80% одобряват спирането на автобуси от Турция

80% от българите се съгласяват с твърдението, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели, показва изследване на "Галъп".

Обратно в новината

Коментари - 80% одобряват спирането на автобуси от Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Hикой никого насила не е възможно в Tурция да накара турски гражданин да отиде да гласува в българия, това да не е бг през 70-те години където имаше диктатура на бг комунистическа партия. Xубаво си писал за твоите познати турци с бг. корен ,но това че някой ги насилва да дойдат от Tурция е измислица.

добре че майка ми е в гроба. ако беше дърпана, както той направи никога нямаше да му простя, независимо дали е амет или драган. тези хора само ние си знаем какво преживяха , и те не са идеални. но това е като в партийно събрание, навремето не отидеш ли на манифестация и те наказваха, същото е и при тях. имаме познати. насила ги карат и ако не изпълнят... каква вина имат, все пак уважение би трябва да има към възрастните, да беше някоя младо поне да му извърти някой ... не ми харесват тези неща. те нямат вина. горе ядат и пият заедно, а народа страда. и може дело да заведат и да го отнесе, ама нали са скромни някои от тях и то прекалено скромни. моите приятелки заминаха от бг, без с мъж да бяха ходили, там също и си останаха стари моми, скромни са, а и не са прости, бяха много интелигентни и красиви момичета, приятелки са ми, много са учтиви, нямам думи. не съм платен трол и пък един цент от тях не съм взела, дори аз съм ги черпила...супер готини хора има от тях... карат ги на сила...

Tова което правят няколко беззаконни граждани е мародерство за което ще съжаляват ,всичко ще им се върне когато му дойде времето. Pеципрочното може да направи и Tурция , например босфора може да се затвори за български кораби от цивилни турски граждани които са недоволни от политиката на българските управници .

А макетата с български лични карти ще гласуват ли аджаба,дето ги били получили за да станат европейски граждани,а не българи?Малеее! Как преди близо 100 години сърбите им избиха от главите българския произход с насилие и издевателства,още не могат да се опомнят какви са!

Тук въпроса опира не до това че изселниците идват,а да не идват като стадо овце само на избори и да ни мътят водите и без това в обърканата ни държава!Защото им организират безплатен транспорт, но не за да гласуват по собствена воля демократично за бъдещето на БГ,а знайно за кого и защо и кой направлява процеса от вън!Те са изнудвани по същия начин,както и местните досега и като разбраха от Турция, че ДОСТ никой не го брои тук,пуснаха подкрепления!

Аганциите за социологически поучвания през тази кампания работят изключително със " собствени" средства,много " благотворително" са решили да работят на загуба ,остава и да повярваме!А тази " Галъп интернешинъл" истинската ли е или е нашата " Галъп" която само използва името незаконно и скоро оригинала смята да я съди?А пък с телефонен сондаж е много точно сякаш,ей тез агенции!

Ти си един мизерник.

80 процента от кои? - от гномовете в дира ли?

Така наречените ПАТРЕОТЕ защо не прокараха закон в НС за отмяна на двойното гражданство когато бяха в управяващата коалиция, ами сега правят циркове по границата? А вчера хванаха приближена тяхна фирма дето строи оградата да прекарва нелегални мигранти!!!!!

Ако бяха отменили двойното гражданство, предизборната им кампания щеше да е много суха и вяла, така повече привличат вниманието на хората, а и така ставаме по за сеир, все пак тр да влезем в чуждестранните новинарски емисии.

Ще то обясня защо, на теб и на многото неуки като теб. Патриотите едва успяха да прокарат някои промени в избирателния закон, с които ограничиха броя на избирателните секции в Турция на 35. Знаеш ли какво ставаше преди това там? Турците си правеха секции където си искаха, едва ли не в кафенетата. Там българската държава нямаше никакъв контрол. Вършеха се всякакви манипулации. Накрая излизаше, че в една секция са гласували няколко хиляди, което разделено на времето за гласуване правеше по 30 секунди на човек. Гласуваха по няколко пъти на различни места и т.н и т.н. От Турция идваха десетки хиляди гласове за ДПС. ГЕРБ не искаха да гласуват тези промени, но патриотите им поставиха ултиматум за разпадане на коалицията. Едва тогава Б. Борисов клекна. Да не говорим какъв вой нададоха от петата колона в България, разни нпо-та, платени протестъри и една шепа организирани нашенци в щатите. Нямали да могат да гласуват... Голям праз. Какво са вашите 2000 - 3000 хиляди гласа пред 50000 от Турция, а? Какво ще допринесат те за България и не трябва ли, ако обичате Отечеството си, да се примирите, заради опасността, която е надвиснала над бъдещето му? Патриотите имайки само 17 места в парламвнта, направиха много, много повече, отколкото можеше да се очаква. Въпросът за двойното гражданство нямаше как дори да се постави при такова разположение на силите в миналия парламент. За това трябва национално-отговорно мнозинство, а ГЕРБ и БСП не са такова. Обстановката в региона обаче рязко се промени и с оглед на все по-бруталната намеса на Турция и тревожните процеси там и в Европа, този дебат трябва да бъде поставен на дневен ред, за да се предотврати опасността, която е надвиснала над България.

В Турция е така,вярно е,свинщина която допуснахме,но предвид руското нашествие от новодомци и постоянно заселили се някой знае ли де точната цифра на руснаци получили българско гражданство,защото са доста,но в тия мътни води не се знае Вицето известна подлога още колко гражданства вече е раздала на руснаци и те какви ще ги вършат- другата напаст,та и на тях трябва да се изисква да се отказват от руското и да не се дава лесно българско!

Единственото противопоставяне на българите в момента е всички да гласуваме ,докато все още сме мнозинство, за да не могат етническите партии да прескочат 4%.

За пореден път управляващи застават срещу желанието на мнозинството! Кога ли ще "изтрещят бушоните" му.....

понеже някой се опитват да мислят на тема как трябва да е , да ви кажа! няма как трябва да е , има само как е!! сега е тъй! пише го в Конституцията! и в законът също тъй пише! и го приеха точно тия дето сега не им харесва, щото дпс си отива! а иначе отивате пред народното събрание, а не на границата, и искате: гласуването трябва да е привилегия, а не право! право на глас да имат само грамотни български граждани навършили 18 г. които ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ в БЪЛГАРИЯ! толкоз! плащаш данъци, участваш! не плащаш, седиш и гледаш!

Пълни лъжи. Аз съм един от 80%, които НЕ одобряват спирането на автобуси. Това е противоконституционно.

Да, Реджеб. Но не сте 80%.

Еее какъв вой ще е ако изгонят отрочетата на Валери и Краси от Щатите и Британия?

Толкова ли е трудно да им се отнеме гражданството? И изобщо кой им го дава това гражданство е въпросът? На какво основание? Те дори български не говорят?! Как ще вземеш гражданство, без да си живял в страната и без да си положил изпит по Български език??? Проверка незабавно!

Не говорят защото живеят в Турция и българскатс държава не провежда курсове по ограмотяване на младото поколение,което няма къде да учи език,ако изобщо желае!Но и нашите емисари които ходят там от известната партия им говорят само на турски,на майчин де,не на роден език!

всички турчолч-ВЪН от България!МАРШ от страната ни и Европа,идете при манафите да ви любят по мюсулмански!

Защо да се лъжем , нито са с Български корен , нито плащат данък , агенти в истинския смисъл на думата на Ердоган ! Цялата Турска Държавна машина е задействана за изборите и изпращане на повече с Български паспорти да гласуват за една от двете Партии , това е нападение Война ! Време е щом децата , внуци на тези екскурзианти идват и получават паспорти , да се въведе знание на Български език ! Поддържам всички протестиращи против екскурзионното гласуване !

Аз не мога да разбера, защо хора, които отдавна са забравили за "родината", не допринасят за икономиката, дори не живеят в България, ще имат правото да гласуват?! Ами ти нали си скъсал отношения с тая страна, бил си си шута дето се казва, от къде на къде ще решаваш съдбата на живеещите в нея?! Безумие...

Работата е проста, когато Каракачана и Болен вече 10години лежат в НС, Закон не се приема, а сега демонстрации с калпаци и байраци ще се борят .Има си начин и то е промяна изборния закон.И това важи не само за българи в Турция , а и затези в САЩ Канада и където и да било.

lu4ka

В репортажа по телевизията, един от приходящите "българи" каза: Уж СТЕ Европа, а виж каквво правите. Всеки нормален българин щеше да каже: Уж СМЕ... Трябва да гласуват само българи за Българския Парламент.

Хахахахааа , когато подпирахте ДПС можеше , а сега НЕ !!!! Защо така ?!?!

Трябва да се забрани въобще гласуването в чужбина или да е само за представители на посолствата и консулствата. А тук да гласуват само тези които в последните 5 години са живеели 4 в България. Никой отвън да не определя как да живеем ние тук.

клауза за уседналост - 6 или 12 месеца и готово ...

...ами да, всъщност, просто 80% от "българите" СА българи... На другите 20% - майната им!

Това безумие и пиар може да бъде одобрено само от Путинист, лумпен пролетариат или олигофрен: група клоуни решават на своя глава да блокират границата, похвално: външна границя на ЕУ

Разбира се,че всички българи не одобряват случващото се с тези автобуси,НО ТЕ СА СЛЕДСТВИЕТО,а не причината да става това,което виждаме.Причината да се случва това е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННОТО решение на БЪЛГАРСКИЯТ СЪД да бъдат допуснати и регистрирани на наша територия етническите партии ДПС и ДОСТ.

Българската НЕтолерантност е реакция от времето на голямата толерантност която даде възможност на много НЕтолерантни индивиди да се възплозват от нашата толерантност.

Чичо, който в живота си не е пресичал границата и все си е бил в къщи може да гласува само по постоянен адрес. Ако иска да гласува в съседното село, трябва да се регистрира, че живее там и 2 седмици преди изборите да обяви в общината, че ще гласува на временния адрес. Ако изборите са местни, трябва и да е живял поне 6 месеца на временния адрес и пак да обяви къде ще гласува. Интересно ми е как се справят с тези изисквания "екскурзиантите" и ползват ли се с някакви привилегии.

Всеки българин (с БГ паспорт, гражданство) има право да гласува. Така пише в Конституцията на България. И това няма да е никакъв проблем ако всеки българин (живеещ в БГ) отиде и гласува.

За да има български паспорт задължително трябва да знае български.

Браво..................най-после си отворихме ушите и очите. Вън на тези който не милеят за България

Който няма най-малко 6 месеца в годината пребиваване в България да няма право да гласува ! Не може да не живееш тук ,да не плащаш данъци и да определяш другите как да живеят.

правим с тези, които не живеят тук, но плащат данъци? Има по стабилни параметри от тези, които биха могли да се използват за ограничението на нежелателния вот....

Хората си имат права. Имат тук къщи, имоти, български паспорти и ни най-малка вина за положението. Преди 139 години е трябвало дедите им да си заминат извън пределите на България. Виждате, че във Франция, Англия терористите са родени там, там са живели, учили, работили, но това не е тяхното място. Не могат да прихванат на християнски терен. Затова - обратно при арабските си прародини.

положителната си стартова инерция.... това да не е като железно дърво? как може да има стартова инерция? написалия тази дивотия дали изобщо знае какво е стартов момент и какво е инерция? просто ей така си питам.

А що не попитат как оценяват българите "Галъп" - като продажни, мръсну газолизци, прокарва щи лъжливи твърдения , ужж изказани от българския народ и плюещи българския народ. Кои са те , за да съдят кое е толерантно и кое не е, продажници. Къде са за тях интересите на България, подли чужди мекерета.

тези предизборни артисти що се правят на КАТ-аджии.Що не промениха закона , а си траяха 4г на народната ясла и си ходиха по-Варадеро и насам-натам.

Как да го направят като БСП и ГЕРБ ги биеха по ръцете ,не си криви душата !

И защо искате да ни ограничите правото да гласуваме, защо?

Не чувстваш ли ,че Ердоган ви използва и се подиграва с вас ,третира ви като добитък ,жалко ,че не го разбираш! Точно затова сме против ,а че искате да гласувате ,да имате право ,но това е срамно!!!

Защото можете да упражнявате правото си на глас там, където живеете. Не искам някой, който идва веднъж на н-брой години да определя кой да управлява в държавата ни. Сигурно гласувате и там, откъдето идвате - и това е правилно. Там живеете, там ще гласувате.

А защо аз имам право да гласувам само в 1 държава, а ти в 2? Сигурно си с 2 задника.

Така е, с две дупки е.

Тази новина е по голяма лъжа от тези ,които ръси ромката Нинова всеки ден .. За тези патриоти менте ще гласуват 7-8 % нещастни ,необразовани нашенци . ИЗЛАГАМЕ СЕ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ С ТЕЗИ ЛУМПЕНИ И НАГЛЕЦИ Т.НАР.ПАТРИОТИ .

Това че 80% се съгласяват със сегашните действия от страна на патриотите не значи че хората ще ги подкрепят за всичко останало. Ако това не ти е ясно то и ти си в категорията "нещастни ,необразовани нашенци".

Вместо да спират или забавят автобусите нека карат хората преди да гласуват да прочетат на глас бюлетините.Ако не могат да ги прочетат на български то тогава няма да гласуват и проблема се решава.

Това си е истинска подигравка на Ердоган с българските турци ,подкарал ги е като стадо ,жалко за тези хора !

усещам иде турско иго пак :-)

Какво турско иго те гони? 16 години вече върху властта се упражняват всякакви бивши и настоящи комунисти - дилетанти, а турският вот стига колкото да храни на доганя обръчите. Не турското иго е проблемът и не автобусите с изселници трябва да виним, че българинът тъпо и инато продължава да праща безумни головодници в парламента...

През 1989 г. българските турци бяха призовани от Тургут Йозал да се завърнат в "майката Родина Турция". Стотици хиляди го послушаха, част от тях се върнаха бързо бързо.Първата работа на новото НС трябва да бъде отмяната на двойното гражданство за да не продължим да си губим времето и нервите в такива спорове.

80% одобряват спирането на автобуси от Турция ..защо тогава 29 години не ги спираме? И сега не ги спираме. Просто бавим тези, дето не са се сетили да минат в 5 часа сутринта или в 5 следобед. ДПС отново ще е със 100-200 хил. гласа отгоре. Мила Родна КЪРТИнка..

нещо не си разбрала драга! няма да е дпс, и затова е данданията! гласовете пак ще са около 480 000 но няма да са само за дпс!

Това се оправя със закон, а не с одобрение или не. Заспалите народни представители не свършиха нищо. Новите-стари и те няма да свършат нищо, освен за собствения си г*з.

Нашите политици нефелни, та ние да вардим границата. А без да имат интерес едва ли биха допуснали ситуацията.

ЗАЩО ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПАТРИОТИ НЕ СВАЛЯТ РУСКИТЕ ЗНАМЕНА ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ КЪДЕТО БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕ ДА СТЪПИ.ЗАЩО ЛИ-ЗАЩОТО СЕ ХРАНЯТ С РУСКИ ПАРИ.

Изобщо проблемът е друг. Извън ЕС трябва да има секции единствено в посолствата. В крайна сметка ако живееш извън ЕС е много вероятно ДА ИМАШ РАЗЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ. Това не се отнася единствено до Турция - практически всяка държава извън ЕС е потенциален икономически противник. Ако живееш в Русия или САЩ е много вероятно твоите приоритети да са противоположни на нас живеещите в ЕС. Това с автобусите е някакъв дребен детайл, който не би следвало да ни вълнува. Много повече хора гласуват в чужбина, отколкота такива, които пътуват. В крайна сметка откъде знаете, че всички, които пътуват с автобус от Турция го правят заради гласуването. Все има няколко човека, които точно тогава трябва да пътуват и не е редно покрай сухото да гори и мокрото. ДА не говорим, че изборния резултат не се изкривява от гласовете в чужбина. Хората в чужбина са точно толкова прости, колкото са и хората останали в България и гласуват за себеподобни на изборите. И щото всичка са изключително ограничени и се чудят как така политиците са ни толкова глупави. Ами щото умните са по-малко от 4%-товата бариера. Е затова.

от чужбина идват 77 000 гласа. от тях 34 000 от турция! това не променя с нищо структурата на парламента ни! това е един мандат! но сега зора е, че на дпс депутатите ще са наполовина, а партията майка не иска да е тъй!

ujabg

А трябва да сме 100%

Голема излагация за България ,заради тези менте патриоти ... Жандармерията ,какво ги чака и не ги побие с палките ????Не виждаме руският слуга и идеолог на тези нещастници идиота - СИДЕРОВ ????

80% е силно занижена цифра :))))) А " тревожната липса на толерантност " , която напряга платените мурволяци - цоциолози , много ме радва ! Тотална нетърпимост към ислямските главорези , законспирирани като " клети бежанци" , към шалвар-туристите , дето не знаят Български език , ама идват да ми определят управляващите , към продажните и малоумни " лидери" на разни криминални групировки т.н. партии от всички цветове и десени . Събудете се , Българи ! Време е да изметем боклука , които вече три десетилетия мърси Родината ни . Със здраве !

преди три десетилетия?

АНАРХИСТИ и се чудим защо тук няма държава! Винаги глупаците са били мнозинство , но когато са и в управлението става страшно!

Не са анархисти. Просто властта е абдикирала. За съжаление следващия парламент няма да направи нищо по въпроса и разбира се ще бъде избран от същите тези хора които сега са подкрепят протеста. Просто такава е политическата култура на българина.

Та това си е чисто активно мероприятие на турските служби ,но за тях е в продължение на години ...бащиния ,нали не смеем нищо да им кажем камо ли да ги изгоним в името на КРИВОРАЗБРАНОТО добросъседство ,това е години наред безгръбначно управление ,антибългарско!!!!!

Комуноидна соц. агенция в услуга на нарушителите на закона! Лумпени, това ще ви езлезе през носа... За първи път патрЕотЕте затварят границата безнаказано! Когато архикрадецът Падишахът от Сарая е застрашен... За първи път истински застрашен, от неговите, а не от джафкането на отрепки като Златния Пръст. И естествено ДАНС, Прокуратурата, МВР и прочие слуги на доган помагат на отрепките... Целта на тая сган е да се спаси доган, а България да бъде изритана от ЕС. Та накрая да намерят покой в обятията на Хуйло...