Трето убийство на журналист в Мексико за месеца

54-годишна журналистка бе застреляна в северния мексикански град Чиуауа, съобщи полицията.

Обратно в новината

Коментари - Трето убийство на журналист в Мексико за месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еми нормално в държава като Мексико, където корупцията е навсякъде. Там гледах по тв-то как се качваш на такси и те карат на майната си и после откуп, ако не го платят в чувалче...

Въпросната журналистка е написала цяла книга за картелите и най-вече разобличаваща за политическия чадър над т.нар. наркобарон Ел Чапо. По принцип живее(ше) под полицейска протекция. Мексико е в нарко война, откакто на власт е последният им президент, който фаворизира и разтяга чадър в/у само един картел.

Трябва да разберем, че при тези хора културата и разбиранията са други. Испанците и португалците са приели по-човешката стратегия за смесване с местното население, вместо геноцид както е правила английската империя. Резултатът е виден и за едните и за другите. В Южна Америка както и в Северна в Мексико човешкият живот няма стойност. Но какво да очаква човек от население, което е избивало 10-15 хиляди от собствният си народ по най-варварския възможен начин за кефа уж на техния Бог? Мисленето на хората там е различно и за това е така. Жалко за жената, но има два варианта да се реши проблема - или железни закони или да се направи така както Дуерте прави. Последното обаче ще причини реки от кръв. За това по-скоро нещата ще продължат по същия начин.

Мирослава? Дали няма нещо общо с България или Сърбия?

и в БГ журналистиката е трагедия - с малки изключения.. 2-3 се пробват да правят разследваща журналистика, на единия му поставиха бомба пред вратата и после изчезна, един друг сега яки репортажи прави, дано да продължи

Краварите ходят да раздават правосъдие из африка, азия и европа, а до границата им - пълна кочина.

Мексико е вредна, опасна и в крайна сметка никому ненужна държава. Трябва да се организира международна коалиция, която да нахлуе в Мексико, да създаде концлагери и системно да намали популацията. Да останат единствено туристическите забележителности.

Защо ли си направих аналог с Русия, където малко по-мистериозно, но все пак, биват самоубити или нещастно убити всички, които си позволяват да пишат и говорят против властта. Типично за мафиотските държави. У нас, обаче няма смели и неподкупни журналисти, затова и няма такива показни демонстрации.

Има даже отявлени защитнички на корупцията и модела Кой!

Нищо чудно, че Тръмп иска да построи стена на границата с Мексико... Там бяха и си остават пълни диваци!

А на Тръмп прадядо му какъв смяташ е бил? Нали знаеш какви са населявали Америка навремето.

Бил е, били са т.е. някои нации се развиват и цивилизоват а други си остават диваци и им харесва да са такива. Ето това е разликата, която някои либерали не желаят да видят.