно в новината

Коментари - Феноменът ”15/15” при ГЕРБ, БСП и ДПС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ася Пеева е доказано некадърна, по закона на Мърфи-точно такива имат късмет. Нагло и безпардонно заявява че заслугата била нейна, нейна - друг път, даже никога. Нямаше да й се случи без феномена и тя си го знае.

Така начереният феномен "15/15" не е начернен, а е наречен. Моля, оправете си грешката.

От Варна с преференциален вот се намърдва 4-ти от БСП - бившето ченге от ДС Иван Иванов - уволнен от службите за корупция и хванат с белязани банкноти - но после тихомълком го покриха - егати депутатите уж комунисти !!!

Това е резултат от платения вот. Т.к. гласуващият не разбира за какво гласува, то той запомня едно число и го задраскава където го види. И после партийците са хвалят как печелят изборите

Феномена е друг! Българите продължава упорито да избират тези дето съсипват държавата!

Избирателите на ГЕРБ, БСП и ДПС сигурно и името си трудно пишат без грешка така, че не им се сърдете - те знаят само "Ето ти 40лв - гласувай за номер 'еди кой си'"

Нормално, нямате идея реално колко е тъп българина! Аз говоря с много хора ежедневно и се сблъсквам с потресаващи случаи на идиотия и невежество, и то от хора с претенции: за съжаление това не са прецеденти а ежедневие

Явно Радев и Герджиков са също били изненадани от тези 5% или 143000 гласа разлика между Герб и БСП в полза на първите. Но чистките наистина бяха излишни и само "подпалиха" чиновническа ненавист в гербистите. Важното е, че Парлемента малко се поизчисти от ненужни хора....реформатори, ДОСТ, пък и АБВ + движение 21 се ненужни вече. Или да се приютяват към столетницита или да напускат. Хубаво е, че БСП ще излезе сплотена от тези избори..и малко по-малко ще "запухти" на по-големи обороти. Колкото до Борисов, той е типигьоз и колкото повече го търпят повече ще му се иска да е начело. Българите забравиха миналото му..и това, че 4 души се самозапалиха заради него...? Бог да ги прости тези хорица.

Цветан Цветанов и щаба му, този път си свършиха работата! Наплашиха и нахъсаха държавната администрация, общинската администрация, охранителните фирми, Обръчите от бизнеса около ГЕРБ, ъндрграунада и техните семейства, зависимите и вербовани в армията и полицията служители, като сбора на всички дава около 1 055 000 гласа! В мотивацията много им помогна Временният Премиер Герджиков и Президента Радев! Излишно бе проведена чистка сред Областните управители и това направи несигурни всички чиновници работили по време на управлението на ГЕРБ, за хляба си и те, поголовно без замисляне гласуват за ГЕРБ, за да се запази статуквото! Герджиков трябваше до остави кадровите промени да извърши избраното от 44 НС Правителство! Тогава резултата между БСП и ГЕРБ щеше да е с разменени стойности от сегашните! Сега, само гледайте какво става!

Тъй да прее... за втори път МАМИЦАТА СИ!! Ама то от прости гласоподаватели, след просто магаре, дет кат оФФФци гласуват.. В родното и село не я искат за прецедентка.. Сега пък и в роднио и град - за дупетатка..

тъп материал, сега ще направят мажоритарни избори и в НС ще влязат Слави и Годжи и ще настане един живот, а и Азис

Бат пожарникар трябва да благодари на Рамадан Терминатора!Сумирайте процентите да истинските десни!

При тези избори отдалеч бяха впрегнати всички "здрави" ченгесарски сарайско-библиотекарски сили чрез троловете да внушат на избирателя да не гласува за Нова Република.Днес всички като озверели кучета се нахвърлиха по Радан Кънев,който като почтен човек и политик си даде оставката... А всъщност Нова Република е смелата дясна алтернатива. А днес наистина трябва смелост. И в ГЕРБ и в в БСП и ДПС и при ОП в листите са включени ченгета и антиевропейци! Вижте на ГЕРБ листите агент Николай Георги Марков, който като конституционен съдия спря закона за отваряне на досиетата.Като имаш всичко това срещу себе си, трябва наистина смелост. Но пък е много лесно да се ориентираш къде ти е мястото разликата е очевидна. Нова Република е алтернатива на всички тези крадци и мошеници и затова не я допуснаха в 44 НС....

А кои са новата република?

ЕЛЕКТОРАТЪТ Е ТЪП, ТЪП, ТЪП. ЗАТОВА Е БЕДНА БЪЛГАРИЯ.

Какво ляво,какво дясно в милата ни България?!Дали било ГЕРБ ,дали БСП,дали патрЕоти или аптекари и депесари-всички са рубладжии... Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство Изпълнителното бюро на наследницата на БКП БСП са 17 човека, а само 9 са имали партиен билет при ТЖ. Това ли е дясното в България? И двете партии БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета. Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от Тодор Живков: Бойко Борисов син на комунист, полковник от МВР Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията. Цветан Цветанов по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС VІІ главно управление ЦИОУ Йорданка Фандъкова редови член на БКП като учител Цецка Цачева партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен Красимир Велчев член на БКП като пилот в авиацията Менда Стоянова член на БКП, партиен секретар на звеното Приходи от народното стопанство в Окръжния Народен Съвет в Пловдив Пламен Нунев редови член на БКП Всички управляващи-фалшива алтернатива e избор между креатури на БКП. Маскирани зад фалшива дясна идеология, те подменят ценностната система и я превръщат в чалга/менте.

Ми тогава що не гласуваш за ГЕРБ ?!?

КОМУНЯГО, МАЧЪТ Е СВИРЕН, ПЪК ТИ СИ ПИШИ КОЛКОТО ИСКАШ.

Пилците се броят наесен... Нещо напоследък никой не изкарва 4-годишен мандат...

я да видим ,как беше тая "чемодан вогзал ......", а то , туп пред рояла да гледаме парламента ама от вън Тия умните красивите се оказаха злобни свадливи и завистливи Сега на спокойствие могат да си правят анализи Вижте се какво бяхте, как започнахте link А сега какво станахте ,я там първи терминал и при сорос и дойче веле да получите ново разпределение , че нещо в тарамбукария се пукат по шевовете демократичните сили

Гоше, че руски не знаеш, е видно. Че си неграмотен, е видно. Че си политически опростен, е видно. И че си тъп е видно. Оти не ходиш да си копаш лехата, ами си тръгнал да се излагаш тука?

за малко рублички пописувам тук-там.

Ха-ха, нормално да сработи при партиите с най-тъпите избиратели,чиите интелект е на нивото на интелекта на лидерите им.

Грешката е на този, който е създал предпоставка за грешка!

Принципно, при други обстоятелства,това би бил добър избор. Харесвам политиката на дадена партия,но не харесвам първия в листата и предпочитам да влезне някой друг-избирам преференция. Въпросът е,че неграмотните мангали,за по-сигурно,драскат цифрата,която са им казали на всички места,на които я видят и после..."феномен". на това му се вика простотия и невежество,не "феномен"

Толкова за грамотния бг избирател. Да не се смеете на Дост.

Неграмотно са разработени бюлетините - 2 различни неща са обозначени по един и същи начин. Пълна двойка по информатика на експертите!

хаха-"Галъп: Младите хора и ромите са гласували за ГЕРБ"!!! Мангалите определиха изборите!!! ХО ХО ХО

Верно ли вярвате на всичко, което казват из медиите???!!!!

От РЕД ТЪПАК всичко може да се очаква

Задайте си въпроса,защо няма такива гафове от хората гласували за десните,които останаха извън парламента??????

Как си толкова сигурен, при положение , че те не влизат и никой не дава информация за това, как са подредени техните кандидати ? Или разчиташ на презумпцията за интелектуалност на електората? Аз лично познавам хора, доста начетени , образовани и високоинтелектуални, които обаче в някои съвсем простички ситуации , изискващи елементарна логика или наблюдение, се провалят или стъписват, било то от недоглеждане, бързане или просто високо самочувствие. Та тези хора гласуват изцяло дясно. Не бих се учудил ако някой подобен гласува "преференциално".

КАКВИ ПЕТ ЛЕВА????? ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ: НАМИРАМЕ СЕ В БУЛГАРИСТАН, И ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС: ПЪЛНО БЕЗЗАКОНИЕ, КАТО ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА ПО СВЕТА И ВСЕКИ СИ ДЕРИБЕЙСТВА КАКТО СИ ИСКА

По феномена им ще ги познаете.

от избирателите не сме представени в Народното събрание, а лигльото радан се лези по телевизиите и се извинява, че може да му се сърдели ? Явно костов целенасочено пречи на създаването на една истинска проевропейска и антимужишка партия ?

Феноменът е налице при тези дето купуват Цигански гласове

НАРОДЪТ ПРОСТ, ЖИВОТЪТ ТЕЖЪК, СКУЧЕН! ЖИВОТ БЕЗ МАСКА И БЕЗ ГРИМ ОЗЪБЕНО СВИРЕПО КУЧЕ........

Просто авторите на бюлетините са прости. Никога не се означават 2 различни неща в един обект по един и същи начин. Пак са възлагали поръчката на "експерти-братовчеди", и в НС явно гласуват без да вникват, без да мислят - карай да върви далаверата.

И как не се бъркат хората с допълнителните числа във фишовете? :)))

Всеки управник заслужава народа си!

Не е никаккъв феномен, а връх на невежеството. Разпространено е преди всичко сред тези, които си мислят, че ако отбележат още веднъж съответното число на коалиция/партия/ и от другата страна, при преференциите, вотът им със сигурност ще е зачетен. Да не се обърка нещо!!! Когато са правили изборния закон, не са предполагали, колко неграмотен народ съществува. Да ни е честито! В парламента ще попаднат съвсем случайни хора.

случайни хора в парламента..!????? когато това се случи чедо, ще пак ще повярвам в дядо коледа...

Е, то че в парламента случайно попадат мислещи хора е вярно. Пример - бюлетините - 100% недомислица. Който я е измислил да му се вземат всички дипломи и да се прати в първи клас и да върне парите които е получил в петорен размер.

Цветнокожите у нас гласуват за тези три партии срещу заплащане - ГЕРБ, БСП, ДПС!

Така е. Време е да гласуват за себе си :)

Нормално, след като повечето от гласуващите за тези партии имат само бръмбари в главите.

Е, нищо ново не са научили след предния 15/15, което е поредната покъртителна дебилщина на хората, които се занимават с мисленето как да се организират нещата. Трудно ли беше да се сетят просто в списъците с номера на преференции да се пропусне числото еднакво с основния номер, за да няма нечестни изпълнения. Числото е просто идентификатор и числата никъде не е задължително да са поредни. Идея, която всеки първокурсник по IT специалност би ви предложил на мига, ако го питате. За нещастие нашите политици са далеч от всякакво логично мислене. Между другото, някъде по света на високите блокове пропускат етаж 13, за да не се плашат суеверните и също няма никакъв проблем.

Тези преференции се използват за контролиране на вота на много места. Трябва да се промени нещо.

Дали това не показва интелектуалното ниво на гласуващите за тези партии!

мерси , мерсиии ! ного ясно , че ще сработя . аз винаги сработвам . вече 73 години се грижа родината да има най - подходящите оправници .

Всичко това показва, че за гласуване трябва да има образователен ценз. И не само това, но и нещо като IQ тест. Не може хора, които абсолютно не им е ясно за какво става въпрос и не правят разлика между кръгче и квадратче да казват кой и как да управлява държавата!

Сега да видим дали Борисов,ще направи промяна във съдебната система,по Румънски Модел,и дали ще има нови построени затвори,и дали някой ще влезе във затвора за корупция,а не сега да ги осъжат само за безтопанственост,и да са си на свобода,и да се променят законите за убийците на пътя,не може като онзи във Пловдив със Ауди А7 син на Баща Богаташ да убие трима карайки пиян зад волана,и да го осъдят на 4г затвор,това никъде го няма,Корупцията във съдебната система е най голяма.

Шило

Тц.

Да не би да му е бил агвокат Марковски...

Пак къса памет! Бойко каза, че промени може да има след Цацаран. Иначе казано след 3 години. Но Боко сега ще изкара само година и 2 месеца!

Шило

хахахахаха, заслужаваме си управлението!

Докога с тия номера в бюлетината? Кое налага да има номера в подредбата? Ако в бюлетината няма номера, ще гласуват само грамотните, т.е. тия, които могат да четат. Тогава и преференциите ще имат смисъл, и феномен 15/15 няма да има. При това няма дискриминация, ако няма номера. В България образованието е задължително по конституция. Ако не си си направил труда да можеш да четеш, не си прави труда и да определяш бъдещето на другите...

Ех тия "столичани".

Колкото и да е тъжно, този факт е показателен за грамотността на голяма част от обществото ни...

Kво се радвате най лошото сега почва той боко а дясна ръка на султана доброволно сте мо даде от всякъде дето иска ше видите 1 суверенна държава сега кво има няма сте продават и с рязани коалиция ше има .

Oлееее, тя грамотността вече не е на мода? Ужас човече!!! Такива като теб нят право на мнение! Нито доводите са доводи, нито владееш езика...... Ужас просто!

т.е. около 5-10% от матряла става и е знае как да гласува.

О ако ченгето Георги Марков не влезе това ще е справедливо възмездие за този мерзавец.

въпросните щастливци "а ла Ана Баракова" ги бройте вече независими депутати

При вожда тези номера не минават :)

Направете си сметка в колко неграмотна държава живеем!

Което само още веднъж показва, че българите сме политически неграмотни и не знаем как да гласуваме

Не, това доказва за кого са гласували неграмотни мангали, нищо повече. Те НЕ са българи, така че си заври заключението там, дето слънце не те огрява. А плюсчетата за мнението ти определено показват какъв ужасяващ процент хора им е промит мозъка с мотива "българина е най-лошото на света". Престанете да се вързвате на такива емоционални изблици на тротоарна "мъдрост" и мислете преди да ударите + или -, ще сте по-добре.

Не се възпалявай толкова. Това са само фактите. А иначе едва ли има друга нация, дето премиера си подава оставката без някой да му иска, а пък народа трети път избират едно и също "зло" и после викат: тц-тц-тц, нещата не са добре

Миналата година 16 милиарда за саниране и делкане със Свинетка Павлова, тази година вероятно 30 милиард. Да му мислят децата и внуците на обикновения народ. Тези на Боко и на Свинетка са осигурени до 9 коляно.

ГЕРБ обещава да работи за образованието. Ще да видим. Било първи приоритет. Логично е да е първи.

На думи. Няма политическа партия в съвременна България, която да има каквато и да било полза от образовано население. - Много по-трудно се манипулира. Ще започне народът да мисли, че да гласуваш за големите партии е все едно да избираш между БКП-1 и БКП-2. Сакън! Не дай Боже! :-)

СТРУВА,ХОРА БЕЗ ОСОБЕНО ОБРАЗОВАНИЕ,ДА ПОДКРЕПЯТ ОБРАЗОВАНИЕТО?!ОСВЕН ТОВА,НАРЕЖДАНИЯТА ОТ"НАЧАЛНИЦИТЕ" Е СЪВСЕМ ДРУГО-ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НА БЪЛГ.ИСТОРИЯ И ЕЗИК!!! ХА СЕГА ДЕ?!

И аз бях тръгнал да гласувам за проевропейската ГЕРБ, но като видях на второ място в списъка агент Николай колабирах

Със тези резултати които излязоха на яве,че Герб за пореден път печели избори чрез купуване на гласове,нищо няма добро да се случи във България,говоря като промяна във съдебната система,да няма такива измислени присъди по 4г затвор за убити хора на пътя,и др подобни,и кога ще започнат да се строят и нови затвори.??и кога за корупция вече ще има вкарани във затвора,както във румъния я?всичко ще си върви по старому защото на Боко така му изнася.

За кой си ти? Щото това същото се отнася с двойна сила за 100-летницата...

Срам го е да каже, че е гласувал за БСП! Споко бе, няма да ти се подиграваме много!

Нищо няма да променят, защото ББ не е подготвен, да не говорим как подбира кадрите си. Помня какви добри съвети за "ретроградния Меркурий" му даде Катето, после се облече с червена рокля, че така изисквала годината на Петела. И от нея се очаква да прави сериозна и трудна съдебна реформа. Другите не са по-различни.

Докато имат право да гласуват неграмотници като тебе, няма как да се промени статуквото така, че си яж кебапчето и мълчи!

Защо го наричаш неграмотник, като твоите фразички бълват пунктуационни и граматически грешки?