Републиканците в САЩ оттеглиха здравния закон

Републиканската партия в САЩ оттегли проектозакона за здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - Републиканците в САЩ оттеглиха здравния закон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно това беше законът, който Тръмп обеща, че като стане президент моментално, веднага, още през първия си ден от встъпването си в длъжност ще отмени и ще замени с друг, по-добър. След като вчера е станало ясно, че законът е отхвърлен и няма да мине, Тръмп заяви - цитирам: Аз МНОГО ПЪТИ СЪМ КАЗВАЛ!?!?!?! ЧЕ Е НАЙ-ДОБРЕ ТОЗИ ЗАКОН НА ОБАМА ДА СЕ ОСТАВИ САМ ДА СЕ ПРОВАЛИ!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Всъщност Тръмп стана президент готвейки се мнооого по-отрано, отколкото мнозина предполагахме, той години наред атакуваше бясно Обама за всичко и винаги, но никой интелигентен обективен човек не го взимаше насериозно, според мен, мен дори малко ме забавляваше с откровените си простотии. Но сега, в контекста на връзките, контактите и договорките на хората му с тези на Путин и в светлината на това, което стана, хвърляйки поглед назад си давам сметка, че е работено по някакъв по-дългосрочен план за инсталирането на Тръмп на президентското място от определени лобита и кръгове и в Америка (едрър корпоративен капитал), и в Русия - Путин и хората му.

Виж какво! Наглият Барак-простак преигра. Позволи си да предприеме война срущу Русия. Барак-простак си постави за цел да унищожи Русия. Ако не ти е ясно, НАТО предприемат действия за светкавично разрушаване на Русия подобно на войната в Югославия. Разчитат на военно преимущество. Дали ще успеят, това е друг въпрос. Барак-простак е новият завоевател и престъпен диктатор.

Да, да, знам отлично, че това ще ви е извинението и припева на всичките идиоти и кретени - тръмпофили и путинофили, и колкото повече се насирате вие и вождовете и кумирите, толкова повече ще ви е виновен Обама, Сорос и Хилъри - и не че тези са безгрешни или ме интересуват особено, но явно вие, червените тролове и боклуци и мате крещяща нужда да се извинявате и обяснявате простотиите си с някого. Така за червените ДС боклуци, които разграбиха и съсипаха организирано България години наред само и единствено Иван Костов им бе виновен, и го въртяха това безброй пъти години наред! И не че симпатизирам на този, напротив, противен ми е и дори мисля, че е част от играта на същите червени боклуци, защото те много си падат да се правят на хитри и по конспирациите! Толкова много капии и боклуци, доносници си набутаха къде ли не, те и този..

И между другото понеже споменаваш за простаци, и Тръмп (Грабни я за пут.та!), и другият бессребреник - Татковия, Буш де, НЕ МОГАТ СА СТЪПЯТ И НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА Барак Обама по възпитание, обноски, интелект и излъчване, Доналд Тръмп и Джордж Буш са си простаци, и то всеизвестни, като от двамата Перуката е бзспорно по-големият и мисля ненадминат сред американските президенти, докато Барак Обама е всеизвестен с маниерите и възпитанието си, и затова е навсякъде приет и обичан от възпитаните хора и е удоволствие човек да общува с него, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕЗИ ДВЕТЕ РЕПУБЛИКАНСКИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ! Путин мрази Обама, просто защото нито може да ги купи, нито може да го стресне, както направи с "ДОБРИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ Буш и Тръмп, това е! Но стига съм си губил времето с откровени идиоти, кретени и простаци като теб и останалите тролове тук.

Аз съм уверен 111% протцентов предпочиталят на Милиардерският Разум ! .Избраникът , от съдбата на има-няма-трите чаши - Давос , грешка не буди съмнения ! . Още едно шампанско , хиикс , дайте и на лаещите кучета литър бира Амстъл по сметка ми ! . Каквото му натрогва на жовека , щом единствено му потрябва само-увереността ?

Кой,ще лекува жълтокосия клоун?

Намерихме , каквото бе намерено !

До тук всичко сътворено от тръмп са само скандали и провали, в съчетание с тотално неориентирана външна политика. Тоя май ще се окаже по лош избор даже и от злобната бабичка килъри.

Законата рамка не е изчерпан . Въпросът в настоящем иначе става още по горчива салатка : той няма нов бюджет , а старото свърши скоро ...

Много важно! Тръм ще се обади да началника си Путин, а Путин така ще свие сърмите на Конгреса, че свят ще му се завие! С Путин шега не бива!

това не хващам ! какво има сега Тръмп пак с Путин ? В РФР се рефинансират на собствена основа , докато в США трилиони долари играят по основните правила . .Съвсем разбираем , Тръмп иска да спрее влакчето на чудеса . Но къде е спирачката ?

Обамакеър 2.0 не мина.

Имаш в предвид ТрАмповалник 1.0.

В Детройт на склад стоят стотина хиляди оттеглени из оборот Фолксвагени , Дизел . .Купите ги на цена скрап за износ !

Тоя закон е нещо като санирането у нас. Един плаща, втори ползва, трети краде и се обижда жестоко ако му кажат истината в очите.

Affordable Care Act (ACA) , прозвище Обамакар , разбираемо ли е за нас ? Из Европа под влиянието на "социален контракт" в 20-век действа моделът национален осигурителен фонд , вид плащане със задължителното участие на всички работещите. .Това в САЩ не е имало . Второ , и нашите осигурителните фондове видели крах , банкрут , фалити .Примери има достатъчни . .Предполагам средната държавната задлъжнялост на държавите в Евро Съюз спрямо Брутен Вътрешен Продукт съпоставена с по-благоприятен резултат , откакто в США . При нас , въпреки мното забележки , общата финансова рамка е още положителна , докато в Британия вече има признаци на обърната тенденция , а за политическа кампагнята Д.Трумп една от осново полагащите идеи е именно връщането в коридор на позитивен ръст . .Толкова по общата рамка . Дали Тръмп сега се оказва задържан от законодателният апарат , или с прозвището "нелетящ паток" , Lame Duck, това вече е друго , очевидното , което може и да се игнорира, същото несъществено . .или с други думи , не е от значение , каквото иска Трумп , от значение е дали той намери необходимо мнозиндство . Това е .

Менте президент.

Нека да не сме съвсем ослепени от случката , или от фактът , не върви както Тръмп си поиска. Защото и ние имаме вече една супра-трансфер финансова рамка , плащанията по държавните дълговев рамките на Евро Съюз . Още можем ние да си позволим работа с моделът рефинанцирането чрез разширяване на общият обем пари , в оборот и разполагаеми на домакинствата . .Но , и при нас се вижда , че въпреки програмата "financial easing" болшинството на домакинства всъщност не партиципират , първо и второ инвестиционна наклоност вместо да нараства се пренасочва в пресруктурирането на вече съществуващи "нон перформин лоанс" ,трудно събираеми вземания .

Обама върна САЩ 20 години назад. Обамакеър е система, която краде от работещите американци и дава на нелегалните емигранти.

Голям гаф...следват още по големи...

След като Обамакар се оказва , макар скъп , по-стабилно от очакваното , ни предстой сега в априлмесец Тръмп-Данък , нов Данъчен Кодекс , който да финансира бюджет - А след април месец иде по календария май месец . Тогава ще имаме посетител отвъд океана , който ни чете конско и ни впише ферман ! НАТО струва пари , пари нямам , дай ! После иде ред на френски и немски избори , Британия в помеждутък се издъни през някоя задната вратичка , и така нататък .

на белите мечки не им потрябва друго , на белите мишки не им потрябва друго, на белите милиардери не им потрябва друго , на белите парички не им потрябва друго, на белите токсични ценни книжа не им потрябва друго , на белите данъчни ставки за неупотребена площ не им потрябва друго, . .даже на бели патоци чакащи Аврора не им потрябва друго , освен . .Ел Нино , супър Ел-Нина . . . .Нека да видим какъв сейр имаме "он-лайн" , лайф предаването по CNN , щом почват летните бури на източното крайбрегова линия Съединените Американските Щати . . . Швап, швап , ало-але-алоале !

Новина в типичния за Ройтерс стил - две изречения в телеграфен стил. Интересното в случая не е самата новина за оттегляне на здравния закон, а начина на поднасяне на информацията. Две словосъчетания се набиват веднага в съзнанието на четящия - "отчаяното лобиране на Белия дом " и "сериозно поражение за президента Доналд Тръмп". Така фокуса на новината ловко се насочва не към самата същност на събитието - оттеглянето на закона, а към "правилното" заключение, което Ройтерс се стреми да набие в главите ни - отчаяние и поражение за Доналд Тръмп. Браво Ройтерс! Възхитен съм! За щастие, на похватите ви се връзват все по- малко и по- малко мислещи хора!

Абсолютно си прав, само дето мислещите хора са дефицит, особено в САЩ.

Абсолютно си прав, само дето курсовето на фондова борса в ЩАС провлияят и нашите денги в джобовете ни .

продължава да демонстрира абсолютната си посредственост и неграмотност. ДрънкА едни и същи, повтарящи се глупости, изключително беден език, поведение като в примитивно шоу, глуповат израз, това същество е срам за ЩАТИТЕ.

Прибирай се, Жан, или ще изкараш уикенда вързан за леглото.

Добре, че Барак-простак вече не е президент!

Още когато критикуваше Обамакеър, останах с впечатлението, че Тръмп го прави без идеи, а само с политически мотиви!

С Барак-простак и с неговата просташка политика е свършено. Тя опропасти Америка.

Далече си от истината. Америка ще реформира забатаченото то барак-простак. Друг път освен реформи няма. Ти имаш много дребнаво мислене. За тебе Брака-простак е всичко на този свят.

Обамакеър е лява здравноосигурителна система, която би обслужила и здравно неосигурените. Не взимам отношение по въпроса, доколко е справедлива такъв тип система. Аргументът, че неплащащите здравни осигуровки се приравняват с плащащите и това е несправедливо е железен и не мога да възразя. Упрекът ми е, че критиците на тези пороци не са подготвени с алтернативите!

Полит мотив без идея , има ли това ? Живеем в ера на отрицанието : не искаме това , не искаме другото , третото също не искаме , а въобще нищо не искаме . .Всичко се явява пред очите и разума ни като грешно , не перфектно , не задоволително , не желано . .Вместо факти и аргументи курсират пост-факти и алтернацията на величии без основен конституент : възможно или вероятно , а не реален или просто нереален .

Да, прекрасен бе Барак-простак. Рекордно разточителен, смучещ ресурси по непозволен начин. Чист паразит. Опасен разсипник и нагъл тип.

Просто правило, преди да кажеш, че нещо не е хубаво, трябва да имаш идея за по-хубавото! На Тръмп и екипа му Обамакеър не им хареса, в което няма нищо лошо. Сега вече е лошото!

Ха ха! Голяма радост настава. Простащината на Барак-простак се запазва. Алчните за нови трилиони паразити от САЩ искат да смучат от кръвта на Земята нова свежест с белите облачета на Барак-простак. Ред идва пълчищата на самозабравили се поддържници на Барак - простак да им се покаже откъде изгрява слънцето. Паразити! Зарити в незаконно богатство и разкош.

пореднят провал на оранжевото шкембе!

Поредната пропусната възможност да се оправят простотиите на черния барак-простак.

По-глупав и смешен президент не е имало , не само в историята на САЩ ,а в целият свят. Stupid clown Impeachment !!!

Ким Че Ун...

Хора които живеят в охолство винаги подканват бедните да са издържливи и солидарни.Просто гавра.

ко стана?? обонго победи и в този рунд!

Ох, изморих се от толкова много победи. Г-н Президент, спрете, стига, не издържаме само да печелим!

ще се включи info-то и ще започне да фърга с л....мета. Давай!

Зря шампаньско вьипили бляд