Австралия алармира за халифат в Югоизточна Азия

Австралия е извънредно разтревожена от риска терористичната групировка "Ислямска държава" да предприеме опити за създаване на "халифат" в Югоизточна Азия.

Обратно в новината

Коментари - Австралия алармира за халифат в Югоизточна Азия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е като водата - винаги тече надолу и не я ли озаптиш, не сложиш ли преграда пред нея, отнася и разрушава всичко, дори скалите!

няма страшно! дори да има някаква опасност за халифата -зелените, социалистите и меркел ще ги приемат на драго сърце в ес. на издръжка на европейските данъкоплатци, разбира се. все пак, европейците вече свикнаха с атентатите и ги приемат за нещо нормално. даже лево-десните нео-анархисти протестират пред правителствата, ако няма редовни атентати... :-)))

е толкова изпаркала, колкото изглежда, германците би трябвало не само да я пратят в пенсия, но и да търсят отговорност за вреди. ВРЕДИ ЗА МИЛИАРДИ. Ние угодчиво ще си мълчим, защото сме от "малките, но отнасъме "големия". Да е жив и здрав ББ-Т!

Браво на Джуджо, след ката построи най-голямата джамия с света в Москва, ред е да създава и навсякъде Халифати, след московския халифат!

Въпросната групировка "Абу Саяф" е създадена от муджахидини подготвяни и финансирани за войната в Афганистан от ЦРУ...

Тази религия, млада и дива, голям зор ще види света преди да се цивилизова!При нея човеци с низки страсти се възползват от най-тъмните страни на човешката личност за своя изгода. И като се има предвид с каква скорост тази религия завладява света, и то най-примитивните и изостанали в духовността хора, лоши неща ще се случват, лоши и тъжни!!!

симо

Бре,бре брееее..Какъв титаничен полет на мисълта/по - точно глупостта/....И така ,между другото НЕ спомената причините това да се появи и развихри така мащабно...Зашото си спомням , че това бяха СВЕТСКИ ДЪРЖАВИ...Но вече са,,примитивни,изостанали човеци с низки страсти,,!!!!Остава да добавиш, че в името на демокрацията,духовността,цивилизацията ,евроатлантическите ценности и свободата/то къде без нея/ трябва да им треснем една атомна,може и няколко и да решим проблема...Шибаният неолиберален капитализъм никога НЕ е дошъл на власт по ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН.Пътят му е постлан с насилие ,трупове,бежанци ,икономически емигранти и насилие.

В изказването става въпрос за РЕЛИГИЯ, а не за държава. И става дума за ниво на ДУХОВНОСТ у хората, това няма пряка връзка с материалните ценности и стойности. И всъщност много бързо съдиш, без да си правиш труда поне да схванеш гледната точка на другите!

Знае ли Джулия Бишоп защо в Япония няма абсолютно никакъв шанс ИД да направи халифат?

ВСИЧКИ знаем защо в Япония тази религия е забранена и няма никакъв шанс да й минат щуротиите пред хора-японци. Защото японците са хора работливи, не са продажници, не са лицемери, държат на традициите си и изобщо не ги е страх, че разни "важни" глупаци ще им приложат някакви санкции, каквото и да им струва на японците, те никога няма да бъдат ПОМИЯРИ, каквито са повечето от жителите на планетата ни!!!

Te са бъдещето, излямът доказа, че е много по-жизнен от християнството. Светът ще е ислямски много скоро.

това много ли те радва? Да не би самият Аллах да ти прошепна някакви обещания в ушенцето?

симо

НЕ Аллах ,а видни теоретици на глобалното неолиберално ВЛАСТВАНЕ...Те считат, че именно ислямът притежава способност за мобилизиране на обществената енергия за да се ЕКСПЛОАТИРА ПО-ЕФЕКТИВНО...Защото християнството и демокрацията защитават и проповядват КОЛЕКТИВИЗЪМ И СЪСТРАДАНИЕ към ближния и ДРУГИЯ.А това е ОПАСНО за индивидуалният и конкурентен капитализъм на бедствията.

симо

Забележително наблюдение и пророчество.

Браво, 20 годишната война срещу тероризма доведе до обратен ефект!

Арестувайте ислямското недоразумение Обама и всичко ще утихне.

и българия си има халифат в пазарджик

Разбира се, възможно е да има опити на "Ислямска държава" за създаване на "халифат" в Югоизточна Азия, но в Европа вече е налице действаща процедура!