Гробокопачите на либералната демокрация

Ислямистите и новите европейски националисти си приличат по едно: мразят либерализма, дал на човечеството свобода, мир и невиждан икономически ръст.

Обратно в новината

Коментари - Гробокопачите на либералната демокрация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не можете да ни забраните да ви обичаме.

Система,която не дава шанс и надежда на губещите е обречена. Не дали, кога. Когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие. Количествените натрупвания водят неизбежно до качествени пизменения. Хубаво е че има обективни диалектически закони. Космоса се развива по своите закони,независимо от човешката намеса. В Космоса всичко е подчинено на хармонията и взаимната зависимост.

Вече познавате ли по заглавията пропагандата на DW. Като лозунги от тоталитарното време са! :)

Сигнализирай Нагла, но нищо не каза за взривените църкви от нейната партия, за хората-интелектуалци натирени в Белене и другите лагери, и хвърлени за храна на прасетата !!! За целувката на Станишев на Орлов мост с ДПС, за сриването на банките при Виденов, за гладните дни при Луканов , за продажните олигарси станали милионери за една нощ, за създаването на мутрите, за проваления преход на България, който нейните другари дирижираха така, че и днес най-много агенти на ДС има сред нейните кандидат-депутати, че милионерите са точно там около нея, че има възможносттта да ЛЪЖЕ и да манипулира . Че всичко, което прави е да възстанови и легитимира старата гвардия на ДС на всички равнища , за да обърнат отново наопъки България и да попречат на нейното европейско развитие.

Европейско развитие имаше, но до 89г. От тогава до сега си е капиталистическо развитие.

Тия възхвални либерални мантри, ако не бяха толкова клиширано жалки щяха да са много смешни! Няма и една нефалшива сричка в това писание!

Този "автор"често се проявява в арогантно-просташки стил на сайта Раша тудей,който е сравнително обран откъм цинизми.Прави впечатление на добре анестезиран соросид.Изключително подготвен с клишета.Владее езика на русофобията до съвършенство.Показва тотална липса на съвест.Диша и отделя европейски ценности

Статията накратко: "Край на гей парадите и всякаквите изродии на показ." Затова плаче авторът, дреме му за свободният пазар. Нещо са се уплашили гейовете... Има защо.

А госпожа Мей не е ли гробокопач и тя? С напълно манипулирани избори от фалшиви жълти медии и фейк новини за българите и румънците дето превземали острова... С такава гигантска манипулация на населението и откровено мошеничество се оправда излизането от ЕС. Мей част ли е от либералния модел? Не, мерси за шенгенските номера!

Какъв мир и невиждан икономически ръст,бе мамка ти?! Какъв мир - една дузина страни в Европа, Близкия изток Азия, Африка с бушуващи граждански войни?! Какъв икономически ръст - богатите все по-богати, бедните все по-бедни и все повече?! Глобално изчезват животни и опустяват земи?!

А кой е казал че икономическият ръст е признак на благополучие за човечеството? Аз мисля че по скоро е признак за оглупяване и спиране на духовното развитие! Общество от "плюскащи прасета"!

ХА,ХА, ХА! Тази "либерална демокрация" може да си я наврете отзад! Ние за разлика от неграмотните западняци сме прочели и Марк и Енгелс и почти всички западни икономисти философи и футоролози и сме си направили някой изводи относно ДЕНОНКРАЦИЯТА и КАПИТАЛИЗМА! Пък и историята на човечеството е доказала, че при демокрацията нищо читаво не се е зародило, освен нищета и малоумие!

Тя демокрацията е виртуално понятие, с което се манипулират масите. Иначе си живеем в чист капитализъм.

К,во става в Лондон ?

Демонкрация брато, в действие!

Дрън,дрън,дрън,та пляяяяяяяяяяс. Тези надминаха и Работническо дело. Оти ручахме жабетата? Та то тогава поне имаше вкусни манджи и нямаше (официално) чалга и Дриско.

Не знам за гробокопачите, но аз съм против "демократичната" намеса на "миротворците" в чуждите дела.

Spirit

Не знам кой е гробокопач на либерализма,но след изборите в Австрия и Холандия определено може да се каже, че слуховете за смъртта на световния либерален ред са силно преувеличени.

Изборите в Австрия и Холандия се провеждат на принципа всички срещу анти-либерастите. Те и тези "всички" са все казионни креатури създадени за да не с едопуска нищо различно - типично за евройско саксонската банда от 300 г. - залагат едновременно на всички коне - страшно е когато участва не техен кон ! Да не забравяме, че в Австрия кастастрофираха и убиха предишният "крайнодесен" лидер. В Холандия - американския 53 щат (52 и е Саудитска арабия) - държава с ултралиберастки настроения в която е полу-легална дрогата, държава с масови генетични отклонения (поради огромен брой чифтосвания между роднини) и разбира се милиони педераси, лесбийки и от трети и четвърти пол е голям успех въобще наличието на антилиберастка партия, да не говорим, че тя е на второ място, да не говорим, че тя е увличила процента си на привържениците си с 20% !

ЩОМ"ДЕМОКРАЦИЯТА",Я НАЛАГАХА СЪС СИЛАТА НА ОРЪЖИЕТО И ПРЕВРАТИТЕ,ТО ИСТИНАТА Е ИЗОПАЧЕНА!!!ВСЕКИ ТРЕЗВОМИСЛЕЩ ЧОВЕК,РАЗБИРА,ЧЕ ТАЗИ СТАТИЯ Е ОТКРОВЕННА ЛЪЖА!!!

Като видиш къде е публикувана, то става ясно, че е пълна лъжа.

Ма да не забравяме и две от най-големите изобретения на либералната демократична революция - Червеният терор (якобинската диктатура) и масовото прилагане в политическите дебати на гилотината...

Ма истинската демокрация не казва да режеш главите на хората, ти май си привърженик на сталинското разбиране за демокрация?

ТО И ХРИСТОС Е КАЗАЛ "АКО ИМАШ ДВЕ РИЗИ ДАЙ ЕДНА НА БЛИЖНИЯ СИ" ... АМА НА ПРАКТИКА КАПИТАЛИСТА СВАЛЯ 3-ТА РИЗА ОТ ГЪРБА НА БЕДНЯКА , И ЗАТОВА МАРКС И ЛЕНИН ПРАВИЛНО СА ПОСОЧИЛИ ЧЕ МИЛИАРДЕРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ХРИСТИЯНИЗИРАТ С ДУМИ - ТРЯБВА И БОЙ :))

Ти май не си чел статията? Щото там пише - "всяка демократична революция и през 1789..." Или пък не си наясно с историята?

МА ТОЗ АЛЕКСАНДЪР АНДРЕЕВ ОТ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ НИ ОТКРАДНА ЗАНАЯТА МА :))

хахахаха, на фокус днес е изпражнението нa dw...

1. Кризата дойде именно и главно от описаното като "невинна благинка" на либерализма "свободно движение на капитали". Те не се движат никак свободно, а по принципа на ветровете, т.е. от по-малките към по-големите печалби. Но, износът на богатство е равен на внос на бедност, част от която са и милионите бедни бежанци и икономически мигранти, на които в голямата си част се дължи и избухването на европейския национализъм. Що се отнася до тезата : "Днес в нашите ширини вече не може да бъде възстановено ...класовото .... общество", коментарът е само един: Смях (че кога изчезна класовото общество, бе човек?) (коментарът бе изпратен по грешка под друг коментар)

Казват, че нямало връщане назад, ама аз не вярвам. Ленин, Перон и Сакскобургготски толкова назад върнаха държавите си, че няма да се оправят никога.

А БСП не е връщала държавата ни... А? Я се поогледай пак.

Костов успя да възстанови държавата след БСП, но след тъпия цар никой няма да успее.

Не революциите, еволюцията движи света напред. Постигането на по-високо ниво е въпрос на дорастване. Нещата се случват тогава, когато по-голямата част от популацията е готова за тях. Не помагайте на клоуните да отвлекат вниманието на незнаещите от важните неща и да го насочат към несъществените. Що за журналисти сте?

1. Кризата дойде именно и главно от описаното като "невинна благинка" на либерализма "свободно движение на капитали". Те не се движат никак свободно, а по принципа на ветровете, т.е. от по-малките към по-големите печалби. Но, износът на богатство е равен на внос на бедност, част от която са и милионите бедни бежанци и икономически мигранти, на които в голямата си част се дължи и избухването на европейския национализъм. Що се отнася до тезата : "Днес в нашите ширини вече не може да бъде възстановено ...класовото .... общество", коментарът е само един: Смях (че кога изчезна класовото общество, бе човек?)

По телевизията преди малко ни показаха чист педал на 17г. с женска блуза ,китка-чупка и маникюр и това ще ни представя на евролизия.

Александър Андреев/ DW* - ТОЗ "ЛИБЕРАЛ" ПУСКА ДЪЩЕРЯ СИ МИНА АНДРЕЕВА ДА Я ПРАСКА ЮНКЕРА - 22-23 ГОДИШНА "ГОВОРИТЕЛКА" НА 62 ГОДИШЕН ИЗВРАТЕНЯК :))) ... :))

Ама той има ли дъщеря или това няма значение?

Дъщĸpятo на Сашо Андреев черпи c баница, ча cтана говоpителка на Юнaĸеp 13.09.2014 Копирано от 24chasa .... КАТО ГО ГЛЕДАМ КАКЪВ ПЕДАЛ Е НИЩО ЧУДНО НЯКОЙ ДРУГ ДА Я Е НАПРАВИЛ :))

Дъщеряму е дърта 33-34 годишна кранта. Е, за Юнкер е млада коза.

Извод: "Гробокопачите на либералната демокрация" са си самите леворезбовани евреи, които ще е обвинят и баща си за виновен, стига да им устройва на сметката в ттип, където е и акта.

Днешните либерали в САЩ и Европа са се побъркали от страх , че властта им се изплъзва. За тяхно съжаление това е естествен исторически процес. До някалко години от тях ще остане само мътен спомен.

виждам, че никому незнайния йозеф йофе има талант за фейлетонист, но се е напрегнал в друга нему, чужда сфера. но както и да е. в днешни времена, кой не е поискал, той не е написал фейлетон в дойче юдея-веле. "Долу йерархиите в политиката и обществото, да живее признаването и приобщаването на различните обществени групи: чернокожите, жените, всевъзможните малцинства.". вижте, аз се чувствам пренебрегнат от този така ционистки призив, защото не попадам сред групите, които са строго уточнени от "всевишните", но и не попадам сред групата на "всевъзможните малцинства". та Аз Съм Мнозинството, което е в основата на всяка Демокрация, диктаторчета! или както викаха преди хората на ГДР - "Wir Sind Das Volk!". вече спомняте ли си кога, а леворезбованите толерашчета? :-))) "Ислямистите и новите европейски националисти си приличат по едно: мразят либерализма, дал на човечеството свобода, мир и невиждан икономически ръст.". омразата, видно е дадена единствено на либерастчетата, при това на всички, по много. каква свобода ни дадохте, когато меркел и минисера на "правосъдието" ходиха лично при цукърбърг да въвеждат диктатура и цензура над свободното слово? та сега имаме много по-малко свободи отколкото преди кастата на обама, клинтън и буш? (замислете се защо в ед. ч.) къде е мирът ви? в оръжията ви за саудитска арабия, разбира се. колкото до икономическият ви ръст, тоя е само за концерните, на които сте лобиисти. и ттип, в който е и акта-та. "Путин, Тръмп и Ердоган са знаменосците на новата контрареволюция."... хахахаааа... значи, тези са били ислямистите ви скрити :-)))? е, по-долнопробна манипулация на соросоиден евреин не бях чел! честно! дойче веле винаги може да надскочи себе си в изкривяването на действителността. както по времената на нацизма. еврейския нацизъм.

Браво!Чудесна защита на Путин,Тръмп и Ердоган. Пропуснал си още 4-5 имена,но важното е принципа.

Петър Волгин: "Либералите обаче се страхуват от оспорващите статуквото. За да разберем този страх, трябва да се върнем назад в историята, във времената, когато започва оформянето на популистките движения. Тоест на онези структури, които защитават правата на обикновените хора срещу ексцесиите на привилегированото малцинство. Тези хора и ръководените от тях структури са ужасно различни и ако все пак имат нещо общо, то е желанието им да разрушат консенсуса, който доминира в развития свят през последните няколко десетилетия. Затова и либералите ги ненавиждат толкова силно и правят всичко възможно, за да дискредитират протестиращите в очите на масовата публика. Обвинението Популист! е част от тази стратегия. Смята се, че ако пришиеш към някого този етикет, той моментално олеква и хората започват да го възприемат като лъжец и демагог. Само че дали наистина е така?" Кратко и ясно господа либерали, някой ще оспорва ли думите на този умен човек.

"Само че дали наистина е така?!" - Измамниците,на които наивниците им хвърлят пари от балконите,не са по различни от популистите политици които ни "хвърлят" щедри предизборни обещания от екраните. Радикално левият Волгин е умен и ловък демагог.

Ислямистите,комунистите и новите европейски националисти си приличат по едно: мразят либерализма. Радикално левите и радикално десните се обединиха под ръководството на другаря Путин.

Писачът е просто смешен. Ами този ислямизъм от какво възникна? От морската пяна ли? Ами нали точно когато либерализмът беше в апогея си цъфнаха и вързаха всички талибани, муджахедини, ал кайди, ислямски държави. Не ги ли създаваше и подпомагаше същият този либерализъм съвсем целенасочено, съвсем съзнателно? Сега аторът на писнието вие и извива, жали либерализма, но продължава да манипулира и хвърля къчове напосоки, като изсипва в един кюп Тръмп, Путин, Льо Пен, заедно с главорезите от Ислямската държава - скъпата последна рожба на либерализма! Гнусно, жалко творение е тази статия!

БРЦК

Ахахахаха. А Меркел?

КАЗАХ,ЧЕ МЪКАТА СОРОСОИДНА МИ КЪСА СЪРЦЕТО! ТОВА ЯВНО БЕШЕ ОБИДАТА,КОЯТО МОДЕРАТОРЪТ НЕ МОЖА ДА ПРЕГЛЪТНЕ! И КАЗАХ ОЩЕ:ДРЪЖТЕ СЕ,ИДВА КРАЯТ НА САТАНИСТИТЕ! ТЕ ИМАТ МНОГО ПАРИ,НО НЯМАТ НАЙ-ВАЖНОТО:БОЖИЯТА ПОДКРЕПА! И ОЩЕ :ПРЕДИ РАЗСЪМВАНЕ Е НАЙ-ТЪМНО!!!

Така ти се пада!

"Свобода, мир и икономически ръст" са факт от средата на 70-те и то точно като резултат от умереноконсервативните политики в Европа и САЩ. В момента, в който започва реалната либерална власт със цялата си деспотичност и лицемерие (края на 90-те) - започна масовия упадък - морален, икономически и човешки. И реакцията срещу този упадък е естествен имунен отговор на болния организъм. Либерализмът е новата гримаса на комунистическия интернационал.... Идеологическия му заместител и наследник. Набийте си го в либералните тикви най-после.

Благодаря от сърце на дирниците , че ежедневно пускат " статии " от фекалножълтото веле . Много ме забавляват тия смърдящи партенки :)))) Запъртъкът сашко андреев ме разсмива до сълзи с тия неистови напъни ... Аха и да се изпусне :)))) Добрата новина е , че неолибералният модел се самоуби по особенно зрелищен начин . Останали са му една шепа фенове - индивиди със сериозни ментални отклонения . А будните хора се увеличават с часове . За наша радост !

заместиш "либералната революция" със "великата октомврийска соц. революция" статията ще има абсолютно същият смисъл...Само там, където авторът се чуди как били избрали Тръмп, трябва да се замени името с Горбачов...!

Много интересно как в края на статията либералните идеалисти се правят на учудени защо идеалният им в лабораторни условия модел предизвиква такава контра реакция, даже говорят за контрареволюция. (А някой спомня ли си как комунистите на времето са виждали зад всеки ъгъл контрареволюция? Та и сега пак.) Крайният либерализъм (както и комунизъм) и глобализъм са много хубави идеи... на теория. Но и двете страдат от един съществен недостатък. А именно - във формулите си пропускат индивидуалността на хората. А хората са различни, и (поне аз) намирам това за прекрасно. Но либерализма и глобализма (както и комунизма) забравят тази особенност и се опитват да претопят народите в една хомогенна и безлична маса, която трябва да се води само от техните идеи и ценностни модели. А историята ни учи, че това е единствено възможно само със силата на оръжието, и то само отгоре-отгоре. Либералните модели са еднакво неприемливи за бели и черни, християни и мюсюлмани, имигранти и "кореняци". Единствено са приемливи за едрия бизнес, защото им отвори нови пазари, но за сметка на това станаха предмет на искрена омраза за всички малки собственици и обикновенни служители, които пострадаха от глобализацията. Забележете, че имигранти и бунтовници заедно с националисти и ултраси се смеят с почти еднакъв ентусиазъм на либералните правителства, които им обясняват как трябва да живеят прегърнати заедно. Така че либерализма среща подкрепа единствено сред малка група "начетени" утописти и спонсорираните от бизнеса медии. Едните си мислят, че е реално възможен, а другите имат печалба от него.

от храста на малоумния зъл, алчен, прост капиталист....като си такъв индивидуалист хваюай към нЕкоя друга планета и там се "развиай" и си живей сам - сам се оперирай, сам си израждай децата, сам си ги обучавай, сам си строй жилища и пътища, сам си произвеждай зеленчуци, плодове , месо, млеко и сам си стой и, индивидуалисте прост

Аз правя нещо и получавам за това пари, които давам на други, които ще направят нещо за мен - това, което изброи с децата, къщата и т.н. Но някой да ми казва какво е правилно да мисля и да ми забранява да мисля нещо друго. Да ми казва на кого да помагам и как. С кого да живея и как. Къде да живея и как. Ами, може да се опита. И ако има достатъчно голяма пушка, може и да успее (на пръв поглед). Това ли ти е либерализма - размера на пушката? Тази планета е толкова твоя, колкото и моя. И аз няма да изчезна, само защото не ти пасвам на картинката. Това либерализъм ли е или пак е размера на пушката? Не забравяй - "Който вади пушка от бомба умира". Питай американците.

БРАВО! Изключителен анализ! Самата истина е всичко, което казваш! +1!

Абе Сашо, абе Андреев, с всеки твой цитат на либерастки немски вестник и плоския ти слагачески коментар, ми заприличваш все повече на един газетарски Криско. По-лошото е, че редакцията на уважавания сайт ДИР дава непрекъсната трибуна на некадърниците от Дойче веле.

Статията започва с DW. До там и свършва, надолу е парцал и помия.

Коментарите. Аз не чета статиите от тази рубрика. Не ме интересуват, а и са пълни и бездарни лъжи. Не зная кой глупак плаща на идиотите да си изплескват тук простотиите, но затова пък коментарите са супер. В този смисъл, трябва да си поискам хонорар за участието в надуването на рейтинга на писачи, чийто рейтинг без нас, никога не би мръднал от нулата. Мхм-м-м!

Да! И аз съм тук само за коментарите. Дировците си знаят, че статиите на ДВ са пълни глупости, но пък гледай каква активност генерират.

DW, оставете ни на мира. Никой повече не иска да ви слуша глупостите и жалките манипулации. На приказки и съчинения, много ви бива. Хората обаче са казали - "не ме слушай, какво говоря, а ме гледай какво правя". Това, което вие либерастите правите с нормалният човек и нормалните народи, е много по страшно от джихадизма. След вас и тревичка не никне. Това, което лъжете, че либерастията била дала, хората са си го извоювали чрез свобода и предприемчивост. Вие, от друга страна се опитвате на ограничавате свободата и да налагате начин на мислене и сте безкомпромисни към различното от вашата, самоприета за еталон, перверзия. Хайде холан!

От дойче веле продължават да пускат някакви драсканици на стайни плъхове. Сегашните владетели на светът създадоха една нежизненоспособна система. Хората са в ограмна степен зомбирани да търсят непрекъсната финансова печалба. Нищо човешко не е ценно вече. Унищожиха семейството като многовековна ценност. Резултаът е невиждан технически прогрес и демографска катастрофа. Трябва да се отчете главния факт, че притежаталите на богаствата стават все по-малко на брой. Тия богоизбрани малцина хора продължават непрекъснато да богатеят. Не съзвата свои деца, няма как да им предадат тяхната философия. Притискат всячески масата бедни. Бедните не могат да си купят дори храна със заплатата.В резултат на това спират просто да работят. От работа вече не може да се преживява, да не говорим за забогатяване. И двете класи хора явно усещат че катастрофата наближава.

Манипулативна статия. Компилация от празни приказки, липса на аргументация, никакъв анализ, едностранчивост, без дълбочина. Предназначена за нискоинтелектуални консуматори. Ако такива като автора са лидерите на Запада, то той наистина запада.

Либералната демокрация не работи по една много проста причина: МНОЗИНСТВОТО ОТ ХОРАТА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ОБЛАГИТЕ НА ЛИБЕРАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ЗА СВОИ ЛИЧНИ ЦЕЛИ, И НА ГЪРБА И ЗА СМЕТКА НА ДРУГИ, ПО-МАЛКО "НАХАЛНИ" ХОРА!!! Какво от това, че има икономически ръст (всъщност лудо теглене на заеми, които някой после ще връща), свободно движение на хора (който има пари) и стоки (пълни ГМО боклуци)???

its

Анджък.

О тази медия "розови гащички" може да убие тъпомера и на работническо дело.Последното л...на да яде.Няма такава измама няма такова чудо.

Лесно е да си либерал в богатата Европа. Хубаво е да потребяваш евтините китайски стоки... Но когато се състезаваш с китайци, че и българи, които работят за 10 пъти по- малко накрая губиш и обедняваш, социалните програми се пресушават, а второто поколение араби вече не се чувстват французи, белгийци и холандци. Тогава и либерален холандец изперква и търси решения не в либерализма. Това показва, че западния либерализъм е повърхностен, не е в ценностите, а в консумацията и тя е определяща. Икономическият модел на запада трябва да стане равновесен- да произвеждат колкото потребяват, а не да изнасяш агресивно и да търсиш още и още пазари, а благата да се разпределят по- справедливо плюс акцент на образованието. Та в заключение- точно толкова ще е либерална Европа колкото е и богата и презадоволена. При обратния сценарий започват конспиративните теории с контрапреврати, настроения на хората и разни социални шаманизми.

Логиката ти е погрешна. Затварянето на границите за внос и износ е непродуктивно също колкото е непродуктивно аз от София да настоявам да си произвеждам всичко сам, а ония голтаци от Добруджа с житото и самоковци с картофите да вървят по дяволите.

САЩ формират своят БВП на 90% от вътрешното си потребление и не разрушава с агресивен износ пазарите по света- напротив най- развитите държави в ЕС формират над 50% от своето БВП от износ и "превземане" на пазари, което си е разрушително за другите култури. Тук трябва баланс и това е известно от теорията, не е фейк новина.