Турски министър: България да не допуска пречки на границата

Турски министър призова българските власти да не създават пречки на граничните пунктове за желаещите да гласуват в България в неделя, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Турски министър: България да не допуска пречки на границата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заради Турция да не си променяме двойното гражданство, но може да се измисли нещо за Турците с БГ гражданство да не гласуват. Да се забранят изборни секции в чужбина и Българи живеещи в чужбина да подписват декларации, че първо са лоялни на България и после на втората държава. Изборния Турски туризъм да се забрани като опит за вмешателство и манипулиране на изборите в БГ. Само Турците го правят това, нито една друга съседска държава не го прави.

турският минисер на путюту ердоган от кога отговаря за българските граници? откакто плевенлиев и радан костовите отпадъци бяха на власт в "отбраната", чрез назначеният от европедалите зам-министер на отбраната на обама? турция си има граници и взаимоотношение с педил и няма какво да търси в посока европейските погранични раbони, инак наказанията следват, ама от Най- Отгоре! за да докажем на ердоган, че неверници управляват и туркия, ке падне! :-)))

Г-н турски министър, добре е да давате нареждания в своята страна, а не да се интересувате от нашите избори и да изказвате мнение по този въпрос.

усещам иде турско иго пак :-)

Вече много години тези хора гласуват за изключително опасни участници в организирано ограбване на БЪлгария НЕ Е редно АНкара да ги подкрепя

h 1

НАРОДЕ СУБУДИ СЕ: ------------------------- Турците в БГ са трудолюбива част от населението, НО ИЗТЪПЛЕНИЯТА на ЕРДОГАН, МЮФТИИ и ТУРСКИ ПОЛИТИЦИ, ДЕПУТАТИ от ТУРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ и ПОСЛАННИКА на ТУРЦИЯ ... ТРЕВОЖАТ ИЗКУСТВЕНО ОБСТАНОВКАТА с НЕСТИХВАЩИТЕ ИМПЕРСКИ ПРОТИВОБЪЛГАРСКИ АМБИЦИИ на ТИЯ ОТКАЧАЛКИ !!! ДОШЛО е ВРЕМЕ за МОЩЕН ОТПОР на ВСИЧКИТЕ ИМ ДИВОТИИ !!! --------------------------------------- Като НАЧАЛО: НЕКА СЕ ЗАБРАНИ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО за ВСИЧКИ ИЗВЪН ЕС... (ТУРЦИЯ, РУСИЯ, САЩ, КАНАДА) ВЕДНАГА в СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ !!! Всички, които не плащат данъци в БГ, НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК или НЯМАТ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ... НЕ МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТ в БГ и да определят съдбините на РОДИНАТА !!!

Tо вие гледайте след референдума на 16.04 кво става като до де Cултана на власт и BG става източна Pомелия пак . Cте видите една суверенна държaва аха

Изключение се прави само за "български" изселници. ЗАЩО ЛИ????

Ние защо да не можем????

също нямат двойно Сигурно са глупави и бедни??

Днес по телевизията даваха един от автобуса, още не знаел за кой ще гласува, чакал срещата с кмета. Още не знае, но тръгнал по команда. Това трябва да се спре!

тоя може да иска да го посрешнем със свалени гащи и надупени, ама по-добре да си затваря устата да не му влезе нещо там.

Kупуването и продаването на гласове е престъпление

симо

ДА не забравяме , че споделяме общи ,,,АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ,, НАТООООО.Пък и ПОСОЛСТВОТО нещо си трае по въпроса за СУВЕРЕНИТЕТА,след като го наряза на парчета и ни преустрои по неолиберален модел.

България е длъжна да защити суверенитета си,границите си и свойте граждани с всички средства . Блокирането на границите е една от тези важни стъпки към суверенна и просперитираща България и българските територии около нея.

ДА СПРЪТ С ИЗВОЗВАНЕТО НА КУПЕНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ И ГРАНИЦАТА ЩЕ РАБОТИ НОРМАЛНО!!!НО НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ НАМЕСА НА ТУРСКАТА СТРАНА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА СУВЕРЕННА БЪЛГАРИЯ!!!

Уважаеми, ние уви много, ама много отдавна не сме суверенна държава.

Г-н министъра май забравя,че сме 2017 г. и България от столетие и половина не е турски вилает.

Границата си е българска и отсам ще си правим каквото си искаме само и само да се защитим от вас! Дори и атентаторите идват от вас!

" гражданите от турски произход с български паспорти" Така ли наричате вече родените там, които не знаят една българска дума? Питам, щото не върви старото "български турци-изселници". Чудно на техните деца какви опрееления ще дадете?!

"гражданите с турски произход и български паспорт" могат да гласуват и в секциите в Турция! На едни избори бяха поставили ВСЕЛЕНСКИ рекорд по гласуване в една секция! Нека познаем за кого ще гласуват: ГРОБ, ДОСТ и малък процент за ДС!...

Край на двойното българско гражданство за турците, точка!

Kво се кефите имате 6 мил население 3 милийона старци ,1 милийон турци и 500 000 хил .мангали с 10 хил армия . само един истанбулски квартал има население от 7 милийона тръгнали ми правосъдие да раздават никоъ не ве е-е за жълти стотинки в BG .

Чоджум, ти к'во се пенявиш в български форум? Губиш си времето , момче - заръчай ибрик, изучи ритуала чаламба и беж към Босфора, че до 16.04. няма много време! Сега е времето да се представиш в покоите! Успех!

Е, и? Количеството не прави качество, аркадаш, ако ме разбираш?! Ай върви си по живо по здраво, "тука не си желан"...

Я се научи да пишеш грамотно бе, рязан мушмул, седнал акъл да ръси, малоумник

Простено ти е. От толкова блъскане на главата в пода се получават крайни и трайни увреждания.

Можем да си правим на нашата граница каквото си искаме. На който не му харесва..... Д.Г.Д.

abasador

обръщение, към келемето Мехмед Мюезиноглу. Господине, българските власти са осигурили и гарантирали правото на всеки неин гражданин да гласува! Това, че във вашата страна Турция има турски граждани с български паспорти е друг въпрос и не зависи само от управлаващите, но и от волята на народа ни. Дали тези, които застават на българската граница, ще ги наречете радикални националисти или десни авантюристи си е ваш проблем, по-важно е да сте наясно, че тези хора са там защото изразяват волята на по-голяма част от българският народ. Айде, лек ти ден.

veska

Да се премахва това наложено ни от посолството двойно гражданство! Който иска да е с българско гражданство, да се отказва от всякакво друго, независимо дали е европейско или американско!

КРАЙНО време е България да отмени двойното гражданство. Политиците да не се правят на луди - възродителния процес и изселването приключи още през 1984 г., а голямото пътуване към чужбина за всички останали - година - две след след 10.11.1989 г. Четиридесет години по-късно двойното гражданство е анахронизъм защото всички турци които искаха, се върнаха в БГ. За останалите просто не трябва да ни е грижа защото са направили своя избор, в голямата си част са пенсионери, или прости и неуки хора които дори не знаят български език. Другите българи в различни страни по света също са направили своя избор и няма нужда да определят нашето бъдеще, на живеещите в нашето си блато, защото те са избягали от него. Приключи ли се с изборния туризъм приключва и ерата ДПС.

Турският министър да слуша какво му говори Ердоган а той казва, че те няма да допуснат Европейски агенти (шпиони) в Турция. Каквото е за Турция такова е и за България. "Авантата свърши, Марийка си вдигна гащите."

за да се обезмисли изборния туризъм трябва всички ние да гласуваме до един .

За съжаление вече е късно да се предприеме нещо срещу тази брутална инвазия. Все пак акции по границата поне ще покажат, че българите, за разлика от управниците си, не са безропотно стадо и не приемат ролята си на турски васали. В следващия парламент обаче, трябва с пълен приоритет да се приемат драстични промени, свързани с двойното гражданство, гласуването в чужбина, задълженията за уседналост, процедурите при гласуване, и т.н. Ако от сегашните избори има някаква полза дори при победа на досегашните безродници-управници от ГРОБ и сателитите му, то това е, че ясно вече се видя бруталната намеса и опасност от Турция и необходимостта на такива драстични промени, които да осигурят правото само на българите в България да решават кой и как да ги управлява.

Преди изборите трябваше да бъде променен избирателният закон - хора, които от десетилетя нямат постоянно местожителство в България, не плащат данъци у нас, нямат никакво отношение (или имат зловредно такова) към съдбините на страната ни и притежават двойно гражданство да нямат право на глас. Щяхме да си спестим много неприятности.

ами и ние да отидем да гласуваме за техния референдум.е тогава ердуган може да застане на челна стойка

Чета,гледам и не вярвам ни на очите, ни на ушите си!!!! Турския министър на незнам си кое назидава България и Българите сякаш сме малоумни и за първи път провеждаме избори??!!! Ердоган реве и той като заклан и защитава правата на едни хора, които само имат български паспорти,но никога не са се чувствали граждани на БЪЛГАРИЯ- зарязаха род и Родина и се изчесаха в Турция преди години! Тези същите продажни хора, които години наред диктуват политиката в цели региони ж България! Те, които не искат да говорят на български, не могат да четат на български, не знаят за какво гласуват знаят само едно- номера на бюлетината,която трябва да пуснат!!!! Айдееее Президентеее, Корнелийке, Йончева- топ журналистката, Йотовааа- европейката, къде сте ,бе??? Няма ли да кажете нещо, ей тъй на, поне от хорски срам???

Стига сте ревали. Турския министър си защитава турските интереси. Ние обаче не ги защитаваме нашите със затварянето на граници, защото това е незаконно. Българите в чужбина имат право да гласуват и точка. Следвашия парламент да промени закона и да въведе рестрикции. В момента всички аматьорски действия са евтин полулизъм.

И аз тъй викам. Това са глупости и излагация. Няма патриотите да привлекат повече избиратели......може пък.......нали сме простаци....... ДА СЕ ЗАБРАНИ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО!

Излагация през кого бе, дребна робска душицо? Може да няма практически ефект, но поне през света показваме, че в България все още има хора, които се опитват да отстояват националната ни независимост и достойнство; и че не всички българи са с робски манталитет.

ako турците искаха да са честно нещата - просто трябва да ги превозят тия хора до Одрин (а те по начало минават през него) и да ги оставят да гласуват. проблема е че тия в автобусите имат по два паспорта. и един път гласуват в турция като Хасан, Аише или бог знае квото там им е името. след това идват в България и вадят паспортите дето се казват Асен, Ася.... това е практика от години... блокирана граница = само на 1 глас. а това не е изгодно на определени партии.

турчина е много нагъл да ни плаши!Скоро ще се върне мраморния император в Константинопол.

Турция има над един милион войници в НАТО. още колко жандармерия - никой не знае. на секи 2 седмици Турция произвежда по един Ф16.и това е така от мноого години. ние от своя страна унищожихме армията си (това дето Великите сили не успяха да направят нито след Балканската, нито след Първата нито след Втората световна война.)в момента официално имаме 20 000 армия (в това число - офицерите и генералите) от тях 1/3 места не са заети. нарязахме си ракетите Град, нарязаха за скрап танкове и самолети... та схващаш ли за какво ти намеквам?

Въбще не намеквай. Нали сме в НАТО, за да е гарантирана националната ни сигурност- затова ни пеят денонощно. Ако не можем да разчитаме на това, тогава за какво сме в НАТО? Да ползвата територията ни за бази, да легитимират престоя си в Черно море, да пращаме войници в АФганистан?? В такъв случай би трябвало да потърсим гаранции другаде и във всички случай сами да се погрижим за отбраната си, доколкото е възможно.

E хубаво прави браво на министъра супер си такива няма в BG

За съжаление вероятно си прав.

А резняците що не си го начокат!

А вие си гледайте вашата диктаторска държава и не се намесвайте във вътрешните работи на други страни.

Написаното от Murat не е ли подстрекателство към война и насаждане на омраза?

тези ,които са съгласни да гласуват в неделя в турските избори или нямат достатъчно разум или са предатели,като тези които гушнаха милиончета от турция за регистрацията на турския дост в България ,за която са дали ЖИВОТА си хиляди достойни българи,а ние сме истински ОТРЕПКИ,които заслужават собствения си геноцид ! това е личното ми мнение и в него няма никакво преувеличение! вашите претенции са огромни ,но празни ,без никакво покритие,НИКАКВО ! вие изобщо по нищо не се различавате от тези,които "ругаете" всяка минута ,ако греша -докажете по някакъв начин !

Крайно време е да се отнемат правата на ВСИЧКИ, които не живеят постоянно в България. Защо ще има право на глас човек, който живее в друга държава? Според мен ако човек живее повече от три години извън България трябва да му се отнема правото на глас. Може да не е много демократияно, но ме се струва справедливо и житейски обосновано.

Споделям същото мнение. Варианти много. Проблем не са правата на хората, а алчността на политиците. Зад приказките им за права се крие неистовото желание поне още веднъж да са на държавна хранилка. Виждате, че не минават ни референдуми, ни избори променят нещо, просто политическата класа е готова да си внесе, ако трябва, електорат, ама да не отпадне от благините. И това не е само у нас. Изборите в Холандия го показват ясно, същото ще стане и във Франция. Средностатистическият бял човек подкрепи Тръмп и настана вой до небето. Не турците или емигрантите са ни проблем, а политиците.

Султанът направи на пух и прах Сирия, но България е "нещо" - фактор от друг порядък. Може да изглежда сега всичко безнадеждно, но това е така за "мъгълите"- неверниците. Така, че Турция-султанът ще се изненадат много неприятно за тях във времето до другата седмица, от НЕПРЕДВИДИМИТЕ според тях ГЯУРИ. Ние все по-бързо започваме да излизаме от хипнотичния сън, в който ни държи "МАТРИЦАТА"- социалното планетарно статично фотонно енергийно поле. Интензитетът на това поле е най-голям за планетата, тук в България. Поради тази причина не всеки обитаващ тази територия издържа на "напъна" и умира или емигрира.

Интересна теория с това фотонно поле. Но факт е, че останалите тук наистина са корави българи. И определено набира скорост идеята за отмяна на двойното гражданство. Аз съм твърдо за - някой да я прокара в новия Парламент. Дават им някакъв срок гратисен и да се определят - българи ли са , турци ли са, канадци ли , англичани. Какви сатия които са се клели във вярност на турция, английската кралица и американския президент и в същото време са 'бъгарски граждани'. Утре ако сме в състояние на война с някоя от тия страни - те какви ще го играят? Пета колона ли?

Турски граждани с български паспорт- извод, да не се издават такива паспорти на чужди граждани! Те вече са ЧУЖДИ граждани, а паспортите са наши!

пуснем автобусите и на наша територия изземем българските паспорти за проверка на адресната регистрация

Анкара да си гледа нейната работа и да не се меси в нашата!

Анкара си я гледа, ама София май - хич.

оставете турците САМИ да си гласуват ,това са техните турски избори ,които са в противоречие с бг конституция ! искам да ми кажете,вие като какви ще гласувате,като турци,като предатели или близкобъдещи доброволно потурчени ?

Ще гласуваме за българска партия, трябва да сме повече от турските туристи.

Айде граждански сдружения и фондации, сега дойде момента да видим кой колко струва, а не да отчитате фиктивни дейности. Дойде момента да блокирате границата, защото държавата бездейства и турците се възползват от това. това е пряка заплаха за териториалната ни цялост. Този кретен заплашва Европа, но Европа е далеч, а ние граничим директно. Спомнете си какво направи Турция в Кипър.

Ох, загрижил се милия за правото ни на спокойно гласуване;) Да те успокоя, ага - българските граждани в България си гласуваме спокойно и без притеснения. Българските граждани в чужбина търпят известни ограничения навсякъде, но само Турция си позволява да ни назидава! Що така бе, ага - да не би случайно да сте лично заинтересовани от това и как му викате вие в Турция на това? Ние му викаме външна намеса! Абе, с една дума - я си седи на г.за!

С какво право турски министър заповяда на Българските власти? Тия съвсем се забравиха и не ни броят за суверенна държава.Г-н Президент , отговорете им подобаващо ! Колоните от автобусите с "фесове" ли ще опраделят бъдещето на България , на децата и внуците ни ? Европа защо мълчи ? Или това е "неписания сценарий" за ислямизация на Балканите.

Не заповядва, а призовава. На фона на изказванията в Турция през последните месеци, ако е преведено точно, това изказване е съвсем умерено.

ние никога няма да имаме лидер като Ердоган , ако не са ислямските дивотии - направо да идва той да ни управлява

може и Путин и той е Лидер , нашите са шини пуи

Сигурно си прекалено тъп и зле информкиран за да разбереш че: Всеки "лидер" се извращава от власта ! Това е смисъла на независимите интитуции .