Опашки и скандали на изборите в Турция

Огромни опашки от избиратели се извиха в ранните часове на изборния ден в Турция. Избухнаха скандали. Подаден е и сигнал за изборно нарушение.

Обратно в новината

Коментари - Опашки и скандали на изборите в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако премахнем двойното гражданство май няки не знаят че ще останем 4.5 милйона матриал-смеска.

Право на глас да имат само българските граждани с непрекъснати здравни права! Ами нека Ердоган да им плати осигуровките за 2 години назад ,де! Мисля,че се пада над хиляда лева да се плати,за да си възстановиш правата,ако отдавна не си осигуряван.Да помогне на НОИ и на Здравната каса ,а пък тогава да ги накарва да гласуват. Да видим тогава кой ще го направи!

не гласувахте, добре!! решението си е ваше! но защо ревете, че другите са гласували?? ако ние българите гласуваме поне 90%, турците ще имат трима депутати евентуално! сега няма защо да ревете! и да премахнат двойното гражданство, и да затворят границите, пак ще е същото, защото 60 % ат българите не гласуват!

Най точният коментар!Но до днес, вече 25 години нито една партия българска или предизборна кампания НЕ УСПЯ ДА ГО ОБЯСНИ на обикновения избирател. Той виси в кафенето, нехае или плюе. БЕЗ ДА СЪЗНАВА, че предава държавата си на турските избиратели и турската държава, че ПРЕДАВА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ НА ТУРЦИЯ..........

Смятам ,че лица живеещи повече от 180 дни в годината, преди и в годината на изборите, извън България да нямат право да гласуват,независимо дали са в Америка ,Африка ,Европа ,Австралия ,Антарктида или на Луната ,или Марс.Също да има ограничение за нивото на образование ,минималното ниво да е средно ,за да имаш право на глас.Няма как човек не направил нищо за своето израстване и образование , да взема решение за развитието на държавата.

Да, ама Конституцията казва друго. Пък какво смяташ ти не е толкова важно.

Значи в Турция от 6.30 има опашки за гласуване а в България се правим на много важни и " няма да им гласуваме". Да ама след изборите паралмент и правителство сте има. Всеки които не гласува всъщност помага най вече на Местан да се намърда вътре

На мен в живота не ми плащат ако продуктът ми е некачествен, нищо, че е по-малко некачествен от конкуренцията. В магазина не купуваш най-малко разваленото месо нали? Ако няма читаво изобщо не купуваш. Та тая с "изберете еди кой си за да не е другия" е за прости хора.

Chefo77

Да, но отиваш в магазина, за да се убедиш, че е развалено месото, нали? Има огромна разлика между "Не ме кефите" (празна или недействителна бюлетина, и "Не ми пука" (няма да си направя труда да си закарам зад.ника до секцията). А така или иначе си плащаш за да организират изборите. Така че - май простите са тези, които изобщо не отиват, а?

ПРЕДАГЕЛ БЪЛГАРСКИ! Дай тогава разваленото месо на турците и те ще те тълкуват после като такова!Е, затова не ти стига пипето да го осъзнаеш. А като иде щерка ти да ражда при турски лекари и акушери.... а като имунизират внука ти..... а като ти закачат турско знаме над общината, като в определени сега български селища.... Е, РАЗВАЛЕНО МЕСО СИ! ДА ЗНАЕШ!

Както и да го въртиш все са си л*а и няма да избирам по-малкото зло, защото не за това са изборите.

Законът за двойното гражданство трябва да бъде изгорен!!!!

Е и какво ще стане ако няма двоино гражданство- Ердоган ще въведе специален статут за Български граждани с туркско самосъзнание. Ще имат специални визи да живееят постоянно в Турция и сще си запазят БГ паспорт за да гласуват както Ердоган им каже. Истинате е че гъбарите и рибарите са за бесене.

и Ердоган ще има да си подсмърча, заедно с другите "български" турци след като се отмени законът за двойното гражданство! Не вдявате ли, че чичко Сам вече няма нужда от хора с българско и американско гражданство, като Г. Пирински, покойния "седесар" Ганчев и другите от този калибър, което да живеят у нас и да участват в държавното ни управление, още повече че сега Ердоган открито враждува с "чичкото" и за това този закон няма да има кой, от вън, за го защити, което автоматично води до отпадането му?! Как ще стане ли?! Ами всеки който иска да е български гражданин трябва да има само едно, българското гражданство, и за да има право да гласува и да се ползва от правата на български гражданин трябва да има уседналост, минимум 6 месеца преди избори, и да ползва социалните придобивка на български гражданин само ако живее в страната ни и изпълнява задълженията си на български гражданин!!!

Не чух нито един наш репортер да попита изселниците защо се вълнуват кой и как ще управлява страната ни, след като не се чувстват българи. Каква е целта на тяхната активност? Само една жена от Кипър се изказа, че въпреки българските документи, които има, не счита за необходимо да гласува в нашите избори, защото нито дава нещо на България, нито има право да се намесва в избора на българите. Оказа се високо образована!

защото доган ще ги пляска по дупетата, ако не гласуват. не мисли, че всичко не е под отчет. а и ползват еннайсе дни отпуск, ако са добри последователи на исляма.

не си в крак с новостите. Вече не Доган е човекът на Турция! Сега Ердоган ги принуждава да гласуват за Местан. България отдавна е обещана на Турция,още когато тя е встъпвала в НАТО и зашитава американските интереси в региона. Турците никога не правят нещо безплатно ,без келепир-:) България е вече неприкрито в плановете на бъдеща НовоОсманска Империя ,и посредник на турските интереси в България е партията на Местан и тази на Касим Дал. Между другото,не беше случайно,че преди две години за началник на секретна секция в министерството на отбраната бе поставен човек на Касим Дал (т.е. човек на Ердоган). Това стана при неистовото настояване на реформаторите -Радан Кънем,М. Кунева ,Ненчев и т.н. Всеки да си прави изводите!

От цялата статия, най ме изкефи обяснението защо Нейски я няма в турция. СТРАААШШШЕЕЕННН дипломатически отговор. Изтеглиха я от турция. Браво! А гьогчето си обикаля из България, ходи на митинги на местаня, даже и 2-3 клипа се снима и го пуснаха по телевизията (българската). В дипломацията има принцип на реципрочност - кокато един посланик прави нещо, същото трябва да направи и другия. И ние точно това правим. Правим се, че турция не се намесва в нашите дела, че местан не е неционален предател, че гоьгчрто не ни бърка с пъст у дупе. Ние прост си изнасяме посланика, като "достоен" реципрочен отговор, че едроган открито иска да отхапе парче от България. Аферим на всички български политици, машаала!

Анолират се резултатите от секциите . Посланника няма смисъл да се връща - уволнявай

Не знам в Турция , ама тука като гледам , заспалото племе го мързи да се разходи до урните . И после защо му определя порциите Али Ръза !!!

Говори се на турски, инструктира се на турски и се гласува в Турция, за да се решава какво ще се случва в България. Ха честито. А между другото, Надежда Еврейски се изнесла от Тутция - ни лук ял, ни лук мерисал... за да може братовчедите и да си правят там каквото си искат и никой за нищо да не я търси. В нормални държави тази е още утре уволнена от поста й. Но на нея не и пука, знае че хората от нейното котило са ни хванали за топките и ни управляват от дистанция.... Общо взето нещата отиват до там, че пак ще трябва да се молим да идват руснаците, и то по-скоро.

За съжаление това, че членуваме в НАТО изключва всякаква намеса на държава извън Съюза, защото се счита за нападение - чл. 5 от Договора. В рамките на самия Съюз държавите правят каквото си искат и никой не се намесва - спомни си войната между Турция и Гърция, когато НАТО ги остави сами да си решават спора за един остров. Ползите за нас от членуването ни оставям като тема за размисъл.

си го заври някъде, защото повтори ли се Кипърската история практически ще ти го наврат гаджалите тоя, и не само тоя, член и то многократно!!!

Ако ги нямаше ДОСТ и БСП, щеше да има някой други на тяхното място. Що си толкова прост загубеняк, и задаваш тъпи въпроси?

Мда, ако ги нямаше, нямаше да има опашки, нямаше да има и обединени патриоти, понеже нямаше да има кой да им плаща кампанията.

Turcite da izbirat. Iskat li Tursko grazdanstvo ili Blgarsko. Kogato vzemat Blgarsko usloviata za pretezavane na takova grazdanstvo triabva da e razlicno od Blgarite. Pri malko narushenie drzavata da pribira grazdanstvoto i te da vzemat Tursko.Inace tazi igra ste prodlzi vecno.Niama blgaski Turcin. Turcina si ostava takuv a Blgarina Blgarin.Ako si napusnal Blgaria i ziveies vuv Turcia triabva da idvas redovno na 3 meseca da se odcitas za socialni pomosti i pensia.Treti pokolenia turci koito ziveiat tam da niamat pravo na grazdanstvo.Izselnicite si ziveiat tam a tuk niamat pravo da govoriat za vzroditelnia proces.Tova e bilo politika togava i tazi politika ne sushtestvuva sega.A te oste praviat Partii vuv Blgaria.Govoria za DOST. Tova si e izselnicestvo na Blgarskite Hristiani od stranata Sega niama Komunesticeska partia a vuv Turcia i Blgaria ima Osmanska Diktatura.Turcite tuk nemogat da govoriat na Blgarski i ako gi izpraviat na izpit triabva da si otidat vuv Turcia bez vazroditelen proces.Tezi partii od Turski proizhod sa propagdata na Turcia za da zavladiava zemite na Evropa.No tova ste spre i vsicki Turci koito sa protiv Evropa da se vrustat vuv Turcia po zakon.Te narushavat zakonite za polucavane na grazdanstvo

да бъде премахнато двойното гражданство, за всички. Слава богу, вече всеки има право да си избира да живее, т.е. гражданин на коя държава да бъде. То не пречи да си се чувства какъвто си иска - българин, турчин, или какъвто и да е. Но трябва да е гражданин на страната, където живее. То така си е и логично. Какво е това разкрачено положение - хем живея и съм "додрапал" да стана гражданин на САЩ например, ама искам да си го имам и българското гражданство. Или за турците - хем ще живеят в Турция, хем децата им не говорят български, но ще се водят бълг. граждани, за да се разхождат свободно из Европа, и да пускат бюлетини тук, без да имат на практика нищо общо с нашия живот. Ей така, на инат и по команда - за турските партии. Ако са наистина бълг. граждани, то няма как, да имат право на глас, животът им тече тук .Но да гласуваш за властта в България, а да живееш на майната си - това е несправедливо, не го разбирам. Откъде накъде те на практика ще определят моето житие-битие?

Че то кога сме имали свестен посланик в Анкара, имам чувството че Ердоган си го избират, а техният тук се държи все едно е губернатор.Млади пичове, родени и израстли в турция или из Европата, а не в България,български неграматни, дори не знаят коя е столицата ни- избират ни правителство и депутати. Радев- стига с това двойно и тройно гражданство, дори не са и член на ЕС, за старите изселници може, те вече са над 60-70г. и постепенно ще намаляват, но децата и внуците им- както се плодят по 5-6 броя скоро Дост и ДПС ще направят коалиционно правителство на РБ- урок- албанците в Македония.

"български неграматни" май и ти не си от най-грамотните !!!

турците родени в българия,а и не само те,техните деца и внуци,имат пълното право да гласуват за бъдещето на българия,това е тяхното наи-минимално право,все още българската държава не си е платила за свинското злодеяние наречено ''възродитлен процес'',на тези хора не са им изплатени компенсации за насилственото изслване и откраднатото им бъдеще,не само изселването през 1989 година е насилствено,всичките изселвания са такива,тези хора постоянно бяха репресирани от бългрската държава и им беше втълпявано да се изселват и да си оставят родните земи и домове на безценица, и днес въпреки''европеиския''облик на българия,тези хора все още нямат социaлен и икономически статут,които би трябвало да притежават равноправните граждани на една държава

Вие сметки за убити, насилени и ограбени за 500 години имате да плащате!

Много си жалък, чак дебилен.

...и стига с този процес,никой никога не е гонил някого,отвориха границата,който ЖЕЛАЕ да напуска, това е...

Абе Мурат ли си Младен ли си, може и българска филология да си завършил ,но това не е достатъчно да се наричаш български гражданин. С твоите претенции и искания задминахте и евреите от холокоста, макар ч(е ако не бяха те, арменците,гърците и българите вашата империя щеше да е все още в първобитно-общинният строи и племенна аристокрация ала степите на централна Азия, макар че по същество турците са еничарите на арабите и исляма като новопокръстени.Макар че сме славяни с прабългарска жилка, последните са успели навреме да избягат от центр.Азия преди исляма.

Завършил е най-много четвърти клас. Личи си от правописа му. И историята толкова знае. Тези, които се самоопределиха като турци сами избраха да заминат, макар, че никой не ги гонеше. А в онзи процес най-активни бяха точно техните хора, които после бързо се преориентираха и си направиха етническа партия. Помним добре събитията.

по форумите под различни никове не можеш да скриеш откритата си ненавист към всичко българско и неистовото ти желание безнаказано да дерибействаш из българските земи и да си правиш каквото си искаш по същият начин, по който са издевателствали над християните и основно над българският народ векове наред турците и другите мохамедани! Иска ти се, но никога няма да стане!!!

Колкото до "възродителния" процес нещо не казваш цялата истина!!! Още през 1984 година започна да се вихри антибългарска кампания сред "българските турци", която открито се финансираше, чрез различни легални и полулегални способи, не от друг, а от страна на определени кръгове в държавното управление на любимата ти Турция. Скритият замисъл на тази провеждана, от турски агенти и емисари, под различни верски и културни форми дейност бе да се използват възможностите на международното право, като открито се иска самоопределяне и автономия на районите със смесено население при наближаващ двумилионен брой на мохамеданите в държавата ни. Та на тази основа възникна и терористичната организация под името "Турско национално освободително движение" и чиято дейност намери израз в кървавите атентати, в това число и взривяването на децата във вагона за майки с деца. Същото това движение след това прерасна в политическа партия, чието име е всеизвестно и няма нужда да се споменава името й в днешния изборен ден. Та това, "много уважаеми" , е предисторията на този възродителен процес, който пресече домогванията за самоопределяне и автономия с последващо присъединяване към югоизточната ни съседка. Нещо премълчаваш и за дейността на турските емисари, които обикаляха населените места и открито заплашваха и гонеха хората "да се завръщат в родината си", като с това целяха назряване на недоволство и избухване на стихийни безредици, чиято крайна цел бе открита външна намеса. Как мислиш "избухнаха бунтовете" в Шумен, Разград и бившите им окръзи?! Нима изведнъж, хей-така, от нищото се събраха недоволни хора и спонтанно се надигнаха?!Да имаш да вземаш, защото в Разград не само участник, но и организатор на тези действия бе не кой да е, а "български турчин", член на семейството на първия секретар на окръжния комитет на БКП, а и не само там бе така! Има и още факти, но и да ти се казват нищо няма да разбереш, защото това което целиш и искаш в никакъв случаи не е истината!!!

Не е така, но е много сложно да ти го обяснявам. В различните страни е различно. А народа решава за гражданство, отседналост, право и място на гласуване. След като родители, дядовци, прадядовци, пра-прадядовци и т.н. са родени в България - какви турци са това?

Тези пингвини изобщо не би трябвало да имат право да гласуват! Но нито една лъжлива партия досега не уреди този въпрос!

Кефи ме как се решава съдбата на България откъм турско.хахахахахахахаха

след изборите и кака ще си бършете сополите с кирливите си ръкави и ще си ядете гъжвите от яд след като останете само с турското си гражданство, гащници!!!!!

Кго ша абиждаш ва бате? Ниа ша та абиждаме , нидей забравяй колку съм та оабиждали аааа много къс мозъкъ ти бе бате

и за българските циганки! Масово циганите на припознават децата си и хоп-самотна майка на социални помощи!

Интересно ми е каква работа има нейнската в България толкова време вместо да е на мястото си за което получава немалко или просто са прозрели че освен глупости работа за длъжността и няма как да свърши

Егати пародията : гласуване в Турция, общуване на турски, написани бюлетини на турски , но ГЛАСУВАНЕ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ !!

Ако това с бюлетини на турски е вярно, редно е изборите там да се касират. Ех, мечти.

Смелите журналисти би трябвало да ги питат така, че да могат да кажат няколко изречения на български, защото "да" или "не" всеки може да измънка. Това с избори в турция е пародия, като не знаеш езика, как четеш бюлетина или попълваш декларация? И закона го позволява.

Подкрепям и двете мнения на Мак. Българските партии участващи в изборите трябва да поискат касирането в тези секции! Български не знаят български парламент ще избират! Що за пародия!

Ето, гледайте сега как смардта ни се поиграва! Репортаж от Кърджали: "От къде идвате? От Бурса. За да гласувате ли идвате? Да, точно за да гласувам. За какво гласувахте? Е, как, бе! За народа бе!"

Да, прав сте, трябвало е да ги попитат и какво разбират "под народа"!

К'во ли стана в таз държава всеки мърда, всеки шава. Че живота не е лек майката му е кючек. Хора, мацки, политици, бизнесмени и умници. Всеки хвърля по гюбек и го удря на кючек. Оп-оп малко даде, малко даде, оп-оп, а така де, а така де. Оп-оп ритъмът е лек ту наляво, ту надясно ето ти кючек. Ей, кючек, кючек, кючек няма чифт и няма тек. Ей, кючек, кючек, кючек ти ме правиш нов човек. Тъй било от панти века друсаш, клатиш се полека. Другото е кьор фишек майката му е кючек. Клати цялата държава нощ отлита, ден минава. Други стигнаха далек нии сме още на кючек.

КАК човек,който не говори български,ще определя моят и на децата ми,живот в БЪЛГАРИЯ??????

ми това се отнася и за псевдобежанците, защо им дават статут, утре ще искат гражданство

процент от живеещите в България цигани и мюсюлмани също едва говорят български, а за четене и писане на български език направо не ми се коментира!

в момента пречките пред избирателите от Турция ,които създават Лъжепатриотите са само и единствено в полза на Сокола .....реално Той е най-мъдрия политик на прехода .. ---и пак ще бъде балансъора и ще разпределя порциити! А истинските българи наистина ще берат гъби и мушмули щото са я разочаровани от това ,че им се оправят пътищата , щото са горделивци щото нямат лична ясна позиция

Не само мангалите в съседна турция нямат морално право да гласуват, такова не следва имат и местнте ни мангали и всяка друга сволоч, която не внася и една стотинка данъци, а само цоца от нас работещите! Това би следвало да е единствения принцип на т.нар. "представителна демокрация" в нашия случай...

ние сме роби тука хрантутим цялата измет

Говоренето на турски език в избирателните секции също е нарушение. Защо НЕ Е ПОДАДЕН СИГНАЛ???

МЕН ПЪК МЕ КЕФИ ЧЕ ДПС ГУБЯТ ГЛАСОВЕ И АКО НИЕ СМЕ ДОСТАТЪЧНО ОТГОВОРНИ ДА ОТИДЕМ И ДА ГЛАСУВАМЕ МАСОВО МОЖЕ И ДВЕТЕ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИЙ ДА НЕ ВЛЯЗАТ

ПО-ГОЛЯМА Е ВЕРОЯТНОСТА И ДВЕТЕ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА !!! БЛАГОДАРЕНИЕ НА ФАШИСТА И ДОНОСНИК ОТ ДС ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (ЕТНИЧЕСКИ ТАТАРИН)ТУРЦИТЕ СЕ МОБИЛИЗИРАХА И ЩЕ ИМА ИЗНЕНАДИ !!!НФСБ И АТАКА МОЖЕ ДА ГЛЕДАТ ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕБАТИ ПО ТЕЛЕВИЗОРА !!!

МНОГО МИНУСИ БЕ ПАТРИОТАРЧЕТАТА ДПС-ТО ВИ Е МНОГО МИЛО МАЙ.:):):)

Що не си кажем официално, че проблемите при гласуване в Турция идват от това, че болшинството от нашите "сънародници" просто не знаят български език? И не е ли време в Изборния закон да се въведе принципа на уседналост? Има държави в ЕС, които имат този принцип. Както е за избори за ЕП.

Ами те не знаеха български и тука докато живееха. После защо имало възродителен процес! Имаш население поедчинено на чужда и вражески настроена гранична държава. Какво да правиш? Грешката на това беше само, че Живков просто късно се усети.

Спрямо сега при Тошово време тези, които живееха в България, знаеха доста добре български. Отиди сега в Североизточна България, в Руенския Балкан да видиш какво значи да не знаеш български. Тръгни по улиците на Айтос и ще чуеш такъв български, че ще се чудиш в коя държава си. Политиката към малцинствата е генерално сбъркана.

Отмяна на двойното гражданство за страни извън ЕС. Само това решава поне частично проблема с тая изродщина! Това дето го гледаме сега за пореден път е пълно порно. Тия дето палеха нивите и правеха саботажи преди да се изнесат със все боклука си от БГ на т.нар. от тях "скурзия" сега да определят с автобуси и циркове в секциите в Турция кой да управлява България!

те ще си запазят българското гражданство, защото техния глас е без особено значение в турция, а и сме от европейския съюз

Не съм сигурен, че живеещ постоянно в Турция ще се откаже от турско гражданство за да запази българското.

Ердоган е много загрижен за правилния изход на изборите в Болгария. Браво Ердоган-обичам те! С нетърпение очаквам утрешният ден, за да видя как се развява червения флаг с полумесеца.Браво!

Щерев, ние сме много загрижени за твоето психическо здраве. Ако изкаш да си все още читав, не забравяй да свалиш феса, ако излезеш на вън. Знамето си го окачи в тоалетната при ибрика. Ако свършиш хартията да имаш по-добър вариант.

Щерев е от ДПС. Не за пръв път се изтърва.

това е недопустимо изявление

Има 4 избирателни секции. В Стокхолм поне по имена 35% от изявилите желание да гласуват са с турски имена. В Йоншопинг са 60%. В Гьотеборие са само 2-3 човека. Информацията е публикувана на сайта на Министерство на външните работи.

В Швеция вече станаха над 50 квартала в който полицията не смее да припари, защото е пълно с цветни и "92мирни ""бежанци" от Афганистан и Африка. Та те така за "мирна"Швеция.

има ли суверинитет тази страна, може ли да приеме търпи и хрантути толкова псевдобежанци

Не е истина ДПС, ДОСТ и ОП каква реклами си правят.

Братята турци добросъвестно гласуват в Анкара за добруването, и светлото бъдеще на нашата Родина България.Боаво , на нашите трски брятя, подкрепям ги със цялото си естество.

нямаше ли основна задача подготовката за и провеждането на днешните парламентарни избори?! Имаше и точно за това бе назначено това служебно правителство!!! И какви ги свърши до сега и какви ги върши и сега?! Вместо да контролира работата на министрите и спазването на изборния закон в страната и извън него, жълтият лисугер, премиера Герджиков, прави прогнози за изборния ден като извлича данните от футболната ни победа над Холандия, а не знае къде е в момента и защо не е н а работното си място посланичката ни в съседна Турция, ситуацията в чиито изборни секции започва да ескалира от ранните часове на деня! Тази посланичка няма ли и задължение да представя държавата ни и при нужда официално да търси съдействие от турските власти за спазване реда и българският изборен закон?! Служителите от посолството нима не могат да посетят тези секции при допуснати явни нарушения на изборния закон да изразят протеста си пред избирателните секции и по дипломатически път и да нашите и турските власти!?

Муслитата са ни известни, ще си правят масрафите както винаги. Сякаш преди не е било все така. Но всичко намирисва и на саботиране от страна на МВнР и амбасадорката Надка Нейнска-Михайлова. Истанбул е на 300 км, да се събудят тюфлеците от м-вото и засилят да въдворят ред и дисциплина. Иначе, ако трябва да свършиш някаква работа в посолството, то са охрана, пропуски, записвания, мотаене, неудобно работно време. И нафукани тюфлеци, които те гледат с досада че им разваляш хатъра.

7 години .Докато бяхме там никой от мой то семейство не е гласувал.Просто е неморално да гласуваш отвън.Ако е толкова важно за теб взимаш отпуск връщаш се в Бг и гласуваш.Толкоз .Ето за това трябва референдум

Обаче, ако изпращаш почти всичките си спестявания или инвестираш спестенното в БГ, нещата стоят другояче.

Престанете с този безсмислен аргумент.Той не може да променя най-малкото основния принцип на представителната демокрация - най-просто казано - гласуваш за някой, който ще те управлява и ти ще носиш последствията от своя избор. При гласуващите в чужбина това не е така. Отдалеч е много лесно да гледаш как последствията от твоя вот се носят от други. Има и други аргументи, които се надявам скоро да бъдат приети и законодателството ни да се промени.

Плащаш ли данък върху тези спестявания и изработени пари в България?

Дано няКОЙ ... не е сътворил някоя схема за оспорване на изборите ....

Интересно - ако нямаше партия ДОСТ и партия ДПС щеше ли да има опашки за гласуване в Турция?

Абсолютно безконтролен процес. КОЙ съблюдава нормалността на "Изборите"в Турция-НИКОЙ! КОЙ ще брои и КОИ бюлетини-да се сетим ли от първи път!? Изборът за НС е право на хората,живеещи в България. Защо,на мен,на семейството ми,някой,някъде,ще налива вотове,след като от години е напуснал България???????? ОК,направил си е избора-да си гласува там!На техни си Избори.КОЙ е по-запознат и по-наясно със случващото се у нас-АЗ или ТОЙ!?

Много си прав и се надявам този очебиен абсурд най-после да се промени. С гласуването в чужбина се нарушава основния принцип на представителната демокрация, както писах по-горе. Просто казано: гласуваш за някой, който ще те представлява и управлява-съответно си носиш последствията от вота. А гласувалия в Лондон например/защото те са най-гласовити и претенциозни/ ще ти гледа сеира и по разни медии ще критикува реда в България.

Изобщо има ли българи в посолството и консулските служби? Има ли охрана и командировани служители ма министерството? Защо на българска територия се позволява самозвани туркоезични елементи, без официално разрешение и идентификация да агитират на турски и да давата указяния на стадото какво да прави? Да излезе представител на СИК и на дипломатическите служби и да изгонят всякакви "застъпници.

тия там неграмотни и бъкел бг не знаят пък избират бг правителство ....... ташак и пурнуграфия!

нарочно ли е написано с 2 правописни грешки или е от доброто знание на българския език?

Айде прекратявайте гласуването там. Прибирайте всичко и пуснатите до момента бюлетини в коша за боклук. За друго не стават

Ето затова ограничението от 35 изборни секции не трябва да важи за Турция.

Трябва да са 0 секции в Турция.

Ето за това щеревщината ще я изкореним, започвайки от Турция.

Щерев, колко българи има в останалите страни и колко в Турция? Отговор: около 1,5 милиона срещу някакви 300 000 в Турция. В напр. Италия българите са някъде колкото тези в Турция, но ИЗОБЩО не са и 35 секциите там, а много и в пъти по-малко! Тогава откъде накъде трябва в Турция да има 35? Когато фактите говорят и боговете мълчат!

"..Гласувах за това хората да станат спокойни, възрастните да не ги грабят и пребиват, младите да раждат повече деца тук. Гласувах за промяна в живота, сигурност на границата, справедливост, никоя чужда държава да не се бъркат в нашите български работи..." Хората стават все по-спокойни, вече разбраха, че ги водите назад към готиното минало да си достроят социализЪма, че и вие да лебите покрай това. Възрастните ще чакат края чрез инвестиции отвън, от внуците си, а младите ще наблегнат на секса за повече избиратели и мечтатели. Промяната в живота е в ръцете на всеки един. Кеф му тук, кеф му навън. Лошо е с границата, че дечицата ви са на запад и нема кой да води кучетата край оградата. За чужди държави да не говорим, Бълканите са опитно поле за атентатори, превратаджии и инструктори. Само че инструкциите им са прозрачни...

Явно си доста прост и неграмотен, типичен гробар. Не бях виждал досега човек да пиши "Бълканите".

Изборите в Турция са всичко друго,но не и честни.Време е да се преустанови провеждането им.Това е въпрос,който касае нашата национална сигурност.

Всички тия опашки, скандали, напрежения и дисхармонии се решават с прост законодателен акт, премахващ двойното гражданство. И с малко държавническо мислене.

Точно така. Да се върнат да живеят в България и да се справим с демографската криза.

Кризата е само при българите. Тези дето не знаят български не ни трябват.

Имаме си имоти в България, плащаме си данъците редовно, но България прави всичко възможно да ограничи правото ни глас. В страни с десетина хиляди български емигранти има повече секции от Турция, където сме почти милион. Ето защо тръгваме с автобусите, а на пътя ни разгневени яростни пишман патриоти отчаяно, престъпно - незаконно блокират границата, за да попречат на желаещите законно да участват в изборите. Прокуратурата трябва да издири тези престъпници и както му е редът да ги окошари, макар че тези акции се оказаха съвършено безплодни, хиляди безмозъчни лъжепатриоти не успяха дори един турчин да спрат, да се смееш ли или да плачеш. Накратко ЦИРК!

Да добавя че държавата ми пречи да изпълнявам законите на България-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ.

в близко бъдеще трябва да се отнасят САМО за български граждани, не за турци и руснаци.

Исмаиле, в наше село не живеят турци, обаче кметът от ДПС. Карал си няколко автобуса избиратели - и го избират. Е затуй трябва да ви спират автобусите - това не е демокрация, това е престъпление!

закона бе мушмуло! НЕ Е задължително, ама до вас инфото не стига, поради незнанието на езика и ниската заинтересованост на оФцете, ако нема финансова изгода, нали?

ЗА БЪЛГАРИНА РАЗБИРАНЕТО ЗА ДЕМОКРАЦИЯ Е ДОСТА ИЗКРИВЕНО АКО НЕ СИ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАШ !!!АКО СИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН НО НЕ СИ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН СЪЩО НЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ ПРАВО НА ГЛАС ТОВА Е "ДЕМОКРАЦИЯ" ПО БЪЛГАРСКИ !!!РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ НИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ЕС НИЕ НЕ ИЗПОВЯДВАМЕ ТЕХНИТЕ ЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ !!!

Защо трябва да определяте, как ние да живеем, след като не живеете тук? На всичкото отгоре гласувате за ДПС, а те са в основата на политическите мизерии и корупцията в България.

за ДОСТ ли, ама и ти си истински ахмак!

Исмаиле - ще те попитам нещо простичко и може би ще разбереш. Ако живееш в Турция, ще ти дреме ли дали в България ще има плосък или прогресивно-подоходен данък? За живеещите в България това е важно, а ти с твоя вот можеш да предрешиш този въпрос. Могат да се посочат още много аргументи...