Всички християни празнуват Благовещение

Всички християни, православни, католици и протестанти, празнуват днес Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството.

Обратно в новината

Коментари - Всички християни празнуват Благовещение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във планината съм. Вечерен здрач... Слуха ми гали тихо шумолене. С елхите гледам пропастта пред мене и чувствам умиление до плач. В дола сред буки стари се белей на Божията Майка монастирът. Там пристан и до днес душите дирят от бурята, що във света вилней. Долита нощ над сънните гори. Потокът пей приспивно в долината. А горе гаснат мълком небесата, припламнали в последните зари. Ах, как е чист и девствен тоя свят! И колко тишина в гърдите влива! Стоя омаян. Красотата дива ме трогва като Божа благодат! Ветрецът шепне: Време е за сън!... От него полюлявана камбанка, планински цвят сред цветната полянка, приглася му приспивно с кротък звън. Преди да трепне първата звезда тревите нежни вече са заспали. Мушиците и те са се прибрали, и птичките са в своите гнезда. А мене, Боже, кой ще приюти? Аз толкоз сам съм в тоя свят огромен сред свои чужд и у дома бездомен! Небесна Майко, приюти ме Ти! декември 1955 г. С.Алексиев

ма много платена турска сган се е упражнявала тук днес, бе! Отричат християнската ни принадлежност и изкарват традициите ни дивашки. Ейййй, фесове, ако не бяхме толкова важни нямаше да се занимавате с нас! Вие! Точна вие под турска заповед, от Турция,разполагаща с документи и данни за величието и космическите познания на нашия народ, възвеличени в традиции - документи и хроники, които са изгорили, но и откраднали, за да ни тълкуват и за да могат да ни газят и смачкат, та да ни управляват. Гордейте се бедни БЪЛГАРИ, НАСЛЕДНИЦИ НА ВЕЛИК НАРОД! Гордейте се с обичаите, песните, традициите си! Гордейте се РОДОНАЧАЛНИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И РЕНЕСАНС! След 500 години клане, тъпчене, унищожение, Вашите дядовци биха се храбро и бяха номер 1 армия, призната от Европа, и писаха поезия и публицистика, засенчваща Шекспир, и композираха музика, равна на европейската, и танцуваха валс, танго, румба, и пяха стари градски песни. А ДНЕС, ТИЯ ПЛЮЕЩИ НИ във форума, платени турчоля, още играят кючек, забулват жените си - ВИЖТЕ, ВИЖТЕ репортажите от новините на границата!!!!! ИМА ЛИ ТАКИВА БЪЛГАКИ? СЪС ЗАБРАДКИ? ЗАБУЛЕНИ? КАТО ЖИВОТИНЧЕТА? ЖАЛ МЕ Е ЗА ТОЗИ ВНЕСЕН ГЛАСОПОДАВАТЕЛ С ИЗМЕНЕНА ПСИХИКА, ЦЕННОСТИ, НЕОБРАЗОВАН, НО...... С БЪЛГАРСКА КРЪВ И ГЕНИ И ИСЛЯМ В ГЛАВАТА СИ!!!!!!!!

ВИЖТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИМ ЧЕРТИ! НА ВНЕСЕНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ! ...ОБЪРКАНИ ДУШИ ОТ ИСЛЯМА.... ПРОСТОДУШНИ, НАИВНИ... ИЗМЕНЕНИ.... РОБИ... РОБИ НА ЕРДОГАН... РОБИ НА ИСЛЯМСКАТА КУЛТУРА....... НЕ ВИ ЛИ БОЛИ ЗА ТЯХ?????? НЕ ПЛАЧЕ ЛИ ПОНЕ ЕДНА СТРУНИЧКА В ДУШАТА ВИ ЗА ТЯХ, ОБЪРКАНИТЕ???? ЖЕРТВИТЕ????? БЪЛГАРИТЕ ЧИСТОКРЪВНИ???? ... според турските, перфектно водени архиви .... БЪЛГАРИТЕ ПО КРЪВ и ИСЛЯМИЗИРАНИ????? А, БЪЛГАРИ, НЕ ВИ ЛИ БОЛИ??? ПОНЕ МАЛКО?????КРЪВ ОТ КРЪВТА НИ, ПЛЪТ ОТ ПЛЪТТА НИ... СЪС ЗАБРАДКИ.... И ПРОСТОВАТИ.....????? ЖЕРТВИ НА ЕРДОГАН! Жертви на ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ, ... НО..... ОБЪРНАТИ, СЪЩИТЕ ТИЯ ХОРА СРЕЩУ ПРЕДЦИТЕ СИ, СРЕЩУ НАРОДА СИ????

На мен пък жена ми ми каза навремето че е бременна...

Сърби и Руснаци празнуват на 7 април и са също християни. Няма да се пускам в подробности за масонство и новия календар

Сто години ВОР и руснаците празнували ? Църквите им бяха станали магазини за шит потреби - празнували. Егаси и лицемерието комунистическо - хахахахахах

А кой създаде слънцето?

+

Не вярвам на никави религиозни доктрини, даже и на държавното руско капиталистическо православие! Нито на БПЦ-ООД като институция! Лъжци за глупаци!

само вижте в иеруласим са се нагъчкали стотици авраамови религии и не могат да се разберат помежду си коя е правилната, това би трябвало да ви говори достатъчно. а за самите християни нямам думи, вместо да са благи и смирени бълват срещу нас атеистите които вярваме в доказателства.

И ВСИКО ТОВА е станало преди (по библията )7хиляди години !!! а динозаврите са живееели преди милион години !?!?! И така с цифрите. Тех ги открива в 10 век от нашата ера а пирамидите биле построени от друга цивилизация знаята златно соотношение и геометрия и астрономия макар и да нямало концепция 0 а и сримски цифри нека някой ми реши поне едно квадратно ур-е !!!!!

Значи братята руснаци и братята сърби като празнуват по стар стил на 7 април, не са християни- ако това заглавие е истина ! Значи и в Атон не са християни, и православната църква в Иерусалим също ? Как така ни приобщавате с нашите врагове, а ни разделяте от нашите братя- няма да е успешна мисията ви- чеда ехидни !

това определение братята руснаци и братята сърби? Брат ти руснак ли е, или сърбин? Що не кажеш братята румънци? Плоска пропаганда!

На мен никой не ми плаща, казвам това което мисля и чувствам. На теб явно ти плащат брат :(

на Изток са само землянки, Плиска и Преслав са каменни градове, ама Атина и Рим колко преди това? Не се увличай много по Божидар Димитров, не сме създали света!

Аменхотеп , Амон-ра, бе и.... изтрещялия народ! В големите градове- европейци, в селата -азиатци! Скара-бира, народ мелез! Никога не сме били велики , и не сме имали национална култура! Историята ни е фалшифицирана и преувеличена! С изключение на 50 години през Средното Средновековие, никога нищо не сме били! И повече от вероятно- няма да бъдем!

Науката не е за овцете.

вреди на духовността. А всеки си избира на кой господар да служи.

Kaкви християни сме ние българите? Купчина човешки отпадъци, полуезичници и грешници. Всичко ни е "полу", всичко ни е "между"...

и името ти е гръцко, кво искаш?

на гръцки Петър, на български Камен, а на турски Ташко...меганарод

е руснак

живял 13 века преди Христос, чак пък таквоз прозрение? Ама става! Поне е преди Сервий Тулий и Тарквиний Горди!

Кой е първия християнин?

братя за зачитаме Haloween и свети Bалентин!!!

защо не виждам злобни коментарии от страна на ценителите на евроатлантическите ценности и традиции ... как може да се натишкаш и искаш да си прятел с някои от които си видял само зло ? православието е било винаги трън в очите на католиците и евреите ! турците 500 години не успяха да направят това ,което евреите направиха за по малко от 100 години честит празник !!!

Българите - християни?!?!?!?! Става дума за народ, който трича кучета, удря се с дрянови клонки по гърба, гази въглени... По големи диваци от нас българите няма, по фолклора и обичаите ни си личи.

има традиции бе цървул ??? запада ли бре изрод ? кажи ми кои има такъв богат фолклор , чuя релиогя е кротка и смирена ? отиваи да им лижеш задниците нещастник !

Няма нищо по-гнусно от фалшивият християнин. 99% от нас са точно такива. Жестоки, безсърдечни, грешни... Хоодите на църква, но Христос не е в сърцата ви. Затова българите сме псевдо-християни. Покръстен, но нехристиянски народ. Срам ме е, че принадлежа към такова гнусно племе.

отвреме навреме. Набереш ли инерция и останеш ли без враг, може да налетиш на някоя стена, да пази Бог. "И тъй, припомняйте си из рода в род, че всички, които се надяват на Него, не ще изнемощеят. Не се бойте от думите на грешен мъж, защото славата му ще се обърне в тор и в червеи. Днес той се гордее, а утре ще го намерят, защото се е обърнал на своя прах, и кроежът му загина."... (1Мак 2:61-63) Вероятно си добър човек, Бог да те пази! ос

Всички истински християни. И българите.

Православни християне Благовещение празнуват на 7 април! Защо само България празнува с католиците

И Коледа, България и Румъния празнуват с Гърция, другите считат че православието е Русия! Исторически знае се как е....

сърбuя , русuя и гърцuя имат 1 календар ! румънците половината са католици ... и езика им е латински и буквитъе също !

На Благо Джизъса- Иконата, велик български футболист, нали той е завеждащ пиар-конекшън със Създателя?

евала ни християни за днес,за празника ни . да не забравяме че сме християни,да помагаме на мигрантите,не да ги преджобваме.

в държавна служба веднъж ни поздрави-,, Честит разпети петък"/още не го бяха дали за почивен ден/, и втори път бяха разрешили на поп да ни раздаде библия, му каза,, Господин свещеник". Много високо теологично ниво!

Какви ревностни християни станахме, чак от кръчма на богослужение отиваме подпийнали! Егати лицемерието!

Защо се използва трето лице за обявяване на светлите ни празници? Правилно е да се каже: "Днес отбелязваме Благовещение...". Три компонента ни изграждат като българи - самосъзнание, кръв и Православие. Всеки, който не покрива един или повече от тях не е чист българин, а просто някакъв мелез. Честит празник! Истинският ден на майката!

dnes triabva da derzaeme...

Извинете, а днес празнуват ли хората с имена Вещьо, Веща, Вещин, Вещина, Вещер, Вещерица...?

Ха ха , при Митраизма /3000г. bc/ пак е имало непорочно зачатие, разпъване на кръста и възкресение на третия ден, а вие пак си вярвайте на евреите, ще се озовете директно в ада, роби "божии". Аз съм дете на слънцето и ще живея там!, а вие ще препълните ада, за да има с кого дяволите да се сношават.

Аз съм дете на звездата на смъртта. Мой вуйчо по лелина линия е Дарт Вейдър - НЪЦ !

Слънцето е Бог и Митраизма е религията/учението/ , а евреина Христос е преписано и присвоено лице от евреите. Прескачането на огъня е ритуал за поклонение на слънцето. Всички празници на Слънцето са заменени с измислени еврейски/християнски/. Христос е казал "Не мир дойдох да донеса , а война". Помислете дали това не се сбъдва. Българите сме деца на слънчевия бог Баал, който евреите са нарочили за демон/според тях/. БААЛ ГУРИ /народа на Баал/, оттук произлиза БЪЛГАРИ! Не вярвайте на еврейските лъжи, защото те са измислени да ви държат роби, "Аз ще ви направя ловци на души" Христос към учениците.

Колко много не знаеш!!!

От това което си написал си личи ти колко много знаеш :)

Ако преди да предприемем нещо, скланяме глава и помислим как би постъпил Христос в такава ситуация, никой и нищо не би имало власт над нас. Христос никому не е сторил дори малка злинка. Бог да ви благослови, мили сънародници! С обич ос

Християнството е СВОБОДА!!! Свобода от поклонението на разни идоли, истукани, духове, свобода от кървави жертвоприношения, от човешки жертвоприношения. За тази свобода Исус е разпнат и е страдал. За тази свобода са дали живота си безброй християни-мъченици.

Блажени са вярващите. Християнството идва с кръв и меч. Илия собственосъчно е изклал! 450 свещеника на слънчевия бог Баал. Нещо да ти прилича на исляма? Най-тъпите хора са най-заклетите раби божии. Четете, истината ще ви направи свободни.

Всички християни. има 1000 различни секти и течения. Това поне им е общото. Освен това всеки има персонален христос който му говори. Така че колкото хора толкова различни течения в християнството. Всичко е тип една жена на пазара ми каза и хайде на евтината стока.

Православното християнство - основната религия у нас, е единно. Осведомете се малко, преди да давате мнения.

Или всички религии са официални или никоя. Не може да си налагате религията на другите и да ги пренебрегвате.

Светъл празник, братя и сестри българи! Да благодарим на светата Майка Богородица за това, че продължава да ни закриля и да и дадем цялото си упование, та и занапред да измолва от своя единороден Син - Исус Христос - милост и опрощение, светлина, здраве и благополучие за всеки от нас. Слава на божията Майка!

Чрез Христос ти подкрепяш алчните евреи, по-добре поздрави Слънцето /баща си/ .

ЧЕСТИТ ПРАЗНК НА ВСИЧКИ ХРИСТИЯН КОМУНИСТИ .... ПОМНЕТЕ ЧЕ В УЧЕНИЕТО НА ХРИСТОС ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ - МЪЖЕ И ЖЕНИ , МАЛЧЕКИ И ГОЛЕМИ , ДЕЧИЦА И ВЪЗРАСТНИ , МЛАДИ И СТАРИ :)) .. НЯМА МУТРИ , ПОЛИТИЦИ , И БОЖИИ НАМЕСТНИЦИ :))

КАКВИ ХРИСТИЯНИ В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ СА БЕЗРОДНИТЕ ЧЕРВЕНИ МЕКЕРЕТА НА КУРНЕЛА И ФАНАРИОТСКИТЕ ИЗМЕКЯРИ ,НА КОИТО ПЪПА ИМ Е ХВЪРЛЕН НА КРАСНАЯ ПЛОШАД! ТЕЗИ ЮРОДИВЦИ И НЕЧЕСТИВЦИ ПРАЗНУВАТ САМО ДЕН ПАБЕДИ И ДЕВЕТИ СЕПТЕВРИ!

Защо използвате трето лице за обявяване на светлите ни празници? Правилно е да се каже: "Днес отбелязваме Благовещение...". Три компонента ни изграждат като българи - самосъзнание, кръв и Православие. Всеки, който не покрива един или повече от тях не е чист българин, а просто някакъв мелез.

на всички Християни. Уважавайте християнството и почитайте празниците за да пребъдем като християнски народ.