Братя Дамянови са невинни за смъртта на 18-годишния Тодор

Врачанският районен съд обяви братята Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките, за невинни за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов.

Обратно в новината

Коментари - Братя Дамянови са невинни за смъртта на 18-годишния Тодор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво следва оттук нататък-близките обжалват решението на съда в Страсбург,там решават,че е неправилно и налагат обезщетение на близките.Мутрите свободни,съдиите доволни,а данъкоплатеца плаща сметката.Чисто по български и за кой ли път.

Ако не се бяха правили на големите мъже пред момчето, то щеше да е живо. Двама простака ще продължат да дерибействат.

е то бива, бива - ама чак такъв позор - умира човек, а биячите - убийци - невинни. Никога не съм смятала света за справедливо място, ама тук нещата стават направо фашистки.

Във Враца им се размина, но в Русе, струва ми се, сбъркаха.

стрес, който е причина за сърдечната атака. Обжалвайте извън брачанския съд, който,факт, не е обективен.

другарите понички са невинни бизнесмени са от компартията казвах ви че момчет осе е самоубило

Брей, че тая измислена партия мноо силна ,бе. Сега сериозно - Господ скоро ще започне да раздава възмездие..............

дори И за това се махнах от скапаната ни държава, и се радвам че малия сега ми се роди в бяла държва, в която силно се надявам да му дам по - добър живот и бъдеще най-вече ......те сам го пребили ма това не е довело до стрес да не му издържи сърцето...

Затова накрая в България ще останат само понички, тикви, круши, дюли, сливи, очи, уши...

забрави и циганите за 2015 г официалните данни са 72% от новородените са от малцинствата , извода си го правете сами какво става за 2016 , 2017 ....като всеки ден младите хора бягат от държавата, защото така искат политиците, умните трудно се контролират умните ще надигнат глас...

Това е демократична държава.Правото е на богатите,матрицата не участва.

това е привилегията да си богат -може да правиш каквото си искаш без последствия

TIREX

значи излиза че с поничките и без тях жертвата си е жертва. демек ученикът е щял да си умре едва ли не след 15 минути. и те са невинни и случайно двамцата са го набили.... смрад и подкупи.

Какво може да се очаква от един ВРАЧАНСКИ съд? Двама бандита претрепали едно боксьорче в резултат на което то умряло от тежко заболяване което не му пречело да тренира бокс и да живее. Правосъдие по български. Просташка държава

има си съд и тои така е решил. няма причини да се счита че съдът е оцъдил неправилно защото става дума за обикновени хора, а не политивци или "бизнесмени". в края на краищата ние не сме били там и нямаме право да съдим.

Ами то си беше ясно от самото начало. Отворкото с бокса се е екзалтирал малко повече. Защо бяха обаче цирковете по улиците като и на кьоравите им стана ясно, че тези пичове (може би големи изроди иначе) в този случай нямат абсолютно никаква вина.

Ако бях на мястото на родителите му, щях да ги изколя. После нека ме съдят.

С бокс ли би ме колил? А като се гътнеш от инфаркт преди да ти забия един шамар?

Родетелите на покойния бабаит най-добре да вземат да се обесят! Лъжливи изроди ,отгледали агресивно изродче!Да им прости Господ греховете - на цялото семейство!

Браво господа съдии от Враца, изчаквате да мине време да се забрави случая и оневинявате мутрите. Нали знаете , възмездие винаги има.

МУТРАТА си получи заслуженото! Лека му пръст,ама естественият подбор все още действа!

Най-после малко справедливост... Добре, че засега линча у нас не е практика... Въпреки че мина толкова време и се чу истината за случката, гледам има още разбирачи, които са недоволни, от решението на съда... Та да ги питам аз, ако са били на мястото на събитието, пак ли щяха да са на същата позиция? Защото в крайна сметка се оказа, че братята си пресичали според правилника по пешеходната пътека, докато младежа почнал да им свирка, защо не го изчакали той да мине щото се бил засили - абе врачански манталитет. А после слязъл да ги бие с бокс... пак ли са му виновни братята, че му отнели бокса, но не го пребили?

vasil

Къде е прословутият бокс???

Разбира се че не са виновни . момчето, лека му пръст, се е правило на нафукано, висша класа майсторче, и е било, естествено, наказано. То е имало здравословен проблем обаче,и не е понесло двата шамара. Така че, не плюйте по "мутрите", а по нафуканите, с огромно самочувствие, полуграмотни дупета, с каквито е пълно навсякъде, и най-вече по пътищата.

Това е поредния позор за българското правосъдие. Да ги съди Бог и Поничките, и продажните магистрати!

Ама как ще са виновни, пази боже мутра да е виновен. Няма такова нещо, мутрите са винаги невинни, като заблеяли ми агънца. Абе тази правосъдна система, няма ли да я заменят вече с нещо по-добро.

Пациенти със сърдечно заболяване са много по-чуствителни на външни фактори, отколкото здрави. Понякога стрес, само излизането от топло на студено провокира криза. Не ни се правете на интересни. Ясно е , че между боя и смъртта на детето има пряка връзка.

"Детето"- биячът с бокса и ламаринената кукла, която подлуди с лъците си България!

Какво "дете", каква "чувствителност"?! Нагло, нахакано лайно, решило да се прави на мъж. Кой да знае, че е болен, ако не- той самият.Народът го е казал- ДА БЕ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО. Е, видя го...чудото.

И ти ли си имаш такова леке пардон дете вкъщи? Съболезнования! да знаеш че е наследствено! Де гиди говна смрадливи!

Сбили се!Двама срещу един! Ступали се! Тоз , който бил сам срещу двама от по 100 кила имал бокс, използвал го! После се развълнувал и умрял! На подобна простотия само в измислената държава България може да се повярва!

Точно в деня, часа и минутата, когато боя приключва, сърдечното заболяване го настигнало, мдаааа....

след като делото е "нашумяло" да ги съди някой съд, който не е от Враца! Примерно в Пловдив...или във Варна...а защо не бургаския-най-справедливия съд в България!Последният сигурно щеше да им определи и награда, за това, че единият е държал ръцете на момчето, а другият е блъскал юмруците!

Това, че са ги оправдали не е новина. беше си ясно още от началото,ч е нямат вина. Новината е, че само след 14 месеца, това, което беше ясно на всички непредубедени, беше потвърдено и от съда.

има си хас да са виновни ха-ха. Тези като им чуеш прякорите и да ги осъдиш. всички със прякори са престъпници.

То повечето дето смятат все още, че братята са виновни, са на твоето умствено ниво - щом имат прякор, значи били виновни. Писна ми от такива като теб.

Предвид факта че всеки с прякор има голямо съдебно минало и е познат като рецидивилист в обществото не е случайно да се помисли че такъв индивид е виновен за всяко свое престъпление/убийство.

Ми ако и за прякорите е преувеличено? Май имаше коментар-интервю на техен приятел, че това е прякор на ЕДИНИЯ, ама в трети клас. Свикнали да плуват, без да се огледат хулуганчета...

Най-големият виновник за смъртта на Тодор е самия Тодор. Той да не би да не е знаел какъв здравословен проблем има?! Виновни са и роднините му, че не са го научили как да се държи заради здравословния си проблем.

Още преди година беше ясно, че са невинни за това, в което ги обвиняват. Аз на тяхно място бих осъдил държавата за вреди причинени от държавата, за това 14 месечно разтакаване по арести и съдилища.

Квото търсил тъпънара-намерил го!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Те няма да са вечно с охрана..... :-) А и все имат някой роднина във Враца... А и колите, които продават могат да се изцапат.... Е виж ако решат да дарят безвъзмездно всичките си коли за хора инвалиди, и всяка година правят такъв жест или обществено полезен труд.... мможе и да не им се случат случки ...

Що да се извиняват бе боклук???Келемето си е търсило трепането!!!!!!!!!!!!!!!!

Не стига че прокуратурата първият път не успя да ги осъди сега за втори път не успява заради същите мотиви както първият път,но въпреки всичко продължава с тъпотията си. "че ученикът е починал заради сърдечно заболяване, !!!а раните от боя са само повърхностни!!!." "по тялото на починалото момче не са открити рани!!!, които биха могли да са нанесени от побой" Хем има рани,хем няма иди и ги разбери.Тези които са съставили медицинска експертиза трябва те самите да бъдат прегледани за наранявания(от психичният вид).

Тази присъда показва, че въпреки огромния медиен и обществен натиск съдът си свърши професионално работата.

за кой ли път доказва, че печели делото този, който има пари...!

Нищо подобно! Обвинението в убийство е повече от нелепо в случая.

Не са виновни, но ако не се бяха заяли с Тодор, той щеше да е жив. Ама нали са двама и са бабаити, пред децата се правят на мъже..................

Съгласен съм. Трябвало е да поискат пълна здравна анамнеза и след това да стоят с ръце в джобовете докато ги млати с бокс.

У нас виновни никога няма, а затворите са пълни само с кокошкари, които не могат да се откупят. Дал бог корупция на тази територия България.

На кой червен другар са роднини тези Понички? Гледам целия червен тролетариат плюе по убитото момче и брани мутрите Понички. А уж червените били анти-мутри...

Те така и циганите като пребиват старците по селата и те умират от сърдечни удари. Поничка-стайл.

И Поничките ще си го намерят рано или късно. Корумпирания съд и прокуратура мож да го оправдаят, но онзи горе Не.

Те го били, ама той умрял от само себе си? Добре ли сте в съда? И И въобще да не са го искали е неумишлено причиняване на смърт. Съвсем от побоя си е. Бил с бокс. С какво да срещу двама добре познати местни в малък град. А че са и доста важни стана явно на цяла България.

E къде прочете , че са го били? Напротив , от установената експертиза става ясно, че той ги е налагал и то с бокс.

Казваш той с бокс, а те сами? Имало ли е бой- имало е. Умрял ли е човек-умрял е. Какви са тия селски интерпретации. Дори на една от снимките в интернет се вижда как лежи с окървавен нос. Вероятно сам се е фраснал с бокса.

Като ви бият мутрите не се защитавайте, за да може съда след това да осъди убийците ви! Евентуално, условно и ако не избягат преди това в чужбина.

До края на живота си този съдия ще яде понички, а ние ще духаме супата....евала, машала на съдията!?

Дали е имал или не сърдечно заболяване резултатът е смърт! При това на 18 годишно момче! То не е умряло от люовни терзания или на преклонна възраст, а е умряло от нанесен ПОБОЙ! Това, което обществото толерира в момента, това ще е бъдещето на внуците ви! Що за заспало общество?!

Да ПОБОЙ е имало , ама го е нанасял Тошо каратиста, с мисълта как ще го хвали после Гретка. Е тя го хвалеше как добре се е бил ама...

Това което ти идиото толерираш е евтините тъпи нагли прости неграмотни свикнали всичко да им се снася на тепсия МАМИНИ СИНЦИ неставащи за хора. Браво на съда!!!

ясно, както следва: 1. Като Тодор е носил бокс и ги е нападнал с него защо на тях им няма нищо? Удар с бокс оставя белези за цял живот! 2. Какво може да направи един тийнейджър на двама бабаити, които не са били изненадани, защото са ритали колата и е имало кавга преди той да слезе от колата! 3. Понякога един удар е достатъчен, за да умре човек. 4. Имало е и други хора на мястото, да са го хванали и да извикат полиция, вместо да го бият! 5. Откъдя-накъдя аз трябва да вярвам на корумпираните съдии и адвокати, които осъждат един убиец на дете, който кара с висока скорост на пътя? А? Питам аз "от дек на дек"?

1. В експертизата пък, засягаща братята Дамянови, се казва, че те са получили наранявания, причинени от използвания от ученика метален бокс. 2. Според теб - да слезе да ги бие с бокс ли е по-приемливо? 3. С бокс е още по-вероятно. 4. Защо ученикът не е напрвил това? 5. Това е друг случай Доволен?

А келеша , чисто и просто е трябвало да изчака да преминат без да свирка с клаксона. Сега щеше да е жив а може и не. След като е бил с болно сърце е можело да умре и докато лющи кифлата.

В експертизата пък, засягаща братята Дамянови, се казва, че те са получили наранявания, причинени от използвания от ученика метален бокс. - това отговаря ли на 1-ия ти въпрос?

Нещо ново в България?! За какво ни е "този" съд? Този съд призна ДПС, призна ДОСТ. Всички бандити , убийци и изнасилвачи, крадци, предатели и корумпирани политици т.н. са свободни и си правят каквото си искат?! Срещу какво?! Срещу пари, за пари и за пари! До кога ще ги траем тези съдии и прокурори?! Съсипаха България. Всички до един да бъдат уволнени и назначени нови без протекции, без обвързаности завършили само СУ, а не Симеоново, Каспичан и Благоевград и никой от фамилията да не работи в тази система. Кой ще го направи това!? Има ли КОЙ?!

Не знам какъв е случая Ч Но знам ,че добре трениран спортист може да размаже двама , трима , нетренирани за секунди , че и да ги осакати дори ! Случвало ми е се да ме нападат бабаити , подлъгани от численото си превъзходство и натрупана сланина и са хвърчали от тях пера ! Голяма простотия е да се дървиш на случайни хора по улицата ! Не знаеш на какъв ще попаднеш !

Абе, дудна си аз вече две години. Ще ги оправдаят, а след туй братята ще осъдят прокуратурата за това, че се поддаде на обществения натиск и смени обвинението, без да има никакво правно основание. Накрая българските данъкоплатци ще платим обезщетение на братята заради ЗАВИСИМАТА прокуратура.

Естествено, че Поничките са невинни! Виновен е режима на пожарникаря!

Значи две горили смазали някакъв ученик от бой а той точно в този момент взел че умрял от сърдечна криза (на 18 години!). И трябва да вярваме на тая съдебна стъкмистика?

И умрял мирно с бокс в ръката... ти да видиш...

Тоест одобряваш факта че горилите са го убили за това че е носил бокс? Някоя горила била ли е (не дай боже) наранена?

А някой да е очаквал нещо друго? И даже смятам, че такава присъда е даже снизходителна към колата, ударила в краката Поничките, за което си е понесла деформациите! Как може и да се помисли, че двамата братя-самаряни, произвеждащи понички, може да имат вина за каквото и да било!!!

Впрочем, изводът от това дело (както и много други у нас!!!) е: Не носете боксове за самозащита! Носете пистолети!

Тук всички се изказват като последна инстанция. Дори не си помислят, че нямат достъчно информация, не са били свидетели, нито дори имат идея какво точно е станало. Имат информация само от четене на статии и гелдане на телвизия, но раздават просъди, наричат хората с разни епитети. Хора, мислете, изглеждате на абсолютни примати, а не на интелигентни и умни и съобразителни. Все едно слушам някакви от необразовани и немислещи хорица от преди 500 години. Някой им казал нещо и те са готови да линчуват, защото така било. Не сте мръднали в съобразяването изобщо, изобщо. Жалко, много жалко.

Ти в неделя виж точно тези кой ще си изберат и после ще вият на умряло....

Вуйче, ще ме прощаваш, но каквато и да е информацията, факт е, че едно 18-годишно момче вече го няма. Каквато и да е ситуацията - тези двамата са зрели мъже и ако са толкова интелигентни, че да минават нивото на читатели и писатели из форума, са щели да постъпят по друг начин. Като ти излезе насреща младеж, с бокс, без бокс - двама мъже са, да го хванет, да извикат полиция, не да го бият, не да му ритат колата. Всеки трябва да има предвид, че проявявайки физическа агресия, колкото и незначителна да изглежда в дадения момент, винаги има рискове, а понякога води и до фатални последици. Това са елементарни неща, които всеки трябва да обмисли, преди да посегне. Колкото и информация да прочета по случая, и очевидец да съм бил, пак ще съм на съшото мнение.

Както казах, човек може да си образува "мнение" въз основа на липсваща или информация прочетена по вестниците, но трябва да е наясно, че мнението му за умните хора не струва и пукната пара. ;-) Нито знаете какво точно е станало, нито кой как е реагирал, но имате мнение. Аз нямам мнение. За това е съда. Да реши. Не знам, не съм бил там. Чул съм това онова, но то НЕ Е достъчно, за да оформа мнение, а и не искам да го правя. Много е лено да кажа, да тези са виновни и да се чувствам важен, но ако го направя, ще се чувствам само глупав, първосигнален примат, воден за носа от някого.

Вие знаете ли какви поражения остават след удар с бокс ? С какъв акъл слизаш от колата и налиташ на бой само защото не са се изнесли по-бързо от улицата. Селтак пълен.

Момчето е било с бокс, а не Поничките!

Това имах в предвид