Изселници от Турция гласуват и в Гърция с декларации

Българи, постоянно живеещи в гръцкия град Комотини, съобщават за пристигащи автобуси от Турция с гласоподаватели с български паспорти.

Обратно в новината

Коментари - Изселници от Турция гласуват и в Гърция с декларации | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето това НЕ Е ЗАКОННО !!!! А ние ще можем ли да гласуваме на референдума в Турция по същият начин?????

но не е морално хора с двойно гражданство да имат право да гласуват за управлението и на двете държави, докато данъчно се облагат само в едната.

НЕ трябва да се дава право на глас на хора, които не живеят в държавата. НЕ трябва да гласуват хора ,които не са завършили основно образование. Както имат права(да гласуват), така имат и задължения-да завършат основно образование.

Щука

Да се вземат паспортите им и да се анулират гласовете им! Пасмина турска!

Много добре си изглежда г-н Доган. И е един от най- умните политици на България, да не кажа най- умният. И никой няма право да лишава български граждани да гласуват. Това е истината. Не че е важно, но да кажа, че съм българка.

Всички виждаме колко е ,,умен,, Доган, но си има опитни и можещи кукловоди които му плащат и разпореждат какво да прави.

лесно е да си принципен отдалече, НО ЗА КАКВИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ГОВОРИШ АКО ТЕ НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК -налага се преводач да им попълва листа за гласуване?! За какви български граждани говориш когато те живеят, работят и плащат данъци в чужда държава?! Българите , които живеят и работят в България единствено те пълнят държавния бюджет и само те имат моралното право да определят кой и как да управлява живота им. Всички останали са емигранти , които от емоционална гледна точка могат да подкрепят родината си, но нямат право да се месят във финансовата й политика , защото те финансово подкрепят политиката на държавата в която живеят и работят!

Малка поправка, приходите от българи в чужбина хич не са за пренебрегване! Ако поня правилно за 2015 са 800-900 милиона евро! И както писах по-долу - това кой има право да гласува или не, се решава в парламента, не на улизата, по форуми или на маса. Peace!

България е все още на светлинни години от демокрацията, такива срамни и позорни действия като ограничаване правата на една част от българските граждани в 21-ви век, чрез намаляване броя на секциите не спомага за сплотяването на народа, а тъкмо обратното - създава благоприятна почва за възникването на напрежение и етнически конфликти за поколения напред.

Ами щом ти е недостатъчна демокрациятя - стой си в демократична Турция

Безумието на съвременна България. Оказва се, че може да отидеш да гласуваш на 3-4 места в чужбина без никакъв проблем и най-вече без никакви последствия! Я да въведат 5000лв глоба, изключване от избирателните списъци и европейска заповед за арест на такива тарикати! А иначе погледнато държавата ни е направо смешна - в 21-ви век да няма моментална проверка кой е гласувал и кой - не! А се пишем водеща ИТ нация!

да гласуват и в Турция и в Гърция? Те нали са турски тарикати, що да не излъжат българите? Как смятате и вие?

за 500 години от управлението на турската империя в България НЯМА НИКАКВО СТОЙНОСТНО НАСЛЕДСТВО -сравнете същия този период с останалите европейски държави..... Тук наследихме само турския тарикатлък.....

Какви убаи гъбки си набрах днеска Бравоооооо !

Понеже няма читави политици, за които да гласувате и изливате злобата и яда си към българите в чужбина! Разберете, че ако имаше нормални политици - тогава хората масово щяха да гласуват и гласовете от чужбина щяха да са без значение. Не са ви виновни българите в чужбина, а БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ понеже слабите и подкупни политици идват именно от България, от вас самите.

Предлагам няма да е никаквъ проблем да се сравнят два избирателни списъка, попълнени с данни: този от Солун и този от Александрополис. поне ще знаем за какво иде реч. Съминтелнтие места могат да се проверяват, няма проблем. Стига някой да поиска.

и не че ме интересува, но тази гротеска - не "Пролетарии от всички страни" а "Българи от всички страни отивайте да гласувате" . Каква е тази държава? Коя друга /освен Турция/ го прави?

Видяхте ли току що по телевизията уплашения плъх Доган как гласува?:) Една дума не каза на Бенатова, с наведена глава и уплашен поглед , ограден от 4 горили да го пазят:)) С очевидно болнав/алкохолишки/ вид и параноичен поглед!:) Хайде, бсп-то отивайте пак да направите коалицийка с този индивид!

Изглеждаше, като човек гонен от смок. Явно са му вдигнали картон от Масква.

Показ му е червен картон от ердоганова Туркие

Закона дава ли право на гражданите на РБ да гласуват - дава. Защо ги мъчите тези хорица? Бихте ги, имената им сменихте, изгонихте ги от България, прибрахте им имотите без пари. Какво още искате от тях? Ако не искате те да гласуват, поправете закона! Защо са тези диващини???

ако е вярно това което си написал - "хорицата , изгонени от България и им взети имотите ...." КАКВА МОТИВАЦИЯ ИМАТ ЗА ДА СЕ НАТИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ ?!

Господине, мотивацията им е най-обикновенна житейска - безплатна ексурзия до родината им, с разрешение да си внесат нещичко безплатно (в случая 20 кила месо). Нима можеш да обвиниш хората в чисто човешки щения? Мога да кажа че моите роднини от провинцията по подобен начин биват набирани и извозвани с автобуси от националиситческите партии - водят ги на спонтанни митинги в столицата. На въпорса ми - защо аджеба ходите на тия митинги, отговорът им е "ами ексурзия, безплатно, дават по един сандвич, разнообразяваме си живота". Е питам аз - трябва ли да ходя да блокирам магистрала Хемус и да не доупскам автобусите не ПП ХХХХХХХХ, само защото знам и съм сигурен че тия хора в тях са подмамени и релано въобще не подркепят въпросната партия?

100% съгласен! В по-голямта си част това са едни обикновенни отрудени хора, които са нагло използвани и манипулирани от една (а вече и две) политически партии. Същите тези хора са безугледно изоставени от нашата родна държава, която поради политическата ситуация през 80-те ги изгони! Въпреки всичко тези хора ня мразят нас и България! Който е говорил с такива хора ще открие само най-топли чувства и малко горчилка. Това което трябва да се направи е да им покажем че те все още са част он нас, от нашата държава и са не по-малко важни от бесарабските българи или от нашата чикагска диаспора например. Притискането, оплюването, блокирането на граници няма да доведе до нищо хубаво. Защо например не им изпратим ние автобуси? Защо това е привилегия само на партия Х? Мирът е сложна ситуация, сигурно по-сложна и от войната. Дайте да не си правим "зорлем" проблеми заради 10-тина депутатски места повече или по-малко.

има хора и други хора....... Едните са хора с тъга към напуснатите родни места - тях всеки ги разбира, НО ИМА МНОГО ДРУГИ ХОРА , КОИТО ИСКАТ ДА ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ В ТУРСКИ ВИЛАЕТ - това последното няма как да го приема. Според мен организирания изборен туризъм е именно демонстрация пред света за натиск върху България да обособи територия за турско - говоряща група хора . Минаха 30 години от изселничеството - децата родени в Турция НЕ ГОВОРЯТ БЪЛГАРСКИ И НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ НАЦИОНАЛНИЯ НИ ЕЗИК , ЗАТОВА НЕ ПРИЕМАМ ТЕ ДА ИМАТ ПРАВО ,ЖИВЕЕЙКИ В ТУРЦИЯ,РАБОТЕЩИ И ОСТАВЯЩИ ДАНЪЦИТЕ СИ В ТУРЦИЯ ДА ГЛАСУВАТ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ...

...отрудени хора, които биха ти теглили ножа ей така както са отрудени. И не защото искали, а защото така им наредил ходжата. Те все не са виновни - такава религия им се паднала, такива "началници". Те "добри" и скромни, само изпълняват. А такива глупаци като теб само ги оправдават.

с вашите простотии, тези, които са гонили турци, не сме ние, или да почваме и ние да изброяваме вашите изпълнения?

това драги им е отмъщението, демонстрация на омразата им! А ние, какво правим ние за да се защитим?

защото гласуват срещу нашия суверенитет.

Не трябва да има никакви секции и в чужбина, никакво двойно гражданство... Който където иска да живее и да работи, но за управлението на страната трябва да гласуваме само ние, които живеем и работим тук.

Така ли мислиш, бе Конфуций?:)) Аз живея в чужбина, но внасям данъци в България колкото цялото ти село накуп не внася...и според теб аз не трябва да имам право да гласувам, така ли?:))) обЪркАл си се много!

Та какви данъци палащаш???

ако живееш и работиш в чужбина явно ТАМ СИ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИТЕ - така е по цял свят. Би ли написал, за четящите този форум , ТОЧНО КАКВИ ДАНЪЦИ ПЛАЩАШ НА Българската страна?????

Стой си в БГ и гласувай. Какво като внасясаш големи данъци , да не би да искаш да имаш право на 1000 гласа заради това?

Така е! Най-голяма вина имат т. н. политици. Създали са некачествена продукция - лош и несправедлив закон. А постоянно си вдигат заплатите, без оглед на това дали са работили добре, дали въобще не са ходили на работа и какво са сътворили.

Политиците не дават "продукцията". Те самите са продукция. На нацията. Всъщност продукцията я дава всеки от нас. Защо избягваме тази истина?! Това е самата истина. Ако в Бългаиря заселим с швейцарци, даже да им оставим правителството, след 5-10 години ще намерим нова държава с много хубости. Защото отдавна ще са сменили правителството. И няма да е българско, избрано от българи и съставено от българи, а ще е швейцарско, избрано от швейцарци и съставено от швейцарци. Т.е. причината е в българите, в нас самите, а не в някое правителство.

Първа точка на новия парламент е да се отмени двойното гражданство !

Толкова е просто, че чак не се забелязва от депутатите.

Премахването на двойното гражданство няма да реши проблема , защото анадолския кютук Ердоган ще им даде пари и ще ги върне обратно в България и тогава ще се чудим какво да правим с тях. А така като периодично им създаваме проблеми по-лесно овладяваме нещата , докато поизмрат тези с български паспорт.

хора с двойно гражданство да имат право да гласуват за управлението и на двете държави, докато данъчно се облагат само в едната.

Да спрем веднъж завинаги тая ЛУДОСТ.. Не на двойното ГРАЖДАНСТВО.