Дете си счупи крак на надуваема пързалка

12-годишно момиче е пострадало на надуваема пързалка в Кюстендил вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Дете си счупи крак на надуваема пързалка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 12 години - защо ми се струва, че списвачът на тази "новина" е на толкова. Звучи по-скоро като новина за стажант, който се учи как се списват новини и е започнал от маловажното, но защо и редакторът е допуснал такава "щокираща" новина в медийното пространство?!? Това е просто нелеп инцидент по невнимание, защото на 12 наистина са деца, но много от тях са високи по 1.60м и са по 70 кг и физичните закони някак нахално не зачитат правните.

loyola

У нас повечето атракциони са безконтролни! Плащат се едни пари на общината и бандюгите завладяват парка! Преди няколко години в Южният парк вятъра обърна един такъв обект и няколко деца се оказаха с изпочупени крайници! Вдигна се малко шум по медиите, имаше няколко коментара, че атракциона не е бил надлежно обезопасен... Обаче пичовете продължават и до днес да си правят парите необезпокоявани, щото нали са "наши момчета"...

опасни са.... аз веднъж с моята надуваема приятелка така се бяхме разгорещили че направо щях да си счупя атрибута....

за един празник за друг крайник....

НО СЛУЧАЙНОСТИ МАЙ НЯМА.

Каква медия сте дирниците, да не добавите, че на тази пързалка едно дете, без памперси, се наакало?

Сигурно има дураци, дето и върху памукова планина ще успеят да си счупят краката... Таланти и вундеркинди всякакви!

Усукала го е. Пожелавам бързо възстановяване - дано е без операция!

деца са, какво да ги правиш моят син, като беше на 16 падна от една катерушка и от тогава му давам само на тези надуваемите а пък ето, че се оказва че и те не са съвсем безопасни

На 16 г някой и семейства създават! На твоя, щом си му забранила катерушките (?!), и му разрешаваш да играе само на надуваемите съоръжения (мисля, че те не са за младежи на по на 16г)) - ами,.... добре сте!

Че толкова големи пускат ли ги на надуваемите дюшеци!?

И ние сме били деца! Но тогава нямаше такива атракциони ,да не говорим за "надувни пързалки" ,всичките ни занимания и игри преминаваха в далеч по сурови ,автентични и ...корави "съоръжения" за игри ,най-вече импровизирани от самите нас ...Е ставаха и "сакатлъци" по някога ...ама на ...оцеляхме може би защото тогава НЯМАШЕ....ИНТЕРНЕТ и разните му тъпи ...ЖУРНАЛЯ дето се чудят какво да драскат .

Като малък си бях счупил карака на люлка. Беше мобр би 1983г. Не говори соц-носталгични глупости.

Този тип надуваеми забавления предразполагат към фрактури, тъй като когато детето падне върху ръката си на меко, тялото му я деформира допълнително и предизвиква счупване. На твърдо тази деформация не се получава.

Боже, горкичкото! Нима е заслужило подобна съдба?! Родителите - на СЪД!!! Да им се отнемат родителските права! Бясна съм!

Не бързайте с изводите. Не се знае какво е станало, дали момчето не се е правил на "по-знаещ" от това, което са му казали като мерки на безопасност. Случвали са се такива неща, пак ще се случват. Не могат да се избегнат такива инциденти.

Луда си, не си бясна. Ама доста.

Вие добре ли сте? Родители на съд че са му платили да му правят кеф на детето... Те да не са врачки! Имате сериозен проблем за да напишете това...

За шега е добро изказване - дано е това!

"По случая е започнато досъдебно производство" Леле-мале, вече ако някое дете хване хрема на детска площадка и започват досъдебни производства. А в същото време далече по-важни дела висят.

Причинена е средна телесна повреда и ако има вин на трето лице, закона предвижда да понесе отговорност. Няма ПО-ВАЖНИ дела. Всяко дело е важно за този когото засяга и затова всеки трябва да си върши работата СЪВЕСТНО и качествено. Както гласи една мъдрост - Работата не е местоположение, а действие!

И ако утре дете падне след като се спънало в плочка/бордюр/паваж/ и не дай си Боже счупи нещо - пак ще търсим виновно трето лице? Евтини на брашното а скъпи на триците сме

световна новина, то у нас и по света няма детенце със счупен крак или ръчичка - голяма работа. Всяко дете поне веднъж си е чупило крайници. Но поне да бяха писали - поради немарливост, лошо съоръжение, а то разследва се, а журналята за съжаление като нямат други новини - счупило крак. Ама може бат Бойко да е строил пързалката - това вече е друго.

Родители, бъдете много внимателни! Защо оставяте децата си да дивеят по т.нар. "атракциони", докато вие си пушите кафето в някое барче? Много ме е яд, когато прочета за инциденти като този. Причината винаги е престъпно невнимание от страна на родителите. Parents, be very careful! Why let your kids marveled at so-called. "Attractions" while you smoke your coffee in a bar? Me very angry when read about incidents like this. The reason is always criminal neglect by parents.

Че ко общо има пиенето на кафето с падането на детето??? Аз на мойто му вися на главата ( по- точно под гавата) на такива пързалки и кво - ако падне няма да се пребие ли? Или това ще ме направи " невнимателен и безотговорен" родител ли??! Просто дира си търси с какво да запълни пространството

Ами то в Англия даже не допускат родителите да гледат, та не знам за какво говориш. Там всички стоят по МакДоналдс и чака децата да дойдат при тях след като се наиграят. Вярно е обаче, че по съоръженията има младежи назначени от компанията оператор, които следят за правилата за безопастността. И ако има деца с лошо поведение те биват извеждани, за да се подсигури здравето на останалите дечица