Болен мъж бе изхвърлен от линейка на път край София

36-годишен мъж, който е трябвало да бъде транспортиран с линейка до болница в София, е бил изоставен от екипа на пътя между софийските села Пожарево и Росоман.

Обратно в новината

Коментари - Болен мъж бе изхвърлен от линейка на път край София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората от линейката, ако бъдат изхвърлени от нея, как ще се почувстват...?!? Така се е почувствал и този човечец, сигурно си е задал въпроса ..абе аз в коя държава живея, и въобще в държава ли живея или в някаква поляна, където съм сега...Нека на тези въпроси отговори екипът на линейката! Благодаря за вниманието!

Познавам соц работник!Изключителен професионалист!Жертвоготовен към зависими пациенти!Смятам ,че наркозависимия злоупотребява нагло с цел внимание,помощ и приют!

Какъв е смисъла??? Да го карат от 5та градска до Пожарево? Току що го дадоха по новините - разпадащ се /буквално/ наркоман! Не плюйте по лекарите, ще ви потрябват рано или късно. За "линейката" от снимката нямам мнение, но не е от 112

Sm3hurk0

Не взимам страна по случая и не познавам никой. Трябва да се спазва закона, а този - дали е наркоман или не ....все ми е тая... Лекаря- добър или лош... - лекар е... Въпроса е принципен... всеки да си върши своята част от задълженията... иначе..., ако остане безнаказано.. утре ще се случи и на друго място в България... След време ще стане практика... ..Ама лоша практика... и на никой няма да му прави впечатление.

Недопустимо ! ...и Предложение : - Целият екип (от шофьора и дежурните, до диспечери и Главен) - Един Месец Плътно към Инфекциозни Спешни случаи ! ... Без заплащане ! И ! - за Всяко 'отклонение' - Още един месец ...и След което - Всичките на Съответните за нивото-им Изпити !, включая психологически ....и Ако ги издържат - към Нормалната-им Работа . Обезвъзмездяването и Извиненията към пострадалия - Задължителни-и-Неотменими !

loyola

Е можеше и да е по-лошо - навремето са карали към пещите ...

Съгласен съм с всичко написано, само не знам накрая от къде се взе руската пропаганда.

Баси здравеопазването. От 5-та градска до Пирогов, а линейката изоставила пациента извън София. Някак си ум не ми го побира що за гавра е това. А 5-та градска са пълни некадърници. Там приеха баща ми и го умориха.Като през цялото време искаха да намеря някой да се грижи за него! Че аз ако намеря то за какво са ми лекарите? НАли за това са болниците като е болен някой да го приемат и лекуват, да се грижат докато оздравее? Явно в България се има друго предвид...

Няма санитари,драги! Лекарите не сменят памперси!

Така е при нас мафия

На подобна нечовечност са способни само прокажни народи като българският, към който имам нещастието да принадлежа и аз. Генът български е дълбоко сбъркан. Срам ме е, че съм българин, по-долни сме и от най-долните.

тъй, тъй, дрОгарЕ! мръсно магАрЕ! направи си харакири, комунделско помио :)

Това е разбира се целта на всички врагове на 'племето'. То да се чувства прокажено. Какво по-хубаво от това враговете ти сами да се чувстват долни. Бъди сигурен/на, че в Атина, Белград, Анкара, Букурещ, Лондон. Москва и Вашингтон потриват доволно ръце при прочитане на подобна суицидна констатация. А те - всички гореизброени са същите, дори доста по-зле от нас и могат да бъдат извадени примери за това. Но друго си е на нас да н промият мозъците ни нали. И да се 'възползват'. Но - Господ вижда.

Сякаш не е редно така да се категоризира. Има и много свестни хора, но наистина процентът изроди по нашите земи е висок.

Разбира се, че има нормални българи. Както има и бели лястовици.

Така си мислиш, защото май не си живял в "развита държава". Аз имам различно от твоето мнение защото виждам как навсякъде бялата мафия го е обърнала на бизнес със здравето на простосмъртните. Вчера четох за отвратително отношение към сравнително млад аутист, който е бил оставен в изолация с години и близките му са го намирали в стая пълна с изпражненията му. Сега уж се води следствие, но ще го заметат. А да не започвам за отношението към старите хора в старческите домове. С очите си видях каква гадост е. Не е до това или онова "племе", а до парите! Имаш ли пари, може да си аутист, тежко болен, стар, престарял, но си третиран като човек. Нямаш ли и изпаднеш ли в положение да си зависим - ще те тъпчат. За съжаление.

От прочетеното е ясно, че нищо конкретно не се знае, но е важно новина да има, гръмко заглавие. Оказва се, че всичко е базирано на "нам кой, нам кога, нам кво ми каза"

ОК. Променям си коментара, както следва: Болният е бил гнусен и немит и нагъл ром и не се учудвам, че е бил изхвърлен с тези гноясали ръце.

тези лекари са за трепане...

тези лекари са за трепане...

но и болно псе да беше, нямаше да го оставят така, ако са тези хора са нормални лекари!

По всяка вероятност, журналята в "Дир"-а са много настроени срещу лекарското съсловие и постоянно бълват помия. "... който е трябвало да бъде транспортиран..." - това го пишат като факт, а дали е така? Циганин, най-вероятно здравно неосигурен, с гнойни рани, които съвсем не са животозастрашаващи, още по-малко за съдов хирург, не е откаран до болницата, която искал. Ами какво по-нормално от това? И не на последно място - и в друга скорошна статия се лееше помия, а повечето хора не знаят, че линейка не означава задължително спешна помощ. Линейката може да е само за транспортиране на болни. След като не е за спешен случай, линейката е просто едно специализирано транспортно средство, което обаче не е такси, което може да ползва който си поиска.

Така, както е написана статията, не става ясно защо изобщо болният е търсил съдов хирург. Ако е бил с гнойни рани, то е или за септология, или за инфекциозно отделение... Според мен има нещо спестено в цялата история, още повече и състоянието на пациента да е критично...

"От държавното обвинение обаче не уточняват защо линейката с болния мъж е пътувала извън София. ".....е как еми за да бъде изхвърлен там където никой няма да види деянието, в центъра на София ли да го изхвърлят, що за въпрос? Дали пък освен раните не се е изпуснал и това вече да е преляло чашата на търпение на роденият под Айфеловата кула медицински екип.

един ман...гал с гноясали от мръсотия, немити с месеци ръце е изхвърлен от нашата линейка, и всички са възмутени!? добре! а аз съм възмутен от факта , че изобщо са го качили в нашата линейка!

Дали казвате истината. Така,както е написано става ясно,че на пациентката е направена операция на крак за отстраняване на тромб. Такава операция се извършва от специалист съдов хирург. В Пета МБАЛ няма и никога не е имало такива специалисти и такава клиника или отделение. Нещо сте сбъркали в коментара си.

Във всички сфери е пълно с некадърници и малоумници, които си карат както си знаят, защото последствия няма! Я да се уволнят некадърниците да видите как ще се стегнат всички!

TIREX

те хора не останаха камо ли лекари..човеците са малцинство в булгаристан.

Моля, осведомете ни как се постъпва? И сте чукча писател, трябва да се чете с осмисляне. Написах лекари престъпници, а нена плюя по всички лекаривъпроси. Много от вас станахте търговци, за някй лев повече от фармацефтичната мафия затривате човешка съдба

Пета градска е направо под всякаква критика и съм лично със супер лошо впечатление от тази болница. Налагаше се да караме там възрастен човек да не Ви кажа за какво иде реч, операция на тромб, изписване на другия ден и когато се оказа че тромба тръгва под коляното където е операцията не пожелаха да я приемат обратно, където е зписана предишния ден след тяхната операция. И така жената си отиде след една седмица, какво да правим, кого да съдим. Възрастна жена кой ще обърне внимание. ТОВА СА ДОКТОРИТЕ И ПЕРСОНАЛА НА ПЕТА ГРАДСКА БОЛНИЦА.

Лекарите в България са примитивни хора и към тях следва да се прилага същият примитивен подход. В случаят циганите са напипали решението на въпроса......... Ако някой не иска да работи като лекар да отива на Запад - санитари и гъзомийници винаги се търсят.

А пациентите да знаеш какви са!

"..Лекарите в България са примитивни хора..". Би ли споделил ти с какво образование си и какво работиш? И от позицията си на какъв обвиняваш част от българската интелигенция, и то тая, до която рано или късно ще опреш, в примитивизъм?! Лекарското съсловие е едно от най-неоправданите в съвременното ни "демократично" общество. В цял свят лекарите са на върха на социалната стълбица! У нас, особено в провинцията, един млад лекар получава заплата по-ниска от заплатата на чистачка в София.Ами, вървете да се лекувате при чистачките!!! От лекар чистачка става, от чистачка лекар - не съм много сигурен.

изцяло подкрепям мнението ти, пета градска е пълна с некадърни лекари, които приемат в болницата минимум за 50 лева и оперират за минимум 1000 лева. Само ендокринологията там е нормална, с добър медицински персонал. Над 50% от болните са цигани. Н едават никаква храна, а ако дават, то сутрин филия с маргарин, на обяд картофи и стига толкова. Обаче за лекари и сестри има кюфтета от месо.

Тази "информация" и коментарите по нея много ми напомнят вица за двете баби,дето коментират "страхотен"шведски филм,който се оказва,че е съветски и не бил сексуален,а социален,и не било "Баба дала на войника",а "Балада за войника"...

Всъщност така си работят болниците в София и околността-което им се струва непривлекателно,го карат в Пирогов.

От V-та градкса са си направо убийци. Интересуват се единствено от пари. За тях човекът няма абсолютно никаква стойност.

щях да купя мед и масло и да я намажа цялата ... ами да си поговорим за 3-та... ами

това е нормално. човекат не е имал здравна осигуровка и са решили да го остават да умре. нормално за балгарски лекари.

Спешната помощ не е по здравна каса.

Обаче съвсем не е нормално да не ползваш главни букви и да пишеш "бАлгарски".

български идиотизъм. безумията ви са толкова безумни, че човек има чувството че българите вместо мозъци имате накакъв отделителен орган...наистина няма толкова глупава и калпава нацийка:)

Прав/а сте - българинът е на всяка манджа солта, нищо че вече може и да е била посолена. Вчера бяха калпави полицаите, че глобили линейка, днес са калпави докторите вече. Утре някой даскал ще им влезе в устата - само да има участие.

Такива повърхностни обобщения и обиди разкриват най- вече ти какъв си....

Ако е тъмно зелен добре, ама се съмнявам.

А може да е някаква донорска история. Никой не смее да повдигне въпроса и разследва донорската мафия у нас. Всички мълчат като риби. Черният пазар на органи е най-страшното и гнусно нещо, а най-големите престъпници са лекарите, които го организират. Екипът на един хирург е като малка мафия - ако решат да ликвидират подходящ пациент, чийто параметри отговарят на някой платежоспособен чакащ за трансплантация, случва ми се случка - не е издържал операцията. Роднините в повечето случаи подписват съгласие за донорство и чиста работа. Другият материал са наркомани по улиците и деца в циганските махали. Видите ли частна линейка в циганска махала, значи е за донор.

Всъщност така не се постъпва,ама защо човек да не си измисли хипотеза,която клевети лекарите!?От 2009-та насам това е много политкоректно.

Баш истината си казва човека...Да не им попадаш в ръчиците "бели"... АКСИОМА:-АКО СИ НЕПЛАТЕЖОСПОСОБЕН БОЛНИЦАТА НЕ Е ЗА ТЕБЕ! Ще ти вземат това, което НЕ СИ ОЧАКВАЛ!!!

В целия случай както е описано тук,нерде Пирогов-София,нерде Сливнишката прокуратура,и къде е намерен човека-последно,тая цялата статия неизвестните и съмнителни описания нущо са -АБСУРДНИ

не си на ясно с административното деление и различните разпоредби в 112 и спешна помощ

Мен ми прилича все едно някой изхвърля омръзналия му вече домашен си любимец в крайградските местности... Как се е докарал въпросният човечец до това положение е друга тема... Но за ЧОВЕК става въпрос тук... Само хората могат да имат нечовешко отношение към себеподобните си...

Ей така лекар да изхвърли човек от линейката без повод - съмнително... Що не дадете малко подробности за "човека". Да не се окаже накрая че пиян и надрусан ром е опитвал да пребие отново лекарски екип и докторчетата едвам са се отървали? Не знам защо журналистите се опитвате на насъсквате по-простите си читатели срещу лекарите! Средната продължителност на живота в България от 1989 досега се е увеличил с повече от 3 години и причината за това не е в калпави лекари, отровни лекарства и ваксини, лоша храна или кемтрейлс... Ама идиотите се връзват на руската пропаганда...

само за да напишат нещо "шокиращи", като за онзи Ахмед. Как така изведнъж този мъж е получил гнойни рани по ръцете? Вероятно е здравно неосигурен, няма личен лекар, и изведнъж е решил да отиде в София и то на съдов хирург. А дали сам не е поискал да слезе от линейката? Разбрали-недоразбрали журналистите - и дай са напишем първи, пък после ще уточняваме. Важното е да се плюе по лекарите!

Както и да е, пътя от пета градска до Пирогов, някакси не минава покрай тези села. Така че си е било баш умишлено

Може да е ползвал линейката като таксиV Казали са му, че не могат да го лекуват без пари и той е поискал да го закарат някъде.

Не варвам!

Лично бях свидетел, как на " Пиротска" в София редовно патрулираше линейка, плащана от данъкоплатците, която се "ослушва" за припадналите наркомани, снабдени неизвестно с кои пари, със скъпи телефони и други екстри. Веднъж такава линейка натовари бременна циганка, цялата покрита с гнойни язви, а за българина- стопанина на малко магазинче за хранителни стоки, първо пристигна катафалката- макар, че и той беше на " Пиротска", пред магазинчето си, а и беше още жив- не е за дълго, обаче.

Българското здравеопазване не е за болни хора,за хора без пари и най-важното-без много близък лекар в съответното здравно заведение! Господ да ни пази!

Защо са го изоставили, не разбрах?!

Защото най вероятно е бил от ромски произход, не е искал да плати, нямал е здравни осигуровки и е бил агресивен.

Е как неизвестен извършител? Не се ли знае екипът, който е бил дежурен?

Предлагам на всички лекари в България щом завършат да им се присъжда пожизнена пенсия от по 100 бона на месец. Без да ходят на работа! Така ще има по-малко изоставени хора от линейки по пътищата. Помните преди една година случаят в Ямболско - бременна жена изоставена на пътя между две села от линейка! Колегите на изрода дори не си направиха труда да го порицаят!!! БУЛГАРИСТАН! Дали този народ наистина има право да съществува?! Ако някой не пребие изродите от линейката, по-добре да закриваме държавата!!! Няма смисъл!

Извозването на пациент от едно болнично заведение до друго се извършва с екипи на Спешна помощ. Затова търсете отговора на случилото се там и от директора -д-р Георги Гелев.

А защо трябва да е със спешна помощ, след като състоянието на пациента не е животозастрашаващо? За това питайте всички здравни министри от последните 25 години.

с какво предлагаш да го транспортират - с влака ли??? Все пак не го карат до тях, а в друга болница.

болницата няма собствен транспорт или състоянието на пациента не изисква специализирно придружаване

Мутрата прави комплимент на д-р Смърт Семерджиев. Семерджиев се кефи. Цацаров го поздравява за комплимента и подпръцква от удоволствие. А България? България умира!

Журналистите, нищо не сте писали в тая статия. Само дразните хората с атрактивни писания без смисъл. Като нямате информацита, чули-недочули, се получава много малоумна новина, целяща да ядосва и причинява стрес от негативни новини, на хората. Отчайващо.

Еми какво да ви кажа, такъв ни е "матряла"! До тук се докарахме: ученици на по 15 години да пребиват учителите си, лекари изхвърлят пациентите си, други лекари ги бият други пациенти, разни женици да работят по 15 часа всеки ден за под МРЗ... И после защо всичко, което е малко кадърно не иска да стои в тая "държава"?!? Защо ли наистина?

Мога да ти кажа съвсем остоверно защо. Гнусен посткомунизъм, човек. Закономерно последствие от комунизма. Единствените, които идват в комунистическа държава отвън са тези, които се възползват от ниския стандарт - бизнемени и накой друг струпал купчина парички от запада, за да си живее в евтин разкош. Потокът от комунзма към по-нормалния свят е огромен. Забележи, че казвам не "нормален", а "по-нормален". Защото и западната цивилизация е от хора, и там правят много, много грешки. Но не са сравними с цинизма и пошлостта на комунизма. Нито с простотията, която оставя той в няколко поколение след него. Хората носят и раните, и сбърканията на този строй - до живот, да и ги предават на наследниците си.

Абе не ви разбирам вас демократите и това си е. Премахнахте комунизма, получихте така жадуваната свобода и те ви резултата, всеки си прави каквото си поиска и няма наказани. Вместо свобода, направо свободия получихте и пак сте недоволни. Ако беше направил някой такова нещо по комунизма, сега щеше да е осъден вече и или да копа уран или да го гръмнат в някоя специална баня, за по-лесно измиване на кръвта. Но не, на вас пак комунизма ви виновен.

Бо Бо

Районната прокуратура в Сливница е образувала досъдебно производство срещу НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ, затова, че 36-годишен мъж, който е трябвало да бъде транспортиран с линейка до болница в София, е бил изоставен от екипа на пътя между софийските села Пожарево и Росоман.

В този, наистина особен случай, за сега едно е ясно - че нищо не е ясно... Има толкова много въпроси, които чакат отговор и обстоятелства за изясняване, които звучат меко казано странно, че изобщо не могат да се правят прибързани заключения и още по-малко пък да се лансират дежурните генерални заключения и издаването на присъди по принципа на автоматизма, както четох из "коментарите" по-долу на "изтъкнати" форуми глупци... Все пак си мисля, че ако се каже открито, от какво точно е болен този пациент, много неща ще се изяснят на мига...

"Районната прокуратура в Сливница е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител" Как неизвестен бре малоумници? Тази линейка да не е самоуправляваща? Нали някой е разписал пътните листи, разрешил е излизане на линейката. Малеее ужасно пропаднала държава сме

сам си отговори!Някой е разписал пътните листи, но някой друг може да е наредил на шофьора да остави болния, може пък и самият шофьор да е решил да го остави...А може и болният сам да е решил да слезе...! Затова, докато не стане ясно, извършителят е НЕИЗВЕСТЕН! Иначе би трябвало следствието да се води срещу НЯКОЙ, който предварително сме си набелязали!

Не може да има НЕИЗВЕСТЕН в случая. Обвиняват шофьора, а като в процеса на следствието се докаже че ДРУГ е виновен - всичко ще ОК

Тука няк'ва дребна далаверка се върти.

не се вързва! Нерде Ямбол, нерде Стамбол? Къде е болницата, къде е София, къде са тези села, далеч извън града... Мирише пак на циганска постановка? Сигурно този мургавелко е придружаван от още няколко подобни и кой знае какво сс рекетирали екипа, та са ги изхвърлили на полето. Абе, циганска работа...

В смешната ни държава стават смешни неща, смешното ни здравеопазване със смешните лекари,дето само искат по вече пари......ама,че смешно

...не ми се четат глупости и малоумни обобщения, коУега! ПиснА ми на оная работа от лумпени и демагози, като теб!

като ти гледам писането, и образованието ни е смешно!