Скандал с неграмотен ром - шеф на СИК

Скандал се развихри в 31-ва секция в училище Антон Попов в Петрич. Партия назначила за шеф на СИК ром, който е неграмотен, не може да пише и да попълва протокол

Обратно в новината

Коментари - Скандал с неграмотен ром - шеф на СИК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

интегриране

Ами това че са неграмотни циганите, не е вина на циганите ами на тъпото българско племе и на пропадналото образование. Скандал, не знам си какво, ще утрепят човека с камъни за това че е неграмотен. Срам ме е за вас - грамотните. Ето че и образования уж студент се оказва неподготвен за комисия. Ами то не бяха народни песни, хора и ръченицици в училищата и ревове за задължително обучение по фолклор, обаче за това че половината население в България е неграмотно няма кой да помисли. Срамота!

Да срамота е , че ГРАМОТНИТЕ ни Народни Представители и юристите са допуснали закон позволяващ такъв прецедент. СРАМ!!!!

Хахаха, няма такива загубеняци като българчетата! От "Бай Ганьо прави избори" нищичко не е мръднало! И неграмотен циганин да им сложат, те си кютат и си гласуват мирно и тихо като овце, щото нямало ценз за образование, егати мизерниците е това българско племе!

На български се казва цигани! А журналистите ги е страх и дори умишлено не говорят и пишат на български. Кой ги контролира?

Ами, така е. Като оставят някакви измислени партии да слагат който решат в ЦИК. Затова живеем зле след 1990 г. Щото разни турци правят партии и влизат в властта само за да крадат и да опитват да завземат България, и защитават всякакви цигани, които крадат, не си плащат тока и не разбират от нищо( за да гласуват за турските партии и после да завземат България)... Като забранят турските Партии, ще почнем да живеем по- добре, а също и да изгонят всякакви арабски башибозуци ( които турските шпиони в Европа, наричат - бежанци).

Радев, Герджиков - ОСТАВКА

печели изборите!БЕГАЙТЕ!

Къде си ме родила!

Айде стига с тия роми, цигани, цигании...

Ида не ти харесва, нещата трябва да се наричат с истинските им имена

Ами точно-защо трябва да ги наричаме роми, а не цигани???

Я стигаааа. Тези официялно са признати за Индийци.... Значи - Индо-българи това е..

кой ти каза

Май вече трябва да се готвим за светлото бъдеще, когато грамотността ще бъде напълно излишна и може би даже непозната, защото и председателите, и членовете, и гласуващите ще бъдат от партията на неграмотното, но лесно за управляване стадо, в което се превръщаме ние - остатъците от малцинството българи и мнозинството от братята цигани и другите смелчаци, които все още населяват България! В какво се превърнахме!? И защо!? Струваше ли си толова лесно да се продадем на чуждите интереси! Въпроси без отговор, или по-скоро отговор, който не искаме да чуем и да разберем.

Добре де, но другите членове на комисията не са длъжни да му помагат... Нека да видим как ще приключат избирателния ден като шефът не може да си попълни протокола. Проблемът е само, че хората ще си загубят времето....

развихрил се скандал за нещо, което се оказало напълно законно. значи в една комисия, едните нямат понятие от законите за избори, а другите са си неграмотни по принцип. и кой ги прави такива законите? тези, които биват "избирани" от онез, които биват манипулирани. това е в основите на "демокрацията" и "ценностите" :-)))

Това е истинска демокрация, след като законът не изисква четмо и писмо от председателя на СИК е нормално да изберат за такъв най-наперения неграмотен циганин. Протокола ще му го съставят, само трябва са сложи кръстче вместо подпис.

Позор за България.

Това си е чиста подигравка с хората, учили и работещи честно в тази държава! Щом няма условие за образователен ценз..., и магаре ще свърши същата работа! И поевтино ще излезе на данъкоплатеца, малко сочна тревица и водица. Да ме извинят магаретата.

поевтино

...и името на партията е?????

Ами че то и министър-председателят досега беше напълно неграмотен и к'во?????

След 27 години ама много демокрация, ЕС, НАТУ, сертификации, хармонизации, мониторинг, "устойчиво развитие" и "надграждане" разложената българска държава дори не може да намери хора, които да знаят да четат и пишат на български за да организират избори. Дори няма кои да отиде в избирателните комисии ! Обаче някакъв соросоиден трол се изцепи сутринта в друга тема, че сега българите били с достойнство ! ... неграмотни селяци ... ама с достойнство .... гладни и продаващи гласа си за 30 лв. .... но с достойнство ...

Така, разбрахме,че за Председател на СИК не се искало ценз, а за Председател на ВИС, да не би да се е искало ценз!По-важно е сега да знаеме за Председател на ЦИК дали се иска ценз или нема значение?

Как така алкохолна напитка от тръстика може да е неграмотна? Докога ще замествам правилната дума "циганин" с ром?

Така си е ! Няма да говоря на испански с ромчето , я :)))) Важно е да е в правилната комбинация с лимон и лед ! Наздраве !

Четем това и си мисля... Защо сме на това положение.. и ето... то така сеправи.. Едните гласуват под различни имена и НЯМА начин това да се провери... Другите вкарват неграмотници в СИК....после следва какво??????

А в секцията, където аз гласувах, шефът на комисията беше грамотен коняк...

в циганин - кисело мляко

А по леко не ругайте братчеда. Сърдете си се на вашио човек фатмака радко и протежето герджика. И братчедката кури така каза никой да ни се бърка в български те ви работи.

България сега нази гледа: какъв ром, какви централи,какви кодекси , какво служебно правителство.Срамота!

Тъпа мангалска държава

става дума за територия, а не за държава.

...в разпоредбите на Изборния кодекс, относно изискванията към членове на СИК, няма условие за образователен ценз...?!?!?!?!?!!? Значи у нас и Маугли от жунглата може да участва в изборния процес....Нема такава държава!!!

защо и Маугли да не може?

От мен едно +-че.ама какво е това Маугли от Джунглата.Извинявай за Д-то

Не става дума за образователен ценз, а за четмо и писмо, но ... те знаят, че неграмотен ром да оглавява изборна комисия - това е полинткоректно и толерантно. Питам се, когато всички членове на изборна комисия се окажат неграмотни, дали тогава протоколите ще им ги пишат предварително в някоя партийна централа или по-големите партии ще си разпределят гласовете по споразумение? Всъщност неграмотните как се ориентират при гласуването - нали не познават буквите и числата?

По конец. На входа на избирателната секция получават парче конец с необходимата дължина и слагат кръстчето там, където свърши конеца. Ако го оплетат - язък за избора...

Ще ги попълват в Турция.........

РИК насърчава неграмотността,смях в залата.Поне КАТ да му вземе шофИорската книжка,този няма и 4-то отделение.То и аз нямам ер малък на клавиатурата...

Какъв е тоя изборен кодекс и какво е това служебно правителство, което допуска неграмотни хора да са председатели на СИК? Оставка на Герджиков веднага!

Това е България ДНЕС!

"Районната избирателна комисия в Благоевград обаче отхвърли сигнала, тъй като в разпоредбите на Изборния кодекс, относно изискванията към членове на СИК, няма условие за образователен ценз." Мииии... нали и него неграмотни са го писали...

Червените другари за пореден път подсмърчат след загубата. То не излезе Станишев, Орешарски, Мая Манолова, че сега и Курнелия, но Бойко ги смачка всички червени гниди.

Дай боже!

Приятел.. а Бойко преди от коя партия е бил???

Променете изискванията, идиоти. Неграмотен член на комисия, пълна подигравка.

Е това са най-перспективните гласоподаватели за всички партии.Много удобни ,тъпи ,прости , лесни за за манипулации.В този случай образованието се явява пречка , затова държавата полага неистови грижи за понататъшното опростачване и опростяване на нацията.Целта е нация само от неграмотни , но предани гласоподаватели.Това ще е красота , мечтата за всеки политик, даже и за такъв ,който е прочел "Винету.Освен това представителите на това племе са светлото /тъмно/бъдеще на България"

Много си прав, но ако няма образовани които да работят и да плащат данъци управляващите откъде ще крадат! Те сами режат клона на който седят!!!

Най-вероятно ще усвояват /крадат/,евросредства .Те това го умеят много добре.Научих ,че една градинка с площ от 100м2 /повтарям за не разбралите 100м2/ , 4 пейки и два неработещи соларни панела ,струва 500 000 лева -Като преди това тази градинка беше в по-добро състояние и си имаше, и прекрасни плочки , и пейки

Ние искаме образователен ценз за да могат да гласуват, ама те са толкова много че вече не могат да намерят един който да може да пише, за да го сложат в СИК!