Пожар в бившето заведение ”Син сити”

Запалил се е покривът на вече бившето заведение "Син сити" в центъра на София, съобщиха за NOVA от пожарната. Огънят е бил потушен.

Обратно в новината

Коментари - Пожар в бившето заведение ”Син сити” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

син сити спря да работи, защото на това място се разбраха да се направи хотел и това са думи на собствениците. сещате се вече как се строи хотел на мястото на културен дом... ето така.

Ало, журналистите - изоставате от събитията! Аз в събота около обяд минах покрай бившия профсъюзен дом "Георги Димитров": пожара вече се бе състоял и беше изгасено всичко. Сградата отвън си е много добре, като изключим, че няма врати и прозорци, т.е. може да бъде възстановена такава, каквато си беше, защото това е един от символите на столицата!!!

Понеже, Новината е copy-paste, много няма да се сърдя на журналиста, постнал новината, но не гори Сън Сити - а бившият Културен дом "Георги Димитров", Дом, в който съм изнасяла концерти като ученичка в хора на 18-то училище, дом където съм участвала в Изложби от 135 Училище, Дом където съм посещавала часове по Пантомима... И, това не е някакво Заведение, част от чалгата, а Бившето Читалище и Културен Дом "Георги Димитров". Ще съм благодарна, ако го поправите в наименованието! Поне от срам, че запалиха поредната архитектурна и културна забележителност в България.

само едно допълнение, 4е доста време преди комунистите и после мутрите (прозиводни на комунистите) да опоро4ат тази истори4еска сграда, там е съществувало едно от първите кина в европа.

Радвам се, че гори чалга заведение, а не някоя библиотека или театър!

Гори Бивш КУЛТУРЕН ДОМ... А, Сън Сити не съществува от 10 години. Просто някой удобно го запали, защото не иска да го върне отново в Културен дом.

10 години? хаха, преди година и нещо още работеше, тамън бяха направили и стриптиз бара отстрани и тогава го закриха...

В цялата тази пожарна обстановка , да попитам , "Къде е Краси"?

Пожар! СлучаЕност! Не мисля!!!

Ей така се разчиства терен. Сега и от застрахователните компании ако платят някой лев - идеално!

Това беше едно от най-старите кина в София , ако не греша строено някъде към 1919-1920 година , а сега е поредната "дупка" ,с каквито е пълна София, навяващи чувство за мизерия ,разруха /тя си съществува/ и безнадежност

Старата сграда на вариете/кино "Нова Америка", впоследствие "Ренесанс", изгаря през 1940 г. Сегашната сграда е построена през 1948 г.

Вижте хубаво къде се намира сградата и дали е на бул. А . Стамболийски.

Не, на Възраждане е и бул. Христо Ботев. Пиково място... Коляма концертна зала на две нива, фоайета, огромен Културен дом, продаден по времето на Костов. Удобно, нали?

Що тъй никой не вярва на предположенията на дирника за пожара?

То е ясно че някой иска да открадне терена и никой няма да възстанови сградата , ами да я бутат докато още никой не е пострадал !

След като сградата е изоставена, едва ли е имало ток!Причината е друга!

Клошар да не си днес в България - веднага ще ти лепнат пожар на някой паметник на културата.....

След като не им дават да строят ще е запалят, но сега трябва една солена глоба за безстопанственост и да я възтановят. Собственика 100% има охрана на неговата къща....

Има проблем около събарянето на сградата и някой реши проблема.

Сградата е изоставена и пожарът вероятно е възникнал .... "Сградата е изоставена и вероятно НЯКОЙ ИСКА ДА СЪБОРИ СГРАДАТА И ДА СТРОИ НЕЩО ВИСОКО ТАМ!

А може и да е застрахована...

Тази сграда беше десетилетия с културна функция. Отскоро с чалга функция. Тежко е за население дето знае и помни само чалгата.

Там се е утепАло за още един 30 етажен небодер. Какво толкова, така или иначе селяните мрат да гледат трамвай от балкона и автомобилна гмеж.

В други страни пазят построеното. Тук гледат да съборят и избацат някой грозен стъклен куб, творение на съвременните архитекти.

Освен бивше заведение син сити, това най-напред е бившето кино " Георги Димитров". Истинските софиянци помним! Палежът е ясен-сладко място за строеж!

Тази сграда беше Профсъюзен дом на културата "Георги Димитров" и в него се намираше едноименното кино. Преди това пък там се е намирал Театър "Ренесанс", за чийто печален край през 1940 г. може да се прочете в нета под заглавието "Тази сутрин Театър "Ренесанс" изгоря" ...

Презумцията за възникване на късо съединение ей така от самосебеси е глупост! Има винаги първопричина или причинител!

Късо съединение между пламъка на запалка и куп стари вестници ...

Това не е случаен пожар. Отдавна се облизват за тази сграда от имотната мафия.

Е, как пък се запали точно в неделя.. Стройте, стройте... Къде е Кольо Фичето да ви види !!...

Тютюневи складове 2.0. Почетете малко за безбройните опити тази сграда да бъде срината, а мястото превърнато в хотел. Бесило за софийските тарикати-бизнесмени.

жалко, беше яко заведение с най-хубавата музика забавлявали сме се там с колеги от юридическия, а след това и сколеги от кантората беше стилно и фешън едновременно

Интересно тези които слагат минуси ходили ли изобщо в Син Сити или просто са чували, че е скъпо и завиждат.

Даринке , там ходят само такива като теб, без пари, но с ..........а ти не си ходила в това кино ,защото първо си малка, но отворена и второ сигурно си от село........

съвсем нарочно, за да се доунищожи сградата, на мястото на която ще се ширне някой офис-център.

Пловдивският пример е заразен.

Някой иска да строи там нещо и за това пали старото. Изтъркан номер.

Бойко ,къде си!!!