Версия ”саботаж” за взривове в оръжеен склад в Украйна

Пожар избухна в склад за оръжия и боеприпаси в Източна Украйна след експлозии вследствие на "саботаж", съобщиха военните власти в страната.

Обратно в новината

Коментари - Версия ”саботаж” за взривове в оръжеен склад в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Току що по БНТ: "Става за дума за небрежно отношение на военнослужащ". Той, сам ли е пазил погребите, или е бил единственият трезвен?

Досега подобни "саботажи" в края на краищата много често се оказваха опити да се прикрият злоупотреби в космически размери. ИД например получава големи пратки украинско оръжие и боеприпаси (докато украинската армия има остра необходимост от тях). И сега мирише на същото, май новата администрация на САЩ искаше да прави някакъв одит за изхарчените парички....

Темно ,брате,темно ете като у катраница нито месечинка свети ни ясна звездица. Куче лае у полето та си глава кине дали ерген мома крадне или некой гине. Па нема ли кой да палне плевнико на кмето да разпръсне това пусто темнило проклето. Считам,бе украинците вече са минали на по-високо ниво в осветяването,още повече ,че трябва вероятно да се прикрият някои далаверки с боеприпасите!?

Изглежда, че на някой, като му писне, натиска копчето и задейства спътника със инфрачервения концентраторен лъч. Насочен срещу стари боеприпаси, те се окисляват доста по бързо и стигат до реакция. Референция : България - Челопеч и Сливен, Казахстан, Китай-Гуанг Джоу. После почистването от отломки и други опасни неща, обикновено се прави от специалисти от USA със специални униформи...

loyola

Пълни аматьори! У нас "горяха" артилерийските погреби в Челопеч но за саботаж и дума не стана ... въпреки, че частните охранители напуснали мястото по неясни причини...

Ами война са повели мужикистанците на територията на Украйна. Нормално е първо да се мисли за саботаж. И най-вероятно е саботаж. Защо и у нас гърмяха складовете на "петолъчката"? Как така у нас гърмяха точно складове, в които се съхраняваха боеприпаси за износ към Украйна? Дали украинците пращаха диверсанти в България за да взривяват? Всички тези саботажи в България бяха дело на "братушки", както и убийствата на толкова народ покрай тия диверсии.

О! да! Лично Путин ведях да притичва до Челопел с запален фитил. Ах той. Няма умора човечец - кога успява да назначи американски президент, да откъсне Англия от ЕС , да размъти главите на каталунците, да насочи мигранти към български граници, да изтича до Челопеч , а сега към Харков се юрна. И още - много смешна когато един селяндур с потури нарича някой "мужикистанец".

Бизнес българо-украински,нашите мекерета научиха тъпите украинци ,как се прикриват следи от търговия с оръжие ...бизнес ...гърмят като у нас-складожете с амуниции.

Това ли ви е опорната точка, подадена от хората на Решетников? Бизнес, така ли? Лоши украинци, крадат и унищожават собствените си оръжия, въпреки че водят война против Рассия? Нали така пишете за тях, че са "хохли", "укри", "примати", "недочовеци", а в същото време обвинявате тях, че са неонацисти, фашаги, бандеровци, въпреки че да определяте бандеровците като нещо лошо си е направо смешно! Я виж ти колко интересна опорна точка си имате?...

заради това признание - "Лоши украинци, крадат и унищожават собствените си оръжия, въпреки че водят война против Рассия?" ВОДЯТ ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ - НАЛИ СЕ СЕЩАШ, ЧЕ Е ДИРЕКТНО ПРИЗНАНИЕ КОЙ ВОДИ ВОЙНАТАА И СРЕЩУ КОГО? Както и за тезата, че е нещо смешно да се определят бандеровците като нещо лошо. Ти от Партията на войната ли си, че толкова се пенявиш за тия складове? А да ти е минало през ума, че това са спасени животи на хората от двете страни на барикадата? Защото това е гражданска война, ясно? Тия снаряди са били предназначени да убиват и украинци, тролче, не само руснаци.

Ще се научат и те , нали сега им изпратихме и консул да помага.

ВЕЧЕ СЕ СДЪДВАТ И МОИТЕ ВЕРСИИ - В КИЕВ Е УБИТ БИВШ РУСКИ ДЕПОТАТ - И И И ШКИРЯК ВЕЧЕ ОБВИНИ РУСИЯ ЗА ТОВА УДИСТВО КОЕТО ОТВЛИЧАНЕТО НА ВНИМАНИЕТО ОТ ВЗИВОВЕТЕ НА ОРЪЖЕЕН СКАЛАД

Да не става въпрос за склада с оръжието което нашите приятели отвъд океана им подариха???

но много упорито се мълчи по този въпрос. Знае се само, че взривовете са започнали в няколко места едновременно, официално по укр ТВ. а какво точно се е взривявало, никой не знае и пазачи в този склад няма, охрана или каквото и да било....

Че кой охранява складове с боеприпаси, това да не е водка.

складовете понякога биват избирани за взривяване от бунтовници...... Ако тези хора искаха да взривяват и да тероризират, надали щяха да са толкова скромни. все пак са украинци, познават си страната, знаят кое къде е и прочее. Смърди на поредната потрошенковска провокация с цел клинчене на кинти от САЩ и ЕС. Очакваме поредните крокодилски сълзи и трегедии по ТВ. Всеки път когато утрепките превратаджии в киев тръгнат на зле се случва нещо такова, самолета, автобуса, взривове....

Ако си тъп и необразован, е за цял живот.

На война като на война, ако е успешна диверсионна операция. Укрите също извършват такива, каквито бяха убийствата на двама военни командири на опълченците.

НИКАКВА ВЕРСИЯ ЗА САБОТАЖ НЕ МОЖЕ И ДА ИМА - ВЕЧЕ ЗНАЕТЕ НЯМА НИТО ЕДНА ЖЕРТВА (АКО НЕ ЛЪЖАТ РАЗБИРАСЕ ! А ТЕЗИ СКЛАДОВЕ КОЙ ГИ ПАЗИ - КОМПЮТАР ЛИ И ЛИ РОБОТ - И ЗАТОВА НЯМА СИГУРНО И ХОРА - СТРАННО !!! ТОЛКОВА ГОЛЯМ СКЛАД И БЕЗ ОХРАНА И ПЕРСОНАЛ !!!

Браво, опълченците са спасили хиляди човешки живота, като са взривили тия складове.

Откога бандитите са опълченци? И как се спасяват животи, чрез взривове? Май трябва да отидеш да си прегледаш психическото здраве.

В Украйна има едни бандити, тези от десен сектор. А опълченците са добрите, иди ти да се прегледаш на психиатър.

Това не са опълченци, а умерена въоръжена опозиция. Когато унищожиш боеприпасите в складовете, тогава спасяваш човешки животи, защото не се използват срещу хора!

не се надявай. Това не е работа на опълченците.

Които и да са, извършили са едно добро дело.

Да идат да взривяват в Родната си Русия - ще спасят МИЛИОНИ!

всички е готово - сега може спокоино да живее в ИСПАНИЯ !!! СЛЕДИ НЯМА !!!ФАБРИКИТЕ И АКО НЕ РАБОТЪТ ИМА ЗАПАС НА 500ГОДИНИ НЕ САМО В ИСПАНИЯ НО НА НАЙ-ХУБАВИТЕ КУРОРТИ В СВЕТА !!!! ПОКЛОН Г-Н ВАЛЦМАН - НЕКА СВЕТЪТ ДА СМЯТА ЗА ПРЕЗИДЕНТА НА МИРЪТ ИЛИ НА ВОИНАТА ЗА ВАС ВЕЧЕ НЕ Е ВАЖНО !!!!

Нашите комунисти сега мразят Украйна...преди я обичаха, но др. Путин каза, че трябва да я мразят и те я мразят...Нищо, че украинци са участвали в освобождението ни от турско и после са донесли властта на нашите комунета след 1944г. Щом др. Путин е казал, че трябва да се мрази, те нямат друг избор...мразят и нападат....

Всички знаем за Трети украински фронт. Само не знаем къде са били Първи и Втори украински фронтове. Сигурно са били в Германия, но германците на знаят и още мразят като окупатори руснаците, а не украинците. Нейсе.

украинците НЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ по време на руско/турската освободителна война!!!! Това са били поданици на Русия! Точка! Украинци да, но укромаймуни и превратаджии не уважаваме! Виж колко е уважаван Костофф и сие продажници, къде са нашите пучисти от 1997? Това е и за тези.

Фашагите като заредят отново складовете-пак ги запалете!!!

Според Ердоган и ти си фашист.

Не е ли практика във всички американски колонии да гърмят складове за оръжие? А след това кой знае как това оръжие се появява в ръцете на Ислямска Държава. Хайде сега се сетете защо гърмят складовете.

Складовете гърмят, защото са ги запалили руските бандити. Елементарно Уотсън!

е твоята мисъл, защото нямаш никаква идея, защо точно сега, а не преди 1 или 2 месеца, когато имаше зверски обстрели от страна на укрите? после и блокада им наложиха на републиките, пак нищо, зазидаха руските банки, пак нищо и сега ни в клин ни в ръкав оп и взривове!!! елементарен си!

ВИЕ СТЕ В НЕТА - ПО УКРОТЕЛЕВИЗИЯТА ЩЕ ПОКАЖАТ ЩЕРЯК ,КОИТО ЩЕ КАЖЕ ,че има руска следа или направо ще обвини руснаците

но този примат не се ли зове Шкиряк?

Тези ще излязат доста "корави"?.... държеливи...

Тия сега, в случай на война срещу Русия, с какво ще стрелят срещу отстъпващата чак до Урал руска армия? :)))))))

в оръжейни складове още от съветското време и понеже украинците са доста тъпи, та затова то бомбардират по жилищните квартали и пречиствателни станции, то не могат да опазят складовете си за оръжия, вероятно някой крадял с г.за си, а след това решил да прикрие всичко, както в Бг са взривявали складовете в Челепеч близо 1 месец.

СЛЕД КАТО ПРОДАВАТ И СА ПЪРВО МЕСТО В СЕТА ПО ПРОДАЖБА НА ОРЪЖИЕ Е ВРЕМЕ И НА ПОЖАР - ЗАЩОТО ПЕЧАЛБАТА АКО ДЕЛИ НА ВСИЧКИ Е МАЛКО ! ИСКАСЕ ПОЧТИ ВСИЧКО ДА Е НА ПОМАЛКО ГЪРЛА !!!

Някой бая цветни метали е продал на черно...

Ми, да вземе да им дадем малко ядрени ракети на укрите? Чернобил им е малко....

нищо особенно така наи лесно се прикриват следите от кражбите

А пък има и субективно извинение - бунтовниците !

Няма как да наложиш със сила на един народ като какъв да се самоопредели. В източна Украйна живеят хора с руско съзнание. Порошенко трябва да бъде съден в Хага за престъпления срещу човечеството.

Това, че хората са с россиянско самосъзнание, означава само това и нищо повече! Ей къде е Россия, на един хвърлей място! Да си събират багажа и да тръгват. Територията е на Украйна! Така и в Крим направиха - изгониха местните, населиха го с пришълци-московити и ето ти тебе руски анклав! "Крымнаш! Урра!" Така направиха и с Кьонигсберг! Така правят и с Българското Черноморско крайбрежие! Утре, ако вече няма НАТО и ЕС, ще има "Ура! Варнанаша!" Естествено, ще има и референдум преди това.

ние знаме за древната монилитна укрокултура с измисления език по поръчка на австрийския кайзер.... знаем и за това, че одисей е укр от крим, както и че пирамидите в Египет пак укрите са ги строили, но неизвестно защо са изкопали черно море?

Основната причина да се взривяват складове с боеприпаси по света, е лесното прикриване на кражби.

забогатяване на оръжейната промишленост с нови производства -но по добре да се взривяват в складове отколкото - военни действия убиване на мирни хора сриване на цели държави

Тия не могат да си опазят оръжейните складове, а какво да говорим ако все още имаха ядрено оръжие.

космите им пречат

Една сутрин през 2008 г. се взривиха складовете с боеприпаси край Челопечене - много далече от всякакви фронтови линии. А и само там ли имаше взривове? Където се съхраняват боеприпаси, винаги има риск от експлозии и пожари. Хеле пък в Украйна ...

Тъй като Покрайната е доста по-голяма от нас, това там ще да е "голяма случайност" !

един американски войник бил убит, а един бил останал без ръката си, след взривовете на българските складове за оръжия... питам се аз - Чий са го дирили те там???

Видели са лично Путин да бяга от там с кибрит и димяща пиратка.

ЦРУ потвърждава това. Носел е и лаптоп, да не прекъсва хакерските атаки срещу САЩ.

Зелените човечете пак се намесиха.

Аз пък да ви кажа,че версията за взрива е точно обратната. Местното население твърди,че военните от зоната непрекъснато продовали на черно оръжие и боеприпаси.Обаче дошло време за ревизия от Киев и буууууум....няма следи.

А МВФ отказва да даде пари на Укрото. Пари няма

Порошенко с личното си самолетче 10 милиона долара изпратил в Испания вече. Спасява се и той.Както направи онзи с очилцата в САЩ - Яценюк.

Там се носят парите, а по пътя се изяждат 2 кила фъстъци. Тъпи сте като галоши.

тези нещастници от правителството в Украйна са в състояние да взривят и складове за боеприпаси, само и само да са в центъра на вниманието и да изкрънкат още някое евро помощи. Ама еврата взеха да привършват.

По-голямата част от боеприпасите са вече платени от Катар и са отишли при умерената сирийска опозиция. Сега като утихнат гърмежите, ще теглят чертата и никаква ревизия не може да докаже колко се били продадени нелегално.

Няма Украйна! Има Страна 404!

ааа не не нашта е по-404)))))