Няма да екстрадират в Турция обвинените граничари

Няма законова възможност за екстрадиране в Турция на бившия граничен полицай Михаил Цонков и действащите му колеги, обвинени в убийство, заяви прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Няма да екстрадират в Турция обвинените граничари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една хубава новина от 28години.Дано да е вярно.

Ясно е ,че граничарите не може да бъдат екстрадирани.Има пречки в ЗЕЕЗА/чл.6,ал.1,т.1,чл.7,т.7 и чл.8,т.1 и т.5 от Закона за екстрадиция и европейската Заповед за арест/.Първо - не се допуска екстрадиция на български гражданин,Второ- екстрадиция се отказва ,когато в Република България има влязла в сила присъда за същото престъпление , за което се иска екстрадиция на исканото лице от чуждата държава,Трето- Екстрадиция се отказва за деяние , подсъдно на българския съд и Четвърто - Отказва се екстрадиция за престъпления , извършени извън територията на молещата държава.Освен всичко гореизложено,не е ясно как Турция обосновава собствената си компетентност да води подобен процес.Явно смятат за реална налудничавата хипотеза ,че нашите граничари са влезли на турска територия и там са извършили нещо.И последно - къде спа досега турския съд 9 години та не потърси нашите граничари по-рано.Отговорът е очевиден - чакаха се изборите тази неделя и да тръгнат автобусите с избиратели.След това ще забравят за този случай.Няма гаранции обаче ,че няма да се сетят за него след още 10-15 години при някоя друга "подходяща" обстановка.

Хем бракониер,хем в чужда страна и видиш ли той бил жертвата,въпреки че не се подчинил на граничната полиция.И въпреки постановленията на нашият и на Страсбург-ския съд Турция продължава с глупостта да съди нашенците.

Абе как ще се изпраща човекът в Турция! Съвсем чинно си е изпълнявал служебните задължения! Грамота трябва да му се даде! Я да го оставят намира!

ВНИМАВАЙТЕ В КАРТИНКАТА ,ЧЕ ОКО ГИ ПИПНЕТЕ ЩЕ ВИ СЕ СЛУЧИ СЛУЧКА ,КОЯТО НЕ СТЕ СИ ПОМИСЛЯЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!

Законите имат ТЕРИТОРИАЛНО ДЕЙСТВИЕ. Събитието е станало на БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ и следователно само български съд може да решава.

Другари, недейте така да постъпвате, не е `баво така, защото онзи Реджеп, ще вземе да се разсърди?! Та после и Бойко няма да може да оправи нещата. Но пък най-добре ще бъде др. Цацаров да премине на пряко подчинение на Реджеп, но и на турския гл.прокурор...Нашето министерство на съдилищата, пък да бъде директно подчинено на турското министерство, но пак под контрола на новия султан, нали така?! Така нашата мила държава няма да плаща грешни пари на съдиите и прокурорите, като ще отпадне и нуждата от вещи лица... И това бързо го сторете, че току- виж.. последвали санкции от Европа.. Други пък питат защо изобщо медиите надават ухо на тези лоши хора отвъд Босфора, но не си дават сметка, че онзи, лудият султан ще се разсърди, та нали скоро ще бъдем вилает....Българио, Българио, докъде ще стигнеш????

Няма да екстрадират в Турция обвинените граничари То и това оставаше, въпреки , че нямаше да ме учуди.