Земетресение е регистрирано в софийския район

Земетресение с магнитуд 2.1 по скалата на Рихтер е регистрирано в 8.24 часа тази сутрин край язовир "Искър".

Обратно в новината

Коментари - Земетресение е регистрирано в софийския район | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пред изборна агитация.Добре,че в Язовири и каскади има специалисти дано не го унищожат некадърните ни политици.

Яз.Искър е проектиран и построен от инж.Иван Иванов бивш кмет на София.Междувременно Иван Иванов вече подготвя и строителството на язовир Бели Искър. Съоръжението е с обем 15,3 млн. кубични метра и е пуснато през 1949 г. Иванов е кмет в продължение на десет години, три месеца и петнадесет дни и това го прави най-дълго управлявалия кмет. Веднага след Деветосептемврийския преврат Иванов е арестуван. Първоначално обвиненията срещу него са икономически, а после и политически. На 21 април 1945 г. Иван Иванов е осъден на доживотен затвор. Още докато е в затвора, той започва да прави чертежите на язовира. Всяка сутрин двама милиционери го водят в проектантската стая и след края на работното време го връщат в килията. Две години по-късно, през 1946 г., е помилван. Язовирът е пуснат в експлоатация на 6 септември 1954 г. и е наречен на името на Сталин. Иван Иванов умира след тежко и мъчително боледуване през 1965 г. Но язовир Искър и досега осигурява на всеки софиянец по 300 литра бистра и евтина вода на денонощие.[1]

Светла му памет.Днес няма истински българи,които да милеят за РОДИНАТА.

Стената на Искър е смятана при 10 по Рихтер и е строена по социалистическо време, та нищо от материалите не е откраднато! Щото по тези години имаше и смъртна присъда за злоупотреба над 100 000 лева по тогавашен курс! Не е като сега, да си изкарат най-много някой месец условно ако е толкова "кръвожаден" съдът!

Нищо няма я стане, споко.Виладжиите ги няма, а в София ще е до колене ...И нЕкой друг шаран за разкош.

И къде е това място в България - "Софийският район"?

че този язовир не е строен по време на "демокрацията", иначе до сега да се е скъсал....!

Абе бай Стояне то след над 7 земетръс все тая ще е дали се е скъсала или не така че не се тревожи....

се случва на Благовещение в деня на размисъл преди изборите.Народе е е е !

вчера петък и днес в събота.

Уха-а-а-а, а пък в неделя, да знаете, какъв земетръс ви чака, та после дълго време червеният член ще пасете!!!

В неделя -шепа прости герберасти на дъното,едно добро начало,смотаняк

Абе кажете поне за кого трябва да гласуваме, че да не се случват такива неща!

А и се сетих, че шефа на една партия е ходроспециалист . Тъкмо бях запалил колата да тръгвам към палатите на Витоша да го питам и се сетих, че по това време вече едва ли е трезвен!

не за антихристи!

Ами аз няколко пъти преглеждам листата на партии и коалиции и не намирам отговарящ на това условие!

Мечки сандвичи си правят!

В денят на размисъл.

Бях гледал в интернет един клип за едно голямо китайско земетресение от 8 степен, което се бе случило в една планинска местност с голям язовир и тогава един професор раследвал причината за него, каза, че причината за него е язовира. Там където има голями язовири се получават такива размествания на земните пластове поради голямото напрежение от водната маса. И това беше преди 6-7г.

Да бе, този язовир да не е бил колкото Индийския океан.

По-притеснително ще е, ако няма такова земетресение. Защото енергията ще се натрупва и ще се освободи в някой голям трус.

за заблудените с плюсовете.едно от трета степен е като хиляда от втора.въпрос:колко от втора трябва да станат,за да не стане едно от пета?ааааа,не можете да смятате.ок,цъкайте минуси.

Такива ''земетресения'' са ежедневни ама къде да знаете елементарни неща вие защото само паника и фалшименто са ви в главите

Точно така е! Дори е добре да има слаби земетресения, защото земята освобождава енергия и така намалява опасността от по-силни. Слабите се случват постоянно - тях не ги и усещаме.

питам се защо ни се казва това слабо земетресение ИЗПБЩО???? куку

Да,силното земетресение ще е утре,особено за някои политици,които здраво са стиснали кокала и докато не го оглозгат съвсем,няма да го пуснат.

Последното е преди около три часа в на Витоша в района на Бистришко бранище - 2,1. Не са силни, но са на често- справка "НИГГГ-БАН Сеизмични събития в България и околните земетръсни зони"

ми то днес е събота,софиянци са си по селата...в софето има само кучета,м...гали и полицаи хаххахаа..така,че няма да има кой знае колко жертви

Я, недей така - кореняци софиянци сме си вкъщи, ама у центъра, та няма да ни залее. Ама защо не се и усетиха?

От УИКИПЕДИЯ: Описание- Много слаби 2,02,9; Обикновено не се усещат, но се отчитат. Около 1 000 на ден

Чпигел, немски пресов Орган, опитва да страхува своята вярна Публика, за да я насочи, как правилно да гласува

Само на 2 км !!! При следващото София ще се продъни ! Отивам да живея на село!

Чакай ме, и аз идвам с тебе!

Sm3hurk0

И земята се бунтува... - тресе се както и обществото в България. Това е добър знак.

Сънувал кошмар господина от Банкя и тупнал от леглото. Какво ли е сънувал, лесно за досещане.

Трай бе, размисляй!

Да проверят стената!!! Да не стане късно!!!

Ми тя ако се скъса България ще си отдъхне ,бе! Да ме прости господ!

За всеобщо успокоение да ви кажа, че годишно на Земята се регистрират около 3 млн земетресения, като границата на усещането на хората е 4-та степен. При 2-ра или 3та степен даже и къщичка от карти за игра няма как да се разруши. Като няма новини, и цацата е риба

Само 2.8 по скалата на Рихтер и то на 24 км от София, на дълбочина 2 км.! Кога ли ще прочетем за 16 по Рихтер, на 1 метър под Народното събрание, ама де късмет?!

Когато БСП клати ГЕРБ е нормално да има земетресение.Утре вечер ще е най силния трус! На 27 ми,сутринта пет-шест бързи, затихващи трусчета!! Кееееееф!

Последни посирановски напъни на тролската армия Толкова сте жалки начело с курнелка, мижави и бездарни Щом руснаците ви съветват как се печелят избори, съвсем сте го закъсали Червени боклуци С кеф ще почакам последното земетресение, когато вземете оня кенеф от Бузлуджа и излетите нанякъде

е излетите вие мръсни долни герберасти! Да пукнете дано!

Много са гадни, дори си канят и от ЕНП то да им помагат голям страх ги гони.

Виж ти,това е идея!С надпис на кенефа "Тук може да опикаете столетницата"Ех,какво пикаене ще падне!

Не се напъвай, ами размисляй, ако можеш, че после ще се сърдиш само на себе си.

съвсем подивяха с хули и клевети преди изборите,ама им е за главата. Божието предупреждение за тях беше вчера и днес на Благовещение. При това на яз.Искър,на 50км от София.