Осем са вече възможните случаи на морбили в страната

Осем са вече възможните случаи на морбили в България, от тях само три са официално потвърдени.

Обратно в новината

Коментари - Осем са вече възможните случаи на морбили в страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

щом като има тежки узложнения от тази ваксина (прочетете в вести.бг за случая с малкия Филип от Пловдив), при това ваксината е жива, не е ли по-нормално да оставите децата на мира и ако се заразят по естествен път да прекарат това заболяване, а не да стават инвалиди.

а никой незнае,бежанките които са наводнили аг отделенията в софия и пловдив,какви зарази носят-едва ли някоя отговаря на нашия имунизационен календар-а чааветата им са редом до нашите...тоя проблем тепърва ще излезе...друг е въпроса че в столипиново масово се женят млади циганки за мигранти...

Моята дъщеря се разболя преди 14 години. Поне такава диагноза и поставиха лекарите. А си беше ваксинирана. А тогава, въобще не се говореше, че има случаи на морбили. Отидохме в Инфекциозна болница София, изпратени от личния лекар. Там, категорично ни казаха морбили. Изписаха антибиотик, от, което детето получи разстройство. Спряхме антибиотика и след три дни всичко приключи. Детето тогава беше на две години. Та и до ден днешен за мен е загадка, откъде и как се зарази с морбили. Ваксинирана и без общуване със заразени хора !!! И дали е било морбили, или една детска шарка, за която прочетох в последствие. Казва се розеола и е характерна за деца до 3 години. А ако беше морбили, би трябвало това да бъде регистрирано някъде. А, ние, даже не останахме в Инфекциозна, а си се прибрахме в къщи. Та така с нашето морбили.

Dimi

Ваксината не дава 100% сигурност, че няма да се заразиш. Ефективноста се смята че е около 95%, т.е. 5% от ваксинираните могат да се разболеят при евентуална епидемия/ контакт със заразен.

изгражда имунитет и дори да се разболееш, би трябвало да изкараш по-леко.

ваксинираните биха могли да се разболеят но прекарват болесттта в най-лека форма Само след преболедуване остава траен доживотен имунитет. Период на протичане на морбили - изисква се покой карантина ,оводняване ......и никога антибиотик ако е Не усложнена. По незнайно чия вина по време на управление на онова недуразумение Таня Андреева имаше слев в доставките на ваксини....предвиждаха се епидемии.......Бог да пази децата ни!

Епидемия от това, епидемия от онова ... всяване на страх, а в крайна сметка населението на Земята продължава прогресивно да расте, а не да намалява от смъртоносни болести...

леле къв вой беше против ваксините и Москов, а се оказа че плювачите са били боклука в случая.

Това, че Москов внася незаконно и неодобрени ваксини няма нищо общо с неваксинираните.

Одобрени ваксини внесе и реши едит огромен проблем на държавата. Еувакса е подарък и не е включен в имунизационния календар. Или трябваше да го откаже?

ТТ нали сме африканска държава, благодарение на ОПГ ГЕРП.

Интересно как точно дни след случая с парализираното дете се появи "епидемия" от морбили на 8 деца....пффф!

Идеален момент да се затвори южната граница ВЕДНАГА: - за да се предотврати изборен туризъм за хора неговорещи български език - за да се предотврати влизане на нелегални пренасящи рядки болести, отдавна невиждани или изчезнали в Европа

Според Британската асоциация за напредък в науката честотата на детските болести е намаляла с около 90% за периода между 1850 и 1940 г., като това се свързва с подобрените условия на живот и хигиена още преди навлизането на задължителните масови имунизационни програми. Смъртността от морбили например е била снижена с 97% още преди въвеждането на съответната ваксина. Дори СЗО признава, че в страните от третия свят честотата на заболелите и смъртността нямат пряка връзка с провежданите имунизации, а с хигиената и храненето! Данните, отразени в доклада на д-р Кристин Севърин на една медицинска конференция, състояла се в Дейтън, Охайо, през ноември 1993 г., показват, че през 1989 г. почти три четвърти от докладваните случаи на морбили (дребна шарка) в щата са били при ваксинирани хора, като 80 % от тях са били при лица над 14-годишна възраст. При преглед на 1600 случая на морбили в Квебек, Канада, между януари и май 1989 г. се установява, че 58% от разболелите се деца са били ваксинирани. Американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията (СОС) съобщават за случаи на заболели в 100% ваксинирани популации.

Dimi

Конкретно за Англия и Уелс има много добра статистика показваща случаите на морбили от 1940 година до днес. На графиката се вижда и с невъоръжено око броя на случаите преди и след въвеждане на ваксината. Ами спада в регистрираните случаи е очевиден от 300 000 при лицензирането на ваксината през 1968 спадат на половина, а при въвеждане на MMR ваксината случаите спадат под 5-10 000... Конкретно при болести приченени от силно заразни вируси разпространяващи се по въздушно капков път дори перфектната хигиена и условия на живот няма да те спасят ако си в контакт с болен човек. А колкото до броя разболели се и колко от тях са ваксинирани и колко не пак е въпрос на статистика. При последната епидемия от морбили в БГ 57% от регистрираните случаи са на ваксинирани хора с една доза 40% на неваксинирани и 3% ваксинирани с две дози. Но ако това се прехвърли като процент от общия брой ваксинирани и не ваксинирани хора ще излезе, че процената на боледувалите от общия брой неваксинирани хора е 13 ПЪТИ по-голям от този на ваксинираните (сметката е направена при 95% ваксинирани и 5% неваксинирани) нищо че абсолютните числа показват по голям брой ваксинирани, просто бройката на ваксинираните хора е 20пъти по-голямо от тази на неваксинираните...

Като бях малък, живеехме на село и бях един от първите, дето се зарази от морбили в детската градина и трябваше да си седя у дома, сложиха карантина на портата и не даваха на другите деца да играят с мен. Обаче после се разболяха и братовчедите и съседските деца и затвориха детската градина. И училището го затвориха. Запомнил съм го, защото всички деца в махалата се заразихме и играхме по цял ден навън, докато изтече карантината. Нямам спомен някой да е умрял. Беше пролет, както и сега, беше топло и затова играехме навън. Някой ми беше написал, че сме се заразили всички, защото руските ваксини, които са ни слагали били кофти. Друг беше написал, че родените преди 72-ра, не са били имунизирани против морбили, затова подозирам, че по-голямата част от нас може би наистина не са били имунизирани. За сметка на това пък всички сме били имунизирани срещу вариола, а сегашната младеж не е. Мисълта ми е - наистина нямам спомен на някого от тайфата да му е било толкова зле, че да не може да излезе да играе. Изводът е, че или сме били някакви супер здрави селски деца или с тази новина се цели създаване на паника сред населението.

Dimi

А сигурен ли си че е било морбили, а не далеч по разпространената рубеола - също дребна шарка?

То си го пише в здравния ми картон. Помня, че прабаба ми, близо 100-годишна, не искаше да ме пуска да играя, защото съм имал бил температура, ама не можеше да ме удържи у дома. Тя пък изобщо не се зарази, а за нея съм сигурен, че не е била ваксинирана. Баба ми беше нещо уникално, даже въшки не хващаше, а ние си бяхме почти перманентно въшливи.

Вие сигурен ли сте , че е било морбили? Много сте яки ако са били морбили и сте си играли навън, без да се лекувате изобщо.

Проблемът не е самата болест морбили, а в усложенията, които докарва. Бях болен от морбили на 6 години след което един месец в болница заради пневмония. Вакссините не дават 100% имунитет, но при положение, че ги има, просто е безумие да не се използват.

Ето едно НОРМАЛНО мнение и отношение към детска болест.

дезинфекцията му е майката... като не искат сапун и вода - налм...

lu4ka

+ па

Отново българи ще страдат заради циганите. Те внесоха заболяването у нас. За тях няма хигиена и ваксинации. Поради това са развъдник на епидемии. Дори в Африка няма такава мръсотия, каквато има в циганските гета. Къде е държавата?

Има изпитано и много ефикасно лекарство- НАПАЛМ ! МНОГО НАПАЛМ!

Страхова психоза, създавана от съответните институции, а отново виновни са мангустите!

Преди да почнем да спорим "за" и "против" ваксините, ще си позволя да цитирам колегата "меднес" по въпроса за "шарките": ...та шарките са 4: 1. вариола, това е едра шарка, т.е. размера на обрива е голям, но това е най-смъртоносното изобщо заболяване познато на човечеството - 90% смъртност, с ваксинация от 100 години го няма - последният случай в Европа мисля 1918 е бил. 2. варицела, отново едра шарка, обривите не трябва се чешат, щото остават белези, но иначе не е нещо опасно, имам предвид опасно за живота 3. рубеола, дребна шарка, но като 2 преболедуваш и толкова, усложнение са рядкост, още по-малко да е живото застрашаваща 4. морбили, дребна шарка, макар и не толкова животозастрашаваща като 1, морбили е много сериозно заболяване. смъртността е много висока също. морбили е като ХИВ/СПИН в смисъл, атакува и неутрализира имунната система и можеш и най-малката вторична инфекция от безобиден вирус или бактерия да се те убие в последствие. преди масовите ваксинации в Европа са умирали по 3 000 000 души годишно от морбили. още веднъж морбили е сериозно заболяване не се поддавайте на лъжи!

Measles is still common in many developing countries particularly in parts of Africa and Asia. The overwhelming majority (more than 95%) of measles deaths occur in countries with low per capita incomes and weak health infrastructures.

Dimi

Да защото в развитите страни се практикуват ваксинации за тази болест. Дори в държави където имунизационния календар не е задължителен болшенството от хората ваксинират децата си включително за морбили... Ако си направиш труда да се поровиш за малко статистика ще видиш, че написаното от човека преди теб е съвършенно вярно!

Морбилито идва от нелегалните, дето мангустите укриват по къщите си.

Е хайде сега, укриват. Предоставят хотел срещу съответното заплащане. Иначе, иронията настрана, не е невъзможно с купищата пришълци да "пътуват" и различни болести. В Хасково нали краста откриха, както и някои други заболявания.