ООН: Около 400 000 души са в капан в Мосул

Около 400 000 души се намират в капана на джихадистите от "Ислямска държава" в Стария град в Мосул.

Обратно в новината

Коментари - ООН: Около 400 000 души са в капан в Мосул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма го Садам Хюсейн, но сега май не им по-добре?!? Иначе на хамериканците всичко им е наред, дори никой не ги споменава с "добро"?!?

Ако тъй наречените "мъже" в Мосул хванат по една тояга,за ден ще разчистят Стария град.Ама май не искат.Не може докрая и душата в рая

Мъ къде сте бе независими организации за правата на човека бееее? Къде си Хелзинкски комитете, къде сте бе застъпници на западните евроценности? Що се криете и потите на течение? Ще хванете настинка беее! Я се залавяйте за работа, я хващайте протестърите и почвайте акции, пищене по медии, изпращане на наблюдатели и т.н. все същото дето го искахте за Алеп беее!

Ти готов ли си да отидеш като жива сила лице в лице срещи джихадиските автомати и да освобождаваш къща след къща в лабиринта на стария град? А защо смяташ, че западната цивилизация има хора за курбан? Или предлагаш с тежко оръжие от въздуха да избият над половин милион деца, жени и цивилни мъже, за да унищожат заедно с тях и джихадистите? Май малко мислим, много пишем и говорим. Това не е кино, а война. И хората не са някакви си там, а са реални живи хора. Сред тях и деца. И джихадистите ги изпозастрелват, ако решат да бягат от тези градове. Позлват ги като заложници.

И жертви има, и разрушения, но за ООН не е притеснително, защо ли?!

Западните медии ни надуваха ушите цял месец за ХУМАНИТАРНАТА КАТАСТРОФА в Алеп, причинена от ряснаците ... Сега нещо за ХУМАНИТАРНАТА КАТАСТРОФА в Мосул няма ли да кажат? Или за американците това не важи!

"Освобождението" на Мосул продължава... Градът е разрушен вече на 60%. 40% са разрушенията в западната част на града, която продължават да "освобождават", и от която според иракските сили, същите контролират 1/3, а в действителност - около 10-15%. Убити са около 16 хил. мирни жители, при това според най-оптимистичните данни. 750 хил. по данни на ООН са станали бежанци. Ситуацията около Мосул спасяват единствено тоталната информационна блокада и най-жестоката цензура, наложени от запада. Сумарно "освобождението", измерено в човешки животи вече коства повече отколкото двугодишния контрол на града от ИДИЛ.

Питам се защо на времето при двете войни в Ирак тая коалиция се изсипа с цялата си западна мощ срещу един олигофрен, който не им играеше по свирката и с измислени заплахи, а сега при реална заплаха и тероризъм в цял свят се усукват вече повече от 5 години?!

Трябва малко челен руски опит от Сирия и/или Втората Чеченска война. Работи, както се знае. Вкл. как се прави зачистка (т.е. познава се кой какъв е със съответно вземане на решения). Умен ход беше и ползването на мюсюлманските чеченски батальони "Запад' и "Изток", те имат свиреп зъб на ИДИЛ и сие по религиозно-исторически причини.

А какво пискане беше по Fake News медиите (CNN, DW, BBC) и в ООН през декември при абсолютно идентична ситуация в Алепо: -- "Стотици загиват при ударите на режима по жилищни квартали" -- "Хуманитарна катастрофа в Алепо" -- "ООН призова спешно режимът на Асад да преустанови боевете в Алепо, за да се окаже хуманитарна помощ на мирното население" -- "7-годишното момиче, постващо в Twitter, написа: "Скоро всички ще умрем!"" -- "Сирийският център за наблюдение на човешките права, базиран в Лондон, съобщи за стотици жертви сред мирното население след последната офанзива на Сирийската армия на режима на Асад" ...И след освобождаването на Алепо на 5-та вътрешна страница се написа, че "над 100.000 граждани са преминали в териториите, контролирани от режима на Асад, а около 30.000 (джихадистите и техните семейства) са евакуирани"... И защо вече не се пише нищо за Алепо? Как живеят хората там? Имат ли храна, вода? Децата им ходят ли на училище?

А от тези 400 000 души колко са джихадисти?350 000 ли?

В Мосул ще победи човеколюбието, демокрацията и евроатлантическите ценности, а това означава, че няма да се допуснат цивилни жертви!!!

дано да е само човеколюбието. иначе, ще има много жертви.

А везде вокруг грос капан подскача клайн кремлин, с кровавой шашка между зъбите, адский жупел в очите и чьорная пустота в душата, напалил грос грос клада грос грос кастьор, будеть пече на шашлик маленкий маленкий мосулски дечица за завтрак.

Войната е жестока. Няма как да няма убити, нали това е целта на войната - да се премахне противника и да започнат да управляват други. Колко мирни /цивилни/ жители ще загинат? Много, но в сравнение със загиналите в Хирошима и Нагазаки ще са по-малко.

Първата война в Залива, втората война в Залива, е евреите Буш и Чейни нищо не са направили. ИДИЛ било от Аллах. Мамка ви еврейска шибана. Да е... и шибаното ООН.

Важното е, че няма цивилни жертви! О, О, Не!

Такава им е тактиката, да държат цивилните като жив щит. ИДИЛ са силни, когато 5 000 джихадисти държат голям град със 100 000 население, а не когато са в обезлюден град (пресни случаи-Палмира и Деир Хафер)

Шило

Така е, тактиката е същата, каквато беше в Алепо. За съжаление и в Мосул ще има цивилни жертви. Със сигурност, вече има.

Само една малка подробност в Алепо според същото това "загрижено"ООН виновен за жертвите беше Асад ,а сега виновни са евентуално ИД другите са света вода ненапита що така!?!?!?

Шило

Хм, къде са тези, дето реваха за Алепо? Да им видим мнението?