Нормални избори в чужбина с изключение на Турция

Нормално протича гласуването в чужбина с изключение на Турция, където има огромни опашки пред изборните секции. Сънародниците ни в ЕС този път не се оплакват.

Обратно в новината

Коментари - Нормални избори в чужбина с изключение на Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не трябва да има никакви секции и в чужбина, никакво двойно гражданство... Който където иска да живее и да работи, но за управлението на страната трябва да гласуваме само ние, които живеем и работим тук.

О Боже те щели да ни отварят очите. Вие нямате право да определяте нито кой ще ни управлява, нито каквото и да било тук. Вие не работите тук и не внасяте тук данъци, осигуровки и прочее, даже напротив, останалите и работещи в България се гърчат да плащат пенсиите и здравното осигуряване на вашите родители да са ви живи и здрави, защото всичко е изядено вече, но не по вина на сънародниците ви тук. Вие сте абдикирали от тези задължение. Така че поне не ставайте нагли.

Тотален идиотизъм. Не е законно да се коментират временните резултати и изборните студия в телевизийте се чудят с какви глупости да занимават зрителите. Явно ДОСТ няма да влезе в парламента, но хората от Турция се напъват да гласуват като за последно. В същност кой е на власт не ги засяга пряко. Лудост и безумие.

След като всеки амуджа може да вземе българско гражданство така ще е!!!

Заминах за прага поради мног опричини и една е точно заради това че външни субекти определят как да живея и какво да правя е и парите са фактор но при положение че децата и родителите са м ив българия имам право да избера кой да го управлява .Иначе в посолството беше спокойно никъкви блъсканици грубости и темподобни като приматите в турция. Аз съм твърдо за да се махне правото на глас за хора извън ЕС както и да им се отнемат всичките права. Никой освен Българите нямат право да упражняват право на глас .Тоест имаш ли двойно гражданство нямаш право на глас. Успх с новото правитлство което и да е то .

работите не са много добре като доходи и условия ! Иначе като култура, шапка им свалям, страхотен народ са!

А чехкините ...маллееййй ... пълна програма за по 2 000 крони ,където им падне ... всяко втора ,дори не се замисля .Рускините и украинките ряпа да ядат ... Че са и хубави дявол да го вземе ...дори и на 40++ годинки :)))

40% не мое се минат, говедото не желае да гласоподава за говедо кат него!

са виновни, че българите не си стоят в България, а са тръгнали да протестират из света, че не им се угажда!

уж патриот слага на истината минус. Дали знае защо? Ами аркадаш, истината може и да боли!

Излиза, че половината от гласовете от чужбина са за ДОСТ, а останалите гласове са разделени между останалите партии. Ха сега кажете, защо ни е двойното гражданство? За да ни управлява Ердоган! Поинтересувайте се защо гърците не позволяват да се гласува от чужбина...

Какво кара турците да си дават такъв зор и напън и да гласуват масово? Какво ЛИЧНО го грее всеки един от тях какво става у нас? Тук наблягам на думата ЛИЧНО.

Съгласен съм с теб но отговорът е прост като турците . Правото на глас е право да избереш стабилно правителство както и тези които слдващите 4 години ще променят законите. И съм категорично против човек който не може да чете и пише на роден език (БЪЛГАРСКИ) да има право да избира кой да управлява България .Нашата родина . Иначе решението е просто никъкви номера разбъркани бюлетини и всеки лийто може да чете да гласува по съвест. Не агитирам за никой тъй като всички се напъват за пари но господ забавя но не забравя. ЖЕлая на всички успх с новото правителство което и да е то пък дано да е за добро и всички които сме в чужбина да се завърнат .

Така се охранява само световна музейна ценност или престъпник Заобиколен от бодигардове с навъсени физиономии гласува и Ахмед Доган. Но телевизионната репортерка не попита защо бодигардовете му бяха допуснати в избирателната секция . Защо Доган, който отдавна не е председател на партия или депутат, продължава да се охранява за сметка на българските данъкоплатци? Този актуален въпрос задава бившият шеф на парламента Александър Йорданов, впечатлен от изборните маниери на Сокола. Така се охранява само световна музейна ценност или престъпник. Ценността, за да не я откраднат, а престъпникът за да не избяга. Ще кажете: заплаха за живота. Но, защо? И чак до избирателната секция ли стига тази "заплаха". Недостойно, казва с възмущение политикът.

Срещу протестиращите днес са хвърлени полицейски сили и специални части за борба с безредиците. Атаката срещу гражданите тръгна от площад А.С.Пушкин. Дменострантите са атакувани със сълзотворен газ. Много от тях са бити с палки и влачени по земята. На метростанция Беларуская и на Пушкинская площадь има арестувани, които са нитквани в полицейски камиони. Сред арестуваните е и лидерът на опозицията Алексей Навални. Той е задържан аа станция Маяковски. Протести днес срещу корупцията във властта е имало във Владивосток, Южно-Сахалинск, Хабаровск и Екатеринбург и други. Там също се съобщава за задържани. Само в Москва са арестувани над 130 души до 16 ч, съобщава радио Свобода.

Ти защо мислиш че там няма задници като теб, взимащи пари от НПО ? Между другото не си ли сбъркал малко статията? Тази е за гласуването за български парламент в чужда държава или за това никой не ти е платил да пишеш.

такав цирк няма даже и в банановите републики турци повечето от които не знаят дори български а някои от тях не са били и в бг да изнасилват по такав отвратителен начин изборите в страната и то от години ако патриотите са наистина патриоти трябва веднага преприематмерки и да се погржат за закон за двоиното гражданство за да спрат тези безобразия

gonzales

разликата между турците, незнаещи български и теб е НИКАКВА

gonzales

ти живееш и гласуваш там , но ние ги храним вашите избраници. ти лично колко пари даваш за тяхното изхранване, за техните кюфтаци, за "златната" им тоалетната им хартия ?

До болка си прав.Непременно трябва да се гласува за да не ни разпределят порцийте със сездателите им.Вие в чужбина имате причина за да заминете,затова си помислете хубаво.

Първо не са заявили , че ще гласуват и затова се налага да попълват декларации!А какво им пречеше да се регистрират т.е. да заявят, че ще гласуват? Второ, попълването на декларациите върви много бавно, защото 80% от тези "гласоподаватели" са неграмотни, да не говорим, че въобще нямат представа за какво гласуват! Сега ще бъде голямо скимтене, че са им отнети правата за гласуване!А те защо не са си ползвали правото да се регистрират предварително и правото да се научат да пишат?

"Купуването и продаването на гласове е престъпление" , затова бъдете внимтелни!!! Цацаров

"Нормално протича гласуването в чужбина с изключение на Турция" Закривай.

Гласуване по партийни списъци е основният проблем и трябва да се премахне, другите са глупости на търкалета.

Нали се знае че , едно говедо не разбира от приказка идва ред на тоягата! :-)! Бойко ви го каза.

Mnogo zloba tuka tya shte vi sasipe

Какви проблеми с Турция, когато цялата турска Германия ще гласува.

Единствените, които имат огромен интерес да отблъснат заминалите и живеещи е чужбина българи са червените боклуци, които обраха и разсипаха държавата и ги прогониха, мафията и ДС престъпниците, които проведоха масовото разграбване, геноцида и демографската катастрофа! Всеки, който има поне малко акъл и може да мисли не може да не разбере, че "НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАКАЗВАТ ВСИЧКИ, ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИЛИ ГРЕШКИТЕ, ИЛИ БЕЗОБРАЗИЯТА, ИЛИ НЕСВЪРШЕНАТА РАБОТА" НА ...НЯКОИ, НА ДРУГИ!!! И ето я поредната "тънка" манипулация - подобно на тази с бежанците и разпалването на страховете сред хората. Значи понеже вече над две десетилетия НЯМАМЕ свободни, независими, ИНФОРМИРАНИ и неподкупни избори в България и защотп: 1) Управници и политици разрешила да бъде регистрирана незаконната и противоконституционна ОПГ ДПС на ДС доносника Дога като ЕТНИЧЕСКА "партия", КОЕТО Е НЕЧУВАНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ; 2) Защото след това ГОДИНИ НАРЕД ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ И СЛУЖБИ СИ ЗАТВАРЯХА ОЧИТЕ ПОСТОЯННО ЗА МНОГОБРОЙНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ТОЗИ, НЯКОИ ОТ КОИТО СА НЕЧУВАНИ - ДИРЕКТНИ ЗАПЛАХИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ, СЛЕД КАТО Е ПРИЗНАЛ УЧАСТИЕТО СИ В ТЕРОРИСТИЧНА ДЕЙНОСТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И ДОРИ Е ЛЕЖАЛ ЗА ТОВА В ЗАТВОРА, ОТКЪДЕТО Е ИЗКАРАН ОТ ДС ПРЕДСРОЧНО 3) След като има обемни секретни доклади на службите ни за антибългарския и етнически, турски характер на ОПГ ДПС, вкл. как 74 пъти са получавали пари, десетки и стотици хиляди от турския консул и служби, заедно със СРС-та, свидетели и т.н. 4) След като българските власти от много години позволяваха на турските служби да правят буквално каквото си искат в България, както и на други мюсюлманки държави, и да си развяват коня.

5) След като Доган предаде дори и цялото ни външно разузнаване, и то точно на Турция и директно публично заяви, че "Българите - тоест той не се счита за българин - ГИ Е СТРАХ ОТ НАС, ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ТУРЦИЯ Е ЗАД НАС!!!?", и това - публично!!! 6) След като пак публично не еднократно СЕ Е ЗАКАНВАЛ И ЗАПЛАШВАЛ НАС, БЪЛГАРИТГЕ, ЧЕ АКО НЕ СЕ ИЗПЪЛНЕЛИ ЖЕЛАНИЯТА И НАМЕРЕНИЯТА МУ, "КРЪВ ЩЯЛО ДА СЕ ЛЕЕ", "ЩЯЛО ДА СТАНЕ СТРАШНО", след като много пъти внушаваше, лъжеше и манипулираше, че "ЕДВА ЛИ НЕ С ПОСЛЕДНИ СИЛИ УДЪРЖАЛ ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СЕ ВДИГНЕЛИ" и червените ДС мекерета се правеха, че му вярват и разпространяваха лъжите и манипулациите на този за да страхуват народа и отклоняват вниманието му, да го разделят, плашат и конфронтират едни срещу други... 7) След като този има наглостта да заяви публично, че е и милинер, и то в зелено, но бе твърде велик да обяви доходите си и да попълни данъчните си декларации, защото е много велик и е над тези неща и се смята за недосегаем; 8) След като много пъти провокираше и наглееше, че той управлявал държавата, че в него била властта, а не в официалните й представители, редеше простотии за кръгове, обръчи и порции, ругяеше българите и дори дотам се самозабрави този простак, че се обяви за гениален Хидромелиоратор, за да изпере и покаже едни пари, за да оправдае пине формално донякъде огромните си разходи от кражбите и корупцията, и продажността му

Нали се знае че , едно говедо не разбира от приказка идва ред на тоягата! :-)! Бойко ви го каза.

тука на Лондон пред секцията сутринта се заговорих с една жена, където ми каза, че цялото семейство тоест осем души са пътували два часа специално за да гласуват защото е нямало по-близка секция. това е напълно недопустимо да се подиграват с желанието на хората да определят сами бъдещето на страната си

Не знам как е при вас. А в Швеция 30% от гласуващите са турки. Познайте за кого ще гласуват. При това, че българи ще гласуват за различни партии.

Хора, живеещи в Лондон какво отношение имат към България, та и нахалстват да гласуват? Оставете ни нас, тъпанарите, които сме останали, да се оправяме както можем. Вие умните сте се устроили, имате си британско правителство.

Изобщо не ти е скъпа Б-я,вие само ни смучете кръвчицата.Вашите хора са послушни и ограничени,гласуват под команда.

Трябва да се забрани гласуването в чужбина въобще, също и на всички с двойно гражданство !!! Никакъв Лондон, Париж или Анкара.

Ако се забрани гласуването в чужбина единствените българи в чужбина, които ще могат да гласуват ще се тези в Турция, защото Ердоган ще им плати автобуса. Двойно граждаство на толкова хора се проверява трудно. Най-разумното е да се въведе критерий за пребиваване: които е извън България за повече от 6 месеца последните 5 години няма право да гласува (аз включително). Много лесно е за установяване.

И още нещо. Това, което е напълно недопустимо е хора с чуждо гражданство да се назначават като министри и висши администратори след изборите. Дори и да имат българско граждаство трябва да е забранено. И за постоянно пребиваващи извън страната трябва да има ограничения.

Нашите закони са лишени от логика. За местните избори има изискване за уседналост и регистриране за гласуване по настоящ адрес, но това се отнася само за населението, което живее и работи в страната. За тези, които не живеят в България и плащат данъци в други държава такива изисквания няма. Излиза, че местните издържат държавната администрация и за разкош - членовете на комисиите за гласуване в чужбина.

Ами как искат сас 35 секции да няма проблеми, трябва да са многократно повече секциите.

Пише се С не сас студенте

Не може турчин от Германия да знае грамота.

Chefo77

Не се пише нито "САС", нито "С". Пише се "СЪС", защото следващата дума започва със "С". Учи се в първи или втори клас. И на двамата - двойки!

СтОдента Станислав Илиев иска 35 секции в Франкфурт ли??? Защо ми се струва че има нещо гнило в Дания.

Що ли си живея с усещането и .манталитета. за Задунайская... или за Дунавский ...? Нещо ЕСът не е стигнал до мене?

Нека си гласуват спокойно до утре сутрин!

Като гледам и чета , ние май сме загрижени главно за изборите в Чужбината??! Да идва пак Дядо Иван и .. да съ оправат нещата!

Добре де не мога да разбера защо в Турция са направили толкова малко секции, като знаят че там гласува сума ти народ. А после се сърдят че хората идват с автобуси. Хем задължително гласуването, хем няма секции.

Крайно време е въпросът с двойното гражданство да се реши и всичко ще си отиде на мястото. Да гласуват само онези, които се чувстват българи. Секции за българите, които пребивават в чужбина да има само в посолствата и консулските отдели. Така е в много други страни, нищо не пречи и при нас да стане.

Да, но пък от друга страна, много хора, които се чувстват българи (както казвате) няма да могат да гласуват само защото имат двойно гражданство. Работил съм в чужбина и знам колко трудно е да стигнеш до консулството, ако си в далечен град. Просто трябва да има повече секции.

ОТМЕНЯНЕ НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО И ГЛАСУВАНЕ САМО В ДП

За пореден път се убеждавам че България ни е по скъма на нас, отколкото на българчетата.

Скъпа ви е територията, не държавата ни! Нашите журналисти са много толерантни и доброжелателни, та никой не пита какво ги интересува хора, които не живеят в България и отдавна са се отказали от нея, да тичат, за да гласуват в български избори.

Скъпа, лапачката ви свърши и сега ще прислугвате докато не се откупите.

Скъпа излезе последните 50 години на 5-те века!?!?