Димитър Йончев: Грамадният проблем е как да я караме заедно

"Сега голямото предизвикателство е да имаме търпимост и да живеем всички, въпреки че сме различни – заедно", коментира проф. Димитър Йончев за Дир.бг.

Обратно в новината

Коментари - Димитър Йончев: Грамадният проблем е как да я караме заедно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

симо

Дори и тук прозападните боклуци продават България...Нали са учили в Америка и са се специализирали само в кражбите.

Разединението Митко ще изчезне от само себе си , ако начело на страната ни застанат хора дето искат да развият националните приоритети, а не интересите на олигарси и икономически кръгове! Били сме десетилетия така, спомни си! Не бе толкова отдавна, преди 28-30 години, когато заедно ходехме на РАБОТА, заедно ЖИВЕЕХМЕ, заедно ПОЧИВАХМЕ, имаше хляб и салам за всеки! Заводите ни работеха, а не ги режеха за скрап, не стигаше работна ръка, стоките ни се търсеха и купуваха от Света като топъл хляб! Е ако някой се заеме да създава работа и обучава нужната и работна ръка, полека ще постигне това ЗАЕДНО!

Случайно ли ден преди изборите в ДИРа испълзяха един куп ДС агенти да ни поучават: полковник Йончев, полковник Ников, генерал Бояджиев, Чакъров, ..накъде вървиш Българио?

симо

Добре де ,как да не ти го ръгне човек???Аман от простаци на чужда издръжка,грантове и бананояди.

биби е с по качествен материал от този горе, биби дай му от твоето дето в четвърти клас си краднал и тати бил и мама карала, дай му лук да спрат да реват, писна ни , все те винаги гладни, айде марш. демокрацията не е като плановата икономика, без да работиш и да ти дават, на запад ръцете им кървят от работа, краката им са във вени целите, ама вие така направихте, че да ви удряме и да не ви казваме защо, старческа държава, умни, много умни без връзки има на запад, докато сте вие нищо добро не я очаква бг

Преди да ми отваряш очите, се научи да пишеш граматически правилно!

Мъдри Слова ! ...ама Липсва Изказването на Решение. ...и Описателно : - Имайки предвид че Ние-Всички Сме Българ(к)и...и - Имайки предвид че Имаме към 3М Навсякъде по Тази Планета ...а Само докъм 24К Гласуващи В/От Турция...и - Имайки предвид че АбсолютноВсичките 'наште' ('елит'/'избранници') са Доказани Илитерати Наследствени Нищоиманяци махленски шмекери ...Решението е СвръхПростичко : - Двустъпковата, Хора !, ОТ и ЗА Нас-Всички.

Hе съм съгласен с изводите за Tурция и Eрдоган, защото наистина не е запознат с реалната политическа обстановка в Eвропа и в Tурция. Tурция в момента преобладава политическо мислене ,което не е разлчично от времето на Aтатюрк. Kакво става сега в Tурция , става точно това което е станало след 1923 , силна в икономическо ,военно и политческо отношение. Tурция не е била никога за крайният радикален ислямизъм както на запад го показват. Eрдоган успя наново да възвиши Tурция, която започна да се уважава от повечето страни които дълги години са били експлоатирани от световният империализъм. Aз не виждам нищо различно в политиката на Eрдоган, която да противоречи на основните идеи на Aтатюрк за силна и независима Tурция.

лошото свърши иде още по лошото за малкият човек. да не дава господ, нинова никога старци на власт, айде деменции.. кръвното ми се вдигна само като ги видя Пак белене, големите камъни, падаш ставаш бой с камшици дорде получиш някой гърч и умреш във варненският затвор(Бог да ги прости милите) ние си знаем. Вива царя, Кирил царя, всички са от червената великденска боя

с такива като вас няма как да я караме. едните работят на пет места, въртят се целодневно по разни телевизии, а други няма какво да сложат на масата на децата си, а не са и по-прости от вас, като такива като вас никога няма да се оправи, огладняхте и искате пак да крадете. не че бойко е нещо, ама вие се оляхте хептен, сега и внуците... до нас са...готвят вече и внуците си на запад. крият се като мишки да не би някой да им посегне на останалото още сиренце... дс, децата данс, сега и внуците иде ред, комунисти комсомолци и т.н.

Ако погледнем детайлите единствените които не са засегнати от реформите ще са бежанците, които могат да си запазят двойното гражданство. Меркел е агент на ислямистите, затова се подчинява на шефа на ИД Ердоган. Няма какво да се лъжем че Ел Багдади е нещо друго освен подставено лице.

Хайде да не гледаме като коне с капаци. До момента нашите служби си вършат работата добре. Естествено кибиците не пропускат да споменат, че "тумбаците" получават заплати само да плюскат и да ходят в тоалетната, но истината е друга. От началото на деведесетте години насам имало ли е терористичен акт в България? Да, но само един, и то външен, свързан с враждата между Израел и Палестина. Имали ли сме сериозно напрежение на етническа основа - до сега не. С изключение на споредични прояви от страна на някой от двата лагера - било то патриоти или религиозно настроени фанатици, завършващо обикновено с разбита глава на главния герой. Но като цяло в България е спокойно. Това се харесва както на българо-мохамеданите, така и на нас, християните и циганите, евреите и всички останали малцинства. Докато Ердоган я е цъфнал и вързал - всяка седмица - бомба - я под някой автобус с момчета полицаи или войници или някой терористичен акт в турски Кюрдистан. Но е така, като се опитваш да потискаш 30% от населението си. Ние си сърбахме попарата на възродителния процес, но слава Богу, спряхме бързо. Този е откачил и явно няма намерение да спира. Според мен професор Йончев е доста мек в думите си за Ердоган. Но до някъде го оправдавам, защото като значима фигура в българския академичен живот е редно да се съобразява, защото това, което каже, тежи. За мен Ердоган е малко копие на Адолф Хитлер, страдащ от същата болест и обсебване като фюрера. Но докато фюрера се появи заради реваншистките настроения, продиктувани от грешките на същзниците спед първата световна война, този се пръкна от нищото и за десет години унищожи сто годишен труд. Жалко за съседите, но който не се учи от историята, е обречен да повтаря грешките и!

Ох , Йончев.Уж си интелигентен човек а искаш да я продължаваме да я караме ей така, люшкайки се в небитието.На нас не ни е проблем- турците , или казано българите мюсюлмани. Проблема ни е , че сме разделени на русофили и русофоби. А ние -Българите сме си винаги биле Европейци.

големият проблем възникна когато в чл.1-ви на конституцията пишеше, че сте най-умните, най-съзнателните и предният ешелон на трудещите се в НРБ. Демек богоизбрани преторианци. За съжаление я забатачихте яко след 1980 година и по руски съвети конструирахте източен тип демокрация, която над четвърт век ни хвърли встрани от пътя на другите страни в ЕС. Е как да живеем заедно след като животът ни премина в празни приказки, а следващото поколение напуска България, как!

на скапани червени лозунги?

Всякакви чужди култури и религии мога да приема, и даже са ми интересни, но с гнусни ченгета като тебе не мога заедно.

още един толераст и опортюнист! вземи се скрий в някоя дупка - българите определят и гласуват в България, а тези, които се имат за турци - в Турция! И без двойни гражданства - ясно и лесно!

Е до сега си караме заедно...Едни обраха и разпродадоха всички активи на страната. Другите потънаха в трайна мизерия и отчаяние. Иначе сме си заедно! Едни предоставиха срещу тлъсти рушвети всичко ценно у нас, вкл. и самите българи като стадо да ги доят и скубят чужди експлоататори и бирници. Другите мрат като кучета и влачат хомота, гинат от постоянен стрес и борба за елементарно оцеляване. Иначе сме си заедно! Едни предадоха интересите на родината си и подкрепиха чужда агентура и инвазия на всички нива, уредиха навлизането и разпасването на чужди партии и организации в страната. Другите стенат, мрат и емигрират! Е...Иначе сме заедно! Нещо ми омръзна да сме заедно! Не искам вече да сме заедно с предатели, експлоататори, крадци, безродници, лъскави измамници и предатели! Това заедно вече ни е до гърлото! Стига! До тук! Въпрос на оцеляване е!

руската пета колона е на всички нива. Особено поради близкият им език и азбука.

Как ще има търпимост и как ще я караме заедно като идиоти като тоя не спряха да плюят по Ердоган, а иначе искат търпимост. Европеизацията било движение напред - хахахахаххаха! Поредния соросоид, който ни плаши с Турция за изборите!

Без да бъдат наказани престъпниците на криминалния преход, заедно няма да се получи, другарю Йончев!

уточнение, професора сигурно е ял филии с масло, но има и по-мазни то него които са яли филии с мас :)

Ех Йончев, Йончев. Тъпичък си. Защо реши, че точно в България трябва да се смесват народите? Може би защото преди 100 години Турция изгони и изби българите в Източна Тракия?

Такъв коментар към професор само издава остроумието на написалия го. Дерзайте. Не адвокатствам, но е някак си смешно и тъжно. От страни е лесно, но какво предлагате - да тръгнем да си връщаме Константинопол с чифте пищови на голия тумбак? Или газ към Атина да си вземем Беломорска Тракия обратно? Човек трябва да си дава сметка за текущата ситуация и да стопанисва добре най-ценния ресурс на една държава - народа. За последният четвърт век има само една дума за стопаните - зле! От девет милиона в България са 6 милиона максимум, предимно пенсионери о от малцинствата. Но българският дух е жив и това е най-важното :). Хайде със здраве!

откъде ги вадите тези престъпници, които трябваше да висят по стълбовете още преди 27 години. Разграбиха и съсипаха България, а сега - да сме живеели заедно. Каква наглост и безочие!

Докато днешната престъпна банда, с отрицателно IQ, целуваща задниците на всички западни и турски посланници, управлява България като колония, нещата ще продължават да се влошават ...

Защо ми триете написаното в "И това е факт зо Исляма" и "Гледах филм,в който".За ваше сведение това го пише в мрежата и се снимат филми за тази човешка трагедия, но понеже сте тъпи и прости слагачи, истината за вас е табу.И да знаете "Не се гаси туй,що не гасне".Лакеи жалки!

старателно триити ва, човеко е написал факти за исляма, не е нещо лъжа да кажеш, ... да бе забравих че има избори и требва само правилно да се пише, мъ като не знам кое е правилно, е нема да пиша нищо тогава, айде чао

за триити ва, не съм писал цинизми, писах само, че е мазен професора, па не е само той такъм, че да му накърнявам името, туй си е правило, иначе нема професор, нема доцент... :)) вива професоре

де ми отиде коментарчето?

Няма и никога не е имало мир между Исляма и Християнството.Вечни войни и убийства.И в наши дни е така.Защо? Никой не иска да живее по законите на Исляма а по законите на Християнството.

Не е точно така, за вражда са необходими две страни. Православието в лицето на Византия е успявало векове наред да стои в мир с исляма. От друга страна еретиците отклонили се от православието организират кръстоносните походи с цел плячкосване на близкият изток. Съгласете се,че кръстоносните походи не са увеличили доверието. В по нови времена, злото което донасят протестантите на арабският полуостров и останалите места където се разпространява мохамеданството не е по малко. Това не може да не доведе до ответна реакция. Така,че освен да вързваме кусури на ислямистите е редно да поогледаме и нас.

се прави на интересен:)

Нямаме някакъв нерешим проблем. Трябва да се забрани двойното гражданство и готово. Кой и по чия заповед въведе тази тъпотия двойно гражданство?

В тоталитарни времена видяхме ,че забраните не работят. Аз предлагам да разрешиме да гласуват само тези които са платили данъците си за предходната година в България. Все пак звучи доста по демократично и е много по просто за проследяване.

фалшифициране...

Нека да се поучим от патриотизма на двама велики български владетели,кан Тервел,който просто е унищожил ислямската арабска сган при Константинопол.И Цар Борис Покръстител ,при които са отрязвали езиците на заловените ислямските проповедници.

С какво оръжие ще воюваме ? При комунизма България имаше 300 самолета, сега има 3. Имаше 4 000 танка сега има 40. На гол тумбак чифте пищови не вървят !!!!

защото приватизирахте страната чрез парите от нашия гръб.

Дрън, дрън. Да се поучим от историята, предлага неграмотникът...

Забрана на изборния туризъм,забрана на ДПС,забрана на ДОСВ, вън чуждите ислямски духовници и персона нон грата на чужди турски дипломати агитиращи в полза на Турция.Всичките тези са петата колана на тлеещите турски мераци към България.И всичките тези мигранти по-етапен ред в посока на там от където са пристигнали.Никакво приемане на нови и затваряне на границите за тях.Стига сме хрантутили ислямисти !

КОГАТО НИЕ ВИДИМ ЗАПИСАНО В ТУРСКИ ПАСПОРТИ НАЦИОНАЛНОСТ КЮРД, ТОГАВА В БЪЛГАРСКИТЕ ЩЕ ЗАПИШЕМ НАЦИОНАЛНОСТ ТУРЧИН. ТОВА БЕШЕ ПОСЛЕДНИЯТ БЪЛГАРСКИ РЪКОВОДИТЕЛ. ВСИЧКИ ДРУГИ БОКЛУЦИ ОТИДОХА ДА СЕ ИЗВИНЯВАТ ЗА УБИТИ 3 ДУШИ ПРЕЗ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС И В ТУРЦИЯ. ТУРЦИЯ ЗА 130 ГОДИНИ ИЗВИНИ ЛИ СЕ ЗА БЛИЗО 3 000 ЖЕНИ И ДЕЦА ЗВЕРСКИ ИЗКЛАНИ В БАТАК ? НЕ ! ПРОЗАПАДНИТЕ БОКЛУЦИ ОТНОВО ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ

А в Източна и Западна Тракия в 20-ти век Турция извини ли се??????

Ей смешници, пукайте се, Турция е номер 1, като страна от бъдещето е, всичко е най, най голямото летище в света, най-големите мостове, тунели, магистрали, небостъргачи, индустрия, най-добрата здравна система в света и какво ли още не. Умирайте от завист германци, холандци и тем подобни боклуци, няма да можете да ни спрете.

Ал Баба и .Кой гьотене бокоолу бок

Хубав виц.

Толкова ли вече сме изкукуригали, че почти 30 години след като бившите соц. страни прогониха с тояги комунистите и доносниците на Кремъл, ние продължаваме да се надяваме, че тези същите крадци и национални предатели, наричащи себе си "социалисти", ще въведат ред в България???

През 1997 г. западът предложи на Виденов - 75% ликвидиране икономиката на българия и 25% приватизация. Като достоен българин той отказа и Русия на която не продаде Нефтохим без пари го свали като плящяше чрез Кюлев по 70 ДМ на студент.Свалихте Виденов и Иван Костов подписа ликвидирането на България и продаде без пари Нефтохим на Вяхирев. За да отклони внимнието започна да храчи ,че ДС е виновна. Боклуци мръсни !

Я пак Човече не Русия свали Виденов а Сорос и мекеретата му ! Знаеш ли къде не е приет Сорос по света, знаеш ли само при Виденов.А тоя е искал фондациите му е мекеретата му да се финансираат от държавата и Виденов просто го е изгонил и не го е приел.След което му правят една финансова криза и така.А Виденов ще си остане в историята ни като един от най неподкупните мин.председатели та коментара ти е доста далеч от истината в тази му част чети по вече и по малко гледай НОВА и БТВ !

Не го подценявайте. Четете и мислете.

примиренчество и предателство, покорност пред туската инвазия и унищожаването на българия. Кой си ти , за да казваш. че трябва да живеем "заедно"? Не искаме! премахване на двойното гражданство и най строгу условия за българско гражданство на родените извън България Ей така - , с изпити, език , история, религия, държавно устойство се става гражданин на Щвейцария. И съгласие на хората. Щом при тях може - може и при нас - не е незаконно

Бивш комунист и бивш псевдо политик, лансиран от бивш комунист-президент, един от унищожителите на демокрацията, още при нейното раждане! Всички тези отрицателни герои се хабилитираха в НБУ без да имат качества на учени!

Каква демокрация се е раждала в България, тъпчо? Демокрацията на желко, който пусна престъпниците от затвора? Или демокрацията на Иван Костов, който приватизира България? иЛИ ДЕМОКРАЦИЯТА НА БОГАТАШИТЕ, КОИТО ГАЗЯТ И СЪДИРАТ ПО 10 КОЖИ? Демокрацията ви с автобуси, пълни с отрепки, които стоварвахте в градовете и които плашеха хората, за да си провеждате митингите на СДС. Лъжци, безмозъчни твари.

ДЕМОКРАТ И КОЗА НАЯЖДАНЕ НЯМАТ

Здравейте на всички! Четет между редовете това което пише /за мен к-н Йончев/.Осмислете и тогава коментирайте.Това е инакомислещ човек от времето на "социалисъма".Не е лошо да се замислите над това което е написал.

Още един войн е изваден от нафталина да ни предупреди за опасността ДОСТ с 0.8% ДПС с 8% не е опасност. Те са верен коалиционен партьор.

А ти си една безумка, която не може да мисли. Кой подкрепя ДОСТ и чии интререси прокарва ДОСТ? Щом се обадиш и завони в дирза.на гнило

Същите, които прокарва ДПС от 30 години. Ама щом Доган твърди, че е патриот му вярваме, а? Довчера как го наричахте?

Интиреса клати феса. Дядо му е наречен враг след 9.9. 44г. Баща му е архитект, и е интерниран в крайдунавско градче. Щом като Сидеров е патриот, защо Йончев да не е социалдемократ.

Ердоган вече е със санкции- капиталите поемат обратно на запад. Туристите няма да дойдат и до края на годината султанът ще е омекнал като памук.

ЙОНЧЕВ-КОМУНИСТИТЕ-ВИЕ РАЗДЕЛЯТЕ ОБЩЕСТВОТО.АКО ВИ НЯМА ВАС БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА ДА Е БЛИЗКО ДО ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА.ВИЕ-КОМУНИСТИТЕ СТЕ ВДИГНАТА РЪЧНА СПИРАЧКА НА ДЪРЖАВАТА.И СТЕ ГОЛЕМИ НАГЛЕЦИ И С ГОЛЯМО БЕЗОЧИЕ.ЗАТОВА НА ЗАПАД ДУМАТА-КОМУНИСТ Е МРЪНА ДУМА.

+

Ами не можем да я караме заедно, товарищ Йончев! Комунистите по цяла нощ врат с дявола в един казан, па на сутринта родят нещо...

ердоган ше ви каже. и как и защо и колко....заеднос ше има.

Този червен шаман е от най-верните стари червени агитатори !! Помня го още от 80-те години на миналия век като политпросветник по разни предприятия !!!!

Този червен козел да не е бащата на Еленка? Как ще живеем заедно, с червените боклуци - никога! Вън в Русия!

До тук 6/шест/ мнения афиширани по метода на простотията.

Какъв професор е този, бе? Той е политически офицер от БНА и най-вероятно е "професор" в измисления НБУ. Ако не вярвате, проверете дали не е бил приподавател по марскизъм-ленинизъм във ВА "Г.С. Раковоски" и даже в школата на една от разузнавателните служби. "Професоре", имай малко срам, бе!

P.S. Преди да слагате минуси, проверете, бе хора! Аз ги знам тези работи от личен опит и наблюдение. Нищо не съм си измислил.

НЕ СЛУШАЙТЕ ПЛАТЕНОТО ТУРСКО МЕКЕРЕ!!!