По-евтино погребение на старци, отказали се да шофират

Погребално бюро прави 15 процента отстъпка на старци, които се откажат от шофьорската си книжка.

Обратно в новината

Коментари - По-евтино погребение на старци, отказали се да шофират | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има логика в тази инициатива и това съвсем не е обида към възрастните хора (старците)!В крайна сметка, тяхното достойно съществуване, не бива да бъде опасно за останалите, нали? Има в семейството роднина на 84 години. Недовижда, не чува добре, дори и със слухов апарат (който не носи, че го било срам), рефлексите му като на умряла хлебарка, ама като му кажеш да не шофира по-вече - обижда се, газ пикае! Като разбера, че пак се е качил в старата "жигула", не смея да изляза в града преди да се прибере!

Това трябва и у нас да се въведе, но не за шофиране, а за гласуване. Все пак с кола може да предизвикаш само пътна катастрофа, а с гласът си - национална.

С кола можеш и нечия смърт да предизвикаш, но иначе разбирам идеята ви.

Така са го написали, че все едно 13 % от пенсионерите са направили катастрофи. А то 13% от катастрофите са дело на пенсионери - това е друго нещо. Апропо, колко процента трябва да са по протокол? Ако човек шофира следно от 20 до 80 г., то на всяка декада трябва да се падат статистиески средно: - 20 до 30 г: 16,66% от катастрофите - 30 до 40 г: 16,66% от катастрофите - 40 до 50 г: 16,66% от катастрофите - 50 до 60 г: 16,66% от катастрофите - 60 до 70 г: 16,66% от катастрофите - 70 до 80 г: 16,66% от катастрофите А ние какво четем? Че са САМО 13%, гледай ти... Освен ако не шофират до 90 г. Тогава статистически радпределено процентите трябва да са 14,2, а тук пак са САМО 13%. Значи сигурно шофират до 100 и тогава влизат в средна норма? :))) Техните катаджии са по-голеви ид.иоти от нашите, с извинение.... Абе я си гледайте работата.

били ли сте в японuя ? като се върнете ще разберете ... всъщност , нищо няма да разберете , защото ако онези са нацuя , ние сме племе ! толкоз !

Като изключим мощният инфантилизъм, който ни предоставят като оскъдна информация за себе си, може да се окажеш прав.

Умолявам Ви ,влезте си в положението на редактор и започнете да си вършите работата - например " старци " можете да замените с " възрастни хора " . Мисля , че ако по улиците цари простотия , поне в медиите , трябва да има малко култура и възпитание.

В България също има хора, които смятат,че добър пенсионер е мъртвия пенсионер. По принцип всеки ще остарее и на възрастните хора трябва да се отдава необходимото уважение.

Да, има мълчаливо и подразбиращо се болнично правило, ако пенсионер влезе в болницата и повече не излезе има още един шанс да дигнат заплатите, защото на бюджета му олеква. Затова съвет, не влизайте в болница след 70!!!

ето,дойде генерало самолётчик и даже и умрелите намазаха от социалната благодат на социауистите

безплатна диагностика и лечение от световно известен психолог!

Плащам всички осигуровки, социални и здравни. Плащам Гражданска и Всички данъци. Имат ли юридическо основание да ме обявят за умрЕл в БГ?

Шофирам си, без да ми пука от 1979 до сега, 5 МПС-та, без инциденти. Сега какво, да ме кремират ли?

не знам за юридическо основание но можеш да го броиш за веществено доказателство, че поне не си живял

Това да не е последствие от аварията Фукушима! Тотално изперкал народ - да се отнася толкова сЪркастично към старците!

Япония е известна с подобно отношение към възрастните. Всичко им е наред на японците - велика нация са, но незная дали това не им е кусура - липсата на всякаква социална защита. Така да се каже - живеят , за да служат. На какво и кого в момента нее ясно - но по принцип - на Императора

"Велика нация са били японците..." - велики, велики, колко да са велики - нейде към метър и педесет... Ама, кусурът им е, че много шофират...Тъй де! Трябва да им се понамали малко... коефициентът им на щастие!

Работят по 16 часа на ден!! 4 за Императора, 4 за Япония и 4 за себе си.... Значи но ние, даработим 4 часа, щото Император немаме, па за Япония през оная ни работа.... пс Средностатистическият европеец ( включително българинът) ако види каква е средната квадратура на жилищата в Япония, ще разбере, че винаги има накъде за да стане много по - зле!!

А останалите 4 за кого?

Това предизборно обещание ли е? нямат...Подигравка със социалния статус на японския пенсионер! Социална фържава, няма що!

Ли - лиииииии!!! Ся като разберат тукашните гепачи на социалните каси и ще въведат безплатно погребение за пенсионерите които се откажат да ядат......